polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:120/582)

Babka jogurtowa 152

polewę z białej czekolady. W garnku na małym ogniu rozpuścić w kremówce białą czekoladę. Odstawić do wystygnięcia, po czym połowę rozprowadzić pędzelkiem na wystudzonej babce jogurtowej. Odczekać, aż polewa czekoladowa stężeje, posmarować resztą polewy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Babka jogurtowa pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Tort mango z lustrzaną polewą mirror glaze 126

dłoni Przełóż tort na podkładkę i włóż jeszcze na chwilę do zamrażarki Teraz możesz zabarwić polewę na wybrany kolor * Polecam użycie barwników w żelu, łatwiej jest je rozmieszać w czekoladowej polewie. Jeśli użyjesz barwników w proszku i ciężko je będzie rozpuścić, możesz użyć blendera, starając się aby masa się nie napowietrzyła. Dla pewności możesz ponownie przelać polewę przez sito(...)jeśli masz talerz lub paterę obrotową ustaw ją na samym dole, ułatwi ona wylewanie polewy i nie trzeba będzie się gimnastykować Wyjmij tort z zamrażalniku i ustaw go na przygotowanym stanowisku Wylej polewę oblewając najpierw brzegi tortu, a później jego środek Poczekaj aż nadmiar polewy spłynie Zwisające sople zawiń za pomocą noża lub szpatułki do środka tortu Możesz udekorować wierzch

Słodki Blog
Sernik z masłem orzechowym 108

jest wyjątkiem potwierdzającym regułę :-). Wyszedł pyyyyszny. Po prostu idealny. Oczywiście mówię tu do osób które lubią masło orzechowe. Bo jest ono tu mocno wyczuwalne i charakterystyczne. W połączeniu z polewą czekoladową daje genialny smak. Ta polewa to zresztą też nowość której wcześniej nie robiłam. Mianowicie jest połącznie kwaśniej śmietany z czekoladą, a całość jest dodatkowo zapieczona w piekarniku. Ciekawe(...)napowietrzać składników. Przelewamy na schłodzony spód i pieczemy 50 min w 170 stopniach. Autorka przepisu poleca postawić pod sernik miskę z wodą, żeby stworzyć warunki kąpieli wodnej. Polewa śmietanowo – czekoladowa: 50 g czekolady gorzkiej 120 g śmietany kwaśnej 18% 3 łyżki cukru Wszystkie składniki podgrzewamy w garnuszku do momentu połączenia się składników. Wyciągamy ciasto z piekarnika, polewamy ciasto

Relaxtime
Tort na moje urodzinki :) 280

Tort Pawłowej stał się już niemal moją specjalnością. Tym razem zdecydowałam się zrobić prawdziwy tort bezowy. Trzy cienkie, czekoladowe blaty bezowe, krem na bazie prezentowanego ostatnio  orange curd  i polewa. Mmmm... Na jego wspomnienie aż cieknie mi ślinka ;) Tort wyszedł absolutnie przepyszny i niezwykle efektowny. Chociaż nie wyglądał do końca tak, jak to sobie wyobrażałam(...)użytku. Na paterze czy talerzu układamy pierwszą bezę i wykładamy na nią połowę kremu. Przykrywamy drugą bezą, wykładamy resztę kremy, a na wierzchu umieszczamy trzeci blat bezowy. Całość dekorujemy polewą czekoladową. Torcik można polać także odrobiną podgrzanego orange curd. Ma on to do siebie, że w lodówce lubi zgęstnieć, a przechowuje się go przecież w lodówce. Wystarczy wtedy umieścić

Ratunku obiad
Ciasto Milky Way 151

biszkopcie zwane też mleczną kanapką - w końcu postanowiłam je wypróbować! Składa się z dwóch, kakaowych blatów biszkoptowych przełożonych mleczno-maślaną masą z dodatkiem mleka w proszku, na wierzchu z polewą czekoladową z gorzkiej oraz mlecznej czekolady. Masa z mlekiem w proszku jak dla mnie bardzo słodka, dlatego postanowiłam biszkopt skropić ponczem z gorzkiego kakao dla przełamania smaku. Po spróbowaniu samej(...)około 2 godziny. Polewa: Czekoladę gorzką oraz mleczną drobno siekamy i umieszczamy w metalowej miseczce razem ze śmietanką kremówką. Miseczkę umieszczamy nad rondelkiem z gotującą się wodą. Czekamy, aż czekolada roztopi się pod wpływem pary wodnej, a następnie mieszamy do połączenia składników i uzyskania gładkiej polewy. Gotową polewę rozsmarowujemy na biszkopcie i wierzch posypujemy wiórkami czekoladowymi i możemy udekorować

