Wyjątkowo prosty do przygotowania, a przy tym niskokaloryczny obiad z plasterkami mocno zrumienionej ( bez użycia tłuszczu ) wołowiny i makaronem shirataki to doskonała propozycja dla osób dbających o linię. Makaron shirataki, produkowany jest z azjatyckiej rośliny konjac. Nie zawiera glutenu, a 100 gramów makaronu shirataki to zaledwie 9,50 kcal. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika, wię c po jego zjedzeniu długo(...)było całkowicie zakryte i gotować około 30 minut. Dodać pozostałe pokrojone warzywa i gotować na średnim ogniu około 20 minut. Makaron, odsączyć z zalewy i przepłukać wrzątkiem. Nalać porcje zupy i nałożyć makaron. Smacznego
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPyszna zupa grzybowa zabielana śmietaną , ugotowana na suszonych borowikach, które są bardziej cenione i smaczniejsze od podgrzybków. Zupa prosta w przygotowaniu. Dzień wcześniej moczymy grzyby, a na drugi dzień gotujemy je w wywarze warzywnym. Sekretem udanej zupy grzybowej jest niewątpliwie jakość użytych składników. Przede wszystkim musimy mieć dobre jakościowo suszone grzyby. Nie polecam podgrzybków, gdyż są gorsze w smaku
Moja DelicjaJuż się wydawało, że wiosna w końcu przyjdzie, a tu nas zaskoczyła na całej linii. Zachciało mi się więc rozgrzewającej, prostej zupy, a żeby za prosta nie była, to dorzuciłam do niej kawałki sera pleśniowego. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyWbrew pozorom uwielbiam proste przepisy, do przygotowania tej zupy(...)użyłam kilku składników. Główne to por, podgrzybki, quinoa i wywar z kości, który gotuję raz na jakiś czas, porcjuję i zamrażam, później bardzo się przydaje, właśnie do szybkich prostych zup. Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej quinoy 1 por 10 - 12 podgrzybków 1 litr wywaru z kości 3 łyżki klarowanego masła świeży tymianek pieprz sól Wykonanie: Bardzo drobno
Quinoa Raz!Uwielbiam zupy. Rosół jest dla mnie czymś w rodzaju tradycji. Pamiętam ten zapach z dzieciństwa, gdy budził mnie w niedzielny poranek. Wtedy wszystko wydawało się takie proste i oczywiste. Najlepszy zawsze jest(...)chyba ten przygotowywany przez Mamy, ale z biegiem czasu doszłam razem z P. do naszego ulubionego smaku. Najbardziej lubię, gdy możemy gotować tę zupę razem. Rosół jest banalnie prostą zupą, ale niezwykle ważny jest tu czas gotowania, który musi być długi i mały ogień, który sprawia, że przesiąka on smakiem. Gdy mamy dostęp do mięsa prosto od gospodarza
dom-agi.plbiały uśmiech? Naturalne Kosmetyki bez wychodzenia z kuchni! Darmowa Dieta Odchudzająca dla Kobiet. Pobierz PDF tutaj. Kaloryczność 250g wywaru to jedyne 36 kcal. Zanim ugotujesz zupę. Kilka prostych wskazówek aby zawsze była idealna. Przepis na bulion warzywny, wywar z włoszczyzny podstawą zupy. Co dziś na obiad? Zupa ogórkowa, zupa pomidorowa, zupa gulaszowa czy barszcz czerwony? Mój pomysł
IzaGotujeograniczoną ilość czasu. W końcu postanowiłam dłużej spędzić czasu w kuchni, więc przygotowałam zdrową i smaczną zapiekankę. :) Składniki: 300g makaronu pełnoziarnistego paczka zupa krem z białych warzyw Proste Historie paczka zupa krem z zielonych warzyw Proste Historie paczka zupa krem z żółtych warzyw Proste Historie 500g jogurtu naturalnego typu greckiego 30g koncentratu pomidorowego 200g mozzarelli przyprawy
