jagód - 2 tabletki stewii (lub innego słodzidła, tylko nie miodu!) WIECZOREM: 1. Szklankę zamrożonych truskawek wstawiamy na noc do lodówki, aby odtajały 2. Do miseczki wsypujemy płatki, cynamon, kurkumę, polewamy wszystko miodem i dokładnie mieszamy. 3. W szklance mieszamy ekstrakt z wanilii z mlekiem. 4. Zalewamy płatki, tak, aby mleko "opadło" (chyba, że ktoś preferuje bardziej "wodnistą" - wtedy możemy nalać(...)Dodajemy rozkruszoną stewię (lub inne słodzidło) i podgrzewamy wszystko na małym ogniu. 4. Rozdrabniamy wszystko widelcem na papkę i mieszamy. 5. Podgrzewamy, ciągle mieszając, aż do zgęstnienia. 6. Polewamy zimną owsiankę, parującym "dżemem". 7. Dorzucamy dodatki na jakie mamy ochotę. Smacznego
Pland based fillebudyń, orzechy i kaszę mannę. Wymieszać ponownie. Masę wylać na przygotowany spód, piec w 160'C około 60-70 minut. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Gotowy można polać polewą, posypać cukrem pudrem lub zostawić bez polewy
Cakes By KejtKochamy serniki, to dla nas Królowie wypieków :) Dzisiaj kuszę sernikiem w kratkę, pieczonym w biszkopcie. Ładnie się prezentuje i doskonale smakuje. Jako polewy użyłam gotowej masy krówkowej, można też zrobić polewę czekoladową, lub posmarować np. nutellą :) Warto go upiec nawet bez okazji. Biszkopt: 7 jajek (L) 7 łyżek
Takie tam pichcenieszklanka, twaróg zmielony 1 kg/wiaderko, sok z cytryny 1 łyżeczka, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 1 łyżka, ananas w puszce Dole-Tropical Gold, biszkopty okrągłe 200 gram, polewa lukrowa - w opisie, kolorowa posypka - ile potrzeba całe jajka z cukrem w misie robota ubijać z 5 minut na dużych obrotach do gęstości dodać ser z wiaderka, sok z cytryny
W Mojej Kuchni Lubiędelikatnie mieszamy z ciastem. Wlewamy do wysmarowanej margaryną tortownicy. Wkładamy cebulę i parówki. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni C piekarniku około 40 minut. 4. Upieczony biszkopt przed podaniem polewamy ketchupem premium Folwark. Mikro pyraburgery z omletami szpinakowymi i kotlecikami z indyka p.Eweliny placuszki ziemniaczane: 0,5 kg ugotowanych ziemniaków (może być "pozostałość" po wczorajszym obiedzie) 1 jajko szczypta soli(...)półtalarki, ananas kroimy w kostkę. Do sosu dodajemy sok z ananasa. Na dnie naczynia żaroodpornego wykładamy połowę pora. Kładziemy na to mięso. Przykrywamy resztą pora wymieszaną z ananasem. Polewamy sosem. Pieczemy pod przykryciem ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni
Moje domowe kucharzenieDziś zapraszam na pyszny sernik dyniowy z polewą z kwaśnej śmietany i sosem toffi. Pyszności <3 Przepis na niego znalazłam na stronie About Food , na której nazywa się "Polskim sernikiem" :) Zapraszam do przygotowań! Składniki na spód: 180 g czekoladowych ciasteczek maślanych 40 g miękkiego masła Składniki na nadzienie: 500 g dyni 1 szklanka białego cukru 1/4 szklanki brązowego cukru(...)łyżki mąki pszennej 2 duże jajka 650 g twarogu dwukrotnie mielonego 140 g mleka skondensowanego 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej Składniki na polewę: 400 g śmietany 18% 1/3 szklanki cukru pudru Składniki na sos toffi: 200 g śmietany 36% 1/4 szklanki brązowego cukru 1/4 szklanki miodu 60 g masła CZAS PRZYGOTOWANIA: 150 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI Wszystkie składniki
