murzynkiem Pogoda istnie sernikowa, w domu sporo sernikożerców, więc zapraszam na kolejny sernik. Tym razem połączony z ciastem Murzynek, czyli klasycznym ciastem czekoladowym. Fajne ciasto, dość szybko się robi, chłopakom bardzo smakowało, nie za słodkie, z błyszczącą polewą. Zapraszam:) Inspiracja Moje Wypieki . Składniki na formę 30 na 25 cm: Składniki na warstwę serową: 1 kg twarogu podwójnie mielonego (u mnie(...)formy wyłożyć część ciasta czekoladowego, na to łyżkę wyłożyć masę serową, tworząc kleksy, następnie znów wyłożyć masę czekoladową. Ciasto wstawić do piekarnika, piec 45 min, do suchego patyczka. Zostawić w piekarniku do całkowitego wystudzenia, następnie wstawić do lodówki. Przed podaniem przygotować polewę: 150 ml śmietany 30% 50 g czekolady 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody do namoczenia żelatyny
moj przepis naWilgotne ciasto czekoladowe, proste w przygotowaniu, bez miksera, w kilka chwil i do pieca. Gotowe można udekorować cukrem pudrem, polewą, lukrem, ja jednak dziś zrezygnowałam z wszelakich dodatków. A jest radocha! SMACZNEGO! Cudne, mokre ciasto czekoladowe z dodatkiem dżemu malinowego, no idealne do dzisiejszej kawy przy tym pięknym słońcu! Inspiracja tutaj . SKŁADNIKI: 125 g masła 250 ml mleka 1 jajko
Zasmakuj Kuchnigatunku, jakiego użyjecie, ciasto może przybrać bardzo intensywną, pomarańczową barwę. Moje jest stonowanie kremowe, ale w niczym to nie przeszkadza. Czekoladowy, ciężki spód wspaniale tutaj pasuje, przełamując niesamowitą kremowość i delikatność masy serowej. Orzeszki nadają interesującej nuty. A polewa tylko uwydatnia wszystkie inne smaki. Mówię Wam - sernik idealny. Musicie tego spróbować! Sernik dyniowy z pomarańczową nutą na czekoladowym spodzie(...)słodzonego mleka skondensowanego 250 ml śmietany kremówki (38%) 3 łyżki budyniu waniliowego (proszek) 1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii skórka otarta z 1 pomarańczy 5 jajek polewa: 90 g ciemnej czekolady (65%) 100 ml śmietany kremówki (38%) Czekoladę z masłem rozpuścić na parze, ostudzić. Wsypać cukier, zmiksować. Po jednym wbijać jajka, dokładnie miksując po każdym dodaniu
Pożeraczka, czyli raz adobrzeagrestową. Całość jak na wuzetkę przystało jest lekko kwaskowa (to między innymi dzięki frużelina z jeżyn i galaretce agrestowej). Ciacho wykończone ulubioną, deserową polewą. A za inspirację wuzetki posłużyło mi to piękne i zapewne przepyszne czekoladowe ciacho Ani z bloga Aniagotuje.pl - odwiedźcie Ją koniecznie 😊 Składniki na biszkopt czekoladowy: 8 jaj 200 g cukru 6 łyżek mąki(...)lekkiego schłodzenia Ser miksujemy z cukrem pudrem do połączenia. Stopniowo dodajemy tężejącą galaretkę i lekko, ale dokładnie mieszamy. **Wykładamy na biszkopt, gdy masa zaczyna tężeć** Dodatkowo: Polewa WYKONANIE: Biszkopt +Frużelina Masa serowa Biszkopt Polewa *Schładzamy minimum 4 godziny* Smacznego
Domowe ciastaŻelatynę zalać mlekiem, odstawić do spęcznienia. Resztę składników umieścić w garnuszku i podgrzać w kąpieli wodnej aż składniki się połączą do gorącej czekoladowej masy dodać spęczniałą żelatynę mieszać do momentu uzyskania gładkiej lśniącej masy. Przestudzoną polewą oblać schłodzone ciasto. Posypać wiórkami kokosowymi, chłodzić całą noc w lodówce
