łupinie, położyć ćwiartki ananasa na rozgrzanym grillu, łupiną do dołu. Grillować przez 15 minut na MEDIUM lub aż miąższ będzie rozgrzany wewnątrz. W małej misce wymieszać pozostałe składniki i polewać nimi ananasa co 5 minut. Grand Marnier to likier owocowy pochodzenia francuskiego o zawartości alkoholu 38-40%. GRILLOWANY ANANAS Z SYROPEM KLONOWYM is a post from: naRuszcie.pl The post GRILLOWANY
naRuszciekawałki gorgonzoli i zapiekamy pod grillem na ruszcie w temperaturze 180 stopni przez 5 minut. Sos. Kilka obranych płatów papryki siekamy i łączymy z jogurtem naturalnym, pieprzem i parmezanem. Polewamy nim liście sałaty i grzanki. Szybko, pysznie i na temat
BaRepassię połączyły. Ugotowane rolady kroimy po skosie na plasterki, a za pomocą dwóch łyżek formułujemy owalne kształty z kuskusu. Roladki podajemy z kuskusem, pomidorkami, rukolą, całość posypujemy sezamem i polewamy oliwą. Rada: Mięso podczas rozbijania przykleja się do tłuczka i rwie się na kawałki. Wystarczy umieścić filet miedzy dwiema warstwami foli spożywczej i delikatnie rozbijać. Smacznego
Moniki Smakołykimiseczki lub pojemnika Szczypior siekamy , posypujemy nim ziemniaki W drugiej miseczce mieszamy jogurt z majonezem żeby zaostrzyć smak sosu można dodać łyżeczkę ( lub więcej ) musztardy Powstałym sosem polewamy ziemniaki z cebulką i wszystko dokładnie , delikatnie mieszamy Możemy jeść od razu lub włożyć do lodówki i poczekać będzie jeszcze lepsza Opcjonalnie wyciskamy czosnek , możemy też dodać
Od kuchni czyli o wszystkim po trochęłyżki oliwy z oliwek Przyprawy : pieprz biały zioła dalmatyńskie tymianek papryka słodka pieprz czarny kardamon mielony Filet z piersi myjemy, odsączamy wodę i oczyszczamy. Polewamy 3 łyżkami oliwy z oliwek i obtaczamy w niej mięso oraz posypujemy pieprzem białym i ziołami dalmatyńskimi. Pierś odstawiamy na bok, żeby choć trochę się zamarynowała :) Oczywiście mięso można przygotować wcześniej
Parowar Facetawrzenia. Zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem 40 minut, co jakiś czas przewracając kurczaka. 3. Kurczaka wyciągamy na półmisek. Zwiększamy ogień i redukujemy sos max 5 minut. Polewamy nim kurczaka i podajemy z kaszą bulgur. Pilaw z kaszy bulgur (dla 4 osób): 1/2 szklanki kaszy bulgur 1/6 szklanki oliwy 1/2 małej cebuli, drobno posiekanej 1 ząbek czosnku, drobno posiekany
My Culinary Artsokiem z cytryny. Rozrzedzamy wodą. Na koniec dodajemy pieprz w takiej ilości, jaka dla nas da najodpowiedniejszy smak sosowi. Energicznie mieszamy. Układamy na sałacie składniki w dowolnej kolejności. Polewamy całość sosem. Najładniej sałatka będzie wyglądać, jeżeli posypiemy ją na wierzchu ziarenkami granatu. Smacznego
Sagneska - gotowanie i lifestyleświeżych warzyw, w tym bardzo zdrowe kiełki (my namiętnie zajadamy się kiełkami brokuła). Wszyscy uwielbiamy to danie, bo smakuje rewelacyjnie, a "wisienką na torcie" jest tu sos czosnkowy, którym polewam wszystkie składniki. Bez niego tortilla nie smakowałaby tak bosko:) Jeśli chcecie zatem szybko i smakowicie nakarmić rodzinę (lub tylko siebie :DD) to ta potrawa jest właśnie dla Was:) SKŁADNIKI
Słodko-Słony Świat Ilonyryżowy zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na 3 minuty. Odlewamy i studzimy. Wkładamy wszystkie składniki (sałata, marchewka, dymka, makaron oraz mięso z kaczki porwane na małe części) do dużej miski. Polewamy dressingiem i dokładnie mieszamy. Dressing: W miseczce mieszamy sos sojowy, wino ryżowe i olej sezamowy. Wyciskamy 1,5 łyżki soku z granata. Dodajemy sezam, drobno starty imbir i posiekaną drobno
Poezja smakuwlewamy ocet, cukier, sos sojowy, koncentrat pomidorowy, posiekany drobno czosnek , imbir, sól, oraz wodę z mąką ,mieszamy i zagotowujemy . Sos przelewamy na patelnie, mieszamy. Makaron nakładamy do miseczek i polewamy sosem. SMACZNEGO
Cukier&Puderczasu aż będzie al dente, odcedzamy. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy łososia, smażymy. W miseczce mieszamy śmietankę z jogurtem i doprawiamy solą i pieprzem. Do usmażonego łososia wrzucamy makaron polewamy śmietanką. Przekładamy do miseczek i gotowe! SMACZNEGO
Cukier&Puderczosnku pieprz, sól, cukier, ostra papryka. sposób przygotowania: Czosnek przeciskamy przez prasę , dodajemy do jogurtu mieszamy dodajemy przyprawy. Tortille smarujemy sosem i układamy sałatę , szynkę, ser, pomidora , paprykę , opcjonalnie polewamy ketchupem( kolejność nakładania warstw nie ma znaczenia). Zawijamy w rulonik , kroimy na mniejsze kawałki i nabijamy na wykałaczkę. Smacznego! Buziaki
Cukier&Puderpomidory suszone 50 g makreli Sałatę przesypujemy do miseczki, dodajemy kiełki. Paprykę kroimy w kostkę, pomidory kroimy w ćwiartki dodajemy do sałaty. Następnie dorzucamy kukurydzę i makrele. polewamy zalewą z pomidorów. Mieszamy tuż przed spożyciem. Smacznego
Cukier&PuderPieczemy przez 15 minut w 170 stopniach. W czasie zapiekania warzyw kroimy fetę w kostkę , posypujemy ostrą papryką , ziołami prowansalskimi i zalewamy oliwą z oliwek. Upieczone warzywa polewamy fetą i sosem oraz posypujemy delikatnie serem ( oczywiście nie trzeba). Smacznego! Kasia
Cukier&Puderkoperek. Na talerzu stawiamy obręcz do formowania dań i warstwowo układamy marchewkę, jajko na twardo, ogórka i łososia, lekko przyciskając każdą warstwę. Przed podaniem zdejmujemy obręcz. Polewamy sosem jogurtowym
Kulinarne przygody Gatity