proste ciasta - 17526 przepisów (strona:474/1169)

CIASTO STOKROTKA 258

Wiosna coraz bliżej, więc proponuję taki kolorowy, pyszny oraz bardzo prosty deser bez pieczenia.  Kwiatuszki w galaretce wyglądają uroczo, nasze dzieciaki na jego widok będą skakały z radości.  To także idealny deser dla wszystkich dbających o linię, jest bardzo lekki z niewielką ilością cukru. Dzięki temu możemy pozwolić sobie na nie jeden kawałek . Polecam :) SKŁADNIKI : opakowanie prostokątnych(...)masy i również chwilę miksujemy. Dodajemy nasze pokrojone galaretki i mieszamy za pomocą łyżki. Masę równo wlewamy na herbatniki. Układamy w równych odstępach ciasteczka, do środka każdego dajemy żurawinę. Ciasto chowamy do lodówki. Galaretkę agrestową rozpuszczamy wg instrukcji na opakowaniu. Odstawiamy do wystudzenia a następnie chowamy do lodówki. Co jakiś czas sprawdzamy, gdy jest już gęsta ostrożnie wlewamy na ciasto

Pani na deser
Szybka pizza z ziołowym kurczakiem 201

Values may be higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Ingredients Składniki:* Na ciasto 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka oleju 3/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru 150 ml ciepłej wody 7 g suchych drożdży Na prosty farsz około 3-3 1/2 łyżki ketchupu mała szczypta pieprzu 2 czubate łyżeczki soli ziołowej 1/2 piersi(...)zamiast ketchupu sos pomidorowy. Przygotowanie Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól, cukier, olej i suche drożdże. Na koniec dolewamy ciepłą wodę (! nie gorącą). Wszystko zagniatamy ręką, aż powstanie jednolite ciasto. Jeśli nasze ciasto się za bardzo lepi można dodać odrobinę mąki (! ale nie należy przesadzać z jej ilością). Z ciasta formujemy kulę i zostawiamy je w ciepłym pomieszczeniu na około

Słodkie okruszki
Wiosenne ruskie pierogi 286

gorących składników do białego sera – zacznie się ciągnąć i rozpuszczać, a nadzienie stanie się kluchowate i kleiste – ma zostać miękkie i puszyste. Na leciutko podsypanej mąką stolnicy wałkujemy ciasto podzielone na porcje, wykrawamy, nadziewamy i zlepiamy pierogi. Ja zawsze najpierw szykuję wszystkie pierogi, rozkładam je na posypanych mąką deskach i przykrywam ścierkami lnianymi żeby nie wysychały, a później zajmuję się(...)pierogi się nie zlepiały , jest prosty — naszykujcie sobie blachę do pieczenia i olej rzepakowy. Wlejcie na blachę, 2-3 łyżki oleju, wrzucajcie tam odcedzone, świeżo ugotowane i gorące pierogi, poruszając blachą obtoczcie je w tłuszczu i zdejmijcie łyżką cedzakową do pojemnika lub na talerz. Uzupełniajcie olej w blaszce co jakiś czas. Z tej porcji ciasta i nadzienia wyszło mi około

Karo in the Kitchen
Majonezowa babka z kandyzowanymi skórkami 269

zarówno na wielkanocny stół, jak i każdą inną okazję. Prosta w przygotowaniu i co najważniejsze pyszna. U mnie w domu uwielbia się takie wypieki. Znikają tak szybko, że zostają tylko słodkie okruszki… Wszystkim, którzy do słodkich wypieków nigdy nie dodawali majonezu serdecznie polecam tą opcję. Zmienia on strukturę ciasta, babka może dłużej stać. Przygotowując świąteczne potrawy na pewno

Słodkie okruszki
Przystawka – szybkie tortille 806

Przystawka – szybkie tortille jest w sam raz na każde przyjęcie – szybka, prosta i łatwa do wykonania. Jak się sprężymy to uwiniemy się z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pide z wołowiną i wiosenną salsą 256

Dzisiaj ponownie kuchnia turecka. Pyszna aromatycznie doprawiona wołowina zapieczona w cieście drożdżowym, podana z chrupiącą świeżą salsą. Tego trzeba spróbować. Ale żeby spróbować wcale nie trzeba jechać do Turcji, wystarczy trzymać się mojego prostego przepisu na przygotowanie tego pysznego dania. Do przygotowania dania użyłem: 400 mielonej wołowiny, 400 gram mąki pszennej (typ 450), 4 łyżek oliwy, 25 gram świeżych drożdży(...)łyżeczek kminu rzymskiego, 1 łyżeczki kminku, 1 łyżeczki suszonego cząbru, 1 cytryny, pęczka natki świeżej kolendry, 1 łyżeczki cukru, soli, czarnego świeżo zmielonego pieprzu. Przygotowanie dania rozpocząłem od wyrobienia ciasta. Do miski przesiałem 400 gram mąki pszennej (typ 450) i dodałem do niej łyżeczkę soli i dwie łyżki oliwy. W kubku przygotowałem rozczyn - do 250 ml letniej wody dodałem

