polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:265/582)

Pierniki nadziewane 193

zlepić przy brzegach i wycinać ciastka. Rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około 15 minut. Upieczone i ostudzone pierniki oblać polewą czekoladową. Należy czekoladę roztopić w kąpieli wodnej z dodatkiem oleju. Maczać pierniki, które następnie odkładać na kratkę. Wstawić do lodówki, by czekolada zastygła. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
CIASTO PIERNIKOWE Z ANANASEM 426

rondelku podgrzewamy śmietankę kremówkę , dodajemy gorzką czekoladę i mieszamy aż składniki się połączą (nie gotujemy). Odstawiamy polewę do wystudzenia. - Ciasto wyciągamy z zamrażalki, wykładamy na nim drugi blat ciasta piernikowego i nasączamy go sokiem z puszki po ananasach. Na koniec wylewamy ostudzoną polewę czekoladową, wyrównujemy i posypujemy wiórkami kokosowymi. - Ciasto wstawiamy do lodówki i chłodzimy

RITA food channel
Pierniczki świąteczne do wycinania - łatwe, od razu miękkie 528

Studzić na kratce w rondelku zagotować śmietanę kremówkę. Rondel zestawić z płyty. Dodać połamaną na kawałki czekoladę, odstawić na kilka minut, następnie dokładnie wymieszać przy pomocy pędzla smarować ciasteczka polewą czekoladową. Odstawiać na kratkę do suszenia, najlepiej zostawić na całą noc. Następnego dnia złożyć pierniczki do puszki lub szklanego naczynia ze szczelną pokrywką

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Rogaliki z makiem i orzechami włoskimi – idealne na Święta! 210

środka, aby powstały rogaliki. Rogaliki piecz 25 – 30 minut (zależnie od rozmiaru ciasteczek) w nagrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku. Po wystygnięciu rogaliki polej roztopioną gorzką czekoladą, polewą czekoladową lub lukrem i posyp posiekanymi orzechami włoskimi. Smacznego

Via Gusto
Rolada pienikowa z kremem pomarańczowym 164

Delikatny biszkopt o smaku piernika z puszystym kremem pomarańczowym w słodkiej mlecznej czekoladowej polewie na myśl przywołuje zbliżające się święta. Święta to czas pysznych dań na stole, żebyście mogli cieszyć się nimi w pełni, nie martwiąc się o skutki obfitego jedzenia polecam wyrób medyczny CE - Espumisan Max, który skutecznie zmniejsza uczucie pełności i ucisku z jamie brzusznej ROLADA  PIERNIKOWA(...)przekładamy na biszkopt,który ponownie zwijamy.  Roladę odstawiamy do lodówki na 3-4 godziny.  wierzch: Czekoladę rozpuszczamy w podgrzanej śmietanie, na końcu dodajemy miękkie masło. Studzimy i polewamy nią wierzch rolady

Bon appetit mon amie
ciasto makowo serowe 131

Gotową masę serową wykładamy na warstwę makową. Całość pieczemy w 170-180 st.C przez ok. 60 min. Po upieczeniu pozostawiamy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do wystudzenia. Dowolnie dekorujemy polewą czekoladową lub lukrem. składniki na lukier: ok. 1 szkl cukru pudru 2 łyżki gorącej wody 1/2 łyżki soku z cytryny wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą

Domowy Smak Jedzenia
Piernik marchewkowy 120

piekarnika to góra – dół. Na koniec pieczenia sprawdźmy drewnianym patyczkiem czy piernik jest gotowy. Piernik marchewkowy jest wilgotny i aromatycznym ciastem. Można go przełożyć śliwkową konfiturą lub polać polewą czekoladową. The post Piernik marchewkowy appeared first on Thermomix przepisy

Themo przepisy
Bardzo Wilgotny Keks Z Jabłkami 153

Jest to przepis na szybki i bardzo wilgotny keks który śmiało możemy upiec na święta. Polewę czekoladową możemy oczywiście zamienić na lukier ;) Składniki na keksówkę 25 x 12 cm 120 g masła 3 jajka w temp. pokojowej kl. L 1 czubata szklanka mąki pszennej tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szkl cukru 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia

Gotowanie...to proste !
Domowa masa kajmakowa 119

Masa kajmakowa to chyba obok polewy czekoladowej jeden z najbardziej podstawowych niezbędników przy pieczeniu czy przygotowywaniu deserów. A że może być ona całkowicie roślinna i w dodatku gotowa w zaledwie kilkanaście minut, możecie się przekonać z tego prostego przepisu. Polecam Składniki: 1 szklanka (240 ml) brązowego cukru 1/2 szklanki (120 ml) stałej części mleka kokosowego z puszki schłodzonego w lodówce

Lamarida.pl
Ptysie ze śmietaną w czekoladzie 180

Kolejna odsłona ptysi. Tym razem z kremem śmietanowym, z polewą czekoladową i dużą ilością kolorowych cukiereczków. Porcja słodyczy nie tylko dla tych najmłodszych Składniki na ciasto parzone: 1 szklanka wody 125g masła 1 szklanka mąki pszennej 4 jaja Składniki na krem śmietankowy: 1l śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru Ciasto : W rondelku z grubym dnem zagotować wodę z masłem

Słodki Zakątek
Przepis #193 🎄 Piernikowe ciasto z jabłkami 177

piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50 minut. Zamiast migdałów możecie użyć innych siekanych orzechów. Dodatkowo wierzch ciasta można posypać na przykład zmielonym ksylitolem lub przygotować domową polewę czekoladową.  Smacznego

Health-Fit-Life
rajskie ciasto 1437

orzechowy wykładam 1/2 cz. kremu układamy „na leżąco” kawałki rolady, jeden przy drugim. Wykładamy pozostałą część kremu i przykrywamy drugim blatem orzechowym, lekko dociskając. Wierzch ciasta polewamy polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy np. zmielonymi orzechami

Domowy Smak Jedzenia
Piernik w czekoladzie 150

tylko!). Jest to przepis podstawowy, który można dowolnie urozmaicać, np. dodając posiekane migdały do ciasta (3 łyżki) lub po wypieczeniu przełożyć piernik powidłami. Urozmaiceniem piernika jest pyszna polewa czekoladowa, która nada mu dodatkowego charakteru. Korzystając... Tryb czytania Artykuł Piernik w czekoladzie pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

kurkanielotka.pl