niepalonej zmielonej na mąkę lub, po prostu, gotowej mąki gryczanej, 2 łyżki masła kokosowego, 100 ml wody, 1/3 szklanki ksylitolu. Nadzienie: 6 lasek rabarbaru, 1/3 szklanki cukru kokosowego. Polewa czekoladowa z TEGO przepisu. Wykonanie : Suche składniki na ciasto mieszamy. Dodajemy 2 łyżki masła kokosowego i zalewamy wodą. Wyrabiamy ciasto, którym następnie wylepiamy foremki na babeczki (u mnie(...)Wykładamy kawałki rabarbaru na ciasto (spód babeczek). Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 30 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika nakładamy na wierzch babeczek czekoladową polewę. Piszę "nakładamy", bo polewa wyszła mi gęsta. Smacznego
Jeść, by żyć w zdrowiuSkładniki na 12 dużych muffinek: puszka 320 g (po odsączeniu) fasoli czerwonej 3 jajka 2 łyżki oleju kokosowego 1 banan 4 łyżki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia polewa: 1,5 łyżki oleju kokosowego 1,5 łyżki wody 1 łyżka kakao 1 łyżka miodu Przygotowanie: Fasolę bardzo dokładnie płuczemy letnią wodą. Osuszamy i blendujemy razem ze wszystkimi składnikami(...)ponieważ ciasto jest dość rzadkie. Pieczemy w temperaturze 180°C przez ok. 25 minut lub do suchego patyczka bez termoobiegu, ustawiając piekarnik góra i dół. Studzimy. Muffinki polewamy czekoladową polewą przygotowaną z oleju kokosowego rozpuszczonego i zmieszanego z wodą, miodem i kakao
Życie zaczyna się w kuchniWszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Pieczemy w temperaturze 180°C przez ok. 40 minut lub do suchego patyczka bez termoobiegu, ustawiając piekarnik góra i dół. Studzimy. Ciasto polewamy czekoladową polewą przygotowaną z oleju kokosowego rozpuszczonego i zmieszanego z woda, miodem i kakao. Posypujemy po wierzchu migdałami, orzechami i rodzynkami
Życie zaczyna się w kuchnisię rozpuści. Wystudzone ciasto pokroić na kromki, smarować ciepłą masą i układać na przemian jasne i ciemne. Gotowe ciasto posmarować z wierzchu pozostałą masą. Na koniec polać polewą czekoladową. Polewa: 100 g. margaryny 5 łyżek cukru 3 łyżki kakao 3-4 łyżki mleka szczypta mąki ziemniaczanej Wszystkie składniki rozpuścić w rondelku, cały czas mieszając. Kiedy lekko przestygnie polać ciasto
Agusiowe smakołykiekspresowe ciacho przygotujecie bez pieczenia. Fakt, że trzeba trochę je „podgotować”, ale na tym się kończy. Jest pyszne. Pod delikatną czekoladową polewą kryje się kruche ciasteczko. Serce to ugotowana kasza manna z dodatkiem kakao, która wprost rozpływa się w ustach. Taki budń!!!! Skusicie się na kawałek? Muszę Was ostrzec – na jednym może się nie skończyć! Do przygotowania(...)mieszajcie. W tym czasie wyłóżcie blachę do pieczenia papierem i ciasteczkami. Na ciasteczkowym spodzie umieśćcie masę z kaszy manny i na wierzchu znowu ułóżcie ciasteczka. Wierzch możecie polac polewą czekoladową, bitą śmietaną czy czymś innym na co macie ochotę : ) Najlepiej schłodzić przez kilka godzin w lodówce przed podaniem. Smacznego
Szybko Tanio Smacznieekspresowe ciacho przygotujecie bez pieczenia. Fakt, że trzeba trochę je „podgotować”, ale na tym się kończy. Jest pyszne. Pod delikatną czekoladową polewą kryje się kruche ciasteczko. Serce to ugotowana kasza mana z dodatkiem kakao, która wprost rozpływa się w ustach. Taki budń!!!! Skusicie się na kawałek? Muszę Was ostrzec – na jednym może się nie skończyć! Do przygotowania(...)mieszajcie. W tym czasie wyłóżcie blachę do pieczenia papierem i ciasteczkami. Na ciasteczkowym spodzie umieśćcie masę z kaszy manny i na wierzchu znowu ułóżcie ciasteczka. Wierzch możecie polac polewą czekoladową, bitą śmietaną czy czymś innym na co macie ochotę : ) Najlepiej schłodzić przez kilka godzin w lodówce przed podaniem. Smacznego
Szybko Tanio Smacznieziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa - 1/2 litra mleka - 5 żółtek - 150 g cukru kryształu - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 250 g masła - 2 łyżki kakao - 1/3 szklanki mleka polewa - 1/2 szklanki cukru pudru - 125 g margaryny - 3 łyżki kakao - 3 łyżki wody Przygotowanie: Na początek przygotowujemy pierwszy placek. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie(...)miksujemy całość. Pierwszy placek przekrawamy na pół. Na jedną połowę wykładamy połowę masy budyniowej, na to placek orzechowy, następnie druga połowa masy oraz drugą część placka ciemnego. Wierzch polewamy czekoladową polewą ( wszystkie składniki polewy mieszamy i podgrzewamy do momentu, aż margaryna się rozpuści
