Chleb żytni z ziarnami żyta Kolejny z serii ciężkich, żytnich, sytych chlebów. Im dłużej i częściej je piekę, tym wydaje mi się to coraz prostsze! Tym
Moje QulinariaJest bardzo, bardzo, bardzo gorąco, a ja sobie wymyśliłam, że upiekę muffinki... Baby już tak czasem mają, że wpadają na naprawdę głupie pomysły i w dodatku
Przepysznik - BLW i nie tylkoNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Słodkie zapomnienieNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Słodkie zapomnieniepraskę) i smażyć jeszcze minutę, co jakiś czas mieszając. Do masy ziemniaczanej dodać podsmażoną cebulkę z czosnkiem, surowe jajka, oraz przyprawy (sól, pieprz i słodką paprykę). Dodać mąkę, wymieszać. Ciasto powinno być gęste i lepkie – jeśli jest za rzadkie to należy dać więcej mąki pszennej. Gofrownicę rozgrzać i posmarować cienko olejem. Nałożyć po dużej, czubatej łyżce ciasta, zamknąć
Kulinarne PrzebojeMiękkie i puszyste muffinki jagodowe, potrójnie migdałowe. Mąka z mielonych migdałów, mleko migdałowe i płatki migdałów na wierzchu. Nie są za słodkie, chyba że polejesz je
ProstePesto.plporcji. Na każdego naleśnika nałóż po porcji farszu, posyp go żółtym serem i zwiń naleśniki w rulon. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym albo w blaszce do ciasta (wysmarowanej masłem), posmaruj każdy naleśnik sosem, a wierzch posyp serem. Piecz naleśniki przez 10 - 15 minut . Upieczone wyjmij z piekarnika, ułóż je na talerzu i posyp siekną kolendrą albo bazylią (lub pietruszką
Słodko-Słony Świat IlonyPrzy każdej propozycji podlinkowałam przepis z instrukcją wykonania potrawy, wystarczy kliknąć w napis „PRZEPIS TUTAJ” lub w zdjęcie surówki Zapraszam! SURÓWKA JAK Z CHIŃSKIEJ RESTAURACJI PRZEPIS TUTAJ Prosta, łatwa i szybka do zrobienia, a zarazem bardzo smaczna surówka z białej kapusty, smakiem przypominająca tą z chińskiego baru. PYSZNA SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY PRZEPIS TUTAJ Idealny dodatek(...)PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ DANIA I PRZEKĄSKI NA PRZYJĘCIE DLA DZIECI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Najlepsze surówki do obiadu! pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemKolejny dzień naleśnikowego szaleństwa! Jako, że mamy dzisiaj czwartek, a do czwartku najlepiej pasuje kasza (nie pytajcie czemu, tak po prostu jest), mamy dla was dwie
Przepysznik - BLW i nie tylkopanierką z płatków kukurydzianych i smażone w głębokim tłuszczu. Skrzydełka są pikantne i bardzo soczyste w środku oraz super chrupiące na zewnątrz. Chrupiące skrzydełka smażone to pomysł na dość proste w wykonaniu, niedrogie i wyjątkowo pyszne danie z kurczaka. Wystarczy pikantne skrzydełka zamarynować, następnie obtoczyć w panierce i usmażyć. Z czym podać pikantne skrzydełka z kurczaka? Tak przygotowane(...)Dlatego skrzydełka są tak delikatne i soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz. Polecamy również inne nasze przepisy na dania z kurczaka Min. frytki z piersi kurczaka w cieście , piękna sałatka imprezowa z kurczakiem , udka z kurczaka pieczone na kapuście z grzybami, oraz aromatyczny kurczak z patelni . Życzymy Smacznego! Artykuł Pikantne skrzydełka w chrupiącej panierce pochodzi z serwisu Kuchnia
Kuchnia Na Wypasiejest: "myślę jedno, mówię drugie, robię trzecie -" jak głosi pewien profil na FB ;) . Wymieniona wcześniej książka była jednym z prezentów, jakie otrzymałam od męża pod choinką. W bardzo prostym języku rysuje świat, który już się nam zaczął Świat zdominowany przez jedną firmę, wnikającą w każdą szczelinę życia i tych którzy dobrowolnie na to się godzą i tych, oponujących(...)mąkę przesianą z proszkiem. Oczywiście już dawno mam przygotowana blaszkę, tu 28 cm tortownica. Smaruję masłem i posypuję bułka. Robię to na samym początku, bo najbardziej tego nie lubię. Ciasto jest gotowe, kiedy przyjmie całą mąkę i będzie porządnie wymieszane. Około połowy ciasta wylewam na środek dna, lekko rozprowadzam, nie musi sięgać po brzegi. Wykładam wszystkie cząstki przygotowanych jabłek, posypuję
I tu będę miała takie teUwielbiam karnawał! To taki specyficzny czas, moim zdaniem idealnie umieszczony w najzimniejszym czasie roku. Bo przecież bez przebieranek, balów, imprez i najróżniejszego rodzaju zabaw, styczeń i
Przepysznik - BLW i nie tylkoNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Słodkie zapomnienieSyberyjskie pierożki. Absolutnie legendarne danie w kuchni rosyjskiej. Malutkie, nadziane surowym mięsem, doprawione pieprzem i surową cebulą. Odrobina rosołu, kwaśna śmietana, masło, usiekany koper. Suto posypane
Karo in the KitchenChleb żytnio-gryczany na zakwasie Piekłam ten chleb już kilka razy, tak mi zasmakował! Wyłącznie z mąki żytniej i gryczanej - w dodatku na własnoręcznie zrobionym (wyhodowanym
Moje Qulinaria