przecier pomidorowy - 5508 przepisów (strona:196/368)

Śledzie w marchewce i pomidorach 116

misce. Śledzie w marchewce i pomidorach Składniki: 1/2 kg śledzi matjas 2 cebule 2 marchewki 1/4 szklanki oleju 1/2 łyżeczki cukru ziele angielskie ( 2 ziarna) liść laurowy 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz do smaku pół pęczka koperku Marchewki zetrzeć na grubej tarce, cebulę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, chwilę podsmażyć

Smaczny zeszyt
Karkówka po karkonosku 153

dodatkami. Ja dzisiaj użyłam gotowych gnocchi marki Hilcona. Były przepyszne. Potrzebujemy: 600 g karkówki wieprzowej 200 g cebuli (po obraniu) 1 ząbek czosnku kilka plasterków suszonych grzybów 2 łyżeczki przecieru pomidorowego 1/2 łyżeczki wędzonej papryki w proszku sól, pieprz woda Do podania: Gnocchi Hilcona Mięso kroimy w plastry grubości około 1,5 cm. Dużą patelnię rozgrzewamy i układamy na niej

MamaOskarka
Leczo. 159

pewno nie ostatnie :) Składniki: 3 papryki czerwone 2 papryki żółte 2 papryki zielone 1 nie duża cukinia 4 pomidory 2 cebule 500 g. kiełbasy śląskiej 1/2 szklanki przecieru pomidorowego z kartonika sól, pieprz, papryka słodka trochę oleju do smażenia Wykonanie: Cebulę pokroić w dużą kostkę i podsmażyć na oleju, dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę. Podsmażyć chwilę i dodać sparzone

Agusiowe smakołyki
Zapiekana cukinia faszerowana mięsem mielonym 98

które podczas smażenia powinno być rozdrabniane. Dorzucić na patelnie przepuszczony przez praskę lub drobno pokrojony czosnek i paprykę pokrojoną w małą kostkę. Przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Dodać przecier pomidorowy i pomidory z puszki. Zagotować przez kilka minut. W tym czasie umyć cukinię i przekroić na cztery części (krojenie poziomo wzdłuż warzywa i pionowo w poprzek), wydrążyć zbędny środek

Karola gotuje
ZAPIEKANKA MIĘSNA Z KALAFIOREM ROMANESKO 141

SKŁADNIKI : 1 kalafior romanesco 300 g mięsa mielonego 1 puszka pomidorów 2 młode marchewki, pokrojone w kostkę  1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki przecieru pomidorowego garść mrożonego groszku 3 łyżki oleju 150 g żółtego sera, tartego tarty parmezan do posypania sól, pieprz, słodka papryka w proszku do smaku 1 kostka rosołowa 4 łyżki oleju(...)PRZYGOTOWANIE : Kalafior gotujemy w osolonej wodzie, lub na prze na miękko, odcedzamy, studzimy. Cebulę i czosnek drobno kroimy, podpiekamy na oleju, następnie dodajemy mięso, pomidory,  przecier, groszek, marchew, kostkę rosołową i dusimy często mieszając.  Sos doprawiamy do smaku, kiedy zgęstnieje, wylewamy na dno foremki do zapiekania, na sos układamy kalafior ( możemy go pokroić na kawałki ) i posypujemy serem

Kulinarne Fantazje Marioli
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną, kurczakiem i warzywami 193

jaglanej 400 g filetu z piersi kurczaka 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 150 g zielonej fasolki mrożonej 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżeczki curry 1 czubata łyżka przecieru pomidorowego sól,pieprz PRZYGOTOWANIE Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.  Cebulę i czosnek drobno siekamy i podsmażamy na 1 łyżeczce oliwy (pozostałą część zostawiamy do cukinii). Dodajemy pokrojonego

Moje Kuchenne Rewelacje
Sos z cukinii i fasolki szparagowej na bazie paprykowo-pietruszkowego pesto 120

cukinii i fasolki szparagowej na bazie paprykowo-pietruszkowego pesto Składniki (4 porcje): - 0,5 kg fasolki szparagowej - 1 cukinia - 4 łyżki pesto paprykowo-pietruszkowego ( klik! ) - 2 szklanki przecieru pomidorowego - sól, pieprz ziołowy do smaku, szczypta cukru - np. bazylia, chili cayenne, papryka słodka - olej/oliwa do smażenia - kasza/ryż Fasolkę szparagową ugotuj i pokrój na mniejsze części. Cukinię pokrój w kostkę

Corner With Recipes
Ryba po grecku 234

oleju). Dodać ziele angielskie, przykryć i dusić na małym ogniu ok. 15 minut co kilka minut  mieszając i podlewając niewielką ilością wody. Dodać sól, pieprz, mieloną paprykę i przecier pomidorowy.  Dusić kolejne 10 minut.  Spróbować i w miarę potrzeb jeszcze doprawić (można dodać odrobinę cukru i sok z cytryny).Filety rybne posolić, oprószyć mąką, panierować w roztrzepanym

