pomidorki koktajlowe - 3000 przepisów (strona:90/200)

Sałatka z granatem i pomidorkami śliwkowymi 162

kolorowa i różnorodna może być zdrowa kuchnia Sałatka z granatem i pomidorkami śliwkowymi 2017-05-27 14:39:24 Porcje 4 Oceń Zapisz przepis Drukuj Składniki 500 g pomidorków koktajlowych, śliwkowych lub innych małych (najlepiej w różnych kolorach) nasiona z 1 granatu garść młodego szpinaku 1/2 żółtej papryki Sos 2 łyżki pasty sezamowej tahini 4 łyżki oleju (najlepiej nierafinowanego

Powiedz dietom nie
Muszle makaronowe z serami i pesto 180

talerz, bo to niebo w... ustach :) Składniki: 16 muszli makaronowych 150 g mini mozzarelli całe pesto z bazylii (przepis poniżej) 80 g ricotty 3 łyżki startego sera pecorino 5 pomidorków koktajlowych sos pomidorowy (przepis poniżej) Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Ostrożnie odcedzić, żeby nie uszkodzić muszli. Mozzarellę pokroić na połówki, wymieszać z pesto i ricottą. Masą napełnić muszle

Pełny talerz
Pizzerinki na cieście francuskim z kurczakiem i cheddarem na brokułowym spodzie 230

Ultra prosta i szybka przekąska na wieczór, sylwestra lub imprezę. Wystarczy mieć ciasto francuskie i resztki w lodówce :) Składniki: - ciasto francuskie - wędzone udko z kurczaka - pomidorki koktajlowe lub paprykowe - cebula - starty ser cheddar - sos brokułowy zrobiony jak w tym przepisie do ryby:  klik - listki bazylii - sól morska Płat gotowego ciasta francuskiego dzielimy na 9 równych prostokątów. Każdy z nich

Cook&Love
Faszerowane bataty i letnia sałatka z arbuza z fetą 249

minut W czasie, gdy bataty się zapiekają możemy przygotować sałatkę. A gdy się upieką wyglądają tak. :) Letnia sałatka z arbuzem i fetą: ok. 300 g arbuza ok. 100 g pomidorków koktajlowych ok. 50-100 g fety ok. 200 g mixu ulubionych sałat ok. 100 g rukoli 2-3 pęczki posiekanej mięty skórka otarta z połowy cytryny 2 łyżki oliwy

Cooking Monster
Sałatka z Kaszą Jęczmienną 330

śniadanie, również można ją zabrać do pracy jako drugie śniadanie. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania sałatki z kaszą jęczmienną będziemy potrzebować: 400 g kaszy jęczmiennej pęczak 30 szt pomidorków koktajlowych około 80 g cebuli czerwonej 1 opakowanie sera feta (około 250 g) 20 szt oliwek czarnych garstka listków bazylii około 50 ml oliwy lub oleju do smaku sól, pieprz Link

Uwaga Babcia Gotuje
Dyniowo-orkiszowa krajanka z pomidorami 132

soczysta.  SKŁADNIKI: 100g dyni 4 łyżki jogurtu naturalnego 5 łyżek otrębów orkiszowych  naturalna spiżarnia łyżka nasion chia białko jajka przyprawy: pieprz ziołowy, curry, słodka papryka 2 garści pomidorków koktajlowych WYKONANIE: dynię obieramy, trzemy na tarce otręby mieszamy z jogurtem, dodajemy białko i startą dynię- całość dokładnie blendujemy do zblendowanej masy dodajemy przyprawy oraz nasiona chia całość przekładamy

healthy dreams
Sałatka jesienna 204

Przepyszny miks smaków, wspaniałe aromaty. Prosto, szybko i smacznie. Składniki 150 g drobnego makaronu (np muszelki) 1 średniej wielkości cukinia 250 g pomidorków koktajlowych ( lub innych ulubionych ) garść oliwek z pastą paprykową 150 g startej parzonej mozzarelli 150 g sera koziego ( roladka ) 2 ząbki czosnku 1 pęczek koperku 50 ml oliwy z suszonych pomidorów sól, pieprz Przygotowanie   Normal

