Kolorowy sernik na zimno 525Przepis na sernik jest bardzo prosty, choć pracochłonny. Każdą warstwę robi się osobno i trzeba poczekać, aż poprzednia stężeje. Sernik jest pyszny więc zagości u mnie
Ewusiowe Smaki
Malinowy sernik na kokosowo-daktylowym spodzie 284Chyba to będzie ostatni przepis na sernik przed świętami, bo przydałby się jakiś mały detoks ;) Do tego ciasta wykorzystałam budyń malinowy, a spód powstał z mąki kokosowej i daktyli. Prosty i dość szybki w wykonaniu sernik, oczywiście bez cukru. Miałam opublikować ten post wcześniej, ale... Zapomniałam o nim. Pomysł wysłałam na konkurs z Bezbolesnego Usuwania Cukru z Diety i udało
FitKot
Polędwiczka z pieczarkami w cieście 161Prosta w przygotowaniu, krucha polędwiczka wieprzowa otulona farszem pieczarkowym, boczkiem wędzonym i ciastem francuskim. Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Składniki: • 1 duża polędwiczka wieprzowa • 1 płat ciasta francuskiego • 300 g pieczarek • 8 cienkich plastrów wędzonego boczku • 1 cebula • zioła prowansalskie, sól, pieprz do smaku • 3 łyżki oleju Wykonanie: • Polędwiczkę natrzeć solą
To co kocham
Czekoladowo-cynamonowe ślimaczki 286mnie nachodzi ochota na coś słodkiego od razu myślę o tych ślimaczkach. Są bardzo proste do zrobienia, a zapewniam nikt im się nie oprze. Składniki na ciasto: 30g świeżych drożdży 3 szklanki cukru 3/4 szklanki mleka 5 szklanek mąki 1 jajko 100g masła Nadzienie: czekolada (smak taki jaki lubicie) 2 łyżki cukru 1 łyżka cynamonu 100g masła
Panda i jej świat
Śniadanie z kiwi i musli 245Odjazdowa mieszanka na śniadanie, lekkie i bardzo proste w przygotowaniu. 2 porcje Składniki: 4 kiwi + 1 kiwi do dekoracji 3 łyżki miodu
Niezły Młynek
Ciasto piegusek ze śliwkami 212Jestem szczęśliwa! Wczoraj zdjęto mi gips. Moja ręką wygląda ładnie i jest prosta. Wciąż boli, ale to już nie ten sam ból co na początku. Teraz muszę ją dobrze trenować, aby mogła mi dalej wydajnie służyć. Aby to uczcić upiekłam ciasto piegusek ze śliwkami. O dziwo jakoś mi to sprawnie poszło. Bez gipsu o wiele łatwiej…Nawet sama
codojedzenia
Prosty przepis na pleśniak, skubaniec lub jak kto woli szarpaniec 2627Jest dużo nazw na to pyszne ciasto , jednak nieważne jak go kto nazywa jego łączące się wzajemnie smaki słodko-kwaśne są jak niebo w gębie. Nadaje
Anielska Kuchnia Ani
Moja CEWE FOTOKSIĄŻKA 205pomysłu na taką książkę nie mam. Bo co takiego wyjątkowego mogłabym w niej pokazać poza tym, co jest już na rynku? Ciasto drożdżowe, naleśniki i pierogi z truskawkami? Nie kombinuję ze składnikami, gotuję proste potrawy, a eksperymentuję wtedy, kiedy w lodówce zabraknie mi jajek albo w szafce mąki. Mam też to szczęście, że dzieci nie są alergikami
bistro mama
Najprostsze wegańskie naleśniki 224Naleśniki to takie niby proste danie, ale często zdarza się, że nie wychodzą. Jeszcze przed weganizmem ciasto na naleśniki nigdy mi nie wychodziło mimo, że robiłam wszystko zgodnie z przepisem. Zawsze musiałam prosić moją mamę o ich przygotowanie. Dlatego naleśniki jadłam dość rzadko. Teraz kiedy opracowałam najłatwiejszy przepis na wegańskie
wegujemy
Bułki drożdżowe z pieczarkami 201Prosty przepis na bułeczki drożdżowe z farszem pieczarkowym, posypane żółtym serem. Składniki: Ciasto: 300 ml mleka 2 łyżeczki cukru 125 g masła lub margaryny 2 jaja 0,5 kg mąki 100 g drożdży szczypta soli Nadzienie: 400 g pieczarek cebula 3 łyżki ketchupu sól, pieprz Dodatkowo: ok 150 g sera żółtego Przygotowanie Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy
e-PrzepisyKulinarne
Kokosowy pudding chia z jagodami 253się nimi najeść. Są fantastyczne i mega zdrowe! Te małe nasionka można namoczyć w wodzie, mleku, mleku kokosowym, dodać do jogurtu, zupy czy ciasta i zawsze będzie pysznie. Tym razem wykorzystałam je do zrobienia tego prostego i smakowitego deseru. Smakowało nieziemsko - polecam ogromnie! <3 Pudding chia: 300 ml mleka kokosowego (ja użyłam domowego) ok. 80 g nasion chia
Cooking Monster
TRUSKAWKI ZAPIEKANE W KOKILKACH 179Dzisiaj chciałabym Was zaprosić na prosty i smaczny deser z udziałem truskawek. Jego przygotowanie jest niezwykle proste, jedynie pieczenie zajmuje trochę więcej czasu. Przygotowanie
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Tort bezowy z pieczonym rabarbarem, śmietaną i pistacjami 232Niedziela, późny wieczór. Skrytka ze słodyczami świeci pustką. Ciasta w lodówce brak, jajka zostały tylko cztery, a sklepy już pozamykane. Na stole leży kilogram rabarbaru kupiony
Karo in the Kitchen