Kolejny pomysł na słodkie Halloween to pyszny tort czekoladowy z kremem Oreo i pajęczą dekoracją :) Biszkopt upiekłam według przepisu na prosty biszkopt czekoladowy , zmieniłam tylko nieco proporcje, żeby tort był wyższy (wszystko podaję poniżej), piekłam go w dwóch niedużych foremkach (16 cm każda). Składniki na biszkopt: 4 jajka 8 łyżek mąki pszennej 4 łyżki kakao 4 łyżki mąki ziemniaczanej 12 łyżek(...)warstwę kremu i rozsmarowujemy. Powtarzamy z resztą spodów. Poskładany tort pokrywamy cienką warstwą kremu (nie musi być równa, na razie chodzi tylko o to, żeby złapać wszystkie kruszki z ciasta, które nie powinny przedostać się do kremu). Tort pokryty pierwszą warstwą kremu wkładamy na 10 – 15 minut do zamrażarki. Nakładamy drugą warstwę kremu i wyrównujemy brzegi. Przyklejamy Oreo
Ciastkozercyciasto na chleby wyrasta dość często. "PAELLA/RISOTTO" - przeznaczony do przygotowywania paelli, risotto i innych dań z ryżu i kasz, przygotowywania garnirunków. "BAKE" - do pieczenia biszkoptów, zapiekanek, przygotowywania wypieków z ciasta drożdżowego i francuskiego. "FRY" (5 podprogramów dla danego rodzaju produktu) - do smażenia mięsa, warzyw, drobiu, ryb, owoców morza. "RICE/GRAIN" - do gotowania kasz na sypko, przygotowywania różnorodnych garnirunków. "PASTA/RAVIOLI" - program przeznaczony(...)parze, a także – co istotne – książeczka, w której znajdziecie 100 praktycznych przepisów na dania z multicookera. I oczywiście bardzo dokładna instrukcja obsługi, dzięki której opanowanie tego urządzenia będzie dziecinnie proste. A my dzisiaj mamy dla was dwa dania. Zrobiliśmy je w ramach testowania tego urządzenia. Zrobiliśmy oczywiście więcej dań (bo używamy go niemal każdego dnia), ale dzisiaj podzielimy się
Marder&Marder Manufacturemleka 2% tłuszczu 150 g sera twarogowego półtłustego 1 jajo kurze całe 10 g oleju kokosowego 60 g mąki razowej 100 g szpinaku mrożonego 6 g czosnku Przepis: ciasto: Wszystko mieszamy. Na rozgrzaną patelnię wylać taką ilość masy, aby po uformowaniu (poobracaniu patelni) wyszedł nie za gruby, nie za cienki naleśnik. Smażyć z obu stron. farsz: W garnku na maśle(...)szczególnie. Podwieczorek zjadłam ok. 17:30. Był zbyt słodki. Za dużo miodu. Miód rano, miód popołudniu. Lubię go, ale to dla mnie za dużo. Poza tym to nadal cukier prosty i odniosłam wrażenie, że jego dodatek jest wypełniaczem kalorycznym posiłku. Wolałabym na to konto więcej owoców, jogurtu lub orzechów. Kolacja standardowo już ok. 20. Dziś ani przez chwilę nie czułam
Kucharzycaelegancka, ale prosta, solidna i dość ciężka, taka, jaka powinna być moja idealna patelnia. Po więcej szczegółów odsyłam Was na stronę firmy Ballarini ( click ). Przy pomocy patelni Positano Granitium wyczarowałam niebiańsko lekki omlet cesarski. Dwa słowa o samym omlecie. Kaiserschmarren, czyli omlet cesarski, wywodzi się z kuchni austryjackiej. W przeciwieństwie do skomplikowanej nazwy, jest bardzo prosty i szybki(...)chwilę, aż piana będzie błyszcząca. Doskonale ubite białka porcjami dodajemy do masy mleczno- żółtkowej. Bardzo delikatnie mieszamy, aby piana nie opadła. Rodzynki osuszamy na papierowym ręczniku i dodajemy do ciasta. Patelnię rozgrzewamy. Wylewamy dość grubą warstwę ciasta i smażymy na małym ogniu z obu stron aż się zetnie. Niedbale dzielimy omlet na kawałki, posypujemy cukrem i natychmiast podajemy. Jeśli ciasto
Mia Cucina Sofietapół godziny ciasto wyjmij z miski na blat roboczy, rozciągnij i złóż, i znów wstaw do miski pod przykryciem. W sumie ciasto będzie rozciąganie i składane 3 razy. Wyłóż ciasto na blat roboczy i uformuj z niego podłóżny bochenek, który umieść w żaroodpornym podłużnym naczyniu odpowiedniej długości. Naczynie musi być dobrze natłuszczone oliwą. Przykryj naczynie i wstaw je do lodówki(...)Konwalie w kuchni Magda Z miłości do słodkości... MarcinH Grahamka, weka i kajzerka Margot Kuchnia Alicji Małgosia Akacjowy blog Mimbla pierogi ruskie raz! Renata S forks'n'canvas Urszula proste potrawy
