polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:119/582)

ŚNIADANIOWE BABECZKI Z RABARBAREM (WEGAŃSKIE, BEZGLUTENOWE) 133

niepalonej zmielonej na mąkę lub, po prostu, gotowej mąki gryczanej, 2 łyżki masła kokosowego, 100 ml wody, 1/3 szklanki ksylitolu. Nadzienie: 6 lasek rabarbaru, 1/3 szklanki cukru kokosowego. Polewa czekoladowa z  TEGO  przepisu. Wykonanie : Suche składniki na ciasto mieszamy. Dodajemy 2 łyżki masła kokosowego i zalewamy wodą. Wyrabiamy ciasto, którym następnie wylepiamy foremki na babeczki (u mnie(...)Wykładamy kawałki rabarbaru na ciasto (spód babeczek). Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 30 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika nakładamy na wierzch babeczek czekoladową polewę. Piszę "nakładamy", bo polewa wyszła mi gęsta.  Smacznego

Jeść, by żyć w zdrowiu
Muffinki fasolowe do Aromatu 187

Składniki na 12 dużych muffinek: puszka 320 g (po odsączeniu) fasoli czerwonej 3 jajka 2 łyżki oleju kokosowego 1 banan 4 łyżki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia polewa: 1,5 łyżki oleju kokosowego 1,5 łyżki wody 1 łyżka kakao 1 łyżka miodu Przygotowanie: Fasolę bardzo dokładnie płuczemy letnią wodą. Osuszamy i blendujemy razem ze wszystkimi składnikami(...)ponieważ ciasto jest dość rzadkie.  Pieczemy w temperaturze 180°C przez ok. 25 minut lub do suchego patyczka bez termoobiegu, ustawiając piekarnik góra i dół. Studzimy. Muffinki polewamy czekoladową polewą przygotowaną z oleju kokosowego rozpuszczonego  i zmieszanego z wodą, miodem i kakao

Życie zaczyna się w kuchni
Fasolowa babka z młodym jęczmieniem, czekoladową polewą i chrupiącymi dodatkami 133

Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Pieczemy w temperaturze 180°C przez ok. 40 minut lub do suchego patyczka bez termoobiegu, ustawiając piekarnik góra i dół. Studzimy. Ciasto polewamy czekoladową polewą przygotowaną z oleju kokosowego rozpuszczonego  i zmieszanego z woda, miodem i kakao. Posypujemy po wierzchu migdałami, orzechami i rodzynkami

Życie zaczyna się w kuchni
Metrowiec. 204

się rozpuści. Wystudzone ciasto pokroić na kromki, smarować ciepłą masą i układać na przemian jasne i ciemne. Gotowe ciasto posmarować z wierzchu pozostałą masą. Na koniec polać polewą czekoladową. Polewa: 100 g. margaryny 5 łyżek cukru 3 łyżki kakao 3-4 łyżki mleka szczypta mąki ziemniaczanej Wszystkie składniki rozpuścić w rondelku, cały czas mieszając. Kiedy lekko przestygnie polać ciasto

Agusiowe smakołyki
Czekoladowe ciasto na zimno (z budyniem z kaszy manny) 168

ekspresowe ciacho przygotujecie bez pieczenia. Fakt, że trzeba trochę je „podgotować”, ale na tym się kończy. Jest pyszne. Pod delikatną czekoladową polewą kryje się kruche ciasteczko. Serce to ugotowana kasza manna z dodatkiem kakao, która wprost rozpływa się w ustach. Taki budń!!!! Skusicie się na kawałek? Muszę Was ostrzec – na jednym może się nie skończyć! Do przygotowania(...)mieszajcie. W tym czasie wyłóżcie blachę do pieczenia papierem i ciasteczkami. Na ciasteczkowym spodzie umieśćcie masę z kaszy manny i na wierzchu znowu ułóżcie ciasteczka. Wierzch możecie polac polewą czekoladową, bitą śmietaną czy czymś innym na co macie ochotę : ) Najlepiej schłodzić przez kilka godzin w lodówce przed podaniem. Smacznego

