polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:268/582)

piernik krakowski „last minute” 132

foremki/ keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 60 min. w ok. 180 st. C. Po upieczeniu studzimy na kratce. Piernik możemy przełożyć powidłem śliwkowym i polać polewa czekoladową

Domowy Smak Jedzenia
SERNIK PIERNIKOWY (keto, LCHF, bez glutenu i cukru) 359

piernikowy zostawić w lekko uchylonym piekarniku do wystygnięcia a następnie chłodzić w lodówce przez kilka godzin albo całą noc. Sernik piernikowy można także posypać pudrem ze słodzika lub polać polewą czekoladową (szczególnie, gdy przypiecze się kruszonka i chcemy to zakamuflować) Smacznego! — BTW całości bez słodzików: 2930 g, 7528 kcal

Ola la LCHF
ODCHUDZONY PIERNIK DYNIOWO-ORKISZOWY 177

krótko mieszamy ciasto przekładamy do formy keksowej (30x11cm)wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180ºC około 45 minut do suchego patyczka gotowe i przestudzone ciasto polewamy polewą czekoladową i posypujemy orzechami. Źródło: http://frosch.blogspot.com/2017/12/piernik-dyniowy-prosty-bez-ucierania.html

Słodkie zapomnienie
SERNIK TRADYCYJNY NA KRUCHYM SPODZIE 92

minut w 160'C. Upieczony sernik pozostawić w wyłączonym piekarniku i studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach.  Wierzch sernika można posmarować dowolnie, według upodobań. Może być to polewa czekoladowa, masa krówkowa, lukier z cukru pudru, biała czekolada rozpuszczona. Ja jednak postanowiłam nieco przełamać słodycz sernika i wierzch posmarowałam nadzieniem  Lauretta  o smaku malinowym. Sernik zniknął w ciągu

Zrób to smacznie
Makowiec japoński, makowiec z jabłkami 148

sztywną pianę i mieszamy z masą makową przy pomocy szpatłuki.  Pieczemy w 180 stopniach ok 50-60 min. Notes Ciasto możemy posypać cukrem pudrem, polukrować lub oblać polewą czekoladową. Artykuł Makowiec japoński, makowiec z jabłkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
babka piernikowa II 137

średnicy (ja dodatkowo jeszcze oprószam kaszą manną). Pieczemy ok. 45 min. w 160 st. C, lub do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu studzimy i dowolnie dekorujemy (cukrem pudrem lub polewą czekoladową lub lukrem) (inspiracja z przepisu kuchnia lidla.pl

Domowy Smak Jedzenia
Pierniki nadziewane 168

zlepić przy brzegach i wycinać ciastka. Rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około 15 minut. Upieczone i ostudzone pierniki oblać polewą czekoladową. Należy czekoladę roztopić w kąpieli wodnej z dodatkiem oleju. Maczać pierniki, które następnie odkładać na kratkę. Wstawić do lodówki, by czekolada zastygła. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
CIASTO PIERNIKOWE Z ANANASEM 411

rondelku podgrzewamy śmietankę kremówkę , dodajemy gorzką czekoladę i mieszamy aż składniki się połączą (nie gotujemy). Odstawiamy polewę do wystudzenia. - Ciasto wyciągamy z zamrażalki, wykładamy na nim drugi blat ciasta piernikowego i nasączamy go sokiem z puszki po ananasach. Na koniec wylewamy ostudzoną polewę czekoladową, wyrównujemy i posypujemy wiórkami kokosowymi. - Ciasto wstawiamy do lodówki i chłodzimy

RITA food channel
Błyskawiczny piernik z krówkami 157

jest słodki) 2 jajka 160 g mąki 3 łyżeczki przyprawy korzennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli ew. cukier puder do oprószenia ciasta lub dowolna polewa czekoladowa i 2-3 krówki na wierzch ciasta Jak zrobić błyskawiczny piernik z krówkami: Przygotować foremkę o rozmiarach 10 x 20 cm - posmarować masłem i oprószyć mąką. Twarde krówki pokroić w kosteczkę

Rodzinka w kuchni
Pierniczki świąteczne do wycinania - łatwe, od razu miękkie 506

Studzić na kratce w rondelku zagotować śmietanę kremówkę. Rondel zestawić z płyty. Dodać połamaną na kawałki czekoladę, odstawić na kilka minut, następnie dokładnie wymieszać przy pomocy pędzla smarować ciasteczka polewą czekoladową. Odstawiać na kratkę do suszenia, najlepiej zostawić na całą noc. Następnego dnia złożyć pierniczki do puszki lub szklanego naczynia ze szczelną pokrywką

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Rogaliki z makiem i orzechami włoskimi – idealne na Święta! 178

środka, aby powstały rogaliki. Rogaliki piecz 25 – 30 minut (zależnie od rozmiaru ciasteczek) w nagrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku. Po wystygnięciu rogaliki polej roztopioną gorzką czekoladą, polewą czekoladową lub lukrem i posyp posiekanymi orzechami włoskimi. Smacznego

Via Gusto
Rolada pienikowa z kremem pomarańczowym 142

Delikatny biszkopt o smaku piernika z puszystym kremem pomarańczowym w słodkiej mlecznej czekoladowej polewie na myśl przywołuje zbliżające się święta. Święta to czas pysznych dań na stole, żebyście mogli cieszyć się nimi w pełni, nie martwiąc się o skutki obfitego jedzenia polecam wyrób medyczny CE - Espumisan Max, który skutecznie zmniejsza uczucie pełności i ucisku z jamie brzusznej ROLADA  PIERNIKOWA(...)przekładamy na biszkopt,który ponownie zwijamy.  Roladę odstawiamy do lodówki na 3-4 godziny.  wierzch: Czekoladę rozpuszczamy w podgrzanej śmietanie, na końcu dodajemy miękkie masło. Studzimy i polewamy nią wierzch rolady

Bon appetit mon amie

Proponowane wyszukiwania