przecier pomidorowy - 5508 przepisów (strona:201/368)

Boczniaki alla ryba po grecku do słoików. 168

ładnych boczniaków 9 cebul 1 kg marchewki 2 łyżki  domowej vegety 1 łyżka soli 2 łyżki pieprzu 1 łyżka cukru 3 łyżki octu  3 łyżki przecieru pomidorowego 1 szklanka oleju Wykonanie : Marchewkę i cebulę obieramy.Boczniaki i warzywa myjemy. Marchew ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Cebulę kroimy w drobne piórka, boczniaki kroimy w grubsze paski. W głębokim(...)dodajemy przyprawy i dusimy na mały ogniu aż straci swoją surowość. Boczniaki zalewamy wodą i gotujemy około 15 minut, następnie odcedzamy z wody. Ugotowane boczniaki przekładamy do marchewki, dodajemy przecier i ocet  przyprawiamy jeszcze ewentualnie  do smaku solą lub pieprzem.Wszystko dusimy na małym ogniu co jakiś czas mieszając około 10 minut. Słoiczki wyparzamy i wycieramy do sucha, następnie

Sama słodycz i szczypta chili
Paprykarz domowy 213

filetów rybnych już po rozmrożeniu ( u mnie mintaj) 4 merchewki 1/2selera 1 pietruszka 3 cebule 1 por 1/4 średniej kapusty 1 i 1/2 szklanki ryżu surowego 5 małych słoiczków przecieru pomidorowego 1 ketchup Pudliszki 1 butelka oleju rzepakowego 2 łyżki soli 1 łyżka pieprzu 1 łyżka cukru 1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżka papryki ostrej WYKONANIE Filety po rozmrożeniu przekręcamy(...)kostkę, pora w paski. Wszystko łączymy z rybą dodajemy sypkie przyprawy i mieszamy. Można spróbować, jeśli smak nam nie odpowiada dodajemy jeszcze przypraw. Do wszystkiego dodajemy surowy ryż, przecier i olej. Jeszcze raz mieszamy. Cała filozofia tego przepisu polega na tym, że surowe składniki nakładamy do słoików i gotujemy 3,5 godziny. Farsz jest rzadki, ale w trakcie gotowania wszystko

W kuchennym oknie Ewy
Kapusta z pomidorami 220

wszystkie zmarźluchy nakarmione do syta :-)   SKŁADNIKI 1/2 główki białej kapusty ok. 1/2 kg kiełbasy 3 cebule 1 łyżka smalcu 3 listki laurowe 3 ziela angielskie 300 ml przecieru pomidorowego sól, pieprz woda Kapustę szatkujemy lub kroimy w paski, przekładamy do garnka i podlewamy gorącą wodą (mniej więcej do połowy wysokości kapusty). Dodajemy liski i ziele i gotujemy. Cebule(...)się lekko złote dodajemy kiełbasę i całość przez chwilę smażymy; dodajemy do kapusty. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i gotujemy na małym ogniu do czasu, aż kapusta będzie miękka. Dolewamy przecier, sól, pieprz i gotujemy jeszcze kilka minut. Wyłączamy i odstawiamy z palnika.  Tak przygotowana kapusta bardzo dobrze smakuje z ziemniakami z wody lub świeżym pieczywem, a najlepsza jest następnego

