Dziś mam dla Was spaghetti bolognese , bo dawno nie robiłam i naszła Nas z narzeczonym ochota na taki włoski smak ;) składniki 500g mięsa mielonego z łopatki 2 przeciery pomidorowe 6 cebuli 5 ząbków czosnku makaron przyprawy: bazylia, oregano, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz, cukier, sól. odrobina parmezanu Makaron gotujemy al dente.Mięso podsmażamy w garnku bez dodatku tłuszczu
Cukier&Puderpiekarniku. Składniki na obiad dla 3-4 osób: 2 woreczki kaszy gryczanej 1 papryka zielona 500 g mięsa mielonego (u mnie z indyka) 150 g pieczarek 3 łyżki przecieru pomidorowego (użyłam Pudliszki) kilka gałązek świeżego tymianku 1 duża cebula sól, pieprz do smaku 100 g tartego sera żółtego olej do podsmażenia mięsa Przygotowanie: Kaszę ugotować w osolonej wodzie. Cebulę
Ze smakiem i z pasjąakurat śledzika robię na tegoroczną Wigilię , to wykorzystuję ,, archiwum" :) Taki Wigilijny śledzik Czas : 30 minut Składniki : 4 płaty śledzia z oleju 2 cebule 8 kapeluszy suszonych prawdziwków 1 łyżeczka przecieru pomidorowego 1/4 szklanki oleju aromatyzowanego grzybami ( borowikami ) pieprz kolorowy grubo mielony Ugotować w małej ilości wody prawdziwki . Odcedzić i pokroić w paseczki ( wywar użyć do innych wigilijnych dań ) .Cebulę pokroić
Buniabaje w kuchnismaku chleba, warzyw pachnących wiosną, latem i jesienią... I mam coś dla Was : Łowicz oraz jego pełne smaku pomidory dojrzewające nieśpiesznie pod błękitnym i słonecznym niebem...pełna natura! Pomidorowa z burakami, serem kozim, szczypiorkiem, a do tego mnóstwo pachnącej pietruszki, która pyszni się zielenią niczym etykieta na butelce oliwy z oliwek. Tutaj wszystko jest intensywne i barwne, dobre(...)minut ok. 2 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula (najlepiej ta biała, sałatkowa) 2 ząbki czosnku 2 spore pomidory (najlepiej malinowe), bez skórki, pokrojone w kostkę 200g przecieru pomidorowego Łowicz 250g ugotowanych buraków, pokrojonych w kostkę 700ml delikatnego bulionu warzywnego sporo posiekanej, świeżej pietruszki sól morska i świeżo zmielony pieprz dodatkowo: C anapes z sera koziego i szczypiorku
Moja Książka Kucharskanastępnie kroimy go w kostkę. Później w garnuszku rozgrzewamy oliwę z oliwek i przesmażamy bakłażana. Doprawiamy solą i pieprzem. Gdy bakłażan będzie lekko zarumieniony, to dodajemy do niego przecier pomidorowy i całość gotujemy na niewielkim ogniu przez około 5 minut. W razie potrzeby można dolać nieco wody. Warzywo ma się lekko poddusić. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik na 180 stopni
Natka Pietruszkiwędzonym boczkiem ** Zupa Kartoflanka ** Zupa pieczarkowa ** Zupa ryżowa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 2,5-litrowy rondel: 1 puszka pomidorów (ok. 400 g) (ewentualnie 300-400 ml przecieru pomidorowego lub 150 g koncentratu pomidorowego) 2 marchewki 1 korzeń pietruszki 1 kawałek selera 1 cebula 2-3 ziemniaki 2 liście laurowe 2 ziela angielskie 2 ząbki czosnku 1,5 litra
Kulinarny S.O.S.wędzonym boczkiem ** Zupa Kartoflanka ** Zupa pieczarkowa ** Zupa ryżowa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 2,5-litrowy rondel: 1 puszka pomidorów (ok. 400 g) (ewentualnie 300-400 ml przecieru pomidorowego lub 150 g koncentratu pomidorowego) 2 marchewki 1 korzeń pietruszki 1 kawałek selera 1 cebula 2-3 ziemniaki 2 liście laurowe 2 ziela angielskie 2 ząbki czosnku 1,5 litra
Kulinarne S.O.S.natką. Składniki: 1 pojedynczy kawałek dobrej kiełbasy, ok. 150 g spora garść mrożonego zielonego groszku 1 cebula 2 ząbki czosnku sos słodko-kwaśny Jamar 520 g 0,5 szklanki przecieru pomidorowego 1 ostra papryczka, może być pół sól, pieprz, lubczyk, estragon, płaska łyżeczka przyprawy curry olej do smażenia Przygotowanie: Na niewielkiej ilości oleju przesmażam talarki kiełbasy, gdy lekko się zrumieni
