polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:395/582)

Wytrawny tort czekoladowy z pomarańczą! 168

dekoracji Sposób wykonania tortu: Blaty po nasączeniu przekładamy masą czekoladową. Na środkowy blat tortu najpierw nakładamy konfiturę śliwką, a dopiero później masę czekoladową. Również na najwyższy blat oraz na boki tortu rozprowadzamy masę. Cały tort na koniec polewamy płynną czekoladą i dekorujemy pomarańczami (pozbawionymi błon i włókien). Torty prawie zawsze robię we wrześniu. Dla taty. I pewnie dlatego wkładam

Kuchnia Pani Wiosny
Czekoladowe Moelleux Erica Lanlarda 140

napisać – nawet krótką – recenzję książki z przepisami, powinno się z niej skorzystać, dlatego też wybraliśmy z niej jeden z przepisów, który lekko zmodyfikowaliśmy Będzie to czekoladowe moelleux Standardowo zaczniemy od listy składników, która może nie jest najmniejsza ale efekt końcowy rekompensuje poniesione wydatki Ciasto: - 150g mąki samorosnącej (my zmieszaliśmy mąkę pszenną z 2 łyżeczkami proszku do pieczenia) - 175g(...)nożem żeby po złożeniu ciasto ładnie wyglądało) i na jedną z nich nakładamy nasz krem, a drugą przykrywamy. Całość pokrywamy nasza polewą i dekorujemy posiekanymi orzechami Przyznamy szczerze, że ciasto jest naprawdę fantastyczne o mocnym czekoladowym smaku więc jeżeli ktoś lubi dużo czekolady do ten przepis jest dla niego

Kuchenne Wariacje
Snickers na herbatnikach 133

wymiarach 22 cm x 22 cm wykładamy folią spożywczą. Na dno i boki kładziemy herbatniki, na nie rozprowadzamy masę czekoladową, następnie warstwa herbatników i na nie masa krówkowa. Czynność powtarzamy aż do skończenia składników. Wierzch polewamy lekko podgrzaną masą krówkową i posypujemy posiekanymi orzechami

Zainspirowana w kuchni
CZEKOLADOWE CIASTO Z BURACZKAMI 204

buraczków startych na tarce o grubych oczkach, 3 jajka, 150 ml oleju, 100 g gorzkiej czekolady, ¼ szkl. ciemnego kakao Polewa: 3 łyżki margaryny, 3 łyżki mleka, 3 łyżki cukru, 3 łyżki kakao, 1 łyżka śmietany 18% Dekoracja:  liście czekoladowe , wiórki czekoladowe   WYKONANIE Ciasto: Do miski przesiewamy mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Czekoladę siekamy nożem. Jajka ubijamy(...)czekoladę i buraczki, mieszamy łyżką. Gotową masę przekładamy do formy o wym. 25X21 cm wyłożonej pergaminem, pieczemy ok. 45-50 min w 175 stopniach, do suchego patyczka. Wystudzone ciasto polewamy polewą. Polewa : w garnuszku podgrzewamy margarynę z cukrem i mlekiem, dodajemy kakao (nie zagotowujemy), mieszamy dokładnie aby nie było grudek, wyłączamy gaz. Dodajemy śmietanę, mieszamy. Gdyby polewa była

słodki bratek
Sernik orzechowy 312

olejem w miseczce, a tą ustawić na garnuszku z parującą wodą - czekoladę podgrzewać do rozpuszczenia się, zdjąć, lekko ostudzić - płynną polewę przełożyć do rękawa cukierniczego lub do rożka utworzonego z papieru do pieczenia - na wierzchu sernika wycisnąć czekoladową kratkę lub inną dekorację - orzechy do dekoracji przekroić na połówki, ułożyć je w odstępach od siebie na serniku, tak, aby na jednym

Smakołyki Bereniki
Ciasto czekoladowe 509

smutno, gdy Ci źle, ciasto czekoladowe upiecz se ;) Inspiracją był przepis na ciasto czekoladowe z wiśniami z bloga  Zjem to . Wisni w domu nie miałam, ale za to dodałam garstkę orzechów włoskich i zamiast  zwykłego cukru, użyłam cukru trzcinowego. Ciasto wyszło mięciutkie, puszyste. Bardzo polecam , pomimo mojej modyfikacji ciasto wyszło wyśmienite :) Wymiary blaszki: Temp. pieczenia: 175C Czas pieczenia(...)Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy i wsypujemy pomału do masy jajecznej. Po wymieszaniu wszystkich składników wlewamy wcześniej przygotowaną masę czekoladową. Mieszamy krótko i wylewamy do foremki. Pieczemy w temp. 175C ok. 50-60 minut. do suchego patyczka. Polewa : Do rondelka wsypujemy cukier, kakao, wlewamy mleko i gdy składniki się rozpuszczą, wrzucamy kawałek margaryny. Zdejmujemy z ognia i mieszamy

