wyłożonej papierem do pieczenia keksówki i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 50-55 min. Po upieczeniu ciasto studzimy i dekorujemy wg. uznania. Ja polałem polewą czekoladową (przepis na polewę znajdziecie w tym przepisie ). Smacznego
Kuchnia Łukaszatylko orientacyjna waga) 1 litr mleka 3,2 % 1 szklanka kaszy manny 1 kostka margaryny cukier waniliowy 1 opakowanie 1 szklanka cukru 1 kopiasta łyżka kakao na polewę: łyżka kopiastego kakao, 1/4 kostki margaryny, łyżka cukru, 2 łyżki wody Wykonanie: W pierwszej kolejności ułożyć na blaszce pierwszą warstwę herbatników. Ugotować pierwszą część - ciemną (z połowy składników): Kakao rozkłócić w odrobinie(...)dodajemy już tutaj jednak kakao. Jeszcze gorącą masę wykładamy na herbatniki, rozkładamy równo, przykrywamy równolegle trzecią warstwą herbatników. Ciasto zostawiamy do ostygnięcia. Kiedy ciasto jest już chłodne, należy przygotować polewę. W garnuszku rozmieszać wodę i kakao, dodać cukier i margarynę. Podgrzewać aż wszystkie składniki się połączą. Polać ciasto i schować do lodówki. Smacznego! Pozdrawiam, Kasia
Poezja Smaków - blog kulinarnytemperaturze 170 stopni. (Na spodzie piekarnika ustawić blachę/naczynie żaroodporne z wodą. Dzięki temu ciasto będzie równe, nie opadnie i nie popęka.). W międzyczasie przygotować polewę na wierzch. Wszystkie składniki umieścić w małym garnuszku i lekko podgrzewać - do roztopienia i połączenia się składników (cały czas mieszać). Gotową polewę od razu zdjąć z ognia
Di gotujejajka 3 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej ½ szkl.zimnego mleka ½ łyżeczki soli 2 – 3 torebki przyprawy do piernika do przełożenia: powidła śliwkowe masa marcepanowa, czekolada, masa orzechowa polewa: czekolada albo lukier wg uznania 2 -5 tygodni przed świętami: Miód, cukier, przyprawy korzenne, smalec i masło podgrzać na wolnym ogniu, odstawić do wystygnięcia . Mąkę przesiać razem z solą
Moje domowe kucharzeniearomat cytrynowy.Ucieramy wszystko na gładką masę. Formę do babki smarujemy tłuszczem i wylewamy ciasto.Pieczemy przez 50 minut w temperaturze 180 stopni.Upieczona i ostudzona babkę polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej.Dekorujemy dowolną posypką cukrową. Zamiast polewy możemy babkę polać lukrem
Bajeczna Kuchniagram serka mascarpone 1,2 szklanki śmietany 30% 2 jajka 2 żółtka 0,5 szklanki cukru cukier waniliowy 1 szklanka puree z dyni budyń waniliowy 1,2 łyżeczki cynamonu Polewa: 50 gram serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: tłuszcz do formy Sposób przygotowania: Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche, zawijamy w torebkę i wstawiamy na godzinę
Bajeczna Kuchniamusiałam w ekspresowym tempie robić zdjęcia dla słodkiej kampanii.Oto co znajdowało się paczce PRYNCYTORCIK: okrągły wafelek,który zdobył serce mojego męża.Słodkie nadzienie oraz wyrazista w smaku polewa czekoladowa,która rozpływa się wybornie w ustach....idealna kruchość...idealny wafelek,od którego ciężko się oderwać. PRYNCYPAŁKI: dr Gerard tymi wspaniałymi wafelkami zdobył serca wielbicieli czekolady.Nie ma się jednak
Niespełnione zdolności kulinarnewanilinowy, dobrze wymieszać, podgrzewać ciągle mieszając, aż masa będzie lejąca. Następnie dodać roztrzepany w mleku budyń, wymieszać i zagotować. Masą przekładać placki, a wierzch ozdobić polewą. Najpyszniejszy sernik . ! Bardzo delikatny. Ciasta po upieczeniu warto nawilżyć przegotowaną wodą. Biała czekolada idealnie pasuje na polewę
