polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:392/582)

Likier czekoladowy. 229

konsystencji, delikatny w smaku, po prostu bajeczny. W sam raz do popołudniowej kawusi, choć równie dobrze sprawdzi się jako polewa do lodów, naleśników lub kawy po Wiedeńsku (oczywiście wszystko to w wersji dla dorosłych). Rozpusta!!! Składniki na likier czekoladowy 1,5 litra mleka 450 g cukru 2 budynie czekoladowe w proszku 100 g gorzkiego kakao 100 g gorzkiej czekolady

Rozpustne gotowanie
Diabelski torcik - z czekoladą i chilli. 143

masy  czekoladowej. Wymieszać do połączenia.  Masa czekoladowa nie może być gorąca, powinna przestygnąć lekko - ma być ciepła. W osobnej misce, roztrzepać jajka z jogurtem - nie ubijać tylko wymieszać do połączenia. W czystej misce przesiać suche produkty- mąkę z kakao, proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną, cukrem i szczyptą soli. Wymieszać. Masę jajeczna wymieszać z czekoladową masą, dodać suche produkty(...)odstawić na 2 minuty. Następnie wymieszać do rozpuszczenia czekolady.  Masę porządnie schłodzić - można zostawić na noc w lodówce. Schłodzoną masę czekoladową ubić mikserem na puszysty krem.  Przekrojone ciasto przełożyć ubitym ganach, przykryć drugą częścią ciasta. Polewa (też ganache, ale nie ubijane mikserem). W tym celu  - Śmietanę kremówkę zagotować, odstawić z palnika, dodać czekoladę -odstawić

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Śmietankowy sernik z mleczną polewą. 2440

pracy. Efekt całkiem przyjemny ... zarówno dla oka jak i dla podniebienia. Sernik jest bardzo delikatny w smaku , kremowy , śmietankowy  A mleczna polewa podkreśla jeszcze ten smak i dodaje słodyczy. Spód : 150 g kuleczek czekoladowych np. Nesquik 100g masła Kuleczki rozdrobnić na proszek, masło stopić . połączyć razem. Powstałą mieszaninę wysypać na spód foremki. Masa serowa : 1kg sera na sernik(...)dodawać kolejno po jednym jajku. Wlać śmietanę , wsypać proszek budyniowy i mąkę . Ponownie zmiksować . Wlać powstałą masę na przygotowany wcześniej spód. Piec ok godziny w 180'C Mleczna polewa : 100 g masła 2 łyżki wody 2 łyżki cukru 5 czubatych łyżek mleka w proszku Masło z wodą i cukrem rozpuścić na małym ogniu. Zdjąć z ognia i wsypać mleko

Malinowa Kawiarenka
Tort czekoladowo-śmietankowy z truskawkami 133

Składniki na polewę z czekoladą 100 g czekolady (jedna tabliczka czekolady mlecznej lub deserowej do wyboru) 50 g masła Dodatkowo: 30 dag dojrzałych truskawek i kilka listków mięty do dekoracji, 1 łyżeczka kakao ½ łyżeczki kawy rozpuszczalnej ½ kieliszka rumu lub wiśniówki ½ łyżeczki cukru Przygotowanie tortu czekoladowo-śmietankowego z truskawkami Ciasto czekoladowe Przygotowanie tortu rozpoczynamy od upieczenia ciasta czekoladowego. Miękkie masło umieszczamy(...)blat nasączamy ponczem i nakładamy pierwszą warstwę masy. Na masę układamy warstwę pokrojonych truskawek. Na krem kładziemy drugi blat czekoladowy, który też nasączamy ponczem. Następnie nakładamy kolejną warstwę kremu i truskawek. Całość przykrywamy trzecim blatem i również polewamy go ponczem. Polewa z czekolady Gotowy tort dekorujemy polewą z czekolady. W rondelku podgrzewamy masło, ale tylko tyle, żeby się rozpuściło

Gotujemy i jemy
Tort czekoladowo-śmietankowy z truskawkami 126

Składniki na polewę z czekoladą 100 g czekolady (jedna tabliczka czekolady mlecznej lub deserowej do wyboru) 50 g masła Dodatkowo: 30 dag dojrzałych truskawek i kilka listków mięty do dekoracji, 1 łyżeczka kakao ½ łyżeczki kawy rozpuszczalnej ½ kieliszka rumu lub wiśniówki ½ łyżeczki cukru Przygotowanie tortu czekoladowo-śmietankowego z truskawkami Ciasto czekoladowe Przygotowanie tortu rozpoczynamy od upieczenia ciasta czekoladowego. Miękkie masło umieszczamy(...)blat nasączamy ponczem i nakładamy pierwszą warstwę masy. Na masę układamy warstwę pokrojonych truskawek. Na krem kładziemy drugi blat czekoladowy, który też nasączamy ponczem. Następnie nakładamy kolejną warstwę kremu i truskawek. Całość przykrywamy trzecim blatem i również polewamy go ponczem. Polewa z czekolady Gotowy tort dekorujemy polewą z czekolady. W rondelku podgrzewamy masło, ale tylko tyle, żeby się rozpuściło

Korniszonki
Babka marmurkowa 129

czekoladowo- waniliowych smaków jest to najlepszy przepis. Nie ma idealnych świąt bez tej babki! Składniki ( składniki powinny być w temperaturze pokojowej): 2 szklanki mąki pszennej 1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 225 g masła 1 szklanka cukru pudru 4 duże jajka pół łyżeczki ekstraktu z wanilii pół szklanki mleka 120 g gorzkiej czekolady polewa

Mango Papaja
Ciasto Czekoladowy Gagatek – wyjątkowy wypiek na każdą okazję 169

Ciasto Czekoladowy Gagatek jest bardzo smacznym i efektownym wypiekiem, który świetnie sprawdzi się na każdej większej czy mniejszej rodzinnej uroczystości. Składa się z biszkoptu kakaowego, biszkoptu kokosowego i kremu budyniowego z kajmakiem czekoladowym. Z pewnością zachwyci waszych domowników i gości. Jak przygotować ciasto Czekoladowy Gagatek? Dla początkujących ciasto może wydawać się trudne i skomplikowane, ale postępując zgodnie z przepisem wszystko(...)kremu czekoladowego. Biszkopt kokosowy smarujemy z jednej strony 2 łyżkami dżemu i tą posmarowaną stroną kładziemy na kremie. Wierzchnią część biszkoptu również smarujemy dżemem. Rozsmarowujemy 1/3 kremu czekoladowego. Nakrywamy drugim blatem biszkoptu kakaowego nasączonym kawą. Rozsmarowujemy ostatnią część kremu czekoladowego. Na wierzchu układamy biszkopty. W rondelku rozpuszczamy czekoladę z mlekiem i mieszamy do powstania jednolitej polewy. Studzimy przez 10 minut

e-PrzepisyKulinarne
Sernik truskawkowo-czekoladowy bez pieczenia 5358

Sernik truskawkowo-czekoladowy to kolejna odsłona w kategorii serników bez pieczenia . Jest to sernik typowo sezonowy z dodatkiem świeżych truskawek. Idealnie orzeźwi Was w gorący, letni

Smakołyki Bereniki
Tort czekoladowy z cytrusami 150

pół zwykłej tabliczki czekolady! Robi wrażenie, prawda? :) Kakao jest ciemne, bardzo esencjonalne i aromatyczne, czuć zdecydowaną różnicę w cieście - jest o wiele bardziej czekoladowe! Czekolady pięknie i łatwo można roztopić i wspaniale sprawdzają się do kremów, polew, ale są też bardzo smaczne jedzone kostka za kostką ;) Świetne produkty, które z pewnością dobrze mieć w domu! My z pewnością przy nadarzającej(...)MAKRO :) Dodatkowo zachęcamy do odwiedzenia strony MAKRO gdzie znajdziecie wiele inspiracji i przepisów! Jest całe trzydaniowe menu z czekoladą w tle ( KLIK ) i cudny świąteczny deser - gwiazda z musu czekoladowego ( KLIK ). Nasz tort piekliśmy z podwójnej porcji ciasta, aczkolwiek robiliśmy je na dwa razy. Z jednej porcji ciasta uzyskaliśmy dwa blaty tortu.  Składniki: 5 jajek, 150 g cukru

Plate of Joy
Sufletowy sernik podwójnie czekoladowy (gluten free) 204

masy czekoladowej mieszając bardzo delikatnie by piana nam nie opadła 4. Rozgrzewamy do 165 st C piekarnik.  do blachy wlewamy wrzątek, na środku ustawiamy naczynie z masą serowo-czekoladową i pieczemy przez 15 minut w kąpieli wodnej. Po tym czasie obniżamy temperaturę do 160 st C i pieczemy kolejne 15 minut, po tym czasie całkowicie wyłączamy  temperaturę(...)dodajemy cukier waniliowy i rozrobioną w łyżce wody żelatynę . Całość chwilę mieszamy. Czekolada stanie się błyszcząca i gęsta. Lekko studzimy.  7. Natychmiast polewamy nią ciasto uważając by nie  była zbyt gorąca . Posypujemy karmelem i czekoladowymi wiórkami