Czary - gary w kuchni
Zupa z czerwonej soczewicy. 252

Soczewica jest bardzo zdrowa, zawiera jedno z najlepiej przyswajalnych przez organizm białko pochodzenia roślinnego.  Zupka w smaku jest pyszna, coś pomiędzy pomidorową, a grochówką ;) Poza tym bardzo sycąca, jeśli ktoś nie lubi gęstych zup należy użyć połowę podanej w składnikach ilości soczewicy. źródłem dobrze przyswajalnego białka http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/soczewica-wlasciwosci-zdrowotne-i-wartosci-odyzwcze-soczewicy_41091.html najlepiej przyswajalnym przez organizm białkiem pochodzenia roślinnego http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/soczewica-wlasciwosci-zdrowotne-i-wartosci-odyzwcze-soczewicy_41091.html(...)www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/soczewica-wlasciwosci-zdrowotne-i-wartosci-odyzwcze-soczewicy_41091.html   Składniki: 1,5 l bulionu 300 g czerwonej soczewicy 1 puszka pomidorów 2 małe cebule 2-3 ząbki czosnku 1 marchewka 1/2 cukinii 2 łyżeczki przecieru pomidorowego 1 łyżka masła  ostra papryka, bazylia sól, pieprz  Przygotowanie: Soczewicę gotujemy około 10 minut na przygotowanym wcześniej bulionie. W tym czasie podsmażamy na łyżce masła pokrojoną w kostkę

Symfonia smakowa
Spaghetti bolognese 230

boloński podaje się z makaronem tagliatelle (wstążki). Składniki: na 4 porcje 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo- wołowego sól pieprz odrobina oliwy z oliwek 1 mała cebula 500 ml przecieru pomidorowego 2 świeże duże pomidory 2 ząbki czosnku bazylia oregano 5 dkg szynki typu prosciutto lub boczku parmezan 1 kieliszek czerwonego wytrawnego wina 1 mała marchewka 40 g świeżo tartego(...)Dolewamy łyżkę oliwy z oliwek i dodajemy mięso. w trakcie podsmażania dodajemy czosnek, następnie marchewkę i pozostawiamy aby wszystkie smaki się połączyły - ok 15 minut. dolewamy zblendowane pomidory oraz przecier i wszystkie przyprawy- bazylię i oregano, sól i pieprz, ostrą paprykę  i 2 krople Tabasco.zdejmujemy z ognia, dosypujemy 20 g parmezanu. przykrywamy, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp

Luźna Kuchnia
Kurczak w marynacie pomidorowej 216

smażenia  jajko  bułka tarta  Zalewa: ¼ szkl. octu spirytusowego  ½ litra wody  2 cebule  ½ łyżeczki pieprzu  ½ łyżeczki słodkiej papryki  ½ małego słoiczka koncentratu pomidorowego  kilka ziaren ziela angielskiego  liść laurowy  2 łyżki cukru  ½ łyżki soli morskiej Filety z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na małe kawałki (około(...)rozkłóconych jajkach, a później obtoczyć w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.   Do wody dodać pokrojoną w pół talarki cebulę, przyprawy, przecier pomidorowy oraz ocet. Tak przygotowaną zalewę zagotować. Usmażone mięso przełożyć do pojemnika lub słoika i zalać gorącą zalewą.Po wystudzeniu wstawić do lodówki na co najmniej

Moje domowe kucharzenie
Gulasz starobawarski 221

ramach wspólnego gotowania z Formułą 1 na Grand Prix Niemiec, wydarzenia które utworzyła Daria . 70 dag chudego mięsa wołowego [ dałam wieprzowe] 4 średnie cebule marchewka 1,5 łyżki koncentratu pomidorowego 30% 250 ml jasnego piwa 150 ml rosołu z kostki 100 ml gęstej kwaśnej śmietany 3 łyżki mąki pszennej  1 łyżka masła 2 łyżki smalcu 1 łyżeczka otartej skórki(...)szczypiorek Mięso umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę. Obtoczyć w mące. Obsmażyć na smalcu na złoty kolor. W rondlu rozgrzać masło. Zeszklić na nim cebulę i marchewkę. Dodać przecier pomidorowy oraz mięso wraz ze smalcem, na którym się smażyło. Zalać piwem wymieszanym z rosołem. Doprawić solą i pieprzem. Dusić do miękkości mięsa. Dodać śmietanę wymieszaną z 2 łyżkami mąki

Moje domowe kucharzenie
Gołąbkowa 278

karczku 100 g ryżu  1 marchewka 1 por  1 pietruszka kawałek selera 2 ziarna ziela angielskiego  2 liście laurowe 3 ziarna pieprzu  3 łyżki koncentratu pomidorowego łyżeczka słodkiej papryki  szczypta ostrej papryki łyżeczka majeranku  sól do smaku  pieprz do smaku  łyżka mąki ziemniaczanej  2 łyżki masła Wykonanie: Cebulę pokroić i zeszklić(...)dodać do niej pokrojoną kapustę oraz podsmażone z cebulą mięso, całość gotować około 15 minut. Następnie wsypać do zupy ryż i gotować do jego miękkości. Na sam koniec dodać przecier pomidorowy oraz przyprawy. Zupę zagęścić 2 łyżkami mąki wymieszanymi z zupą.  Smacznego

Krakowskie smaki Ani
Zapiekanka na lato 196

potrzebne składniki 2 cebule pokroić w kostkę 5 kiełbasek śląskich oczyszczonych i pokrojonych w kostkę ugotować makaron świderki na 4 osoby ok szklanka bulionu 2 łyżki koncentratu pomidorowego 20 dag sera startego na tarce 2 papryki zielona i czerwona oczyścić i pokroić w kostkę 2 łyżki szpinaku rozmrożonego sól i pieprz czerwona papryka sproszkowana 1 łyżeczka przygotowanie wcześniej ugotować makaron(...)przyprawić przyprawami i lekko przysmażyć .Na dno pojemnika żaroodpornego wysypać makaron a na to produkty z patelni i wymieszać razem.Teraz zalewamy bulionem ,do bulionu dodajemy paprykę sproszkowaną i przecier pomidorowy przyprawy .Na końcu posypać startym serem i zapiec

Moje Wyroby
Ryba po grecku w wersji ostrej 177

każdą okazję. Czego zatem będziemy potrzebować do przygotowania ryby po grecku w wersji ostrej? Składniki: dwa filety ulubionej ryby, dwie marchewki, korzeń pietruszki, nieduży kawałek selera, siedem łyżek przecieru pomidorowego, łyżka pasty z ostrej papryki, olej, mąka, pieprz cayenne i sól. Wykonanie: warzywa obieramy i ścieramy na tarce, po czym zalewamy trzema szklankami wody i gotujemy pod przykryciem przez około(...)kawałki obtaczamy je w mące i smażymy na rumiano z obu stron. Jeśli nasze gotujące się warzywa będą już miękkie, możemy odlać wodę oraz dodać do nich pastę paprykową, przecier i przyprawy. Wszystko dobrze mieszamy i zagotowujemy. Kolejnym etapem jest nasmarowanie naczynia żaroodpornego tłuszczem, po czym wyłożenie go usmażonymi filetami rybnymi. Na warstwę rybną kładziemy warstwę warzywną. Na koniec wstawimy

Trochę smaku
CANNELLONI Z MIĘSEM I PIECZARKAMI W SOSIE POMIDOROWYM 220

CANNELLONI Z MIĘSEM I PIECZARKAMI W SOSIE POMIDOROWYM Cannelloni to makaron o kształcie dużych rurek. Rurki wypełnia się przeróżnym farszem. Głównie mięsnym. Z takiego makaronu może wyjść bardzo smaczna a'la zapiekanka. Danie jest bardzo syte, pożywne i zasmakuje każdemu.  PRZEPIS makaron cannelloni 1 op. mięso mielone 0.5 kg. pieczarki 6-7 szt. cebula 1 szt. czosnek 2 ząbki(...)praskę do mięsa. Dodajemy jajko, pietruszkę, sól, pieprz i starty na tarce ser. Dokładnie mieszamy. Napełniamy makaron. Układamy w dużym naczyniu żaroodpornym.  SOS: Do przegotowanej zimnej wody wlewamy przecier pomidorowy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, cukier, pieprz, olej, oregano lub bazylię. Mieszamy i wylewamy na makaron.  Wierzch posypujemy startym na tarce serem. Makaron wkładamy do nagrzanego piekarnika