Szybko Tanio Smacznie
Czekoladowe ciasto na zimno (z budyniem z kaszy manny) 152

ekspresowe ciacho przygotujecie bez pieczenia. Fakt, że trzeba trochę je „podgotować”, ale na tym się kończy. Jest pyszne. Pod delikatną czekoladową polewą kryje się kruche ciasteczko. Serce to ugotowana kasza mana z dodatkiem kakao, która wprost rozpływa się w ustach. Taki budń!!!! Skusicie się na kawałek? Muszę Was ostrzec – na jednym może się nie skończyć! Do przygotowania(...)mieszajcie. W tym czasie wyłóżcie blachę do pieczenia papierem i ciasteczkami. Na ciasteczkowym spodzie umieśćcie masę z kaszy manny i na wierzchu znowu ułóżcie ciasteczka. Wierzch możecie polac polewą czekoladową, bitą śmietaną czy czymś innym na co macie ochotę : ) Najlepiej schłodzić przez kilka godzin w lodówce przed podaniem. Smacznego

Szybko Tanio Smacznie
Przekładaniec czekoladowy 149

ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa - 1/2 litra mleka - 5 żółtek - 150 g cukru kryształu - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 250 g masła - 2 łyżki kakao - 1/3 szklanki mleka polewa - 1/2 szklanki cukru pudru - 125 g margaryny - 3 łyżki kakao - 3 łyżki wody Przygotowanie: Na początek przygotowujemy pierwszy placek. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie(...)miksujemy całość. Pierwszy placek przekrawamy na pół. Na jedną połowę wykładamy połowę masy budyniowej, na to placek orzechowy, następnie druga połowa masy oraz drugą część placka ciemnego. Wierzch polewamy czekoladową polewą ( wszystkie składniki polewy mieszamy i podgrzewamy do momentu, aż margaryna się rozpuści

Zainspirowana w kuchni
KARMELOWO - PIERNIKOWE TRUFLE BAJADERKI 179

formuj kule i odkładaj na kratkę. Wstaw do lodówki na 20 minut.  POLEWA CZEKOLADOWA: - 1 tabliczka gorzkiej czekolady - 1/4 szklanki mleka - 1 łyżka kakao Całość zagotuj w rondlu i dobrze wymieszaj, tak aby składniki dobrze się połączyły. Oblej obficie trufle czekoladową polewą. POSYPKA: - 1 opakowanie DECORADA karmel Delecta Trufle posyp obficie posypką o smaku karmel Delecta.    PRZEPIS

SMYKWKUCHNI
Bombki z mleka w proszku 216

kostka masła 1/2 kostki margaryny 7 łyżek cukru pudru 1 olejek o smaku migdałowym  Mleko w proszku według potrzeby... czyli zdecydowanie nie pełne 500 gram  Polewa czekoladowa Wykonanie: Ucieramy w misce masło z margaryna dodając cukier puder oraz cały olejek. Następnie wsypujemy porcjami mleko w proszku. Dajemy tyle mleka aż uznamy ,że da się formować z masy(...)odpowiedni. Ja daję około 400 gram.  Kiedy uznamy już ,że taka konsystencja nam odpowiada , oczywiście formujemy kuleczki :) Oczywiście kulki możemy dekorować dowolnie jak chcemy. Uniwersalna zawsze jest czekoladowa polewa. Można się spotkać ,że kulki albo jak kto woli bombki z mleka są podawane na wafelkach ;) Ja tego jednak nie robię ponieważ bez wafelków szybciej lądują w buzi

W Moim Magicznym Domu
Czekoladowa kostka piernikowa 211

piekarniku nagrzanym do 180°C około 50 minut do suchego patyczka, jeżeli w połowie pieczenia zbytnio zacznie się rumienić przykrywamy ciasto folią aluminiową. Gotowy piernik studzimy, wierzch polewamy polewą czekoladową. Polewa. W rondlu roztapiamy masło, zdejmujemy z palnika. Następnie dodajemy posiekaną czekoladę, mieszamy aż do jej rozpuszczenia. Od razu polewamy nią ciasto i dekorujemy np. rodzynkami. Ja rodzynki dałam