Grahamka, weka i kajzerkaKuchnia śródziemnomorska to jedna z moich ulubionych kuchni. Zawsze kojarzy mi się z latem, podróżami, pięknymi widokami i pysznymi, a zarazem prostymi daniami jedzonymi w przytulnej restauracyjce na rynku małego miasteczka. U nas za oknem mróz i śnieg, zima nie daje o sobie zapomnieć..., przenieśmy się więc na chwilę w poszukiwaniu słońca(...)zalane oliwą z oliwek i zapakowane puszki o pojemności 120 g, sardynki dodatkowo posiadają eleganckie kolorowe pudełko. Migdały prażone w łupinkach Lubię bakalie, wykorzystuję je do ciast, granoli czy deserów, ale pyszne są też jako przekąska. Zaintrygowały mnie więc prażone solone migdały w łupinkach, obawiałam się czy nie będzie ciężko je rozłupywać ? Ale okazało się, że migdały obierają się
Kulinarne przygody Gatitydokładnie mieszamy. Rozpuszczony zakwas wlewamy do pozostałej wody, mieszamy i wlewamy do miski z mąką, następnie dolewamy wodę gazowaną. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy przez 10 minut. Na koniec do ciasta dodajemy 3 łyżki kminku i mieszamy. Jeśli ciasto będzie za gęste dodajemy nieco więcej wody. Foremki smarujemy tłuszczem i obsypujemy otrębami. Z ciasta odkładamy 3-4 łyżki ciasta na następny
Kulinarne przygody GatityNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
IzaGotujeKuchnia w naszym domu jest moim polem do działania. Jednak nie wyobrażam sobie zdrowej i pysznej kuchni bez moich dzieci ... Ten przepis
IzaGotujeNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Słodkie zapomnienieOto part II związany z produktami od Puffins. Pamiętacie na czym polegała metoda puffingu? Jeśli nie zapraszamy do part I gdzie opisywałyśmy banany oraz owoce goji
Candy PandasPrzegrzebki zapiekane w panierce i podane w oryginalnych muszlach, to proste w przygotowaniu a jednocześnie bardzo efektowne, świąteczno-noworoczne danie włoskie. Lekka panierka idealnie podkreśla ich delikatny smak, dlatego przeważnie są podawane jako starter( antipasto), na zaostrzenie apetytu. Nie można przygotować ich z wyprzedzeniem, ponieważ ponownie podgrzane stają się gumiaste. Można natomiast wcześniej bardzo dokładnie(...)kremową konsystencję. Mieszanka zbyt płynna po zapieczeniu nie będzie odpowiednio chrupka( przegrzebki i tak puszczą trochę soku), natomiast sucha zbytnio się pokruszy. Solimy i pieprzymy do smaku. Tak przygotowane ciasto nakładamy na przegrzebki w muszlach. Muszle układamy w naczyniu i polewamy nitką oliwy z oliwek. Zapiekamy w nagrzanym do 200° piekarniku przez 15-18 minut. Podajemy natychmiast
Mia Cucina SofietaZabawa tkwi w toffifee" - tak od kilku dni śpiewamy sobie z Lilianą. Kolejny prosty przepis do kolekcji domowych słodyczy. Zrobienie toffifee zajmie Ci mniej czasu niż wyskoczenie z domu po sklepową wersję tej znanej bombonierki. Olej kokosowy, masło orzechowe, daktyle - zaskakujące jak wiele receptur można stworzyć z tych składników. Najważniejsze było dla mnie, żeby deser wyglądem przypominał toffifee ze sklepu(...)kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Domowe ferrero rocher Domowe wypieki (muffinki) Domowe sushi bananowe Domowe ciasteczka bananowe
lady-och-mistrzyni.blogspot.comtrochę je upstrzono i trochę zabito. A szkoda. Przejdźmy do pizzy. Moje testowanie diavoli (to moja ulubiona pizza) zaczęło się całkiem smacznie. Ale… im dalej pizza stygła tym ciasto stawało się mniej możliwe do krojenia. Przyznam że pierwszy raz się z tym spotkałam, trochę popsuło mi to smakowanie tego całkiem dobrego w smaku dania. MOJA OPINIA Nasze wrażenia
nietylkopasta.pl