PychotkaaaPowstałe ciasto upiec. krem Z mleka, cukru, żółtek, mąki ugotować budyń. Masło utrzeć dodając zimny budyń. Przełożenie ciasta: Ciemne ciasto - warstwa kremu - ciasto orzechowe - warstwa kremu - śliwki - warstwa kremu - polewa lub tężejąca galaretka Zapraszam do oglądania gazetki promocyjnej Biedronka
Pychotkaaamasy serowej. Upiec sernik w około 180 stopniach przez godzinę. masa masło utrzeć z cukrem, dodać orzechy i rozpuszczoną kawę. Przełożenie ciasta: Biszkopt - połowa masy - sernik - połowa masy - biszkopt - polewa Uwaga! Dobrze jest nawilżyć biszkopty przegotowaną wodą
Pychotkaaapiekarnika i po lekkim przestudzeniu wykładamy z formy. Wszystkie składniki na lukier ucieramy (łyżką lub robotem) na gładką masę. Polewamy przestudzoną babkę. Babka puchowa z lukrem różanym ma strukturę ciasta piaskowego. Możemy ją polukrować lub oprószyć cukrem pudrem. Z polewą z czekolady też będzie wspaniała (ale oczywiście wtedy robimy bez lukru różanego). Jej zaletą jest to, że przygotowuje się
mojewypiekiinietylkobyć domowe z tego przepisu ) - pół łyżeczki kurkumy ( dla koloru, można pominąć ) - łyżeczka cynamonu - pół szklanki cukru - 6 łyżeczek żelatyny ( lub dwie łyżeczki agar agar ) - sok z jednej pomarańczy Polewa ( opcjonalnie) : - czekolada mleczna lub gorzka Przygotowanie: 1. Daktyle moczymy, aby były miękkie. Następnie blendujemy je z kakao, wiórkami i mlekiem. Na koniec dodajemy pokruszone herbatniki. Masę przekładamy na spód
two broke sistersszklanki mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1/3 łyżeczki aromatu migdałowego 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego około 3/4 szklanki migdałów 40-50g polewy z białej czekolady lub samej białej czekolady czerwony barwnik spożywczy (można zastąpić zielonym lub pominąć) 1. Masło utrzeć z cukrem pudrem, ucierać mikserem ustawionym na najwyższe obroty przez około 3 minuty(...)temperaturze 170oC na funkcji termoobieg przez około 15-17 minut (na funkcji góra-dół 180oC), aż troszkę się przyrumienią. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. 6. Polewę z białej czekolady lub czekoladę roztopić na parze lub w mikrofalówce. Dodać do niej barwnik spożywczy i wymieszać. 7. Z ostygniętych ciasteczek wyjmować migdały maczać je z jednej strony w czekoladzie
Mała CukierenkaPrawdziwa bomba kaloryczna. Tak smaczna, że trudno się od niej oderwać. Banany pieczone w cieście francuskim oblane polewą z białej czekolady. Nie znajdą się na liście stałych posiłków i deserów, ale od czasu do czasu można zaszaleć, my tego szaleństwa z pewnością nie żałujemy, bo było mega pysznie! ;-) 4 banany ciasto francuskie sok z cytryny 1 tabliczka białej czekolady(...)smarujemy jajkiem. 3. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 210 stopni przez około 15 minut. 4. W rondelku rozpuszczamy masło dodając czekoladę zdejmujemy rondel ściągamy z ognia, cały czas mieszając. Polewamy banany w cieście
Szefowa kuchnigotujemy wg przepisu na opakowaniu ale al dente. Odcedzamy i studzimy. Na każdy talerz wykładamy sałatę, makaron, pokrojone na ćwiartki pomidorki, plasterki łososia i posypujemy słonecznikiem. Na koniec polewamy sosem chrzanowym. Sałatka idealna do pracy- pamiętaj aby sosem polewać tuż przed podaniem
KuchcikoweLove