przyjemnie wilgotne (mam wrażenie, że z każdym kolejnym dniem smakowało mi coraz bardziej), a masa orzeźwiająca. Wyjęte wprost z lodówki smakuje zdecydowanie najlepiej;) PS. Jeśli chodzi o dekorację z polewy czekoladowej, to mój wewnętrzny krytyk daje o sobie znać dość mocno i doskonale zdaję sobie sprawę z tego,że nie jest ona idealna, ale… na przyszłość wiem już jakich
Smaki Na Talerzupodgrzewamy i mieszamy, aż czekolada się rozpuści. Polewę odkładamy do wystudzenia *** *** Ciasto wyjmujemy z zamrażalki, delikatnie wyjmujemy z foremki i zdejmujemy folię spożywczą *** *** Po wyjęciu z zamrażalki ciasto oblewamy polewą czekoladową *** *** Z wierzchu dekorujemy ciasto kawałkami batoników snikers *** *** Ciasto przechowujemy w zamrażalce *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: LODY JOGURTOWO – TRUSKAWKOWE PRZEPIS TUTAJ RUROCIĄG – ciasto bez pieczenia PRZEPIS TUTAJ PRZEPISY
Blog z Apetytemowocami, u mnie były to truskawki i jagody kamczackie, ale bez problemu możecie użyć malin, porzeczek, czy borówek. Będzie na pewno przepysznie! :) Potrzebujemy: 250 g ciasteczek maszynkowych w polewie czekoladowej Brześć 2 łyżki oleju kokosowego (50 g) 1 kg sera z wiaderka 1 puszka mleka skondensowanego (słodzonego) 2 łyżki żelatyny 1/3 szklanki wrzątku 2 galaretki wiśniowe rozpuszczone
MamaOskarkamieszając. Miód powinien ładnie pokryć wszystkie składniki. Do misy blendera z nożami wkładamy resztę banana, lody i zimną śmietankę. Całość krótko miksujemy do uzyskania konsystencji shaka. Pucharek zdobimy sosem czekoladowym (polewamy dowolnie po wewnętrznej stronie). Następnie nalewamy nasz a la shake. Na wierzch wykładamy bitą śmietankę i miodowego banana z płatkami migdałów. Podajemy od razu z grubą rurką. Smacznego
Słodkie okruszkiokoło 40 minut w piekarniku rozgrzanym na 180 stopni. Jeśli przekładamy ciasto dżemem musimy zaczekać aż zupełnie się ostudzi, żeby dało się je ładnie przekroić. Na koniec dekorujemy murzynka polewą czekoladową – rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej w razie potrzeby dodając odrobinę mleka lub śmietany kremówki. Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :) Post Murzynek pojawił się poraz
Ciastkozercyłyżce serek mascarpone. Bezy pokruszyłam i dodałam do masy. Wymieszałam. Upieczone ciasto przekroiłam na dwie części. Posmarowałam masą dolną część i powciskałam kawałki truskawek. Przykryłam drugą częścią i polałam polewą czekoladową. Masło, wodę, czekoladę i cukry roztopiłam i dodałam kakao. Wymieszałam na jednolitą masę i lekko przestudzoną polałam ciasto. Torcik można ozdobić bezami, truskawkami. Smacznego! Lidka
Pieprzyć z Fantazjąwlewamy do niej wystudzoną lecz jeszcze płynną l galaretkę malinową, cały czas ubijając, by nie zrobiły się grudki. Gotową masą wypełniamy nasze babeczki. Dodatkowo do przybrania: maliny, polewa czekoladowa, małe beziki - wg własnej koncepcji
Walijskie Pichcenietylko polecam, do wyboru, więcej przepisów na serniki: Truskawkowo waniliowa zebra Ciasto śnieżny puch Sernik gotowany Chatka z ptasim mleczkiem Sernik jagodowy Sernik w kropki z polewą czekoladowo owocową Sernik krakowski Sernik ananasowo kokosowy Seromakowiec Sernik wiedeński bezglutenowy Sernik czekoladowy z wiśniami Sernik na zimno z owocami Tartaletki sernikowe ze śliwkami Mini serniczki cytrynowo czekoladowe Sernik z marakują Sernik tęczowy
mojewypiekiinietylkostole, posypać cukrem pudrem i na ściereczkę wyłożyć upieczone ciasto. biszkoptem do dołu, zwinąć od dłuższej strony w roladę. Odstawić do wystudzenia.Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem, polać polewą czekoladową
Moje domowe kucharzeniełyżki mąki kokosowej 3 łyżki ksylitolu Jogurt wymieszać z ksylitolem i wiórkami, stopniowo dodawać mąkę do uzyskania bardzo gęstej masy.Masę przełożyć do upieczonych i wystudzonych babeczek. Można polać polewą czekoladową
Moje domowe kucharzeniekuchni. W tym celu wybieram te o silnym zapachu, aby aromat przeniósł się do ciasta. Teraz widzę, że moje ciasto wygląda jak chleb ;) Myślę, że jakaś czekoladowa polewa i owocowe ozdoby nadadzą mu stylu słodkiego wypieku, ale w takiej czystej formie smakowo sprawdza się bardzo dobrze, a to najważniejsze! Czytaj więcej
Kasia Sarnamąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem - wymieszać dokładnie smażyć na rozgrzanej patelni z odrobiną masła lub oleju na złoty kolor z obu stron Wersja Misi oczywiście była z polewą czekoladową i posypką - nasza z wiórkami kokosowymi, ale wszystko do nich pasuje, a nawet tak zwane nic :) Smacznego
Gotowanie z pasjąmąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem - wymieszać dokładnie smażyć na rozgrzanej patelni z odrobiną masła lub oleju na złoty kolor z obu stron Wersja Misi oczywiście była z polewą czekoladową i posypką - nasza z wiórkami kokosowymi, ale wszystko do nich pasuje, a nawet tak zwane nic :) Smacznego
Gotowanie z pasjąbardzo pyszne ciasto. Składa się ono z 6 spodów (u mnie niestety z 5, bo jeden mi upadł i się połamał )oraz z kremu. Całość jest polana czekoladową polewą. Zapraszam gorąco ciasto rozpływa się w ustach, jest efektowne i bardzo pyszne. SKŁADNIKI blaszka około 20x30 cm *mozna wyciąć sobie szablon o tych wymiarach, nie jest konieczne(...)miodu 1,5 łyżeczki sody 400g mąki 180g cukru KREM 750ml mleka 3 żółtka 300g cukru 1 budyń waniliowy bez cukru 40g 2 łyżki mąki 300g masła POLEWA -1 tabliczka mlecznej czekolady ok 100g -50g masła -5 łyżek mleka Do garnka dajemy masło,cukier i miód rozpuszczamy wszystko na małym ogniu do momentu rozpuszczenia cukru
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku