polewa - 11092 przepisów (strona:469/740)

Udka z kurczaka w sosie pomidorowym z warzywami i parmezanem 1609

kroimy w słupki. Cebulę kroimy w półplasterki. Na dnie naczynia żaroodpornego skropionego oliwą, układamy marchewkę i cebulę. Na warzywach układamy udka z kurczaka. Posypujemy je połową parmezanu i polewamy pomidorami w sosie. Na koniec posypujemy drugą częścią parmezanu, startą skórką z cytryny i skrapiamy sokiem. Pieczemy pod przykryciem w piekarniku rozgrzanym do 180'C przez 80 min. Aby skórka

kulinarnyJa
Jem zdrowo: Sałatka z makrelą 343

document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Marchew i ser trzemy na grubych oczkach. Szczypiorek siekamy, rybę pozbywamy ości i kroimy na mniejsze części. Układamy rukolę, makrelę, szczypiorek, marchewkę i ser, polewamy sosem koperkowym do sałatek (wymieszanym z wodą i olejem) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp

CoolinarniePL
Wielkanocna babka pomarańczowa 239

łyżką.  Formę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto. Wstawiamy do nagrzanego do 160 stopni piekarnika na 40-45 minut.   Po przestudzeniu i wyjęciu z foremki polewamy babkę lukrem. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Naleśnik ziemniaczany z duszoną karkówką 182

Dolewamy wodę, olej, przyprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Na natłuszczoną patelnię wlewamy porcję ciasta, jak na naleśniki i smażymy z obu stron. Na połowę placka nakładamy duszona karkówkę, polewamy sosem czosnkowym, składamy naleśnik i gotowe. Smacznego

Maminek kulinarny
Golonka po bawarsku 244

Obtaczam mięso w marynacie. Odstawiam na godzinę w chłodne miejsce. Golonki układam w naczyniu żaroodpornym, zalewam piwną marynatą. Piekę około godziny w temperaturze 200 stopni. W czasie pieczenia mięso polewam kilkakrotnie marynatą spod golonek

Tradycyjna kuchnia Kasi
Jem zdrowo: Kasza gryczana z kozim serem i pieczonymi burakami 174

dookoła pieczone pomidorki, buraki pokrojone w kostkę/plastry, na nie układamy pokrojony w kostkę/paski kozi ser. Dip: Mieszamy oliwę, konfiturę i ocet balsamiczny. Doprawiamy lekko solą i pieprzem. Polewamy sałatkę.   function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp

CoolinarniePL
Sałatka z cukinią i dresingiem z kefiru 264

sałatki. Kefir łączymy z bazylią, solą i pieprzem (próbujemy, smak powinien być wyrazisty), odstawiamy na chwilę do lodówki. Do dużej miski wsypujemy sałatę. Dodajemy pokrojoną w cienkie plastry cukinię. Polewamy dresingiem. Zdjęcie prezentuje małą porcję sałatki. Smacznego Cukinia jest łagodnym w smaku, lekkostrawnym warzywem. Jest ceniona za wysoką wartość dietetyczną. Zawiera potas, żelazo i magnez oraz witaminę

Słodkie okruszki
Ciasto cytrynowe z musem jabłkowym 689

Gotuję 3 minuty. Studzę. Masło ucieram na puszystą masę. Dodaję zimny budyń oraz sok z cytryny. Ucieram. Masę wykładam na ciasto, wyrównuję. Na masie budyniowej układam herbatniki. Wierzch ciasta polewam rozpuszczoną razem z mlekiem na kąpieli wodnej czekoladą. Ciasto schładzam godzinę w lodówce

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ravioli z pieczoną marchwią i nutą rozmarynu 132

kwadraty lub jak w moim przypadku wycinam wykrojnikiem. Rozmaryn tniemy na drobno i rozcieramy go z  masłem, odrobiną soli i soku z cytryny, tak gotowe masło rozpuszczamy.Ugotowane ravioli polewamy naszym rozpuszczonym masłem rozmarynowym posypujemy startym parmezanem, zajadamy :) Smacznego Przepis na to danie również możemy znaleźć w magazynie Pasje i Smaki klik Polecam

Basia w kuchni
Sałatka z kaszy gryczanej i brokuła 149

brokuł 2 pomidory 1/2 szalotki olej lniany Sosik: 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 ząbek czosnku zioła do sałatek sok z cytryny Kasze gryczaną gotujemy na sypko, polewamy łyżeczką oleju lnianego. Pomidory myjemy i kroimy na ćwiartki. Brokuła dzielimy na różyczki, gotujemy na parze na pół miękko, tak aby nie stracił koloru. Szalotkę sikamy w drobną kosteczkę. Wszystkie

W kuchennej krainie
Sałatka ze szpinaku 149

czarne oliwki bez pestek,  pomidorki koktajlowe  przekrawamy na pół, ser camembert kroimy  na mniejsze kawałki, robimy dresing z oliwy z oliwek i soku z cytryny. Sałatkę polewamy dresingiem tuz przed podaniem aby szpinak nam nie zwiądł. kolorowo i smacznie polecam

W kuchennej krainie
Ciasto czekoladowe 181

nagrzanego  do 130 st C piekarnika. Kiedy ciasto urośnie, zwiększyć temperaturę piekarnika do 180 st C i piec jeszcze ok. 30 min. Ciasto dekorować wg uznania np. polewą czekoladową

Konrad Gotuje
Ciasto kawowo - bananowe 256

tężeć wykładamy na spód ciasta, wyrównując. krem  Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, delikatnie ostudzamy. Śmietanę ubijamy, dodajemy śmietan fix i cukier puder, dodajemy czekoladę i wszystko mieszamy. Układamy polewę na krem. Całe ciasto wstawiamy do lodówki na 3 h  Smacznego

Niezły Młynek
Czekoladowo - kokosowe babeczki 144

szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki oleju 200 g czekolady mlecznej (100 g do ciasta i 100 g na polewę) 2 jajka 3/4 szklanki mleka wiórki kokosowe (do posypania góry) Sposób przygotowania Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, wsypać opakowanie budyniu, dodać połamaną na drobne kawałki czekoladę. W oddzielnej jajka

pink envelope
Sernik kołem się toczy 156

ubijamy i nakładamy na ciasto. Pyszności!    A co zrobić z nadmiarem jogurtu greckiego (kupiliśmy w hurtowni całą paletę)? Na przykład pyszne błyskawiczne, greckie śniadanie. Jogurt na miseczkę, polewamy syropem mniszkowym i pałaszujemy! Oczywiście ulubiony miód też się sprawdzi (na przykład lipowy... mmmm!). I w ten sposób na chwilkę można zawitać w Dolnośląskiej Grecji i zapomnieć o braku planów

les mirabelles