polewa - 11092 przepisów (strona:365/740)

Surówka z sałatą lodową i kiełkami 139

składników przygotowujemy sos do surówki, nabierze aromatu dodanych suszonych ziół. Sałatę kroimy na kawałki. Cebulę drobno siekamy w plasterki. Paprykę w kostkę a oliwki na połówki. Dodajemy kiełki. Całość polewamy przygotowanym sosem. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Smaki Ewy
Surówka z cukinii z dodatkiem bazylii i czosnku 148

obieraczki do warzyw. Dodajemy pokrojony pomidor i ser. W innym naczyniu z podanych składników przygotowujemy sos z drobno pokrojoną świeżą bazylią i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Całość mieszamy. Sosem polewamy surówkę. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Smaki Ewy
Sałatka z wołowiną, szparagami i sosem holenderskim 170

miksujemy ( żółtka zwiększą swoją objętość ). Miksujemy dalej i dodajemy powoli ciepłe, rozpuszczone masło, przez cały czas miksujemy. Sos zacznie gęstnieć Doprawiamy solą, pieprzem i niewielką ilością cukru. Przygotowanym sosem polewamy sałatkę. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Smaki Ewy
Naleśniki z twarogiem i sosem truskawkowym 157

twaróg ). Umyte truskawki rozgniatamy typowym tłuczkiem do ziemniaków ( tak aby zostały kawałki owoców ). Dodajemy kilka łyżek śmietany i cukier do smaku. Na naleśnikach rozsmarowujemy twaróg, zwijamy w rulonik i polewamy sosem truskawkowym. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Smaki Ewy
Nektarynki z likierem śmietankowym przyprószone czekoladą 129

dzisiaj deser na „lenia”. Składniki: Dowolna ilość nektarynek Likier śmietankowy Czekolada mleczna Wykonanie: Nektarynki myjemy, przekrawamy na połowę i usuwamy pestki. Kroimy na mniejsze kawałki. Umieszczamy w miseczkach i polewamy likierem śmietankowym. Na koniec posypujemy tartą czekoladą i to wszystko. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Smaki Ewy
Lekka surówka z pomidorami i cebulą czosnkową 208

plasterki i rozdzielamy na pojedyncze krążki. Ogórki również kroimy w plasterki i na połowę. Rzodkiewki i pomidory w kostkę. Wszystko razem łączymy. Na górze umieszczamy pokruszoną/ pokrojoną fetę. Całość polewamy przygotowanym sosem. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Smaki Ewy
wegańskie kotlety z bobu z dietetycznym sosem kurkowym 218

odrobinę do rozmieszania mąki) i doprowadzamy całość do zagotowania. Następnie ciagle mieszając dodajemy mąkę rozmieszaną w reszcie mleka i gotujemy jeszcze chwilę aż sos zgęstnieje. Kotlety przekładamy na talerz, polewamy sosem i podajemy. Smacznego! Przepis dodaję do akcji

chili & sugar
Pierogi z jagodami z dodatkiem mąki pełnoziarnistej 132

ciasto nie chciało się kleić - zbytnio wyschło -  można brzegi delikatnie zwilżyć mlekiem. Gotowe pierogi wrzucać na wrzątek i gotować ok. 2-4 minut od wypłynięcia. Podawać od razu, polewać słodką śmietanką i/lub posypywać cukrem

Mania Wypiekania
Sałatka z wątróbką i sosem malinowym z lagerem 199

rozgrzanym tłuszczu, gdy już będzie gotowa, doprawiamy solą oraz pieprzem. 4. N a talerzach bądź na jednym dużym półmisku układamy mieszankę sałat, wątróbkę,  pokrojoną  cebulę i polewamy zimnym sosem malinowym. Do dekoracji możemy podać kilka świeżych malin

Perfect home life
Sernik nowojorski – sernik New Yorker 325

przez 15 minut w piekarniku przy otwartych drzwiczkach. Potem można go wyjąć i studzić na blacie. Gdy sernik będzie letni przygotować masę ze śmietany, cukru i soku z cytryny. Polewę śmietanową delikatnie wyłożyć na przestudzony sernik i wygładzić. Gdy sernik ostygnie – wstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin. A potem zachwycać się aksamitnym smakiem :) Podobne przepisy Tarta

Pociąg Do Kuchni
Sernik na zimno Z galaretką Kiwi 955

biszkopty- 1Paczka 120gram śmietana kremówka-400Mililitrów (30% lub 36%) cukier puder-3/4Szklanki sok z cytryny- około 2 łyżek   Sposób przyrządzenia: 1.Na tortownicy kładziemy biszkopty i na nie polewamy łyżeczką na biszkopta  herbatę. 2. Gotujemy wodę, rozpuszczamy żelatynę i czekamy do wystygnięcia, 3.W misce mikserem ubijamy ze śmietany, cukru pudru i cytryny bitą śmietanę potem dodajemy

pichciszto
sałatka brokułowa 407

patelni ok 4 minuty, aż będzie miał złocisty kolor ser feta kroimy w kosteczkę w półmisku układamy brokuły, posypujemy kukurydzą, cebulą, pomidorami, serem feta, solimy i pieprzymy, a następnie polewamy sosem - czynności powtarzamy na przemian, a na koniec posypujemy uprażonym słonecznikiem sałatkę podajemy z pieczywem i grillowanym mięsem

zobacz ich smak
Pierogi z jagodami 113

soli świeże czarne jagody (poza sezonem mogą być mrożone) Zagniatamy ciasto na pierogi. Małą szklanką wycinamy kółka, nakładamy wcześniej opłukane jagody, sklejamy. Pierogi gotujemy w lekko osolonej wodzie. Gorące polewamy śmietanką lub serkiem homogenizowanym. Tu w wersji dla młodszego - ze śmietanką

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ciasto Oczy Carycy 158

tężejącą galaretkę (u nas na połowie ciasta była zielona, na drugiej połowie pomarańczowa galaretka). Jak galaretki zastygną wyłożyć resztę masy i przykryć drugą połową biszkoptu. Na wierzch można wylać polewę czekoladową (ja z niej zrezygnowałam, gdyż na wierzchu biszkoptu utworzyła się cienka warstwa pysznej bezy). Tutaj widać jak jakiś niecierpliwy łakomczuch dobierał się do ciasta Nadgryzione najlepiej smakuje

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Letnia sałatka Magdy Gessler 504

posypujemy nim sałatę. Naczynie z sałatą umieszczamy na pół godziny w lodówce, przed podaniem dekorujemy gałązką z pomidorkami (żeby przypomnieć gościom, że wszystkie składniki są świeże i pyszne), polewamy winegretem i obsypujemy posiekaną miętą i pietruszką. Źródło: Facebook

WojnaNaSmaki.pl