Wanilia i Kardamonczekoladowe brownie (ten przepis też wkrótce pojawi się na blogu :)). Przygotowując ciasto pomyślałam sobie, że fajnie by było, gdyby dodatkowo ciasto było oblane polewą, która zamiast zastygnąć będzie powodowała, że ciasto będzie jeszcze bardziej wilgotne i czekoladowe. Wtedy wpadłam na pomysł, że świetnie w tej roli sprawdzi się masa budyniowa! Dzięki stworzeniu tego przepisu przypomniałam sobie jak pełny i bogaty
Book of spellsmasła lub margaryny Na mus: 175 ml wody po ciecierzycy ( u mnie ze słoika ) 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru kokosowego 10 dag polewy i dekoracji deserowej od HELIO Wykonanie pysznego deseru czekoladowego z kruszonką: 1. Kruszonka: Cukier i wiórki kokosowe wsypujemy do miski, dodajemy masło lub margarynę i rozcieramy opuszkami palców aż powstaną małe grudki. Kruszonkę(...)odcedzeniu ciecierzycy ubijamy na puszystą pianę, najlepiej ubijać robotem, będzie szybciej, mikserem ręcznym też się ubije, ale potrwa to znacznie dłużej. Następnie wsypujemy cukier i ubijamy aż się rozpuści. Polewę i dekorację roztapiamy w kąpieli wodnej, studzimy, płynną i letnią przekładamy do piany razem z kakao i ubijamy do dokładnego połączenia się składników. Piana trochę opadnie w trakcie łączenia
Izabelawkuchnisłodkie a krem mocno maślany. Tym razem zrobiłam modyfikacje i to już jest to o co mi chodziło. Porcelana Bogucice z kolekcji Weronica Platin i Gold Składniki: Ciasto czekoladowe: 5 jajek 1 szkl cukru 3/4 szkl oleju 0,5 szkl śmietany ukwaszonej 15% Łowicz 1,5 szkl mąki pszennej Młyn Kopytowa 3 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku(...)łyżek cukru 250 g masła 200 g serka homogenizowanego (zwykły lub waniliowy) 2,5 szkl mleka w proszku pełnotłuste 2 łyżeczki esencji waniliowej Polewa: 100 g czekolady mlecznej 60 g masła Przygotowanie: Ciasto czekoladowe: Mąkę, kakao, proszek, przyprawę i sodę przesiać przez sitko. Białka ubić na sztywno. W trakcie ubijania wsypywać po łyżce cukru. Gdy białka będą
Ala piecze i gotujedeserowych 50 g rozpuszczonego masła KREM CZEKOLADOWY 500 g serka mascarpone (powinien być schłodzony) 1-2 łyżki cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady BITA ŚMIETANA 250 ml śmietany 30-36% (długo schładzanej) 1 łyżka cukru pudru 1 szklanka pokruszonych bezików (można dać więcej) 1 łyżeczka żelatyny (opcjonalnie) OWOCE I POLEWA 3-4 figi pokrojone na ćwiartki 3 łyżki płynnego(...)dodajemy do ubitej śmietany . Krótko miksujemy. Bitą śmietanę mieszamy z pokruszonymi bezikami i łyżką wykładamy na krem czekoladowy. Nie wyrównujemy powierzchni. Posypujemy wiórkami czekolady. Wstawiamy na 2-3 godziny do lodówki. Przed samym podaniem na ubitą śmietanę wykładamy figi i polewamy miodem wymieszanym z sokiem z cytryny oraz z ziarenkami wanilii