Słodkości i nie tylko
CIASTO BANANOWO-CZEKOLADOWE BEZ PIECZENIA 205

dekoracji MASA BANANOWA: 1 l nektaru bananowego np. Hortex 2 śmietankowe budynie 2 cytrynowe galaretki 2 łyżki masła MASA CZEKOLADOWA: 1,5 szklanki mleka tabliczka gorzkiej czekolady 2 łyżki pudru 2 śmietany Śnieżki 2 łyżki żelatyny POLEWA: 0,5 tabliczki białej czekolady łyżeczka oleju rzepakowego WYKONANIE: Blachę o wymiarach 25/40 aż po same brzegi wykładamy folią aluminiową.  Układamy(...)równo wylewamy na herbatniki. Układamy obok siebie biszkopty. Ciasto odkładamy żeby przestygło. MASA CZEKOLADOWA: Mleko gotujemy, dodajemy połamaną czekoladę i odstawiamy do rozpuszczenia. Jeśli w mleku nadal są czekoladowe grudki należy jeszcze raz podgrzać. Odstawiamy w zimne miejsce do przestudzenia, a następnie chowamy do lodówki. Zimne czekoladowe mleko ubijamy ze Śnieżkami na sztywno Dodajemy cukier puder i miksujemy. Żelatynę zalewamy

Pani na deser
Ciasto czekoladowe 155

smutno, gdy Ci źle, ciasto czekoladowe upiecz se ;) Inspiracją był przepis na ciasto czekoladowe z wiśniami z bloga zjemto  . Wiśni w domu nie miałam, ale za to dodałam garstkę orzechów włoskich i zamiast  zwykłego cukru, użyłam cukru trzcinowego. Ciasto wyszło mięciutkie, puszyste. Bardzo polecam , pomimo mojej modyfikacji ciasto wyszło wyśmienite :) Wymiary blaszki: 32x22 cm Temp. pieczenia: 175C Czas(...)Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy i wsypujemy pomału do masy jajecznej. Po wymieszaniu wszystkich składników wlewamy wcześniej przygotowaną masę czekoladową. Mieszamy krótko i wylewamy do foremki. Pieczemy w temp. 175C ok. 50-60 minut. do suchego patyczka. Polewa : Do rondelka wsypujemy cukier, kakao, wlewamy mleko i gdy składniki się rozpuszczą, wrzucamy kawałek margaryny. Zdejmujemy z ognia i mieszamy

Różne smaki w kuchni
Sernik nowojorski 63

wiele ciekawych porad i wskazówek. Polecam Wam też pyszny sernik z marakują, albo znajdziemy coś dla miłośników tart. Może zasmakuje Wam moja tarta czekoladowa. Sernik nowojorski składniki na spód Sernik nowojorski składniki na masę serową Polewa składniki Wszystkie składniki do tego ciasta powinny być w temperaturze pokojowej. Sernik nowojorski przepis Do przygotowania tego ciasta wykorzystuję tortownicę o średnicy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tort cytrynowo-borówkowy 149

mascarpone 2)       200 g śmietany 36% 3)       połowa przygotowanego lemon curd Drip czekoladowy 1)       50 g czekolady gorzkiej 2)       50 ml śmietanki 30% 3)       1-2 łyżki oleju (opcjonalnie) Krem do obłożenia(...)mleka w proszku. Na koniec miksowania zmniejszamy obroty miksera i kilka minut miksujemy na najniższych obrotach. 8.      Przygotowujemy drip czekoladowy W garnuszku podgrzewamy śmietankę i rozpuszczamy w niej czekoladę. Opcjonalnie, jeżeli polewa będzie zbyt rzadka możemy dodać 1-2 łyżki oleju. 9.   Dekorujemy tort: wierzch i boki tortu smarujemy kremem z mlekiem w proszku

Na kulinarnym poligonie
Torcik rabarbarowy 108

syropu z buraków cukrowych ( melasy ), - 20 ml nalewki wiśniowej, - 2-3 łyżki śmietany ( dałem jogurt ), - 180 g mąki, - łyżeczka proszku do pieczenia. Polewa : - 3 białka, - 2 łyżki syropu z buraków cukrowych, - łyżka budyniu ( dałem czekoladowy ), - 3 - 4 łyżki wiórków lub mielonych orzechów. Wykonanie : Masło, żółtka i syrop utrzeć na puszystą masę. Miksując dolać nalewkę i jogurt. Mąkę z proszkiem

Przepisy Mikołaja
Brownie kokosowe 187

Brownie kokosowe to idealne połączenie pysznego ciasta czekoladowe z delikatnie słodką masą kokosową. Ciasto w wykonaniu Madzi wyszło przepyszne. Koniecznie musicie go spróbować :) Listę składników i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Śliwka w bloku 143

równe części.  Jedną część rozwałkowujemy na wielkość foremki, wylewamy część masy czekoladowej, posypujemy odciśniętymi śliwkami i zalewamy pozostałą częścią masy czekoladowej. Na masie układamy drugą część marcepana rozwałkowaną na wielkość foremki.  Wierzch polewamy mleczną czekoladą rozpuszczoną w ciepłym mleku skondensowanym. (przed polaniem trzeba przestudzić

Bon appetit mon amie
Sos karmelowy. 195

ciast i deserów. Jest przygotowywany na bazie stopionego cukru (karmelu), śmietanki i masła. Będzie wspaniałym dodatkiem do mazurków, serników, czy innych ciast np. czekoladowego (już wkrótce). Można przekładać nim wafle, blaty ciasta lub użyć jako polewy. Jeśli lubicie, możecie go posolić (ja bardzo lubię), wtedy smak jest jeszcze bogatszy. Baaardzo polecam!!! Składniki na sos karmelowy: 180 g cukru

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania