polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:112/582)

Ciasto cappuccino + film 161

pieczenia 1/2 szklanki zaparzonej mocnej kawy rozpuszczalnej ( wystudzonej ) pianka 2 opakowania galaretki cytrynowej 200 ml mleka skondensowanego bez cukru 5 łyżek kawy cappuccino o smaku śmietankowym gotowa polewa czekoladowa 100 g posiekanych orzechów włoskich przepis Do miski przekładamy oddzielone od żółtek, białka i ubijamy je na sztywną pianę, pod koniec ubijania wsypujemy cukier. Następnie do ubitej piany dodajemy żółtka(...)masę wstawiamy do lodówki na kilka minut. Gęstniejącą masę przekładamy na spód ciasta, wygładzamy jej powierzchnię i od razu wierzch masy przykrywamy górną częścią biszkopta. Tak przygotowane ciasto polewamy dowolną polewą czekoladową, dokładnie ją rozsmarowujemy i posypujemy posiekanymi orzechami i wstawiamy na kilka godzin do lodówki.   Artykuł Ciasto cappuccino + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Jabłecznik z truskawkową pianką. 191

tarce o grubych oczkach, przesmażonych z 2 łyżkami cukru) 1 galaretka agrestowa lub cytrynowa (ewentualnie truskawkowa) 1 galaretka truskawkowa 1 opakowanie Śnieżki w proszku mleko do przygotowania Śnieżki polewa czekoladowa      Orzechy wkładamy do foliowego woreczka i rozdrabniamy za pomocą tłuczka do mięsa (lub siekamy nożem). Do miseczki wkładamy orzechy, rodzynki, kakao, proszek do pieczenia i mąkę(...)instrukcji na opakowaniu, gdy już jest gotowa pomalutku, cienką strużką wlewamy zimną galaretkę i dobrze miksujemy. Piankę przekładamy na mus i chłodzimy. Gdy ciasto stężeje (po około godzinie) polewamy polewą czekoladową. Pychotka

Rozpustne gotowanie
Sernik smażony ze Słomianej – kuchnia podkarpacka 985

masę serową: 1 kg białego sera 4 żółtka 120 g masła 350 g cukru pudru 3 duże łyżki mąki ziemniaczanej około 1/3 szklanki mleka aromat pomarańczowy Opcjonalnie: polewa czekoladowa Mąkę siekamy z tłuszczem, dodajemy jajka, cukier i proszek do pieczenia. Wyrabiamy ciasto i dzielimy je na 3 części. Każdą część rozwałkowujemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i kolejno(...)Odstawiamy na kilka godzin do zupełnego wystygnięcia. Warto na ten czas przykryć ciasto na przykład folią aluminiową. Dzięki temu placki zmiękną odpowiednio i ciasto pozostanie wilgotne. Wierzch można polać polewą czekoladową. Po przepisy na doskonałe podkarpackie ciasta (czy raczej placki, bo tak się u nas mówi), w tym różne rodzaje serników, zapraszam do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA Sernik biały Sernik krośnieński

Trzeci talerz
MAZUREK KAWOWY 131

żółtka 1 łyżka śmietany 18% Masa: 250 g serka mascarpone 150 g mleka zagęszczonego słodzonego 4-6 g kawy rozpuszczalnej (2-3 saszetki) Dekoracja: płatki migdałowe  polewa czekoladowa Wykonanie: Ciasto: Do miski przesiewamy przez sitko mąkę i mieszamy z cukrem pudrem. Dodajemy zimne kawałki masła i siekamy nożem. Następnie dodajemy żółtka oraz śmietanę i zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto(...)otrzymałam mocno kawową masę, bardziej wytrawną. Masę wykładamy na wystudzony spód ciasta kruchego i wkładamy do lodówki na min. 2 godz. Dopiero po tym czasie możemy ozdobić mazurka polewą czekoladową i migdałami. P.S. Przepis pochodzi z mojego bloga ALE Ciachoo

Kuchnia MagdaLeny
Śmietankowiec z galaretką 185

pieczenia Krem śmietanowy – 1 litr śmietany 30% – 1 szklanka cukru pudru – 6 łyżeczek żelatyny na 3/4 szklanki wody – 2 galaretki cytrynowe/500 ml wody Polewa czekoladowa – 1 tabliczka czekolady gorzkiej – 1/2 szklanki śmietanki 30%   Wykonanie: Ciasto – Ubić białka na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać. – Wrzucać(...)tortownicę do lodówki na kilka godzin. – Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić razem ze śmietanką w kąpieli wodnej i polać ciasto polewą czekoladową

To co kocham
Pierniczki bakaliowe 174

należą do naszych ulubionych słodkości prawie wcale nie goszczą na naszym stole. Jeśli już coś robię to raczej z delikatną korzenną nutką, którą jeszcze staram się złagodzić dodatkiem polewy czekoladowej. Te proste i szybkie pierniczki bakaliowe są dla nas idealne. Miękkie, nie są suche i z lekką nutką piernika. składniki: 1,5 szklanki mąki 1/2 szklanki mielonych orzechów włoskich(...)ułożyć w odstępach na przygotowanej blaszce. Blaszkę wstawić do nagrzanego na 175 C piekarnika i piec ok 12-15 minut, funkcja termoobieg. Po wystudzeniu można polukrować lub polać polewą czekoladową i udekorować. Z podanych składników wychodzi ok 30 ciasteczek. Pierniczki nadają się do jedzenia zaraz po upieczeniu, w środku są miękkie a na zewnątrz lekko chrupiące, na drugi dzień wierzch

Monia miesza i gotuje
Piernik staropolski 323

cukru - 1 kg mąki pszennej - 3 jajka - 3 łyżeczki sody - 1/2 szklanki mleka - 1/2 łyżeczki soli - 50 g domowej przyprawy do piernika Dodatkowo: - ok. 900 g powideł śliwkowych - polewa czekoladowa lub lukier - płatki migdałowe do ozdoby W garnku podgrzewamy masło, miód i cukier – do chwili, aż cukier się całkowicie rozpuści i powstania gładka masa. Odstawiamy do przestudzenia. Sodę rozpuszczamy(...)resztą powideł i przykrywamy trzecim plackiem. Całość dokładnie owijamy folią spożywczą, obciążamy (ciężką deską itp.) Odstawiamy na 1 – 2 dni. Przed świętami dzielimy piernik na 3 części. Wierzch polewamy polewą czekoladową lub lukrem i posypujemy uprażonymi płatkami migdałowymi. Cd. „Piernik – historia prawdziwa” : „Piernikowa kuracja Pierniki miały także zastosowanie medyczne. Przepisywano je w średniowieczu na różnego rodzaju bolączki organizmu ludzkiego

mojewypiekiinietylko
Pyszne ciasto murzynek – ciasto bez miksera 114

dzieci uwielbiają je jeść od tak bez dodatków. Ciasto w rączkę i… już ich nie ma Ja zawsze podaję murzynka do kawy. Często też przed podaniem oblewam go polewą czekoladową <3 Ale nie jest to konieczne. To ciasto to klasyk, który nigdy nam się nie nudzi Jeśli szukacie prostego przepisu na pyszne ciasto, to koniecznie wypróbujcie ten przepis(...)piekarnik elektryczny) około 30-35 min, w starej kuchence gazowej piekłam około 40-45 minut. Zawsze tu stosujemy zasadę tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu wystudzone ciasto można dodatkowo polać polewą czekoladową. Smacznego   The post Pyszne ciasto murzynek – ciasto bez miksera first appeared on Słodkie okruszki

Słodkie okruszki
Ciasto Sama słodycz 150

prawdziwym, domowym masłem, przełożone mlecznym, „karpatkowym” kremem i domowym kajmakiem. Przełamanie smaku to dżem porzeczkowy. Bakalie dopełniły wielkanocnej dekoracji, ale równie dobrze ciacho można przyozdobić małymi kleksami polewy czekoladowej- wtedy smakuje bardziej jak Twix 😊 Składniki na ciasto kruche : 1/2  kg mąki pszennej 3/4 szklanki cukru pudru 3 żółtka 12 dag domowego masła 3 łyżki śmietany 1 łyżeczka proszku(...)ciepła, dodajemy masło Dodatkowo: bakalie do przybrania ciasta lub polewa WYKONANIE ciasto kruche z dżemem porzeczkowym krem mleczny   ciasto kruche kajmak       bakalie lub polewa czekoladowa     Smacznego

Domowe ciasta
Ciasto oczy carycy 371

mleka 1 budyń śmietankowy na 3/4 l 4 łyżki cukru 1 łyżka cukru z wanilią 200 g masła dodatkowo: 2 galaretki agrestowe 1 paczka okrągłych biszkoptów polewa czekoladowa napar: 1/2 szkl. zaparzonej mocnej kawy 1 łyżka rumu lub amaretto krokant: 1 szkl. cukru pudru 50 g masła 150 g płatków migdałowych W rondelku podgrzać i rozpuścić cukier,dodać masło(...)placki. Na jednym wyłożyć połowę kremu. Na krem ułożyć biszkopty delikatnie nasączone kawą. Między biszkopty wylać mocno tężejącą galaretkę Na galaretkę wyłożyć resztę kremu. Przykryć drugim plackiem. Polać polewą czekoladową i posypać krokantem. Schłodzić w lodówce

Kolorowa kuchnia Elki
Sernikowa składanka 193

opak mąka ziemniaczana - 1 łyżka masło - 125 g masa krówkowa - 0,5 puszki Dodatkowo : frużelina porzeczkowa - 1 słoik herbatniki Petit Beurre - 90 szt do dekoracji - kolorowe jajeczka cukierki polewa czekoladowa do ciasta PRZYGOTOWANIE: CIASTO Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, pozostałe składniki, oprócz jajek i mąki rozpuścić w rondelku, ostudzić. Żółtka oddzielić od białek, dodać do rozpuszczonej i ostudzonej(...)dwie części. Składanie ciasta: Jedną część kremu budyniowego wyłożyć na ciasto, przykryć warstwą herbatników, następnie frużelina porzeczkowa i warstwa herbatników. Ostatnia warstwa kremu budyniowego i herbatniki. Ciasto oblać polewą czekoladową, udekorować. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook

Kuchnia Danusi
Karpatka z malinami 167

budyniowy ze śmietanką: 1/2 litra mleka 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 300 ml słodkiej śmietanki 30% 1 szklanka świeżych malin Polewa czekoladowa malinowa Sposób przygotowania: Ciasto: masło przekładamy do rondelka wlewamy wodę dodajemy szczyptę soli i gotujemy. Gdy zawrze wsypujemy powoli mąkę pszenną i energicznie mieszamy do czasu aż masa zacznie(...)dodajemy po łyżce stopniowo do budyniu cały czas miksując na najniższych obrotach aż do uzyskania gładkiego kremu. Dodajemy świeże maliny, mieszamy już łyżką. Wykładamy masę na ciasto, dekorujemy malinową polewą czekoladową. Chłodzimy całą noc w lodówce. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Popapraniec 10561

pudru 1 kostka margaryny dodatkowo: słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 100 g orzechów włoskich odrobina dowolnego alkoholu (u mnie kieliszek nalewki z czarnej porzeczki) wiórki kokosowe do posypania polewa czekoladowa Sposób wykonania Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Gdy będą sztywne, dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy. Następnie wsypujemy cukier i stopniowo dolewamy olej, dalej(...)porzeczki. Na placek nałożyć większą połowę masy, przykryć drugim plackiem. Na wierzch wyłożyć pozostałą masę. Na masę wyłożyć kupkami dżem z czarnej porzeczki, następnie posiekane orzechy, następnie polać nierównomiernie polewą czekoladową i na koniec posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego

na moim stole...
CIASTO NA WALENTYNKI 95

Galaretka krystaliczna rozpuszczona w 05,szklanki wrzątku 3 galaretki truskawkowe rozpuszczone 3 szklankach wrzątku. Galaretki przelać do   3 szklanek (każda po 250 ml), i odstawiamy do zastygnięcia. Polewa czekoladowa   SPOSÓB PZRYGOTOWANIA   Biszkopt   Żółtka  oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany z białek dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając. Dodawać(...)słupki (szpicem do góry). Resztą śmietanki wypełniamy pozostałe przestrzenie aż do wyrównania wierzchu ciasta. Ciasto wkładamy do lodówki na parę godzin do stężenia. Po około godzinie, roladę możemy oblać polewą czekoladową i znów włożyć do lodówki do schłodzenia. Smacznego

RAROSSA

Proponowane wyszukiwania