Kocham Czekoladę
Pocałunek Murzyna, czyli ciasto z makiem, bakaliami i kremową masą 130

mleka (na wolnym ogniu bądź też na parze). Na spód daję ciasto z bakaliami, smaruję połową masy, przykrywam ciastem kakaowy, smaruję pozostałą masą, przykrywam warstwą z makiem i polewam czekoladową polewą. Ciasto gotowe :-) SMACZNEGO! :-) * * * Przy okazji zapraszam wszystkich serdecznie na  ROZDANIE KOSMETYCZNE , w którym do wygrania są 3 zestawy kosmetyków

Wielopokoleniowo
Ciasto marchewkowo jabłkowe z korzenną nutą. 139

Formę smarujemy tłuszczem i obsypujemy mąką. ( u mnie tortownica 26cm). Piekarnik rozgrzewamy do 180C. Do tortownicy wlewamy ciasto i pieczemy około 50 min. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasto polewamy polewą czekoladową.   Polewa; ok. pół tabliczki czekolady 1 łyżka masłą 2 łyżki mleka   Do garnka wkłądamy masło, czekolade i wlewamy mleko. Podgrzewamy na małym ogniu do momentu połaczenia

Radość kipiąca uśmiechem.
PĄCZKI PIECZONE - odchudzony, zdrowszy tłusty czwartek w wersji tradycyjnej i bezglutenowej. Przepis nr I z drożdży suchych 228

czekamy aż podrośnie Przed włożeniem do nagrzanego piekarnika (180 st, góra-dół bez termoobiegu) możemy posmarować rozkłóconym jajkiem Pieczemy 10 minut na złoty kolor Przestudzone lukrujemy lub polewamy czekoladową polewą WERSJA BEZGLUTENOWA Dokładnie tak samo postępujemy z ciastem bezglutenowym, tylko mąkę pszenną zastępujemy bezglutenową (MIX SCHAR do ciast) Dosypujemy mąkę z tapioki i delikatnie wyrabiamy Przy bezglutenowych dłużej czekamy

Wypisz Wymaluj
Makowiec z kremem wg. siostry Anastazji 249

ucieramy do momentu uzyskania gładkiej jednolitej masy. Jeden z placków smarujemy częścią kremu, na krem układamy obok siebie rolady, rozsmarowujemy pozostałą ilość kremu i przykrywamy drugim plackiem. Polewamy polewą czekoladową. Polewa: 125 g masła, 5 łyżek cukru, 3 łyżki kakao, 1 łyżka żelatyny, 2 łyżki wody, 4-5 łyżek śmietany 18%,  Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy do napęcznienia

Cynamonowe szczęście
Bombki z mleka w proszku 124

kostka masła 1/2 kostki margaryny 7 łyżek cukru pudru 1 olejek o smaku migdałowym  Mleko w proszku według potrzeby... czyli zdecydowanie nie pełne 500 gram  Polewa czekoladowa Wykonanie: Ucieramy w misce masło z margaryna dodając cukier puder oraz cały olejek. Następnie wsypujemy porcjami mleko w proszku. Dajemy tyle mleka aż uznamy ,że da się formować z masy(...)odpowiedni. Ja daję około 400 gram.  Kiedy uznamy już ,że taka konsystencja nam odpowiada , oczywiście formujemy kuleczki :) Oczywiście kulki możemy dekorować dowolnie jak chcemy. Uniwersalna zawsze jest czekoladowa polewa. Można się spotkać ,że kulki albo jak kto woli bombki z mleka są podawane na wafelkach ;) Ja tego jednak nie robię ponieważ bez wafelków szybciej lądują w buzi

W Moim Magicznym Domu

Proponowane wyszukiwania