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Zapiekanka warstwowa z topinamburem i pieczarkami 120

warstwowa z topinamburem i pieczarkami SKŁADNIKI: - ok 500 g topinamburu - 250g pieczarek - 1 duża papryka czerwona - 2 papryczki jalapeno - 200g zielonych oliwek w puszce - 250g sera żółtego   - 250g przecieru pomidorowego - przyprawy (bazylia, oregano, sól) Topinambur dokładnie myjemy, kroimy w cieniutkie plasterki i wykładamy w naczyniu żaroodpornym. Całość posypujemy niewielką ilością oregano. Podobną czynność wykonujemy z pieczarkami: dokładnie myjemy, kroimy

Związek na patelni
Zupa gulaszowa 157

energii.  Zupa gulaszowa jest ku temu odpowiednia.   500 g chudej szynki wieprzowej 1 cebula  1 papryka czerwona 1 żółta papryka 3 ziemniaki  1 łyżka koncentratu pomidorowego  2 ogórki konserwowe  800 ml bulionu  1 łyżeczka mielone słodkiej papryki świeżo mielony pieprz szczypta chili cayenne sól  olej do smażenia  W garnku rozgrzać olej(...)pokrojoną cebulę i lekko zeszklić. Dodać pokrojone w kostkę mięso,lekko podsmażyć. Podlać gorącym bulionem i pod przykryciem dusić do miękkości. Na koniec dodać pokrojoną w kostkę paprykę, ziemniaki, przecier pomidorowy oraz przyprawy. Gotować do miękkości ziemniaków.  Zdjąć z ognia dodać starte na plasterki ogórki i,doprawić do smaku. Podawać posypaną natką pietruszki i kromką ulubionego pieczywa

Kolorowa kuchnia Elki
Solianka 148

gulasz. W rondlu rozgrzać masło i dodać pokrojone mięso. Przyrumienić je z każdej strony. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek drobno posiekany. Podsmażyć wszystko razem. Następnie dodać przecier pomidorowy i wlać zawartość rondla do garnka z warzywami. Gotować około 15 minut i  dodać posiekane kapary, paprykę pokrojoną w paski i ogórki pokrojone w plasterki. Wszystko gotować

O kuchni z uczuciem
Kiełbaski w sosie paprykowym, czyli obiad w 15 minut 157

olej i blanszujemy drobno pokrojoną cebulę, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę oraz pomidory, podlewamy wodą lub bulionem, przyprawiamy solą oraz pieprzem i dusimy warzywa aż będą al dente. Dodajemy przecier pomidorowy i mieszamy razem, dodajemy kiełbaski. Podajemy z ryżem i zielona cebulką

Apetyczna babeczka
PASTA Z MAKRELI, SUSZONYCH POMIDORÓW I OLIWEK 122

SKŁADNIKI :  1 duża, wędzona makrela 250 g twarogu 1 łyżeczka przecieru pomidorowego 1 cebula, pokrojona w kostkę 4 suszone pomidory z zalewy olejowej 1 łyżka oleju z pomidorów sól, pieprz do smaku kilka pokrojonych oliwek natka pietruszki do posypania(...)PRZYGOTOWANIE :  Makrelę pozbawiamy skóry i kręgosłupa, mielimy w maszynce do mięsa. Twaróg rozkruszamy w misce i dodajemy, makrelę, drobno pokrojoną cebulę, pomidory i oliwki (kilka pozostawiamy do posypania) przecier, olej i przyprawy.  Dokładnie mieszamy najlepiej widelcem aż powstanie jednolita pasta. Przekładamy ją do miseczek, posypujemy oliwkami, suszonymi pomidorami i natką pietruszki. Przechowujemy w lodówce do 2 dni, smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Wegetariański pasztet pomidorowy – dwie wersje 208

czosnku (wszystkie warzywa ugotowane do miękkości, ja wykorzystałam warzywa z rosołu który gotowałam dzień wcześniej) 3-4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej łyżka sosu sojowego 3 łyżki oliwy 3 łyżki przecieru pomidorowego KROKUS łyżeczka majeranku łyżeczka lubczyku łyżeczka suszonej cebuli spora szczypta pieprzu i soli opcjonalnie do podania czarnuszka z suszonymi pomidorami i czosnkiem niedźwiedzim Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Soczewicę

Mienta blog
Ketchup z cukinii 83

cukinii (waga po obraniu i wydrążeniu pestek) 400 g cebuli (waga po obraniu) 1 i 1/3 szklanki cukru ¾ szklanki octu 10 % 400 g koncentratu pomidorowego (ja dodałam 200 g passaty pomidorowej i 200 g koncentratu) 1,5 łyżki soli 2 łyżeczki papryki słodkiej Jeśli chcecie wersję na ostro dodatkowo 2 łyżeczki ostrej papryki i łyżeczkę mielonego pieprzu. Instrukcje Cukinię myjemy(...)solą, cukrem i papryką. Gorący ketchup przelewamy do słoiczków i zakręcamy. Pasteryzujemy 10 minut i odstawiamy do góry dnem. Smacznego. Zobacz także inne podobne przepisy: Ketchup domowy Suszone pomidory Przecier pomidorowy Pasta paprykowa – ketchup Artykuł Ketchup z cukinii pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Zupa fasolowa z papryką 121

