"Szpinak 1000 Listków" Bonduelle 186Dziś mam okazję zapoznać się z walorami „1000 Listków Szpinaku” firmy
Proste Potrawy
Sigara Böreği - cygara z ciasta filo nadziewane serem feta i ziołami 403Dzień dobry, Dzisiejsze danie to moja kolejna propozycja przekąski na karnawałową imprezę . Sigara Böreği, czyli cygara przygotowane z ciasta filo nadziewanego serem feta i ziołami
Chilli Czosnek i Oliwa
Jajka faszerowane żółtym serem i pomidorami 1044Wiem, że po Wielkanocy pewnie już nie możecie patrzeć na jajka, ale zawieruszył mi się tu jeszcze jeden bardzo prosty i fajny przepis. Gości w naszym
Kulinarne przygody Gatity
Ser żółty panierowany 205Jak już zapewne zauważyliście kocham sery wszystkie, więc dziś chciałabym się z wami pożegnać na jakiś czas właśnie tą szybką i pyszną przekąską dla smakoszy... Szybkie
NaKońcuJęzyka
SMAŻONE PIEROGI ZE SZPINAKIEM I BIAŁYM SEREM 367Pierogi – tradycyjne danie polskiej kuchni. Najczęściej jednak kupowane w gotowej postaci ze względu na pracochłonność domowej produkcji. Jednak cena, smak i radość z ich samodzielnego przygotowania
Nerds Kitchen
Kukurydziane kotleciki z kaszą kuskus 309Dzisiaj fajnie zastąpimy nasze tradycyjne ziemniaki. Co prawda uwielbiam ziemniaki z masełkiem i koperkiem, jednak czasami należy je zastąpić czymś innym. Moje ulubione kotleciki kukurydziane z
Niezły Młynek
Tapenada z czarnych oliwek 219Tapenada to pasta z oliwek, kaparów i oliwy z oliwek. Dodatkowo wzbogaciłam jej smak czosnkiem i filecikami anchois, ponieważ w takiej wersji najbardziej mi smakuje. Przygotowanie
Oryginalny smak
Orzeźwiająca sałatka z bobem i miętą 394Moja wariacja na temat klasycznej sałatki z bobem i miętą. To dzięki niej polubiłam bób, którego kiedyś nie znosiłam. Sałatka jest bardzo orzeźwiająca, a jej przygotowanie
Poezja smaku
ZUPA KAPUŚCIANA Z ZIEMNIAKAMI – SKYRIM – Cabbage potato soup 337Znowu wracamy do świata The Elder Scrolls! Mianowicie proponujemy zupę kapuściano-ziemniaczaną ze Skyrim’a, która idealnie pasuje nie tylko do tamtejszych warunków pogodowych, ale i
Nerds Kitchen
85. Wytrawna tarta, czyli por, boczek, cebula na półkruchym cieście. 296macie ochotę na przystawkę ? Zapewniamy Was, że tarta, którą Wam dziś zaserwujemy będzie bardzo syta i pyszna. Wiadomo, jako kobiety, które mają w jakiś tam sposób zakodowany w głowach modny dziś fit tryb życia, nie zajadamy się tłustościami, ale chyba każdy raz na jakiś czas lubi skusić się na kawałek takiego cuda. Niby proste, składników też
Symfonia Smaków
Cebulka marynowana 185składniki : 50 dag małej cebulki, najlepsza byłaby szalotka 2 szklanki wody 1/2 szklanka octu 2 łyżki cukru, łyżka soli 2 listki laurowe, kilka ziaren pieprzu i
Proste Potrawy
Jak jeść po włosku, to tylko w La Traviata - recenzja 242talerze pozostały puste. Po przystawkach nadeszła pora na włoskie klasyki, czyli makarony. Jako pierwsze otrzymałyśmy dwa sztandarowe dania kuchni włoskiej: * TAGLIATELLE CON IL RAGU ALLA BOLOGNESE - makaron wstążki z sosem bolońskim ( porcja 23zł ) - bardzo dobry, jajeczny makaron z mięsno-pomidorowym sosem. * PENNE AL SALMONE - makaron z łososiem w sosie pomidorowo-śmietanowym ( porcja 21zł ) - proste danie, które powinno zachwycić
kolorowotorcikowo
Ajwar - rewelacyjny sos do dań z grilla 526Przygotowanie ajwaru jest proste ale czasochłonne. Niektórych ręczne obieranie papryk może odstraszać, ale ja lubię obierać papryki ze skórki, odkrywać ich mięsiste i słodkie po upieczeniu wnętrze. Dla mnie jest to relaksujące zajęcie:) W krajach bałkańskich ajwar stosowany jest jako dodatek do grillowanej ryby i mięs , np. do cevapcici czy raznjici, lub jako zimna przystawka podawana z pieczywem
Chilli Czosnek i Oliwa
SCRAB CAKES – ODDWORLD ABE’S ODDYSEE – buraczane paszteciki z awokado i piersią z kurczaka 324Oddworld Abe’s Oddysee – znaliśmy ten tytuł, ale o dziwo żadne z nas w niego nie grało i dlatego nigdy nie braliśmy pod uwagę jego potencjału
Nerds Kitchen
"Zdrowie ze smakiem" przepisy blogerów inspirowane olejami świata 202Dziś otrzymałam jeszcze świeżutkie wydanie książki kulinarnej "Zdrowie ze smakiem". Przepisy w niej zawarte to owoc współpracy twórców blogów kulinarnych z całej Polski z firmą
Proste Potrawy