lniany 1 łyżka mieszanki ZIOŁOWO MI od Ziarenkowa Wykonanie: Wykładamy rukolę, na nia cząstki pomarańczy, kawałki gruszki i kawałki camemberta, ćwiartki pomidorków koktajlowych,paseczki szynki parmeńskiej. Obsypujemy sałatkę ziarnami, polewamy olejem lnianym. Do doprawienia sałatki użyłam mieszanki Zielono Mi od ZIARENKOWO . Bazę tej mieszanki stanowią prażone ziarna słonecznika, sezamu i siemienia lnianego (patrz: Słoneczne Pola). Dopełnieniem jest bukiet
Z Majeczką w kuchniręcznikiem papierowym, dzielimy na równe kawałki, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Kiedy nasz łosoś będzie już gotowy, smarujemy lekko spód naczynia żaroodpornego masłem, a następnie układamy tam łososia, polewamy lekko oliwą i dobrze skrapiamy sokiem z cytryny. Naczynie z łososiem przykrywamy wiekiem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy go przez 20-25 minut. A teraz czas na szpinak! W mojej
Kuchnia moimi oczamisobą, dodajemy łososia i jajka. 5. Przygotowujemy sos: mieszamy łyżkę oliwy z oliwek z wodą, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wyciskamy przez praskę ząbek czosnku. Mieszamy i polewamy przygotowaną wcześniej sałatkę oraz obsypujemy posiekanym drobno koperkiem. Sałatka ta świetnie smakuje także z sosem czosnkowym
Kuchnia Pełna Pasjisolą i pieprzem. Grillujemy po kilka minut z każdej strony, aż skórka się zrumieni. Cebulkę drobno siekamy, łączymy z oliwą, sokiem z cytryny i miętą. Gorącą rybę polewamy powstałym sosem. Taki aromatyczny łosoś świetnie komponuje się z ziemniaczkami z wody i świeżym ogórkiem zielonym, które również możemy polać winegretem. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjedrugiej połówce układamy drugi plaster sera i na niego kilka kleksów gorgonzoli. Zapiekamy kilka minut w termoobiegu w temperaturze 180 stopni. Na górę układamy rukolę oraz pomidorki i polewamy sosem
BaRepasłączymy z oliwą, miodem i paprykami oraz solą. Zalewamy tym kurczaka i oklepujemy po całej powierzchni. Wkładamy do lodówki na 3h. Duży rondel nacieramy oliwą, wkładamy doń kurczaka i polewamy go marynatą, która ociekła na dno miski, w której mięso się marynowało. Wkładamy do piekarnika góra - dół w temperaturze 180 stopni. Przypominam, że pieczemy kurczaka tak długo ile waży. Mój
BaRepaspodsmażamy (ok 3 min, z każdej ze stron), by były chrupkie. Po odsmażeniu, układamy je na płaskim talerzu, polewamy śmietaną i posypujemy cukrem kryształem lub oprószamy cukrem pudrem. Dla urozmaicenia, zamiast śmietanki, możemy je, np. polać sosem waniliowym, czy syropem owocowym, np. z malin
Kulinarnie z Polką na KresachPrzekładamy sos do miseczki, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i tymiankiem, dokładnie mieszamy. Bataty podajemy ułożone na talerzu, posypane świeżym, drobno posiekanym szczypiorkiem. Sos grecki podajemy w kokilce, lub polewamy nim słodkie ziemniaki. Pieczone bataty mogą stanowić samodzielną przekąskę lub dodatek do dania głównego :) Smacznego
W kuchni Katiewstawić nafaszerowaną żurawiną gruszkę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni i piec przez około 60-80 minut. Przed upieczeniem sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest dopieczone. Podawać polane polewą czekoladową, najlepiej niezbyt słodką. Taki smak idealnie harmonizuje z tym korzennym ciastem. Gruszka użyta przeze mnie była naprawdę duża :) możecie spokojnie użyć na przykład trzech mniejszych :) Ciasto jest pięknie wypieczone
Codzienna kuchnia niecodziennawyciąć kwadraty na środek położyć jabłko( ja latem używam antonówek, jesienią szarych renet-powinny być kwaskowe). Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni na złoty kolor. Ciasteczka polewam cytrynowym lukrem(sok cytryny i cukier puder). SMACZNEGO
Kuchnia Beatymożna grilować na wiele sposobów: Przepis rodem z Afryki: banany grillujemy z każdej strony aż skórka zrobi się ciemna. Wykładamy na talerz kroimy wzdłuż posypujemy cukrem lub cukrem waniliowym polewamy "Marula Fruit Cream- Amarula" to orginalny trunek z tego kraju (może u nas jest dostępny nie wiem), myślę że z dowolnym likierem też będą pyszne. A dla dzieci banany
Kuchnia Beatywiórkami startego na dużych oczkach sera i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 10 min. W tym czasie robimy sałatkę, nakładamy ją na wyjęte gorące bułeczki i polewamy sosem czosnkowym
Kuchnia Beatybrokuła przekładamy do kurczaka i chwilę razem smażymy(zostawiamy kilka różyczek do dekoracji talerza). Przygotowujemy sos, wlewamy do mięsa z brokułem i gotujemy chwilę na wolnym ogniu. Ryż polewamy sosem, kładziemy kilka cząstek brokuła, posypujemy serem. GOTOWE SMACZNEGO
Kuchnia Beatyduży kubek jogurtu naturalnego, 1 opakowanie cukru waniliowego WYKONANIE: Makaron gotujemy. Połowę (obranych) truskawek miksujemy razem z jogurtem i cukrem waniliowym. Drugą połowę kroimy w plasterki. Gorący makaron polewamy sosem truskawkowym i mieszamy z truskawkami Na wierzch kładziemy połówki lub całe truskawki dla dekoracji dania SMACZNEGO
Kuchnia Beaty