papryki czerwone ·        Papryka ostra ·        Sól ·        Przecier pomidorowy 200 ml Sposób przygotowania: 1.    Fasolę opłukać, zalać wrzątkiem i odstawić na 3 godziny. 2.    Następnie odcedzić, zalać wywarem i gotować 40 minut. 3.    Ziemniaki obrać pokroić w kostkę(...)Marchew również obrać pokroić w kostkę i dodać do zupy. 5.    Paprykę kroimy w paseczki, gotować aż warzywa będą miękkie. 6.    Dodać przecier. 7.    Doprawić solą oraz papryką. 8.    Mąkę rozrobić ze śmietaną, hartując wlać do zupy, chwilkę gotujemy. 9.    Zupa gotowa

Kulinarna Chwila
pikantny "ketchup" z cukinii 549

godzin lub dłużej. Przełożyć do rondla z grubym dnem, dodać cukier, rozdrobniony czosnek, posiekaną papryczkę i przyprawy.Gotować na małym ogniu około 20 minut. Po tym czasie dodać przecier pomidorowy i ocet. Gotować jeszcze kilka minut. Gorący sos przelać do butelek, zakręcać od razu i układać do góry dnem. Dla pewności można zapasteryzować

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Zupa toskańska, z fasolą i cukinią czyli Zupowy Wtorek odc.103 265

starta na grubych oczkach 2 ząbki czosnku 1 litr wywaru warzywnego 1 puszka białej fasoli, u mnie szklanka ugotowanej fasoli i ciapki 1 puszka krojonych pomidorów 3 łyżki przecieru pomidorowego po 1/2 łyżeczki suszonego oregano i majeranku 1 mała cukinia ew. do podania: bazylia i starty parmezan W garnku podsmażamy na oliwie pokrojoną w kostkę cebulę. Dodjemy marchewkę i smażymy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pieczone pałki z kurczaka w sosie pomidorowym 148

Cebulę kroimy w kostkę,natomiast czosnek w cienkie plasterki. Wszystko wkładamy do garnka i zalewamy wodą(około pół litra). Doprowadzamy to do wrzenia, następnie dodajemy przecier pomidorowy oraz ketchup. Wszystko gotujemy około 7 min. Doprawiamy do smaku. Upieczone pałki z kurczaka wkładamy do sosu. Pozostawiamy 2 min na ogniu aby wszystkie smaki sie połączyły. Smacznego

Smaki Natalii
Gołąbki 108

Gołąbki..pycha. 1 kapusta 50 dkg mięsa mielonego 1 woreczek  ryżu Cenos 1 cebula 1 jajko sól pieprz wegeta majeranek kilka łyżek przecieru pomidorowego susz warzywny listek, ziele śmietana Grzyby namoczyć, następnie ugotować i pokroić. Z kapusty wyciąć głąby i sparzyć, oddzielić liście i ściąć zgrubienia.Ryż  ugotować. Do m ięsa mielonego  dodać jajko,ryż, grzyby , przyprawy(...)wymieszać.N a liście kapusty kłaść farsz mięsny i zwijać. Tak przygotowane gołąbki ułożyć w misie multicookera,  dodać susz warzywny , wlać wodę, przecier, dodać listek, ziele , wegete.U stawić program STEW i czas na 1 godzinę 40 minut.Na koniec dodać śmietanę

Moje domowe kucharzenie
pomidorowe bułeczki ślimaczki 147

wymieszać z solą. Kiedy drożdże ruszą rozczyn wlać do mąki. Dodać jajko i masło, wyrobić jednolite ciasto. Kiedy ciasto będzie wyrobione podzielić je na połowę. Do jednej części dodać przecier pomidorowy i wyrobić jeszcze raz. Oba ciasta odstawić do wyrośnięcia na godzinę. Wyrośnięte ciasta rozwałkować na kształt prostokąta. Jedno ciasto nałożyć na drugie i zwinąć jak roladę. Całość pokroić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Krem z pomidorów 175

jest gęsta oraz rozgrzewająca przez zawarty w niej imbir. Jest on idealny na rozgrzanie organizmu orz na infekcje. Składniki: 2 puszki pomidorów w całości 2 łyżki koncentratu 1 kartonik przecieru pomidorowego 3cm kawałek imbiru 3 marchewki 1 pietruszka 1 mały seler lub połówka dużego curry kurkuma bazylia kostka rosołowa 1l wody Dodatki: ser żółty jogurt grecki Wykonanie Marchew, selera oraz

Panda i jej świat
Zupa rybna 178

ziołowym. Gotuj na bardzo malutkim ogniu do półtorej godziny. Wyjmij rybę, wystudz. Przecedz rosół. Ugotuj kaszę jaglaną zgodnie z zaleceniem producenta na opakowaniu. Doprowadz wywar z ryby do wrzenia.Rozmieszaj przecier pomidorowy z odrobiną wywaru i dodaj do zupy i dosmacz pieprzem ziołowym.  Zagotuj, a następnie dodaj rozbełtanej z wodą śmietany około 2 łyżki.  Nie więcej, gdyż za chwilkę

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania