Czekoladowe Ciasto z cukinią 141czekoladę. Ciasto przekładam do wyłożonej pergaminem tortownicy,wstawiam do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika na ok 40-50 minut ( do suchego patyczka). Ciasto po wystudzeniu można oblać polewą czekoladową
Słodka Kraina Wypieków
Drożdżówki z cynamonem 216zagniatamy na gładkie i elastyczne ciasto, odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia do czasu aż podwoi swoją objętość. Wyrośnięte ciasto rozwałkujemy na prostokątny placek grubości ok 1 cm, polewamy resztą rozpuszczonego masła i posypujemy cynamonem wymieszanym z cukrem i cukrem waniliowym. Ciasto zwijamy w roladę i kroimy na ok 5 cm paski. Każdy z pasków nacinamy
Słodka Kraina Wypieków
Pieczonka domowa (mój pomysł) 279Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (180oC) i pieczemy, sprawdzamy co jakiś czas widelcem czy ziemniaki już są miękkie). Po około godzinie, kiedy ziemniaki zaczynają być miękkie – wyjmujemy formę i polewamy całość leciutko oliwą (opcja bez masła) i wstawiamy do piekarnika, aż ziemniaki zmiękną. Wtedy wyciągamy formę i całość mieszamy, odstawiamy na 5 minut i podajemy z dowolną surówką lub mizerią. Jeśli
Tradycyjna kuchnia inaczej
Czekoladowy napoleon 622rozpuszczenia. Pozostawiamy masę do ostygnięcia. Schłodzoną śmietanę ubijamy, a następnie stopniowo dodajemy ją do masy czekoladowej. Tak przygotowaną masą smarujemy placki, dodatkowo można polać ciasto po wierzchu polewą czekoladową lub czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej
Cynamonowe szczęście
Sałatka z charakterkiem, czyli sałata pełna przypraw 268tłoczenia Cebulę drobno kroję, posypuję wszystkimi przyprawami, dodaję pokrojoną w kostkę paprykę, ogórki, porwaną na kawałki sałatę, małe pomidorki. Posypuję pokrojoną pietruszką, wyciskam sok z 1/2 cytryny i polewam olejem lnianym. Odstawiam na kilkanaście minut do lodówki, aby wszystkie smaki połączyły się ze sobą. Dzięki dużej obecności konkretnych w smaku przypraw powstaje ostra i konkretna sałata - prawdziwa sałatka
Wielopokoleniowo
Sernik z polewą rabarbarową i truskawkowymi czipsami 228powstało? Pyszne ciasto i jest to mój ukochany sernik. Popróbujcie koniecznie, połączenie składników idealne. Użyłam tutaj serków homogenizowanych osączonych na sicie, ale można użyć sera z wiaderka. Sernik z polewą rabarbarową i truskawkowymi czipsami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
Sałatka z selerem naciowym i jajkiem - przepis 292pokrojony drobno seler. Pomidorki kroimy na pół i dajemy na talerze. Paprykę kroimy w kosteczkę i tez kładziemy na talerze. Majonez, śmietanę, musztardę i przyprawy mieszamy w szklance. Polewamy tym sałatkę. Na końcu ugotowane jajka dajemy po jednym na talerze. Możemy drobno pokroić (patrz pierwsze zdjęcie) lub dać ugotowane na miękko jajko przekrojone na pół (patrz zdjęcie poniżej). Sałatka
Pyza i Surówka
Zapiekanka Sorrento 1529posypać ją lekko oregano). Na tak przygotowaną zapiekankę nałożyć pokrywę i włożyć do piekarnika. Zapiekać 45-50 minut. Gotową zapiekankę można udekorować liśćmi bazylii. Porcje nakładać na talerze i polewać delikatnie sosem z dna naczynia. Zapiekankę można przygotować sobie już dzień wcześniej, wtedy zamiast zapiekać ją 50 minut, wystarczy włożyć ją do piekarnika na 10 minut, zostawić do ochłodnięcia. Zimną
Passions hobbies life
Ciasto Snickers. Bez pieczenia! 261czekamy aż masa zgęstnieje. Masę dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy gorzką czekoladę i mieszamy. Do drugiej części puszkę kajmaku i łączymy składniki. Przygotowujemy dwie polewy. Czekoladę mleczną rozpuszczamy w rondelku i łączymy ze śmietaną. W drugim garneczku podgrzewamy puszkę kajmaku. Układamy warstwami: herbatniki, masa czekoladowa, herbatniki, masa kajmakowa, herbatniki, masa czekoladowa itd do momentu wykorzystania
Pan i Pani Smith w kuchni
Sałatka z truskawkami i granatem. 174przygotowania Sałatę myjemy , suszymy i drzemy na niewielkie kawałki. Truskawki dzielimy na ćwiartki. Krążek Camemberta dzielimy na 8 trójkątów. Z owocu granatu wydłubujemy pestki Całość mieszamy. Przed samym podaniem polewamy niewielką ilością sosu balsamicznego
Miód i pieprz
Grillowany melon z twarogiem i miodem 174kładziemy go na grillu na kilka minut dla każdej strony. Mieszamy miąższ granatu z łyżką miodu. Twaróg kroimy w plastry, które następnie układamy na kawałkach melona. Następnie polewamy twaróg miodem zmieszanym z pestkami granatu
Miód i pieprz
Pieczony dorsz z grejpfrutem 150stopni na około 20-25 minut. Drugiego grejpfruta dzielimy na cząstki, a następnie usuwamy nożem białe gorzkie części i wykrawamy sam miąższ. Roladki wyciągamy z piekarnika i polewamy sosem. Na talerzu układamy cząstki grejpfruta. Podajemy z ryżem białym lub brązowym
Miód i pieprz
Naleśniki z twarogiem i czereśniami 157mieszamy i smażymy naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni na łyżce oleju. Twaróg mieszamy z miodem i jogurtem, rozcierając go na jednolitą masę. Usmażone naleśniki smarujemy twarogiem. Przed podaniem polewamy konfiturą z czereśni
Miód i pieprz
Pomidory z mozzarellą i oliwkami 150extra vergine Sól, pieprz Sposób przygotowania Pomidory i mozzarellę kroimy w plastry, układamy na talerzu, a następnie dodajemy oliwki. Potrawę posypujemy solą, pieprzem, szczypiorem, bazylią i na koniec polewamy oliwą
Miód i pieprz
Pierogi z borówkami 214podsypać mąką. Gotowe pierogi gotujemy w dużym garnku w osolonej wodzie – jak wypłyną na wierzch to gotujemy je jeszcze ok. 5 minuty i wyciągamy. Pierogi nakładamy na talerz, polewamy jogurtem wymieszanym z cukrem i ozdabiamy kilkoma borówkami Smacznego
Kuchenne Wariacje