vaniliowoczekoladowa
Ciasto Knoppers 524

smakuje obłędnie! PRZEPIS NA CIASTO KNOPPERS (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki MASA CZEKOLADOWA 200 g masła 300 g kremu czekoladowego 2 łyżki kakao 1 szklanka mleka w proszku 1 szklanka posiekanych orzechów MASA MLECZNA 200 g masła 250 ml mleka 2,5 szklanki mleka w proszku 1/2 szklanki cukru POLEWA 100 g mlecznej czekolady 30 g masła 3 łyżki mleka(...)łyżeczki kakao DODATKOWO ok. 350 g herbatników Wykonanie Masa czekoladowa: masło ucieramy na puch, następnie dodajemy do niego krem czekoladowy, całość miksujemy. Kolejno dodajemy mleko w proszku, kakao oraz orzechy. Całość miskuejmym do uzyskania jednolitej konsystencji. Blaszkę 24×28 wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej herbatniki. Na herbatnikach rozprowadzamy masę, a na nią układamy

Przepiski.pl
Szybkie ciasto dyniowe 95

Wystarczy, że w jednej misce wymieszasz ze sobą cukier i mokre składniki, a w drugiej suche i na koniec połączysz zawartość obu misek. Łatwe ciasto z dyni z kawowo - rumową polewą, które zrobisz bez użycia miksera. Szybkie ciasto dyniowe - proporcje na tortownicę o średnicy 24 cm lub keksówkę o wymiarach 30x10 cm moja szklanka ma 250 ml pojemności, a wszystkie składniki(...)dyni 1 szklanka drobnego cukru  1 łyżeczka cukru waniliowego 3/4 szklanki (170 ml) oleju rzepakowego 3 jajka  Polewa kawowo - rumowa do ciasta z dyni 3 łyżki mocnej, świeżo parzonej gorącej kawy, użyłam kawy z wyraźnie czekoladowym smakiem El Salvador la Mayada 200 g cukru pudru lub zmielonego na puder ksylitolu 2 łyżki rumu Bezpośrednio przed polaniem ciasta

Cztery Fajery
Puszyste podwójnie czekoladowe ciasto 138

ozdobić czekoladowymi chrupkami. Jak przygotować lukier z białej czekolady? Do rondelka wlewamy wodę i dodajemy cukier puder, mieszamy. Rondelek ustawiamy na małej mocy palnika. Mieszamy, aż nasz cukier się zagotujemy i zrobi się przejrzysty (około 2 minuty). Ściągamy rondelek z ognia i do gorących składników dodajemy posiekaną białą czekoladę. Mieszamy całość aż do rozpuszczenia czekolady. Jeśli polewa wyda się

Słodkie okruszki
Tort żurawinowy śnieżny 165

łyżka cukru pudru mus żurawinowy: 500 g żurawiny świeżej kardamon szczypta cynamonu 200 ml wody 2/3 szklanki cukru trzcinowego polewa z białej czekolady: 200 g białej czekolady 100 ml oleju rzepakowego dekoracje: żurawina świeża czekoladowe dekoracje kokosowe kulki mięta świeża 50 g wiórek kokosowych nasączenie: 125 ml wody 1 saszetka herbaty z granatu 125 ml wina czerwonego Biszkopt czekoladowy(...)sztywno. Mus żurawinowy: Żurawinę przekładam do garnka, dodaję kardamon, cynamon, cukier, wlewam wodę i gotuję na wolnym ogniu. Żurawina zacznie pękać, woda odparuje i zrobi się gęsta, wysmażona. Polewa z czekolady białej: Czekolady kroję na małe kawałki, przekładam do suchej miski i rozpuszczam w kąpieli wodne, nie mieszam. Jak zacznie się topić zdejmuję z garnka i mieszam aż cała

wesoła kuchnia
Szybkie i Zdrowe Śniadanie na Słodko 90

osób będących na diecie i nie tylko. Składniki: *przepis na 4 spore porcje 500g twarogu chudego, 200 g jogurtu skyr, 40 g budyniu czekoladowego- 1 opakowanie bez cukru 400 ml mleka + 50 ml na polewę 20 g cukru 40 g cukru 80 g mlecznej czekolady 10 herbatników (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Budyń gotujemy na mleku razem z cukrem

Przepiski.pl

Proponowane wyszukiwania