Zainspirowana w kuchniformuj kule i odkładaj na kratkę. Wstaw do lodówki na 20 minut. POLEWA CZEKOLADOWA: - 1 tabliczka gorzkiej czekolady - 1/4 szklanki mleka - 1 łyżka kakao Całość zagotuj w rondlu i dobrze wymieszaj, tak aby składniki dobrze się połączyły. Oblej obficie trufle czekoladową polewą. POSYPKA: - 1 opakowanie DECORADA karmel Delecta Trufle posyp obficie posypką o smaku karmel Delecta. PRZEPIS
SMYKWKUCHNIkostka masła 1/2 kostki margaryny 7 łyżek cukru pudru 1 olejek o smaku migdałowym Mleko w proszku według potrzeby... czyli zdecydowanie nie pełne 500 gram Polewa czekoladowa Wykonanie: Ucieramy w misce masło z margaryna dodając cukier puder oraz cały olejek. Następnie wsypujemy porcjami mleko w proszku. Dajemy tyle mleka aż uznamy ,że da się formować z masy(...)odpowiedni. Ja daję około 400 gram. Kiedy uznamy już ,że taka konsystencja nam odpowiada , oczywiście formujemy kuleczki :) Oczywiście kulki możemy dekorować dowolnie jak chcemy. Uniwersalna zawsze jest czekoladowa polewa. Można się spotkać ,że kulki albo jak kto woli bombki z mleka są podawane na wafelkach ;) Ja tego jednak nie robię ponieważ bez wafelków szybciej lądują w buzi
W Moim Magicznym Domupiekarniku nagrzanym do 180°C około 50 minut do suchego patyczka, jeżeli w połowie pieczenia zbytnio zacznie się rumienić przykrywamy ciasto folią aluminiową. Gotowy piernik studzimy, wierzch polewamy polewą czekoladową. Polewa. W rondlu roztapiamy masło, zdejmujemy z palnika. Następnie dodajemy posiekaną czekoladę, mieszamy aż do jej rozpuszczenia. Od razu polewamy nią ciasto i dekorujemy np. rodzynkami. Ja rodzynki dałam
Kocham Czekoladęmleka (na wolnym ogniu bądź też na parze). Na spód daję ciasto z bakaliami, smaruję połową masy, przykrywam ciastem kakaowy, smaruję pozostałą masą, przykrywam warstwą z makiem i polewam czekoladową polewą. Ciasto gotowe :-) SMACZNEGO! :-) * * * Przy okazji zapraszam wszystkich serdecznie na ROZDANIE KOSMETYCZNE , w którym do wygrania są 3 zestawy kosmetyków
WielopokoleniowoFormę smarujemy tłuszczem i obsypujemy mąką. ( u mnie tortownica 26cm). Piekarnik rozgrzewamy do 180C. Do tortownicy wlewamy ciasto i pieczemy około 50 min. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasto polewamy polewą czekoladową. Polewa; ok. pół tabliczki czekolady 1 łyżka masłą 2 łyżki mleka Do garnka wkłądamy masło, czekolade i wlewamy mleko. Podgrzewamy na małym ogniu do momentu połaczenia
Radość kipiąca uśmiechem.czekamy aż podrośnie Przed włożeniem do nagrzanego piekarnika (180 st, góra-dół bez termoobiegu) możemy posmarować rozkłóconym jajkiem Pieczemy 10 minut na złoty kolor Przestudzone lukrujemy lub polewamy czekoladową polewą WERSJA BEZGLUTENOWA Dokładnie tak samo postępujemy z ciastem bezglutenowym, tylko mąkę pszenną zastępujemy bezglutenową (MIX SCHAR do ciast) Dosypujemy mąkę z tapioki i delikatnie wyrabiamy Przy bezglutenowych dłużej czekamy
Wypisz Wymalujucieramy do momentu uzyskania gładkiej jednolitej masy. Jeden z placków smarujemy częścią kremu, na krem układamy obok siebie rolady, rozsmarowujemy pozostałą ilość kremu i przykrywamy drugim plackiem. Polewamy polewą czekoladową. Polewa: 125 g masła, 5 łyżek cukru, 3 łyżki kakao, 1 łyżka żelatyny, 2 łyżki wody, 4-5 łyżek śmietany 18%, Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy do napęcznienia
Cynamonowe szczęściekostka masła 1/2 kostki margaryny 7 łyżek cukru pudru 1 olejek o smaku migdałowym Mleko w proszku według potrzeby... czyli zdecydowanie nie pełne 500 gram Polewa czekoladowa Wykonanie: Ucieramy w misce masło z margaryna dodając cukier puder oraz cały olejek. Następnie wsypujemy porcjami mleko w proszku. Dajemy tyle mleka aż uznamy ,że da się formować z masy(...)odpowiedni. Ja daję około 400 gram. Kiedy uznamy już ,że taka konsystencja nam odpowiada , oczywiście formujemy kuleczki :) Oczywiście kulki możemy dekorować dowolnie jak chcemy. Uniwersalna zawsze jest czekoladowa polewa. Można się spotkać ,że kulki albo jak kto woli bombki z mleka są podawane na wafelkach ;) Ja tego jednak nie robię ponieważ bez wafelków szybciej lądują w buzi
W Moim Magicznym Domu