polewa - 11092 przepisów (strona:477/740)

Muffinki czekoladowe z orzechami i żurawiną 217

foremek na muffinki. Piekarnik nagrzać do 180 C i piec muffinki 30-35 min (najlepiej sprawdzić patyczkiem czy są gotowe) Jak muffinki przestygną można polać je wcześniej przygotowaną polewą. Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Placuszki z soczewicy i leśnych grzybów z sosem pieczarkowym 171

smażymy małe placuszki Sos: Pieczarki kroimy w talarki i podsmażamy na maśle, tak aby woda odparowała. Dodajemy śmietanę i doprawiamy solą i pieprzem Na talerzu układamy usmażone placuszki i polewamy sosem pieczarkowym. Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Piersi kurczaka w sosie bami goreng (po chińsku) 238

sosem bami goreng. Gotujemy 2-3 minuty. Następnie dorzucamy 2 garście sezamu i podajemy z gotowym makaronem chow mein przyrządzonym według przepisu na opakowaniu. Całość polewamy słodkim sosem chili i posypujemy sezamem. Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Lasagne ze szpinakiem i pieczarkami w sosie serowym 215

gałki muszkatołowej i w razie konieczności solą i pieprzem. W naczyniu żaroodpornym lub silikonowym układamy warstwowo: sos z warzywami, makaron sos z warzywami itd. aż do wykończenia składników Wierzch polewamy sosem. Najlepiej jak lasagne będzie przygotowana kilka godzin wcześniej, wtedy makaron będzie miękki od sosu i nie trzeba tyle piec lasagne. Pomidory kroimy w plasterki, a ser ścieramy na tarce

IMPRESJA SMAKU
S... Szynka Schwarzwaldzka&jajko&kukurydza&cukinia 279

patelni około 4 minuty z każdej strony. Warzywa myjemy. Na talerz wykładamy kolejno: sałatę, pokrojone pomidory, ogórka, awokado w paski, łyżkę kukurydzy, grillowaną cukinię, szynkę i jajko. Przygotowujemy sos. Polewamy od razu przed podaniem. Posypujemy lekko pieprzem ziołowym i bazylią. Samo zdrowie

Kitchens Alphabet
Szynka rolowana 209

wkładamy do naczynia żaroodpornego ( nie przykrywamy) i do do piekarnika na 15 min 200 stopni. Dalej pieczemy w 180 stopniach 2, 5 godziny. Od czasu d czasu obracamy pieczeń, polewamy wytworzonym podczas pieczenia płynem Będzie ładnie opieczona i nasączona w środku. SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Głównie Zielony Lunch! 235

przygotować?  Warzywa kroimy w mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie. Następnie musimy je odcedzić, przekładamy na talerz lub do miski, posypujemy orzechami i dodajemy mozzarellę. Potem polewamy oliwą z oliwek. Jeśli ktoś ma ochotę ten posiłek jeszcze bardziej doprawić, można dodać sól, pieprz czy inne ulubione przyprawy. Smacznego

Chocolate Stop Tempting
Piernik staropolski z bakaliami 310

Głęboki talerz bakalii oprószyć mąką i dodać do ciasta, wymieszać. Ciasto wyłożyć na blaszkę posmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Piec około godziny w 180 stopniach. Po ostudzeniu polać polewą lub udekorować według uznania. SMACZNEGO

Anioły...POZA KUCHNIĄ
Sałatka MIX z dipem musztardowym. 174

Następnie wszystkie bardzo drobno kroimy. Do dużej miski wsypujemy mix sałat,  dodajemy pokrojone składniki. Wszystko razem mieszamy. Jogurt naturalny mieszamy z 3 łyżeczkami musztardy miodowej, tak powstałym dipem polewamy naszą sałatkę. Jeszcze raz wszystko starannie mieszamy i gotowe ☺ SMACZNEGO

Zdrowo i kolorowo
Muffinki czekoladowe z musem malinowym i granatem 217

Patyczkiem sprawdzamy czy środek nie jest wilgotny. Maliny rozmrażamy i przecieramy przez metalowe sitko, aby oddzielić mus od pestek. Muffinki posypujemy cukrem pudrem, polewamy musem malinowym i dodajemy ziarenka granatu. Smacznego

Moniki Smakołyki
Najlepsze zimowe lody: cynamonowe z pierniczkami 219

lodów) 300 ml mleka 1 laska cynamonu o długości 6 cm 4 żółtka 100 g cukru 300 ml śmietany kremówki (38%) 100 g pierniczków bez nadzienia i polewy Laskę cynamonu połamać na mniejsze kawałki, razem z mlekiem umieścić w garnuszku. Zagotować, ostudzić. Żółtka ubić z cukrem na puszystą, jasną masę. Mleko raz jeszcze zagotować, przelać przez sitko, powoli wlewać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
SAŁATKA MIX 212

zalewę. Ugotowane brukselki kroję w ćwiartki.         Wszystkie składniku wrzucam do miski i delikatnie mieszam. Sos sałatkowy przygotowuję według przepisu na opakowaniu   i polewam nim sałatkę.        Teraz Sałatkę należy włożyć do lodówki na Okło 2-3 godziny. Ale oczywiście ja nie czekam tylko próbuję od razu. SMACZNEGO

Zdrowo i kolorowo
DOMOWE ZAPIEKANKI :) 201

farsz i posypuję nasze zapiekanki żółtym serem. Wkładam do piekarnika, nagrzanego do 200˚C na około 5 min, aż ser się rozpuści.        Gotowe zapiekanki polewam dresingiem i SMACZNEGO :) /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style

Zdrowo i kolorowo
Łosoś z sosem malinowym 139

nieco zgęstnieją i doprawiamy cukrem i pieprzem. Przecieramy je przez sito. Fetę kroimy w kosteczkę i mieszamy z granatem. Gotowa rybę podajemy z puree posypanym świeżą pietruszką, sałatką i polewamy ją sosem malinowym oraz odrobina glassy balsamicznej. Smacznego :) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp

Mienta blog
Puszysta babka cytrynowa 442

wyłożyłam papierem do pieczenia. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach. Wyjmujemy z blaszki i studzimy. Lukier: Sok z cytryny mieszamy z cukrem pudrem, tak aby nie było grudek.  Polewamy ciasto. Życzę smacznego! :) Przepis pochodzi ze strony Przepisy Kulinarne ze zdjęciami

Czerwona Porzeczka

Proponowane wyszukiwania