R'n'G Kitchen
Jajka faszerowane kremem z łososia 204

łyżka kremowego serka lub mielonego twarożku 1 łyżka dobrego, gęstego majonezu 4 łyżki siekanego, świeżego koperku 1 łyżka soku z cytryny sól, biały pieprz do smaku koperek i pomidorki koktajlowe do dekoracji 1. Z połówek jaj wyjąć żółtka, 2 z nich odłożyć. Łososia, 3 żółtka, serek, majonez, siekany koperek i sok z cytryny wymieszać (lekko rozgniatając widelcem) na gładką masę

Kuchnia Prezydentowej
Nie tylko na śniadanie - wytrawne muffiny 194

kaszki kukurydzianej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 175 g żółtego sera 1 łyżeczka soli 3/4 łyżeczki pieprzu 60 ml oliwy 250 ml maślanki 2 łyżeczki zielonego pesto 2 jajka 14 pomidorków koktajlowych kilka gałązek koperku do podania: łosoś wędzony serek kremowy pesto koperek kiełki Mąkę przesiać, wymieszać z kaszką, sodą, serem, solą i pieprzem. Jajka roztrzepać, wymieszać z maślanką, pesto

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sałatka z kuskusem i warzywami 386

chrupkości nadają jej uprażone uprzednio na złoto siekane migdały. Sałatka bardzo smakowała nawet moim Dzieciom, dlatego szczerze ją polecam!SKŁADNIKI:200 g kaszy kuskus80 g fety70 g siekanych migdałów7 pomidorków koktajlowych12 czarnych oliwek (mogą być zielone)5 mini papryczek kolorowych lub jedna duża czerwonagarść siekanego szczypiorku1 łyżka masła (użyłam ekologicznego)5 łyżek oliwy z oliweksól (użyłam himalajskiej)świeżo zmielony pieprz(...)smaż długo, tylko do lekkiego zrumienienia, tak aby papryka zachowała swoją chrupkość, a w środku była soczysta.Pokrój w kostkę fetę, posiekaj szczypiorek, oliwki potnij w drobne kółka, a pomidorki koktajlowe przekrój na pół.Gotową kaszę kuskus dobrze wymieszaj, żeby odparować resztę wody oraz dosól i dopieprz do smaku (ale uważaj z ilością soli, ponieważ dodasz jeszcze słoną fetę!) Dodaj

Słodko-Słony Świat Ilony
Boxty pancakes - irlandzkie placki ziemniaczane. 235

Boxty pancakes.  Składniki. 500g ziemniaków 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150ml mleka 1/2 łyżeczki soli olej do smażenia 100g boczku 6 pomidorków koktajlowych 1 łyżka szczypiorku pokrojonego Wykonanie. Obrane ziemniaki zetrzeć i przez lnianą ściereczkę odcisnąć sok. Miąższ ziemniaczany wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia ,solą i mlekiem. Ciasto ma być luźne o półpłynnej konsystencji

Kulinarny karnet Christophera
Leczo z bobem 179

się przepisem :) Jeśli nie dodamy do potrawy parówki będziemy mieć ekspresowy obiad jarski :)Składniki : 25 - 30 dag bobu 1 duża papryka czerwona, żółta i zielona cebula mała cukinia opakowanie pomidorków koktajlowych 2 ząbki czosnku sól, pieprz świeży tymianek i majeranek olej do smażenia ewentualnie parówka lub inne ugotowane i podrobione mięso Przygotowanie : Bób ugotować i obrać z łupin Warzywa; papryki

Proste Potrawy
Śniadanie mistrzów: jajka zapiekane w szynce + pomidorki zapiekane z serem roquefort 184

Składniki: -  Jajka - ilość w zależności od apetytu i ilości osób - Plastry szynki - tyle ile jajek, u mnie Szwardzwaldzka, ale prosciutto, serrano i inne cieniutko pokrojone się świetnie sprawdzą - Pomidorki koktajlowe/ papryczkowe - w każdym razie któreś z małych odmian, tyle, by wypełnić kokilki - Ser roquefort - lub inny, na który mamy ochotę - Sól, pieprz grubo mielony - odrobina masła - Na jajka