Truskawkowa FiestaJako, że zupę tę robiłam po raz pierwszy, zajrzałam tu i tam , by "poczuć " ten smak...Jadłam niedawno ten rarytas i chciałam zrobić zupę o podobnym
Proste PotrawyZupa dyniowa krem z kukurydzą to kolejna propozycja na jesienne, deszczowe dni. Wykorzystuję każdą okazję, aby w naszej kuchni pojawiły się jakieś kolorowe potrawy, bo szarości za oknem mam już serdecznie dosyć. I taka właśnie jest zupa dyniowa krem z kukurydzą, która przypomina mi słoneczne lato. Ma ona jeszcze jedną zaletę - jest bardzo prosta do przygotowania i przede wszystkim(...)smaczna. Podaję więc Wam przepis na idealne danie na poprawę nastroju i odrobinę słońca w szarobure listopadowe dni. Zupa dyniowa krem z kukurydzą sprawi, że spojrzycie na na otaczającą rzeczywistość nieco bardziej optymistycznie. Zupa dyniowa krem z kukurydzą Składniki około 700- 800 g dyni (waga po wypestkowaniu) 2 średniej wielkości ziemniaków 1 puszka kukurydzy (można zastąpić mrożoną) 1 mała cebula
Kulinaria - potrawy z różnych stron światafajite w formie zupy? to pyszne rozgrzewające danie, łatwe do przyrządzenia, szczególnie ze robi się samo w wolnowarze przez 6 godzin. Cały nasz trud to posiekanie warzyw, przyprawienie zupy. Proste? Oczywiście. Dzięki wolnowarowi zupa ma wyjątkowy smak, warzywa nadal po 6 h są lekko chrupkie, mięso miękkie i soczyste. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikpublikację, ze względu na okres świąteczny. My lubimy zupy ziemniaczane. I często dodajemy do zup różne grzyby, np. kurki. , grzyby suszone- zalewajka z grzybami . Zupa ziemniaczana to bardzo prosta zupa, ale bardzo smaczna. Można o niej też powiedzieć, że to zupa grzybowa z ziemniakami, gdyż smak grzybów jest bardzo wyczuwalny. Kartoflanka z grzybami: Składniki: 5 ziemniaków ok. 1 litr
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPyszna i prosta zupa z kapusty oraz mięsa mielonego w sosie pomidorowym. Składniki 500g mięsa mielonego 1 cebula 2 pomidory mała główka kapusty 200 ml przecieru pomidorowego 1 łyżka mąki kostka rosołowa sól pieprz koperek Przygotowanie Do dużego garnka około (3litry) wkładamy drobno pokrojoną kapustę, następnie na patelni smażymy pokrojoną cebulkę z mięsem mielonym i doprawiamy przyprawami. Po podsmażeniu
Wasze PrzepisyProsta zupa grzybowa tutaj podana z makaronem naleśnikowym. 20/30 g grzybów suszonych 1 mała cebula 600 ml bulionu sól i pieprz do smaku 3 łyżki śmietanki słodkiej Grzyby namoczyć w 1 szklance wrzątku ,odstawić na kilka godzin. Po tym czasie grzyby odcedzić zachowując wodę w której się moczyły. Na patelni zeszklić na maśle pokrojoną w kostkę cebulę ,dodać odsączone
Andzia PichciProsta zupa z niewielkiej ilości składników, ale niewiele trzeba by była pyszna :) 4 pory (białe części) mała cebula 2 łyżki masła klarowanego 1,5 l bulionu warzywnego łyżeczka lubczyku pół łyżeczki bazylii spora szczypta soli i pieprzu oscypek mieszanka ziaren Pory i cebulę myjemy i kroimy w piórka. Wraz z ziołami podsmażamy je w garnku, na maśle
Mienta blogPyszna i prosta zupa z papryk z dodatkiem kaszy jaglanej. Składniki: - 3 duże papryki czerwone, - 1 papryka żółta, - 1 mała ostra papryka, - 1 cebula, - 1 mała marchewka, - 1 ząbek czosnku, - szczypiorek, - kilka łyżek kaszy jaglanej, - 1 łyżka oleju kokosowego, - sól, pieprz. Wykonanie: Warzywa umyć, marchewkę obrać, papryki przekroić, wyjąć gniazda nasienne, cebulę i czosnek obrać. Pokroić wszystko (oprócz szczypiorku
Co na wege obiad?