jest za słodkie, można dać z 2 lub 2,5 szklanki cukru jak lubi się mocno słodkie ciasto masło, mleko, cukier, aromat, kakao zagotować mieszając, odlać niepełną szklankę do polewy i masę wystudzić wystudzoną masę przelać do miski, wsypać mąkę z proszkiem i mikserem połączyć składniki, ciasto będzie mocno gęste wbijać po żółtku do ciasta, białka do pojemnika na pianę(...)suchego patyczka, ciasto wystudzić ciasto przekroić wzdłuż, nasaczyć np herbatą z cytryną, posmarować musem dyniowym, nakryć drugą częścią ciasta, nasączyć ciasto po wierzchu polać ciut podgrzaną w mikrofali polewą ze szklanki i posypać kolorową posypką, zostawić do zastygnięcia polewy....................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięjabłecznik) 2 jajka 1 łyżeczka cynamonu 1 czubata łyżeczka sody 2-3 łyżki kakao 125 g margaryny 2 łyżki miodu garść rodzynek garść daktyli garść suszonych śliwek Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 100 g śmietanki 30% Jajka utrzeć z cukrem i miodem, następnie dodać mus z jabłek i wymieszać. Dodać mąkę, kakao, sodę, cynamon i wymieszać. Rodzynki namoczyć(...)końcu dodawać po trochu rozpuszczoną gotującą margarynę. Po wymieszaniu przełożyć do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą blachy. Piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu polać polewą czekoladową (śmietankę zagotować, dodać czekoladę i rozpuścić). https://www.youtube.com/watch?v=ShqT4DMtPY4
talerz przyjemnościskładników potrzebną do jego przygotowania. Dodatki i ozdoba – bardzo dowolna. I tak z gotowego ciasta czekoladowego powstała potrójnie czekoladowa babka- czekoladowa w smaku i kolorze, z czekoladkami i czekoladową polewą. Żeby nie był za słodko – do środka alkohol i żurawina. Ciasto przygotowujemy prawie według przepisu na opakowaniu – margarynę zamieniamy na masło i rozpuszczamy, a zamiast wody dodajemy do masy(...)całość jeszcze w kąpieli wodnej mieszamy trzepaczką balonową do dokładnego połączenia. Ściągamy miskę z rondelka i do masy dodajemy masło orzechowe. Ponownie mieszamy masę do dokładnego połączenia. Szybko rozlewamy polewę po cieście, bo naprawdę migiem gęstnieje i robi się ciągliwa. Dekorujemy, wciskając w szczyt przecięte czekoladki i owoce żurawiny. Perełki i posypkę również bardzo delikatnie wciskamy w polewę. Na pewno
Karo in the Kitchenmasy jajecznej dodajemy w trzech partiach mąkę z proszkiem,migdały i cześć białek ,mieszamy łyżką . Masę przekładamy do foremek i pieczemy w 175 stopniach przez około 2o minut . Polewa czekoladowa: 85 g czekolady gorzkiej szczypta soli 1 ,5 łyżki mocnej kawy 6 łyżek miękkiego masła dowolna posypka do dekoracji babeczek Czekoladę i sól rozpuścić z kawą .Gdy się połączą
Ladylaura.budyń waniliowy bez cukru 1 jajko całe 1/2 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 220 g masła Dodatkowo : masa krówkowa - 1 puszka polewa czekoladowa Przygotowanie : Ciasto : Wybić jajka do miski, dodać cukier, utrzeć do białości. Następnie dodawać stopniowo mąkie, olej i wodę, wymieszać łyżką. Na samym końcu dodać proszek do pieczenia, dokładnie(...)gotujące się mleko, mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia masy. Wyłożyć masę na ostudzone ciasto, przykryć drugą połową ciasta. Na wierzch ciasta wyłożyć masę krówkową, udekorować ciasto kratką z polewy czekoladowej. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook
Kuchnia Danusiwyłożyć pełną łyżeczkę powideł. Przykryć pozostałą częścią ciasta czekoladowego, wyrównać. Piec w temperaturze 170ºC, bez termoobiegu, przez około 20 - 22 minuty, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, przestudzić na kratce. Polewa z mlecznej czekolady: 100 g białej czekolady 30 g masła Czekoladę i masło roztopić w kąpieli wodnej. Pełną małą łyżeczkę rozprowadzić po każdej babeczce. Smacznego
Kubki smakułyżeczka sody 1 łyżka miodu 2 czubate łyżki kakao 1 łyżka kawy prawdziwej 1 słoiczek dżemu - powidła lub wiśniowy 1 przyprawa do piernika 1/2 szkl. orzechów włoskich poszatkowanych Polewa: 1 łyżeczka masła śmietankowego 2 łyżki śmietanki lub mleka 100g. czekolady mlecznej Wykonanie: Składniki powinny być w temp.pokojowej. Masło utrzeć z cukrami dodając po jednym żółtku, następnie dodać drzem. Proszki(...)Wystudzić. W garnku podgrzać masło i mleko razem. Gdy masło się roztopi włożyć połamaną czekoladę lekko wymieszać i przykryć pokrywką. Po 5 min dokładnie wymieszać i odrazu polewać