Wyprawy kulinarne
Golas drożdżowy 231

mojprzepisna.pl | Golas drożdżowy Ulubione ciasto drożdżowego mojego męża, bez kruszonki, bez owoców, bez żadnych innych dodatków. Nie mogłam, nie zamieścić tego przepisu, jest bardzo, bardzo proste, ma proste składniki i zawsze się udaje. Potrzebujesz tylko mąkę, odrobinę cukru, mleko lub wodę, jajko, masło lub olej i oczywiście drożdże. listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content(...)dwie łyżki mąki, cukier, wymieszać, odstawić w ciepłe miejsce na 10 min, tak żeby zobaczyć czy drożdże ruszą (zaczna bąbelkować). Dodać do drożdży resztę mąki, jajko, masło, sól. Wyrobić ciasto, dość długo, ja wyrabiałam w robocie przez 15 min na 1 biegu lub na minimum. Jak już ciasto jest wyrobione, jest gładkie i elastyczne, nie powinno się kleić do rąk

moj przepis na
Kokosowe serce 231

mały, kokosowy prezent dla Męża ;) Z okazji wiadomej;) Wyrób banalnie prosty, a smak pyszny... Kokosowe serce Składniki: 115 g wiórek kokosowych 190 g mąki pszennej 200 g cukru 300 ml mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Polewa: tabliczka czekolady 3 łyżki mleka 100 g posiekanych orzechów Przygotowanie: Wszystkie składniki suche: kokos, mąka, cukier, proszek do pieczenia - wymieszać(...)dzielimy je na trzy części. Do jednej z nich dodajemy kakao i mieszamy :) Formę w kształcie serca mocno natłuszczamy i posypujemy mąką. Na spód wlewamy dwie części kokosowego ciasta, a na górę część kakaową.  Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Na przestudzone ciasto wylewamy polewę: czekoladę kruszymy i rozpuszczamy na parze, dolewamy mleko i wsypujemy orzechy. Ciepłą masę wylewamy

Lawendowe Niebo
Słodkie środy - Wielkanocna babka z kremem 226

wilgotna i aromatyczna, idealnie nadaje się na zbliżające Wielkanocne Święta. Przygotowanie jej jest bardzo proste i nie wymaga od nas dużo czasu, a jak wiadomo przed świętami jest go stanowczo za mało ...  Wielkanocna babka z kremem  SKŁADNIKI: ciasto : 5 jajek 250 g mąki wrocławskiej 200 g cukru drobnego do wypieków

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
WuZetka 222

rozetką z bitej śmietany i wisienką. Przyznam, że wtedy wybierałam właśnie te drugie i to z bardzo prostej przyczyny. Były bogatsze i, moim zdaniem, ładniejsze. Ale smak, przecież był ten sam. I właśnie ten smak postanowiłam przypomnieć.   S kładniki na ciasto biszkoptowe: - 7 dużych jaj - 1,5 szklanki drobnego cukru - 1 szklanka mąki tortowej - ½ szklanki mąki ziemniaczanej

mojewypiekiinietylko
Biszkopt z galaretką i kremem maślanym 160

Biszkopt przełożony maślanym kremem z truskawkami w truskawkowej galaretce, to klasyk wśród swojskich ciast. Warstwa ubitego masła jest cieniutka, więc nie jest to typowe ciężkie ciasto

ProstePesto.pl
Prosta i szybka szarlotka 168

Czas jesieni to czas szarlotek, jabłeczników. Jeśli ktoś nie wie, to napiszę że jabłecznikiem nazywamy ciasto tylko z jabłek, szarlotką zaś, z obojętnie jakich owoców, mogą być jabłka. Moja szarlotka jest szybka i prosta w wykonaniu, polecam gorąco. Zapomniałam dodać że jest pyszna i aromatyczna. Szarlotka - szybko i prosto. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Placek królewski 133

placek, który niezmiennie mi smakuje od wielu lat. Przepis wyjęty ze starego pożółkłego skoroszytu mamy:)  Prosty w przygotowaniu, pyszniejszy z każdym dniem ... Ponieważ w domu były jeszcze dekoracyjne gwiazdki ze świąt posypałam nimi ciasto ... choć mam nadzieje, że to na pożegnanie a nie na przywołanie zimy. Serdecznie polecam :) Składniki : Placki : 4 szklanki mąki

cucinare
Brownie z gruszkami 191

jakiś sposób i dodadzą więcej energii niż wspomniana wyżej czekolada. Tym bardziej cieszę się, że jakiś czas temu przygotowałam kilka ciast i teraz mam się czym z Wami dzielić. Zwłaszcza, że każde zawiera sezonowe owoce i jest mega proste w przygotowaniu! Każdy sobie z nimi poradzi, ale na początek,  by Was trochę zachęcić proponuję tradycyjne czekoladowe brownie

Kuchnia w czekoladzie
Pieczony czekoladowy omlet z borówkami 215

przerzucanie go na drugą stronę. Wykonanie też jest proste, ponieważ nie ubijamy osobno białek, tylko wszystkie składniki miesza się razem. Taki omlet to w sumie prawie ciasto - można go pokroić na kawałki i zjeść z kubkiem kawki lub zabrać ze sobą na posiłek np. do pracy. Jest on zresztą bardzo sycący, więc trudno go też zjeść całego

Healthy food explorer

Proponowane wyszukiwania