Cook&Love
Koreczki z boczkiem i dodatkami. 168

najpopularniejszy  składnik tych małych przekąsek. Ja dziś chcę pokazać trochę inne, taki zestaw z kumulacją smaków. wędzone śliwki kilka pasków wędzonego surowego boczku pieprz cayenne  pomidorki koktajlowe  ogórek kiszony feta wykałaczki Na pasku boczku układamy śliwkę, lekko oprószamy pieprzem, zwijamy i spinamy wykałaczką. Jeśli paski boczku są dłuższe, śmiało można jednym paskiem owinąć dwie śliwki. Układamy

Dieta moja pasja
Pieczony batat z tuńczykiem z purée z groszku i pomidorkami 145

Całość miksujemy za pomocą blendera i przecieramy przez sitko. Dzięki temu nasze puree będzie bardzo delikatne, a na sitku zostanie tylko skórka. Pod koniec pieczenia batatów, do piekarnika wkładamy pomidorki koktajlowe na ok. 5 min. Bataty rozwijamy z foli, każdego kroimy na połowę po długości (żeby batat nam się nie kołysał, wystarczy   od dołu odkroić cienki pasek). Z tuńczyka

Moniki Smakołyki
Sałatka z sosem balsamicznym 242

Składniki: ( na 4 porcje ) rukola ( po małej garstce na porcję ), świeży szpinak ( po 1-2 większych garści na porcję ), 250g pomidorków koktajlowych, 90g prosciutto di parma, 120g oliwek ( zielone lub czarne, według własnego smaku ), ok.10g sera Grana Padano, 100ml oliwy z oliwek, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz, sos balsamiczny ( gotowy lub własnej roboty ) - jak zrobić swój sos balsamiczny znajdziesz

W kuchni u Moniki
Omlet ze szpinakiem i serem Camembert. 155

większą porcję lub dwie małe, na patelnię o średnicy 18-20cm) 2 jaja, 50g świeżego szpinaku, 50g sera camembert, 1/4 średniej cebuli, olej lub oliwa, sól, pieprz, 2 pomidorki koktajlowe lub kawałek normalnej wielkości pomidora. Przygotowanie: Szpinak dwa razy przelać wrzącą wodą.  Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na małej ilości tłuszczu. Do miękkiej cebuli dodać szpinak

W kuchni u Moniki
Mozzarella z ostrym boczkiem i warzywami 250

Sałatki są bardzo zdrowe i kolorowe, można ją jako przystawkę podawać lub na kolację zajadać :) Składniki: 1 opakowanie sera mozzarella, 6 pomidorków koktajlowych, 3 plastry boczku, 1 mała cebulka biała, 1 mała cebulka czerwona, 1 mała cebulka czosnkowa, ¼ papryczki chili, pieprz kolorowy świeżo mielony do smaku, sól himalajska do smaku, olej rzepakowy, listki młodej botwinki, świeża roszponka, ziarna młodej kukurydzy

Moniki Smakołyki
Sałatka z ognistym łososiem 422

taką sałatkę uzyskałam.   Składniki: 50 g łososia wędzonego, 70 g mix sałatkowy (roszponka, cykoria, endywia escarola, endywia frisee), 4 oliwki zielone, 6 ziarenek kapary, 4 pomidorki koktajlowe, 1 łyżka soku z cytryny,  3 łyżki oleju rzepakowego, szczypta soli morskiej, świeżo mielony pieprz czarny,  1 łyżeczka musztardy. Przygotowanie: Sos winegret: musztardę z sokiem z cytryny i solą

Moniki Smakołyki
Muszle nadziewane mięsem mielonym 180

osób 500 g mięsa mielonego wieprzowego cebula marchew 2 ząbki czosnku opakowanie makaronu Lumaconi 500 g ( muszelki) ser żółty wędzony ok. 200 g słoik pomidorów suszonych w zalewie opakowanie pomidorków koktajlowych 2 łyżki  koncentratu sól , pieprz, bazylia , oregano olej Sposób przygotowaniaCzosnek , cebulę drobno siekamy. Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach.Na patelni rozgrzewamy olej , wrzucamy czosnek, delikatnie go szklimy

