por - 13968 przepisów (strona:450/932)

Sałatka z kurczakiem i fasolą 255

Pyszna wyszła :) Składniki 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 słoik selera sałatkowego 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka ananasa w zalewie 1/2 pora 3 ogórki konserwowe 2-3 łyżki … Czytaj dalej Sałatka z kurczakiem i fasolą

czarrna od kuchni
Koktajl jabłkowo - pomarańczowy 150

Kolejny dzień tygodnia i kolejny przepis koktajlowy do kolekcji. Nie liczę dokładnie, ale myślę, że przepisów na owocowe napoje na blogu jest już ponad 25! Cudownie, zwłaszcza, że pora roku uboga w słoneczne dni, a jednak apetyt na koktajle jest i to ogromny! Weny twórczej mi nie brakuje, więc i dzisiaj podrzucam pomysł na jeszcze jeden cudowny napój

Moja smaczna kuchnia
Ryżanka z brokułem 216

Składniki 1 kość schabowa 1 brokuł 1/2 szklanki ryżu 2 marchewki po kawałku selera i pora sól, pieprz, maggi   Sposób przygotowania: Kość umyć i zalać wodą. Zagotować. Dodać włoszczyznę. … Czytaj dalej Ryżanka z brokułem

czarrna od kuchni
Tort z kremem waniliowym i galaretką - Myszka Minnie 192

czasie przygotowujemy masę cukrową. Poszperałam troszkę w necie i tym razem postanowiłam, że masę plastyczną przygotuję z pianek marshmallow. Masa jest dużo lepsza od tej, którą do tej pory używałam. Jest bardzo plastyczna, miękka, można z niej ulepić wszystko. Ma jednak swoje minusy, nie przyjmuje tak dobrze barwników, no i masa jest koloru beżowego (to wina tego że pianki sprzedawane

kulinarnyswiatdomi
Limanda zapiekana pod szpinakiem z pieczarkami 150

smaczną rybę natknęłam się w Makro. Nie znałam jej do tej pory. Jest to ryba z rodziny flądrowatych. Zdarzało się, że nieuczciwie sprzedawana była jako droga sola. No cóż. Rybę podsmażyłam i zapiekłam. Wyszło pysznie. Składniki: Kilka filetów ryby ( bez skóry ) Mąka Sól Olej do smażenia 1 opakowanie mrożonego szpinaku 200 gram pieczarek Niewielka ilość sera fety 100 ml mleka

Smaki Ewy
Gulasz z kurczaka z dynią 166

kulinarne w Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej. Składniki: 1 kilogram surowej dyni 600 g piersi z kurczaka 300 g papryki (u mnie czerwona i żółta) 2 cebule lub 2 pory 1,5 łyżki klarowanego masła 1 łyżka mąki pszennej 3/4 szklanki śmietany wymieszanej pół na pół z maślanką sól, cukier (a u mnie obowiązkowo również pieprz) natka pietruszki i koperek

Trzeci talerz
Surówka z kiszonej czerwonej kapusty z porem i papryką 156

ryneczku a jest zjawiskowa w smaku. Często zajadam ją po prostu samą ale tym razem wykorzystałam ją do surówki. Jest bogactwem witamin, polecam gorąco. Surówka z kiszonej kapusty z porem i papryką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Moja jarzynowa 232

Moja jarzynowa   Ile gospodyń – tyle przepisów :) Składniki 4 średnie ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 1/2 puszki zielonego groszku 3 jajka 1 jabłko 1/2 średniego pora … Czytaj dalej Moja jarzynowa

czarrna od kuchni
Karczek z warzywami 230

Karczek z warzywami Kotlety z karczku z farszem z włoszczyzny   Składniki 2 kotlety z karkówki 1 marchewka 1/2 pietruszki 1/4 selera kawałek pora 1 papryczka chili 1 łyżka przecieru … Czytaj dalej Karczek z warzywami

czarrna od kuchni
Steki wołowe 305

lodówki. Nie kładziemy zimnych steków na patelnię. - Mięso kładziemy na suchą, mocno rozgrzaną patelnię. Wysoka temperatura patelni jest ważna, bo w smażeniu steów chodzi o to, aby szybko zamknąć pory mięsa, tak by wszystkie soki i aromaty zostały wewnątrz. - Po położeniu steków na patelni nie ruszamy ich, pozwalając aby utworzyła się brązowa skorupka. - W czasie smażenia mięsa nie wolno nakłuwać

mojewypiekiinietylko
Placek po węgiersku 173

Aleex”. Przepis, który tam znalazłam zawierający prócz mięsa jeszcze pieczarki oraz cebulę i paprykę okazał się być strzałem w 10-tkę. Bardzo przypadł nam do gustu i od tej pory za każdym razem z niego korzystamy (czasem zmieniamy tylko proporcje składników i „dorzucamy” coś od siebie). Jeśli jeszcze nie próbowaliście zrobić placków po węgiersku w domu to gorąco

MyCookBook.pl
pyszna wątróbka kurczaka z grilla:Airfryer hd9240/30 184

szpikulce 20 cm długości, piec 10-12 minut, w połowie czasu można posmarować olejem po wierzchu wątróbka jest soczysta, delikatna, podałam z pieczywem "chlebek czosnkowy TUTAJ" i surówką z pory "surówka TUTAJ" ...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
wybierz dobre MASŁO ORZECHOWE. oferta maseł PRIMAVIKA 154

Został on użyty najprawdopodobniej do smażenia nerkowców. Szkoda, że w składzie znajduje się ten tłuszcz :(  Kolejne masło to masło migdałowe... Jestem wielką fanką masła migdałowego i do tej pory zazwyczaj robiłam je sama, ale wiadomo, że czasem warto dać odpocząć blenderowi (i sobie ;)) i kupić masło, które już ktoś zrobił specjalnie dla nas ;) Zwłaszcza jeśli ma tak idealny skład

breakfast of dreams
Lekarstwo z kiwi, cytryny i miodu 212

generalnie NIE chorować! Nie ma to jak wyjechać na urlop i wrócić z niego z grypą [sarkazmem ociekam] . Okazało się, że lotniska i miejsca turystyczne wyjątkowo sprzyjają o tej porze roku podłapaniu wirusa. Jeszcze lepiej [sarkazm do potęgi] wojnę toczyć ze wspomnianą grypą prawie dwa tygodnie, w międzyczasie nie będąc w stanie wstać z łóżka z racji horrendalnej gorączki, ledwo

Grunt to przepis!