My Culinary Artsokiem z 1 cytryny ,mieszamy z częścią ziół. Marynujemy pod przykryciem w lodówce około 30 minut.W tym czasie nagrzewamy piekarnik.Gruszki układamy w głębokim naczyniu żaroodpornym , na nich układamy mięso , polewamy marynatą , winem , posypujemy resztą przypraw . Na czynie nakrywamy folią aluminiową . Pieczemy 1 godzinę , od czasu do czasu polewamy zebranym w naczyniu sosem . Kiedy mięso zmięknie , usuwamy folię i zwiększamy temperaturę
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiminut muffiny będą gotowe :) Dynia gości u mnie już od jakiegoś czasu. Zupa dyniowa, placuszki dyniowe i muffiny to must have każdego sezonu. Dziś muffiny. Nie posypujcie cukrem, nie polewajcie polewą bo i tak są obłędne. Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej (żytniej, pszennej) 1 łyżka cynamonu 1 łyżeczka innych przypraw (np. kardamon, imbir, przyprawa do piernika) 4 łyżki
Apetyt na Zielonewykładamy galaretkę z wiśniami przekładamy plackiem żółtym placek żółty smarujemy powidłami śliwkowymi i rozsmarowujemy na nich śmietanę śnieżkę z galaretką cytrynową przekładamy plackiem kakaowym i wstawiamy do lodówki Ciasto polewamy polewą albo posypujemy cukrem pudrem
Kuchnia u Bietkidzisiejszej propozycji, libańskiej potrawie fatteh . Fatteh w języku arabskim oznacza pokruszony lub okruszki, ponieważ jego podstawą jest czerstwy chlebek pita, którego nigdy się nie wyrzuca, tylko łamie na kawałki, polewa oliwą i opieka. Istnieje bardzo wiele wersji tego dania, przygotowywanych nie tylko w Libanie, ale także w pozostałych krajach Lewantu. W najprostszej, jadanej na śniadanie, pokruszony flatbread podaje się
Chilli Czosnek i Oliwapiankami na patyku! Takie urocze słodkości to świetny pomysł na urozmaicenie również dziecięcych imprez choć sięgają po nie nie tylko najmłodsi! Składniki: opakowanie pianek 2 białe czekolady barwnik lub polewa niebieska ozdoby cukiernicze Wykonanie: Pianki nabijamy na patyki do lizaków. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Pianki zamaczamy w czekoladzie i posypujemy według swojego uznania ozdobami cukierniczymi. Smacznego
Podróż w kulinariaokoło 40 minut w nagrzanym do 180C piekarniku - - u mnie bez termoobiegu, na środkowym poziomie piekarnika . Stan upieczenia sprawdzać "testem patyczka" - będzie gotowe kiedy wyciągniemy suchy . Wystudzone ciasto polać polewą czekoladową. Polecam sprawdzony, metodą wielu rozczarowań, prób i błędów, przepis na idealną polewę czekoladową
Grunt to przepis!Piec w temperaturze 170/ 180 stopni około 60 /65 minut , gdy włożycie patyczek w warstwę makową i będzie suchy to znaczy że jest upieczone . Po przestygnięciu polać dowolną polewą. Ja zawsze robię polewę z 2 tabliczek czekolady Milka i 1,2 łyżek śmietanki. Wierzch posypać migdałami lub wiórkami kokosowymi. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilicytryny Przyprawy : papryka słodka pieprz czarny imbir tymianek kardamon kminek rzymski mielony Filet z piersi myjemy, odsączamy, oczyszczamy i kroimy w paski. Polewamy mięso oliwą z oliwek i przyprawiamy z obu stron papryką słodką, pieprzem czarnym, imbirem i tymiankiem. Wszystkie warzywa myjemy. Marchew fioletową obieramy, ścieramy na tarce i przyprawiamy kardamonem. Paprykę oczyszczamy w środku(...)przed końcem parowania, wkładamy na 2 poziom marchewkę żółtą i frytki z białej rzodkwi. Po kolejnych 3 minutach marchew fioletową i kawałki papryki. Sałatę batawia przekładamy na talerz i polewamy sokiem ze świeżo wyciśniętej cytryny. Po wyłączeniu urządzenia przekładamy resztę składników na talerz. Jak zawsze, z chęcią wysłucham Waszych sugestii, komentarzy oraz uwag. Jeżeli wypróbujesz przepis
Parowar Faceta