cool and mintysię składników, na rozwiniętej folii spożywczej kładziemy pierwszy płat wafla, po nim rozprowadzamy i rozsmarowujemy masę białą i przykrywamy lekko dociskając drugim płatem wafla, na drugim płacie rozsmarowujemy masę czekoladowo-orzechową, przykrywamy ostatnim płatem wafla, lekko dociskamy, szpatułką lub nożem obcieramy i dociskamy masę która wyszła nam poza wafle, następnie wafla szczelnie z każdej strony owijamy folią spożywczą, odstawiamy(...)przekładamy do miseczki, dodajemy mleko i wstawiamy do mikrofali, rozpuszczoną, wymieszaną czekoladę rozprowadzamy po waflu i posypujemy pozostałymi orzeszkami, wafla przekładamy do lodówki jeszcze na ok 2 h aż polewa ładnie zastygnie :), (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia
Blog kulinarny S9.PLPrzygotuj POLEWĘ : 4 czubate łyżki oleju kokosowego/masła rozpuść w rondlu. Dodaj karob/kakao i mieszaj aż się połączą. Kiedy czekoladowa masa lekko ostygnie dodaj miód. Pokrój jaglano-kokosowe ciasto na prostokąciki i wylewaj łyżką polewę. Schłodź batoniki w lodówce. Delektuj się smakiem swoich bezglutenowych batoników bounty
Smiling Shrimpczekolady. Jest puszyste, wilgotne, długo zachowuje świeżość. Zobaczcie przygotowanie ciasta na filmie: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube Dzisiejsze ciasto czekoladowe zawiera kakao w trzech formach - w cieście, w czekoladzie i w polewie. Uda się Wam bez najmniejszego problemu, jeśli będziecie pamiętać o tym, by wszystkie składniki mieszać tylko do połączenia. Zbyt długie mieszanie może spowodować zakalec(...)ciasto wyjdzie suche. Moje kakaowe ciasto to zmodyfikowany przepis Nigelli Lawson na jej czekoladowe muffinki - jeśli bardzo Wam się spieszy, możecie to ciasto upiec właśnie w formach do muffinek. Czas pieczenia skróci się wtedy do 20-25 minut. Ciasto potrójnie kakaowe nie rośnie bardzo wysokie, ale smakuje każdemu, to idealny dodatek do kawy lub herbaty. Bardzo polecam, smacznego :) Ciasto potrójnie
Lekcje w kuchnikawy, jak i na zbliżające się Walentynki. Warto osładzać sobie każdy dzień Ciasto czekoladowo-waniliowe z truskawkową pianką jest nie tylko pyszne, ale też proste w przygotowaniu. Sprawdźcie sami. Miłego dnia moi drodzy, dużo uśmiechu i miłości Ciasto dodaję do akcji #WspierajmyNasze Składniki: Ciasto waniliowe i czekoladowe: 1,5 szklanki mąki pszennej 4 jajka klasy M niepełna szklanka cukru(...)pieczenia będzie różny w zależności od piekarnika. Polewa: Śmietanę kremówkę przelać do małego garnuszka, podgrzać do momentu wrzenia, ściągnąć z palnika. Dodajemy posiekaną czekoladę, odstawić na 2 minuty, a następnie dokładnie mieszamy do powstania gładkiej polewy. Ciasto studzimy i dekorujemy polewą, płatkami migdałów i pozostałymi ozdobami. Smacznego The post Ciasto czekoladowo-waniliowe z truskawkową pianką first appeared
Słodkie okruszkiczekoladowy często kojarzony z PRL-em. Bo wtedy była margaryna, niebieskie mleko w proszku i kakao. I szczerze mówiąc jest lepszy niż niejeden wyrób czekoladowy dziś. Ja mój zrobiłam oblałam gorzką czekoladą a do środka poszło masło ( może być także stały olej kokosowy). Dla wegan jest też "mleko" w proszku kokosowe -ale przyznam - nie robiłam(...)orzechy i suszone owoce. Wymieszaj. Wierzch wyrównaj szpatułką lekko zwilżoną olejem. Włóż do lodówki na kilka godzin. Z reszty czekolady i łyżki masła zrób polewę w kąpieli wodnej. Przestudź i oblej wyjęty blok czekoladowy. Wierz udekoruj posiekanymi pistacjami, płatkami róży oraz listkami mięty
AZgotuj!