Kuchnia Paulettes
Ryżowe racuszki 159

deser. Szybko się robi i szybko znikają z talerza   Składniki: 100 g ryżu 250 ml mleka 2 łyżki masła 1 duże lub 2 średnie jabłka 2 łyżki koncentratu pomidorowego 200 ml śmietany lub jogurtu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 100 g mąki pszennej sól 1 łyżeczka cukru olej do smażenia     Wykonanie: Ryż, po opłukaniu przełożyłam(...)się nie przypaliło. Po około 15 minutach zestawiłam z gazu. Wystudziłam.     Jabłko obrałam i starłam do miski na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Dołozyłam ryż, dodałam przecier pomidorowy, jajka, proszek do pieczenia i śmietanę. Na koniec wyspałam mąkę. Wszystko dokładnie wymieszałam.   Na dużej patelni rozgrzałam olej i na gorący wykładałam porcję ciasta. Na średnim gazie

Kuchnia u Krysi
ZUPA CHORIZO Z PIECZONYMI KREWETKAMI 137

SKŁADNIKI : 150 g kiełbasy chorizo 300 g chudej wieprzowiny 1 puszka pomidorów 1/2 puszki białej fasolki 2 łyżeczki przecieru pomidorowego 2 litry bulionu 4 ziemniaki  włoszczyzna ( marchew, pietruszka, kawałek selera ) 1 czerwona papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarnkach sól, pieprz słodka i ostra papryka w proszku do smaku kilka(...)podpiekamy pokrojoną cebulę, czosnek, chorizo i mięso. Dodajemy pokrojoną jarzynę, paprykę, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz i wlewamy bulion. Dusimy około 30 minut. Następnie wlewamy pomidory z puszki, dodajemy przecier i doprawiamy do smaku. Chwilę dusimy, kiedy warzywa i mięso są już miękkie a zupa znacznie zgęstniała, zakręcamy gaz. Na koniec ponownie doprawiamy do smaku ostrą i słodką papryka. Dodajemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Leczo z Bakłażana i Kurczaka 175

skóry 5 Mini Papryczek lub 1 Duża 1 czerwona cebula 4 Łyżki Brązowego Ryżu Przyprawy po 1/2 łyżki:papryka czerwona,pieprz,chilli,vegeta. 1 łyżka soli 500 ml przecieru pomidorowego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku  3 szklanki zimnej wody  olej do smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:   Bakłażana i Papryki myjemy.  Bakłażana nie obieiramy, kroimy w dużą(...)czosnkiem. Smażę a następnie dodaję pół czklanki zimnej wody. Kolejno dodaję bakłażana i tymianek i duszę. Do wysokiego garnka wlewam wodę a następnie dodaję składniki z patelni.Następnie dodaję przecier i koncentrat. Nastawiam i gotuję. Duszę całość na małym ogniu ok 20 min następnie dodaję ryż. Duszę kolejne 10 min aż ryż będzie miękki.  Na koniec dodaję paprykę

Gotowanie Patki
Gulasz rybny 186

Rybny gulasz ala Rumcajsew.  Składniki: ok 700g filetów z mintaja 2 cebule 1 papryka 1 mała cytryna 2 ząbki czosnku 3 łyżki przecieru pomidorowego 1 szkl. bulionu 1 łyżka mąki świeżo mielony pieprz, sól 2 łyżeczki curry, tymianku, bazylii 1 łyżeczka pieprzu cayenne listek laurowy kilka kropel tabasco Przygotowanie: Filety opłukać i osuszyć na papierowych ręcznikach. Pokroić w grubą(...)dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Wstawić do lodówki na przynajmniej godzinę. Paprykę i cebule drobno pokroić. Zrumienić cebulę na patelni i oprószyć ją mąką. Dodać zimny bulion, paprykę, przecier i resztę przypraw. Mieszankę doprowadzamy do wrzenia i pozwalamy delikatnie zgęstnieć (w razie potrzeby możemy doprawić nieco do smaku). Dodajemy rybę i dusimy pod przykryciem ok. 20 minut