Kubki smakużółtka -> sól Masa: -> Kostka masła -> 1 puszka masy kajmakowej -> 1 niepełny kieliszek spirytusu Dodatkowo: -> 1 galaretka truskawkowa -> 1 tabliczka czekolady ( opcjonalnie polewa w saszetce) -> ½ puszka brzoskwiń -> Konfitura malinowa Wykonanie: Całość rozpoczynamy od wykonania ciasta na babeczki ( z wyżej podanego przepisu wychodzi około 20 babeczek). Rozgrzewamy piekarnik do 200C. Mąkę przesiewamy(...)całkowicie się rozpuści. Dekorację babeczek rozpoczynamy od nałożenia około ½ łyżeczki konfitury na spód babeczki, na to przy użyciu rękawa cukierniczego, nakładamy masę kajmakową. Dekorujemy galaretką oraz brzoskwiniami. Wierzch polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Odstawiamy w chłodne miejsce i spożyć najlepiej dnia następnego, gdy wszystkie smaki się połączą. Jest to pierwszy przepis z gatunku " mniej zdrowo". Mam nadzieję
Jedz zdrowo żyj zdrowo!temperaturę do 160 stopni i pieczemy jeszcze 40-45 minut. Po upieczeniu sernik studzimy. Pozostałą masę kajmakową w puszce podgrzewamy w rondelku z wodą, aż masa przybierze formę polewy i polewamy tą polewą wierzch ostudzonego sernika. Snickersy tniemy w plasterki i dekorujemy wierzch sernika. Całość chłodzimy w lodówce. Smacznego
na moim stole...mieszać, aby nam się nie przypaliło. Budyń wystudzić ( musi być całkowicie zimny). Masło utrzeć na gładko i stopniowo dodawać po łyżce budyniu stale ucierając. Krem podzielić na trzy części Polewa 125 g masła 1/2 szklanki cukru 2 łyżki wody 1,5 łyżki kakao Wszystkie składniki włożyć do rondelka i zagotować(...)wolnym ogniu, stale mieszając. Lekko przestudzić i polać ciasto. Składanie ciasta placek kruchy 1/3 kremu ciasto kokosowe 1/3 kremu ciasto orzechowe 1/3 kremu placek kruchy polać polewą posypać dowolną posypką ja posypałam orzeszkami snikers s. Anastazji
O kuchni z uczuciemłyżki kakao 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki powideł śliwkowych 0,5 szklanki oleju 1 łyżka przyprawy do piernika Polewa: 180 gr cukru pudru 2-4 łyżek ciepłej wody około 100 gr wiórków kokosowych do dekoracji Wykonanie: Piekarnik nagrzewamy do 170*C Jaja ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy(...)masy delikatnie łącząc wszystkie składniki. Blaszkę keksówke smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. Ciasto przelewamy do formy i pieczemy przez 45 minut Kiedy ciasto ostygnie przygotowujemy lukrową polewę. Wodę mieszamy z cukrem pudrem i dodajemy jej tyle aby powstała gęsta masa. Na koniec po lukrowaniu obsypujemy ciasto kokosem i proszę bardzo
W Moim Magicznym Domuorkiszowej typ 2000 1 łyżeczka sody 2 łyżeczki proszku do pieczenia 10 g cukru z prawdziwą wanilią (można zastąpić laską wanilii) 1 łyżka przyprawy do piernika łyżka skrobii ziemniaczanej Polewa sok z połowy pomarańczy 100 g kuwertury gorzkiej Przygotowanie: Marchew zetrzeć na tarce o drobnych oczkach Pomarańcze i cytrynę sparzyć, otrzeć skórkę i wycisnąć sok - skórkę i sok dodać(...)piekarnika nagrzanego do 200 st na 15 minut, po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 180 st. i piec jeszcze 50 minut do tzw. suchego patyczka Studzić na kratce Przygotowanie polewy: Kuwerturę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać sok z pomarańczy i dobrze wymieszać Lekko przestudzić i wylać na keks Ozdobić orzechami Smacznego
pyszne zdrowościmielonego maku 1/2 szklanki mleka 4 łyżki cukru ( najlepiej waniliowego) 4 łyżki miodu 2 łyżki masła 60 g rodzynek 2 białka jaj 1 łyżeczka otartej skórki z cytryny polewa lukrowa 10 łyżek cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 4 łyżki gorącej wody sposób wykonania Do miski wsypujemy pokruszone drożdże, pół szklanki mąki, zalewamy letnią wodą, dodajemy łyżkę cukru(...)minut. W tym czasie do miski wsypujemy cukier puder, cukier waniliowy, dodajemy gorącą wodę i ucieramy na jednolitą lukrową masę. Wyjmujemy struclę z piekarnika lekko studzimy i polewamy jej wierzch lukrem Ciasto podajemy po całkowitym wystudzeniu
Miód i pieprzwyczuwalne w cieście. Masa jest dosyć klejąca. Przecięte blaty posmarować powidłami śliwkowymi. Na jednym z blatów rozsmarować masę śliwkowo-marcepanową. Przykryć drugim blatem, stroną posmarowaną powidłami zwróconą ku masie. Polewa(...)gorzkiej czekolady 50 g mlecznej czekolady 150 ml śmietany kremówki 30% Śmietanę kremówkę doprowadzić prawie do wrzenia. Zdjąć z ognia, dodać połamaną czekoladę i mieszać, aż do rozpuszczenia. Polać polewą ciasto. Włożyć do lodówki. Ciasto z czasem będzie coraz smaczniejsze
Moja Galeria Smakujajka 100 g cukru 200 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g masła 200 g czekolady gorzkiej 100 g czekolady mlecznej 200 g orzechów włoskich dekoracja: polewa deserowa Helio dekoracja cukrowa-perełki i śnieżynki Czekoladę mleczną i gorzką połamać i przełożyć do miski. Dodać masło i wszystko rozpuścić w kąpieli wodnej, wystudzić. Orzechy włoskie posiekać i odłożyć(...)mase i ładnie wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec ok 35-40 minut, ciasto powinno być w środku lekko wilgotne. Upieczone ciasto wystudzić i udekorować polewą oraz dekoracjami cukrowymi
Monia miesza i gotuje