Zasmakuj Kuchnimikrofalówce. Możemy dodać kurczaka jeśli nie wyobrażamy sobie obiadu bez mięsa:). 100g makaronu, u mnie razowy 2 czerwone papryki 1 cukinia 2 marchewki 2 cebule 150 ml przecieru pomidorowego sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka, papryka ostra, majeranek olej 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Papryki, cebule i cukinie kroimy w nieduże kawałki. Marchew ścieramy
Szefowa kuchniwprawy i wtedy będę wiedziała co i jak.. 1 kapusta 50 dkg mięsa mielonego 10 dkg ryżu 1 cebula 1 jajko sól pieprz wegeta majeranek 1 słoiczek przecieru pomidorowego listek, ziele śmietana Z kapusty wyciąć głąby i sparzyć, oddzielić liście i ściąć zgrubienia. Ryż ugotować. Do m ięsa mielonego dodać jajko, ryż , przyprawy i wymieszać
Moje domowe kucharzenietrzeba o nim pomyśleć najlepiej dzień wcześniej. Dobrze zamarynowane mięso (najlepiej przez całą noc), będzie wtedy kruche i aromatyczne. SKŁADNIKI: 5-6 kotletów z karczku (chudego) 2-3 łyżeczki przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku (przeciśniętego przez praskę) sól pieprz zioła prowansalskie 2 szalotki 5-6 dużych plastrów żółtego sera 2 łyżki majonezu mielona słodka papryka A jak to zrobić: Mięso
Kuchnia w opałachmakaronu typu spaghetti wielozbożowego 2 większe cebule Pół czosnku Majeranek Lubczyk Ziele angielskie Liść laurowy Twaróg półtłusty Sól himalajska Olej rzepakowy Kilka listków świeżej melisy 400 ml przecieru pomidorowego (Teraz nie wiadomo po co nazywany dumnie Passatą) Przygotowanie: 1/ Mięso przyprawiamy solą, pokruszonym liściem laurowym, zielem angielskim i na patelni przesmażamy na oleju. 2/ Gotujemy wd przepisu na opakowaniu
Kuchnia PROzdrowotnaDziś propozycja przekąskowa -salsa ze śledziem w lekko słodkim sosie pomidorowym z cebulką, kukurydzą i ananasem. Pyszna przekąska nie tylko dla amatorów śledzi, to takie danie, które może posmakować tym co za tą rybą nie przepadają - smaki tu są tak dobrane, że śledź nie dominuje. Jak dla mnie idealne połączenie smaków - to mój ulubiony sposób na śledzia. 0 false(...)Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Salsa ze śledziem z kukurydzą i ananasem 1 opakowanie filetów śledziowych (250g) 2 duże cebule olej do smażenia 1 czerwona papryka mały przecier pomidorowy 2 łyżki miodu sok z połowy cytryny 150 g kukurydzy konserwowej 3 plastry ananasa z syropu Śledzie umyć i przesuszyć a następnie pokroić w paski. Cebulę pokroić w półplasterki
Smaczny zeszytmięsa mielonego z łopatki lub karczku 1 cebula 1 czerwona papryka mała puszka czerwonej fasoli ok.120 g mała puszka kukurydzy ok.120 g mała puszka pomidorów 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżeczka chili sól i pieprz do smaku Na sos czosnkowy: 3 ząbki czosnku 4 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego szczypta soli Mięso mielone podsmażamy,dorzucamy pokrojoną w kostkę
Przepisy mojej mamyogórki konserwowe · 1 papryka czerwona · ½ puszki kukurydzy · 200 ml przecieru pomidorowego · Szczypta Chili · Mała główka kapusty · 2 jajka(...)kostkę, doprawiamy solą oraz przyprawą Gyros i prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę oraz ogórki konserwowe, kukurydzę bez zalewy, pod koniec prużenia wlewamy przecier, doprawiamy chili. 3. Kapustę obgotowujemy w osolonej wodzie i kroimy w 2 cm plastry. 4. Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej. 5. Smażymy
Kulinarna Chwila