Słodkości i nie tylko
MAKARON ZE SZPARAGAMI I POMIDORKAMI 180

więc spróbujcie mojej propozycji bo jest naprawdę smaczna. Składniki:   ok 40 dag makaronu rurki bądź świderki( u mnie pełnoziarnisty durum) 1 pęczek zielonych szparagów ok 20 dag pomidorków koktajlowych 1 garść rukoli 5 ząbków czosnku( można dać mniej) 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki startego parmezanu sól,pieprz Szparagi umyć,pokroić na kilkucentymetrowe

Niespełnione zdolności kulinarne
Sałatka z tuńczykiem i jajkami z delikatnym sosem musztardowo – majonezowym (śniadanie do pudełka) 233

Składniki: Mix sałat ( około ½ opakowania ) Tuńczyk z puszki (1 szt.) Niewielka ilość tartego sera ( typu mozzarella ) 2 łyżki groszki mieszanki groszku z marchewką i kukurydzą Kilka pieczarek marynowanych 4 pomidorki koktajlowe 2 jajka ugotowane na twardo Szczypiorek Sól Pieprz Sos: 2 łyżeczki musztardy 1 łyżeczka majonezu light 2 łyżeczki jogurtu naturalnego Wykonanie: Na dno pudełka wykładamy sałatę, ścieramy niewielką ilość

Smaki Ewy
Ziemniaki z patelni z cukinią, pomidorami i oliwkami 134

Propozycja na szybkie i proste danie z ziemniakami.    Składniki 750 g ziemniaków 6 łyżek oliwy 2 cebule 1 cukinia 200 g pomidorków koktajlowych 6 filetów z sardeli tymianek 100 g czarnych oliwek bez pestek sól pieprz   Przygotowanie   Ziemniaki obrałem, umyłem, osuszyłem i pokroiłem na kawałki. Na teflonowej patelni rozgrzałem oliwę. Włożyłem ziemniaki i smażyłem ok.30 minut

R'n'G Kitchen
Prawie grecka sałatka z miodowym winegretem 149

obiadu, do grilla, szybki i łatwa w wykonaniu jeśli nie mamy sera feta pod ręką :) Składniki (dla 2 osób) 10 liści kapusty pekińskiej 10 plasterków ogórka 20 szt pomidorków koktajlowych 20 szt czarnych oliwek 2 łyżeczki ziół prowansalskich  1 mała czerwona cebula sól, pieprz Składniki na miodowy winegret 4 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny 1,5 łyżeczki

Piekielna Kuchnia Pati
Surówka z młodej kapusty 267

Dzisiaj proponuje Wam surówkę z młodej kapusty z dodatkami. Wcześniej była kapusta gotowana z koperkiem klik. Składniki: 0,5 główki młodej kapusty 0,5 ogórka sałatkowego 5 rzodkiewek 10 pomidorków koktajlowych 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka pokrojonego szczypiorku Sos 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu winnego 1 łyżeczka cukru pudru 1 łyżeczka majonezu 0,5 łyżeczki

Ala piecze i gotuje
mini pizza na cieście francuskim – ekspresowa przekąska 174

przez praskę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Doprawiamy doprawiamy tymiankiem, solą, pieprzem oraz papryką. Sos odstawiamy na ok. 10 min. aby składniki się przeżarły. składniki: 1 ciasto francuskie 16 pomidorków koktajlowych 24 oliwek czarnych 8 plasterków salami świeże liski bazylii oliwa z oliwek wykonanie: Z ciasta wycinamy 8 prostokątów i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Przy pomocy noża

Domowy Smak Jedzenia
Dietetyczne tosty otrębowe 190

śniadanie proponuje niezwykłe tosty – bez sera i bez pieczywa!! 6 łyżek otrąb owsianych   3 łyżki otrąb pszennych   3 łyżki twarożku wiejskiego   2 jajka   6 pomidorków koktajlowych   ¼ małej czerwonej papryki   5 plasterków krakowskiej drobiowej   sól, pieprz, oregano lub inne przyprawy do smaku   ewentualnie pół małej cebuli, ogórek koszony lub korniszony, pieczarki – u mnie

Humanistka w kuchni