Dzień dobry! Dzisiaj mamy dla Was trochę nietypowy wpis. Dlaczego nietypowy? Będziecie mogli ciut przeczytać o nas, o blogu, jak również zobaczyć trochę więcej naszych zdjęć
Pora coś zjeśćDzień dobry!Dość często bywam na Starym Kleparzu. Na jednym stoisku jakiś czas temu wypatrzyłam dość dojrzałe i lekko obite gruszki. Kupiłam je raz, do zjedzenia
Pora coś zjeśćDzień dobry! Już w zeszłym roku obiecałam sobie, że nie przegapię sezonu, kiedy kwitną róże i że koniecznie coś z nich przygotuję. Niecierpliwie czekałam na ten
Pora coś zjeśćDzień dobry! Przed Wami kolejna recenzja książki z wątkiem kulinarnym w ramach mojego cotygodniowego, środowego cyklu. Tym razem klasyk, książka Nigela Slatera pod tytułem "Tost
Pora coś zjeśćDzień dobry! Obecnie z powodu wprowadzenia w Rosji embargo na polskie owoce i warzywa trwa akcja jedzenia jabłek, jabłka są wszędzie - na blogach, w prasie, telewizji
Pora coś zjeśćDzień dobry! Dzisiaj chcielibyśmy zabrać Was w bardzo smakowitą podróż... podróż na Lubelszczyznę (chociaż tak właściwie to było pogranicze Lubelszczyzny) :-). Kiedy otworzyliśmy maila i zobaczyliśmy na
Pora coś zjeśćDzień dobry!Przy okazji wpisu z recenzją książki "Miłość jest jak toskański deser" widzieliście makaron z pesto, dzisiaj postanowiłam pokazać Wam ten przepis.Makaron z
Pora coś zjeśćDzień dobry! Nowy tydzień z chęcią zaczniecie czymś smacznym, prawda? Dlatego też dzisiaj przedstawiam Wam ciekawą sałatkę. Kolorowych kalafiorów szukałam bardzo długo w Krakowie. Z zazdrością
Pora coś zjeśćDzień dobry!Prognozy pogody na najbliższe dni w Krakowie nie są zbytnio obiecujące, chociaż mimo deszczu, burz i gradobić ma być upał, a jak upał to
Pora coś zjeśćDzień dobry!Wielokrotnie pisałam, że nie przepadam za kwaśnymi owocami. Nie lubię zbytnio agrestu, kwaśnych wiśni i właśnie porzeczek. Jednak skuszona prośbami męża postanowiłam przygotować coś
Pora coś zjeśćDzień dobry! Dzisiaj środa, a więc recenzja książki. Poprzednie recenzje znajdziecie w specjalnej zakładce Recenzje książek. Wielu blogerów marzy o tym, aby kiedyś otworzyć własną restaurację
Pora coś zjeśćDzień dobry! Dzisiaj wedle mojej obietnicy, nowa recenzja książki, akurat idealnie tydzień po pierwszej recenzji. O "Apetycie" Philipa Kazana przeczytacie tutaj. "Miłość jest
Pora coś zjeśćDzień dobry!Staram się wytrwać w postanowieniu przygotowywania ciekawych śniadań, więc do łask powracają omlety.Szybkie i smaczne danie, delikatna odmiana od tradycyjnego jajka sadzonego. Omlet można
Pora coś zjeśćDzień dobry!Zaczynamy nowy tydzień propozycją smakowitej sałatki. Jej podstawą jest mizuna czyli japońskie zioło, nazywane też japońską musztardą. Pierwszy raz miałam okazję ją spróbować od
Pora coś zjeśćDzień dobry!Galette zawsze podziwiałam na innych blogach, to taki prosty, a jakże wdzięczny wypiek. Kruche ciasto, którym nie trzeba się bawić, aby wylepić nim formę
Pora coś zjeść