polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:270/582)

Trufle orzechowe w czekoladzie – całkiem zdrowe! 148

tłusta i spoista, idealna do lepienia w dłoniach. Gotowe kulki układamy na desce i wstawiamy do lodówki na 3-4 godziny – przed dalszą pracą powinny się porządnie schłodzić. Polewa czekoladowa to nic innego jak rozpuszczona czekolada. Czekolada gorzka – jeśli jesteście koneserami wytrawnych słodyczy, mleczna – jeśli jesteście łasuchami. Połączenie obu według mnie było najbardziej trafne – trufle

Karo in the Kitchen
Pralinki a la Ferrero Rocher 780

pokruszonymi ciasteczkami, dodajemy nutellę, mieszamy. Odkładamy na pół godziny do lodówki, by masa lekko zastygła. Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Czekoladę roztapiamy razem z olejem. Kuleczki obtaczamy w polewie czekoladowej. Odkładamy od zastygnięcia. Przechowujemy w chłodnym miejscu.   Źródło

Smaki Na Talerzu
Piernik na ostatnią chwilę 179

minut. ciasto wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do ostudzenia. Po przekrojeniu ciasta smarujemy dolną część powidłami, przykrywamy górną i posypujemy cukrem pudrem. Zamiast cukru pudru można piernik polać polewą czekoladową. http://ambition.pl

Kulinarne życie
Świąteczne Pierniczki 155

około 3mm. Wycinamy dowolne kształty. Pieczemy na papierze przez 9 minut. Jeśli pieczemy grubsze pierniczki, zalecam 11 minut. Pierniczki po upieczeniu są miekkie, odstawiamy do ostudzenia.  Polewa czekoladowa:  * 100g czekolady mlecznej lub gorzkiej * 80g masła Czekolade rozpuszczamy razem z masłem. Pierniczki moczymy w czekoladzie i odstawiamy do lodówki na około 30 minut.  Smacznego

Klasyka Gotowania
Piernik pomidorowy - prosty, rewelacyjny 373

się każdemu. Mieszamy suche składniki z mokrymi i do piekarnika. To ciasto bez dodatku jajek, a jest  niebywale puszyste i mięciutkie, wilgotne i bardzo pyszne. Jeśli do przygotowania polewy czekoladowej pominiesz śmietankę otrzymasz ciasto wegańskie. Gotowe ciasto możesz przełożyć powidłami lub upiec z dodatkiem ulubionych bakalii. Teraz właśnie raczymy się wersją z orzechami włoskimi i rodzynkami. Bardzo polecam! Składniki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Piernik bez jajek 124

cukru 30 g kakao łyżeczka przyprawy do piernika łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki sody 500 ml mleka 125 ml oleju rzepakowego 3 łyżki powidła śliwkowego lub dowolnego ciemnego dżemu polewa czekoladowa, cukier puder, bakalie do dekoracji Piernik pieczony w keksówce o wymiarach: 31 x 12 cm. Składniki w temp. pokojowej. PRZYGOTOWANIE: W misce mieszamy razem mokre składniki. W innej łączymy

Zasmakuj Kuchni
Ciasto pijana śliwka | Zdrowsza wersja! | 853

łyżka po łyżce).  Śliwki odcedzamy, a alkohol ze śliwek dodajemy do masy budyniowej.  Masę wykładamy na biszkopt, a na masę śliwki. Pierwszą warstwę mocno wciskamy.  Polewa czekoladowa: 1 gorzka czekolada 1 łyżka masła Odrobina mleka 4 łyżki kakao Czekoladę dzielimy na kostki. Rozpuszczamy w rondelku z resztą składników.  Przekładamy pędzelkiem na śliwki.  Ciasto najlepsze

Czarnawisienka
Ciasto chałwowe bez pieczenia. 205

powtarzamy, czyli, herbatniki, dżem, krem i na górę herbatniki. - w rondelku podgrzewamy 100 ml. śmietanki kremówki, dodajemy 100 gr. gorzkiej czekolady i dobrze mieszamy do dokładnego rozpuszczenia się czekolady. - polewę czekoladową wylewamy na górę ciasta czyli na herbatniki i posypujemy ją krokantem dla ozdoby. - ciasto przykrywamy folią spożywczą, i wsadzamy do lodówki na całą noc. Uwagi:  - ciasto należy podawać

RITA food channel
Babka piernikowa z orzechami. 195

upiec piernika w takiej formie. Babka wyszła mi idealnie pyszna, taka w sam raz, pięknie wyrosła i cudownie pachniała w całym domu. Jak ktoś lubi można udekorować ją polewą czekoladową, będzie bardziej wilgotna. Przepis jest prosty, więc uda się każdemu. Zachęcam do upieczenia i smacznego życzę :)     „Espumisan Max to wyrób medyczny CE”.   Podczas świątecznej uczty często ulegamy

Izabelawkuchni
piernik staropolski 141

upieczone. Ciasta wyłożyć na kratkę do pieczenia, aby wystygły. Wystudzone pierniki posmarować dżemem śliwkowym przykryć papierem do pieczenia i ściereczka ,obciążyć .Pozostawić tak na około 4-5 dni.Polać polewą czekoladowa,przeciąć na dowolne kawałki. .:))   przepis z ksiażki   W staropolskiej kuchni i przy polskim stole ---- Maria Lemnis i Henryk Vitry

w mojej kuchni
FIT SNIKERS (bez pieczenia) 166

masłem orzechowym. Polewa: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli razem z dodatkiem mleka. Na spód wyciągnięty z lodówki wykładamy najpierw masę daktylową, następnie rozsmarowujemy masę orzechową, a na wierzch wylewamy polewę czekoladową, posypujemy orzeszkami i dekorujemy masłem orzechowym. Wkładamy do lodówki

Kuchnia MagdaLeny
Markizy orzechowe 169

Pyszne kruche ciasteczka orzechowe przełożone dżemem morelowym z polewą czekoladową. Tak do poobiedniej kawy, na przyjęcie urodzinowe, na Boże Narodzenie.  Składniki ciastek orzechowych: 30 dag mąki 20 dag masła 10 dag cukru pudru 10 dag zmielonych orzechów 2 żółtka cukier waniliowy szczypta imbiru szczypta soli kilka kropel soku cytrynowego Przełożenie: marmolada/dżem morelowy 100 g czekolady + łyżka masła

Rodzinka w kuchni
Przepis #187 Ucierane ciasto z owocami - bezglutenowe 200

pianą z białek. Ciasto przekładamy do formy. Na wierzch układamy owoce. Piec w temperaturze 25-30 min w temperaturze 180 stopni.  Ciasto można posypać zmielonym ksylitolem lub czekoladową polewą.  Smacznego! Weronika

Health-Fit-Life
Piernik Staropolski Część II - Pieczenie I Składanie 175

upiec i złożyć kilka dni przed świętami. Składniki potrzebne do upieczenia i złożenia piernika: papier do pieczenia twarda marmolada lub powidła śliwkowe płatki migdałów lub drobno pokrojone orzechy polewa czekoladowa: 60 g masła 1 i 1/2 tabliczki czekolady mlecznej lub deserowej 1. Ciasto na piernik wyjmuje wcześniej tak 2-3 godziny aby się ogrzało i zmiękło. 2. Następnie lekko

Gotowanie...to proste !