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto Milky Way 151

biszkopcie zwane też mleczną kanapką - w końcu postanowiłam je wypróbować! Składa się z dwóch, kakaowych blatów biszkoptowych przełożonych mleczno-maślaną masą z dodatkiem mleka w proszku, na wierzchu z polewą czekoladową z gorzkiej oraz mlecznej czekolady. Masa z mlekiem w proszku jak dla mnie bardzo słodka, dlatego postanowiłam biszkopt skropić ponczem z gorzkiego kakao dla przełamania smaku. Po spróbowaniu samej(...)około 2 godziny. Polewa: Czekoladę gorzką oraz mleczną drobno siekamy i umieszczamy w metalowej miseczce razem ze śmietanką kremówką. Miseczkę umieszczamy nad rondelkiem z gotującą się wodą. Czekamy, aż czekolada roztopi się pod wpływem pary wodnej, a następnie mieszamy do połączenia składników i uzyskania gładkiej polewy. Gotową polewę rozsmarowujemy na biszkopcie i wierzch posypujemy wiórkami czekoladowymi i możemy udekorować

Kuchnia MagdaLeny
Czekoladowy Budyniowiec / Chocolate Pudding Cake 149

ucierania masła. Gorący budyń z masłem wylewamy tu na biszkopt, czekamy chwilkę, aż zastygnie i polewamy czekoladą. Aby  czekoladowe ciasto budyniowe  było wyższe i troszkę inne w smaku, możecie na budyń wylać warstwę galaretki z owocami. Wtedy możecie zrezygnować już z polewy. Jeśli nie lubicie galaretki, takie czekoladowe ciasto na zimno będzie dobrze smakować z brzoskwiniami wyłożonymi(...)warstwę budyniową. Jeśli wolicie miękkie i delikatne owoce (na przykład maliny czy truskawki), lepiej nałożyć je na wierzch ciasta, na polewę.Wierzch Budyniowca możecie też posypać wiórkami, posiekanymi orzechami albo płatkami migdałów. Czekoladowy Budyniowiec na biszkopcie to banalnie proste ciasto, zawsze się udaje. Polecam, smacznego:) Jeśli lubicie budyniowe ciasta na zimno, polecam mój przepis na leniwe ciasto budyniowe bez pieczenia

Lekcje w kuchni
Tort Ferrero Rocher 316

jest przepyszne!  Do tego równie wyrazista w smaku, smakowita masa na bazie delikatnej śmietany kremówki, aksamitnego mascarpone, aromatycznej czekolady i uwielbianej przez wielu Nutelli. Dzieło zwieńcza delikatna czekoladowa polewa, której szczyt zdobią orzeszki laskowe - wielbiciele czekolady z pewnością zauroczą się tym tortem. Tort Ferrero Rocher - Składniki: Ciasto: 3 jajka (osobno białka i żółtka) 150 ml mleka(...)można zbyt długo ubijać ponieważ może wytrącić się masło). Ostudzone ciasto przekrawamy na 3 równe części. Na pierwszy z nich kładziemy połowę masy czekoladowej, przykrywamy środkowym krążkiem ciasta, wykładamy pozostałą masę i przykrywamy górą tortu. Polewa: Śmietankę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia) i wrzucamy połamaną czekoladę oraz alkohol - mieszamy do momentu stopienia i powstania gładkiej, błyszczącej polewy. Lekko przestudzoną

Słodka Strona
Brzoskwiniowa delicja 183

szczypta soli olej Warstwa brzoskwiniowa: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe 800ml wrzątku 1 łyżeczka żelatyny Masa czekoladowa: 100g mlecznej czekolady 500ml śmietany 36% 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny 4 łyżki mleka Poncz: 100ml syropu z brzoskwiń 20ml wody Polewa: 150g mlecznej czekolady 4 łyżki śmietany 30% 1 łyżka masła posypka karmelowa Wykonanie: 1.  Biszkopt(...)kąpieli wodnej. 6. Składanie ciasta: Dolny blat biszkoptu przełożyć do tortownicy, nasączyć ponczem,  wylać warstwę brzoskwiniową z galaretką, przykryć drugim blatem, nasączyć ponczem, wyłożyć masę czekoladową, polać wcześniej przygotowaną polewą i posypać posypką karmelową

Szalona Kuchnia Eweliny
Sernik kajmakowy 173

Sernik na herbatnikowym spodzie, z dodatkiem kajmaku i polewą kajmakową oraz posiekanymi orzeszkami na wierzchu. Bardzo, ale to bardzo dobry. Moja Mama stwierdziła, że gdyby nie wiedziała, że to sernik, nie domyśliłaby się tego. Nie wiem, czy zmylił ją kolor, smak, czy konsystencja, ale jedno jest pewne – z przyjemnością(...)będę do tego przepisu wracać. W moim odczuciu serniczek wyszedł idealnie słodki (nie przesadzony ani w jedną, ani drugą stronę). Pewnego „smaczku” dodawały chrupiące orzechy na kajmakowo-czekoladowej polewie, która była miękka, ale nie „rozlewała się”. Jedyna wada? Serniczek znika stanowczo zbyt szybko. Po pierwszym kawałku od razu chciałoby się sięgnąć po następny. Poważnie!:) Spód

Smaki Na Talerzu
Piernik na święta 234

miodu, 125g miękkiego masła, 3 jajka, 3 czubate łyżki śmietany 18%, 2 łyżeczki przyprawy korzennej do piernika, 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej, 1 łyżka kakao, polewa biała, polewa ciemna, czekoladowe gwiazdki. Przygotowanie:        Masło ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy po jednym żółtku, porcjami dodajemy miód i śmietanę. Mąkę i kakao przesiewamy, mieszamy z sodą(...)Blachę o wymiarach 25 x 25 cm smarujemy masłem i oprószamy mąką. Przelewamy do niej masę. Pieczemy przez ok. 45 – 50 minut w temperaturze 180°C. Po ostudzeniu polewamy roztopioną polewą czekoladową, następnie robimy zygzaki z białej polewy

Aga w kuchni
Ganasz czekoladowy do ciast i deserów 455

Polewa czekoladowa w wersji ganasz, czyli na śmietance 30% (lub 36%) - idealna do tortów i innych ciast oraz do wszelkich słodkich deserów. Świeżo przygotowana polewa, najlepiej bez masła, zanim jeszcze wystygnie świetnie nadaje się do konsumpcji jako gorąca czekolada, np. z dodatkiem bitej śmietany (najlepiej niesłodkiej). Można też część gorzkiej czekolady zastąpić czekoladą mleczną, a nawet z bakaliami

Anioszek w kuchni
Zielony tort - czekoladowo - miętowy. 204

mieszamy. Do czekolady przesiewamy kakao i mieszamy. Studzimy. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy ekstrakt/aromat waniliowy. Miksujemy. Dodajemy masę czekoladową i dokładnie miksujemy. W osobnym naczyniu przesiewamy mąkę z sodą i proszkiem. Następnie do masy jajeczno-czekoladowej dodajemy naprzemiennie śmietanę i mąkę - mieszamy szpatułką tylko do połączenia się składników. Ciasto będzie bardzo gęste. Ciasto dzielimy na 3 części(...)blatów układamy na paterze. Przekładamy 1/3 kremu. Układamy drugi blat i przekładamy go połową pozostałego kremu. Przykrywamy ostatnim blatem. Pozostałym kremem smarujemy boki tortu. Schładzamy. Na wierzch tortu wykładamy polewę czekoladową. Schładzamy ponownie i przechowujemy w lodówce. Smacznego

Miksturownik
Czekoladowa babka na białkach 257

Proste i szybkie w przygotowaniu ciasto czekoladowe. Wilgotne w środku, całość oblane polewą czekoladową i posypane prażonymi płatkami migdałowymi. Składniki na ciasto: 100 g masła 200 g cukru 200 g czekolady gorzkiej 130 g mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia 8 białek Miękkie masło ucieramy z 50g cukru na puch, a następnie dodajemy rozpuszczoną czekoladę, przesianą mąkę i proszek

AleTorcik

Proponowane wyszukiwania