Gotuj z Rumcajsem
Ljutica - pikantny serbski keczup 234

zakochaliśmy się w tym przepisie (dostałam o rodziców, a oni od swoich znajomych) a właściwie keczupie, który powstał. Jest lekko pikantny (zawsze możecie użyć mniej papryczek chilli), aromatyczny, bardzo pomidorowy i można go stosować do wielu dań. Nasz już prawie zniknął. Obdarowaliśmy małą buteleczką znajomych, którzy stwierdzili po chwili, że to jest fenomenalny smak - chciałoby się go wyjadać łyżką(...)papryki - 250 g papryczek chilli - 10 ząbków czosnku - 1 szklankę octu - 1.5 szklanki cukru - 1.5 szklanki oleju - 2 łyżki soli kamiennej - 3 liście laurowe - 3 ziarna ziela angielskiego - 600g przecieru pomidorowego Papryki oczyścic z gniazd nasiennych i pokroić w grubą kostkę. Czosnek obrać. W garnku, na odrobinie rozgrzanego tłuszczu, smażyć papryki i czosnek przez ok 15 - 20 minut (całość powinna

Szybko Tanio Smacznie
Faszerowana papryka 192

późnym treningu. Papryka faszerowana warzywami Składniki: 1 średniej wielkości papryka czerwona (około 200g); 50 g czerwonej soczewicy (suchej); woda; 75 g pieczarek; 1 mała cebula; 1 marchew; 1 łyżka przecieru pomidorowego; 1 łyżka natki pietruszki; 1 ząbek czosnku; pieprz, sól, bazylia. Zaczynamy.         Na początku opłukaną soczewicę czerwoną gotuję 10 minut w lekko osolonej wodzie(...)odrobiną wody aż warzywa będą dość miękkie. Najlepiej żeby były al dente, ponieważ będą się jeszcze piekły w piecu.          Następnie, kiedy woda odparuje dodaję przecier, ugotowaną soczewicę oraz wszystkie przyprawy, mieszam dokładnie i zdejmuję z gazu.          Paprykę myję, kroję na pół, usuwam nasienie i faszeruję gotowymi warzywami. Układam na folii

Życie na widelcu
FASZEROWANA PAPRYKA 117

nabiera aromatu papryki. SKŁADNIKI: 7-8 strąków białej papryki 500g mielonego mięsa 2 woreczki ryżu 1 duża cebula 400 g pieczarek 2 ząbki czosnku sól pieprz olej 2 łyżeczki przecieru pomidorowego A jak to zrobić: Papryki umyć i usunąć z nich nasiona. Cebulę i pieczarki obrać i pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na rozgrzanym oleju na lekko złoty kolor. Ryż(...)pieczarkami, mięso i przeciśnięty przez praskę czosnek dokładnie mieszamy, doprawiając solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem, wypełnić wydrążone papryki i ułożyć je w garnku. Zalać wodą wymieszaną z przecierem. Gotować około 1 godzinę

Kuchnia w opałach
Cukiniowy sos na zimę 155

W moim warzywniaczku pełno cukinii więc szkoda żeby się zmarnowała i przetwarzam ją jak tylko mogę. Bazując na przepisie warzywny mix z ogórkami stworzyłam

Monia miesza i gotuje
Gulasz ze schabu z cukinią 158

polubisz moją stronę na Facebooku gotowaniepatki ❤ https://m.facebook.com/gotowaniepatki/ Składniki: 0.5 kg schabu bez kości 1 Cukinia 2 Papryki Czeewone Słodkie 1 Pęczek Natki Pietruszki 1 Cebula 500 ml przecieru pomidorowego 2 łyżki cebuli suszonej płatki Skworcu 1 łyżka papryki słodkiej Skworcu 1 łyżka suszonych pomidorówz bazylią Skworcu Pieprzi sól do smaku 4 łyżki przyprawy do gulaszu Skworcu 1 łyżka(...)gulaszu ,soląi pieprzem. 2. Na patelni rozgrzewam olej. Dodaję mięso.  Smażę . Mięsoprzekładam do garnka. Wlewam ok 1.5 l wody. Gotuję. 3. Po upływie ok 20 minut oddaje przecier oraz pozostałe przyprawy. 4. Cukinię obieram i drobnl siekam. Paprykę myję i rownież drobno siekam. 5. Cebulę obieram i drobno siekam. 6. Do gotującego się mięsa dodaję cukinię i cebulę . Gotuję

Gotowanie Patki
Makaron pappardelle z mięsem i sosem 131

pappardelle -30 dkg mięsa mielonego -15 dkg pomidorków koktajlowych -1 marchew -2 małe cebule -2-3 ząbki czosnku -5 dkg twardego żółtego sera -kostka bulionu warzywnego -4 łyżki koncentratu pomidorowego -200 ml wrzącej wody -50 ml mleka -1 łyżka oregano -świeża bazylia -sól, przyprawa harissa, olej Marchew i cebulę kroimy w drobną kostkę. Czosnek kroimy w plasterki, pomidorki na połówki(...)minut. W międzyczasie ścieramy ser. Na patelnię dodajemy pomidorki, czosnek i oregano. Mieszamy i podsmażamy 3-4 minuty. Do wrzącej wody dodajemy kostkę bulionu warzywnego, rozpuszczamy a następnie dodajemy przecier pomidorowy, mleko i mieszamy. Przelewamy do patelni. Mieszamy i gotujemy na małym ogniu 15-20 minut. Przyprawiamy do smaku solą i harissą. W tym czasie kroimy bazylię. Gotujemy makaron

Maminek kulinarny
Flaczki cielęce zapiekane 97

pęczek włoszczyzny 1 pieczona cebula 1 łyżka masła klarowanego 2 łyżki mąki 30 g startego sera mozzarella 3 łyżki śmietany majeranek gałka muszkatołowa mielona czerwona papryka 1 łyżka koncentratu pomidorowego 200 g makaronu conchiglioni sól, pieprz Przygotowanie: Flaczki opłukałem . Zalałem wrzącą wodą i gotowałem do miękkości. W tym czasie przygotowałem wywar mięsno-warzywny. Szponder i wołowinę gotowałem w osolonej wodzie(...)przelałem do osobnego garnka. Mięso wołowe pokroiłem na drobne kawałki. Gdy flaczki były miękkie, odcedziłem je, dodałem do wywaru, zagotowałem. Doprawiłem do smaku solą, pieprzem, majerankiem, gałką muszkatołową, papryką, przecierem pomidorowym, dodałem śmietanę i wymieszałem. Z masła i mąki zrobiłem zasmażkę, którą dodałem do flaków. Chwilę gotowałem. Napełniłem wcześniej ugotowane muszelki farszem, posypałem startym serem i przełożyłem do naczynia żaroodpornego

R'n'G Kitchen
LAZANIA Z KAPUSTY WŁOSKIEJ i mięsa 141

kostkę  3 ząbki czosnku 20 dkg pieczarek 1 puszka krojonych pomidorów sól, pieprz, słodka papryka do smaku 1 kostka rosołowa rozmieszana w 1/2 szklance wrzątku 2 łyżeczki przecieru pomidorowego 20 dkg żółtego sera(...)pieczemy ciągle mieszając. Następnie dodajemy mięso mielone, pomidory, pieczarki, wlewamy bulion i mieszamy aż mięso nie będzie zbite. Dusimy bez przykrycia około 15 minut. Kiedy płyny troszkę odparują dodajemy przecier, przeciśnięty czosnek przez praskę i przyprawy, mieszamy. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą, na dno układamy pierwszą warstwę liści kapusty, na to część farszu mięsnego, znowu liście kapusty, pozostały farsz i liście

Kulinarne Fantazje Marioli
Ryba po grecku 198

Składniki: 5 dużych filetów białej ryby przyprawa do ryby Prymat jajka i bułka tarta do panierowania 1kg marchewki 1 seler 2 korzenie pietruszki 4 cebule 1 słoiczek przecieru pomidorowego 1 łyżka pikantnego ketchupu sól, pieprz 1 kostka rosołowa lub warzywna Sposób przygotowania: 1. Marchew, seler i pietruszkę obrać, umyć i zetrzeć, natomiast cebulę pokroić w cienkie półplasterki. Przełożyć do garnka(...)mniejsze części, oprószyć solą i przyprawą Prymat. Obtoczyć w bułce i jajku, usmażyć. ( Po usmażeniu pierwszej partii połowę tłuszczu wlać do farszu ). 3.Gdy warzywa będą już ugotowane, dodać przecier, ketchup, a całość doprawić przyprawą do ryby, solą oraz pieprzem. 4. Gotowym farszem przełożyć rybę. Odstawić na kilka godzin. 5. Rybę można podawać na ciepło lub na zimno

A Ty Smakuj Mnie
Paluchy drożdżowe-a'la pizzerinki 226

łyżeczki cukru 40 g świeżych drożdży NA NADZIENIE: pieczarki ok 350 g-pokrojonych  cebula duża-w kostkę ząbek czosnku,,sól,pieprz 2-3 łyżki majonezu 2-3 łyżki przecieru pomidorowego 20 dag sera żółtego  startego PRZYGOTOWANIE: odmierzamy 500g mąki w większej misce z tej już odmierzonej mąki weźcie 4 łyżki do drugiej mniejszej miski na zaczyn  dodajemy(...)dodajemy sól,olej i wyrośnięte drożdże i zagniatamy ciasto oprószamy mąką przykrywamy ściereczką i zostawiamy w misce w ciepłym miejscu do wyrośnięcia Następnie rozwałkowujemy na prostokąt  -cieniutko, smarujemy przecierem i majonezem,na to kładziemy podsmażone pieczarki  z czosnkiem i przyprawami,i cebulkę również podsmażoną,trochę żółtego sera kroimy na prostokąty i składamy je wzdłuż na pół,wpychając nadzienie

Swojskie jedzonko
Domowy przecier pomidorowy na zimę 244

sód, potas, wapń, żelazo, miedź, fosfor, nikiel, kobalt, magnez, mangan oraz witaminy: A, B, C, E, kwas cytrynowy i jabłkowy oraz roślinny pigment – likopen. Warto, więc przygotować na zimę przeciery pomidorowe, żeby nie stosować koncentratów ze sklepów. Śpieszmy się robić przetwory na zimę, nim zawita kolejna fala upałów ufff... Składniki: 5  kg pomidorów 1 łyżka soli 2 łyżki cukru(...)gotować przez 20 minut. Rozgotowane pomidory przetrzeć przez sito do drugiego garnka i zagotować. Dodać sól i cukier. Odparować na większym ogniu w celu uzyskania bardziej gęstego przecieru (przez około 15 minut). Gorący przecier rozlać do wyparzonych w piekarniku słoików i dobrze zakręcić. Następnie pasteryzujemy słoiki w większym garnku z wodą, gotując zanurzone do 2/3 wysokości słoiki przez około

Bon Appetit Małgorzaty
kalafior i przyjaciele-zapiekanka------ Cavolfiore gratinato 204

drugim sosem polewamy zapiekanke Sos paprykowy 11109 com_content.article Paprykowy sos Ilony 4.59 out of 5 based on 317 voters. Składniki papryka 2 sztuki cebula 1 sztuki czosnek 2 ząbki przecier pomidorowy 60 ml oliwki zielone 4-6sztuk natka pietruszki posiekana ocet balsamiczny 1 łyżka sól pieprz oliwa Wykonanie Papryki  dokładnie umyć, po czym usunąć z nich gniazda nasienne.Papryke(...)posiekaną drobniutko  cebulę i smażyć dalej 10 -15 minut. Czosnek rozdrobnić i dodać do papryki wraz z posiekaną natką pietruszki. Wszystko należy dokładnie wymieszać, na zakończenie smażenia,dodać przecier, ocet i oliwki. Doprawić do smaku. Klasyczny beszamel Beszamel to pyszny, delikatny sos na bazie mleka i masła. Doskonale nadaje się do zapiekanek. Zobacz nasz przepis video z tym sosem

w mojej kuchni