polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:126/582)

Brownie bardzo czekoladowe 150

cukru 2 jajka wysokiej jakości  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 130 g mąki  80 g masła 50 g zmielonych migdałów (albo orzechów)   Polewa czekoladowa:  100 g czekolady deserowej (z wysoką zawartością kakao) 50 ml mleka 1 łyżeczka cukru Wykonanie: Czekoladę rozpuścić razem z masłem w kąpieli wodnej. Przełożyć do miski.  Do lekko(...)migdały albo orzechy, dobrze wymieszać, przełożyć do niewielkiej formy około (24cm na 20cm). Wstawić do nagrzanego pieca do 210°C na około 15 minut.  W tym czasie przygotować polewę. Rozpuścić 100 g gorzkiej deserowej czekolady w kąpieli wodnej dodając do niej mleko i łyżeczkę cukru. Ciasto po upieczeniu oblać polewą i najlepiej podawać na ciepło, a będzie to uczta

Wino Francja Kuchnia
Sernik tradycyjny z polewą czekoladową 195

czekoladowa skorupka rozpływa się w ustach. Jest to mój pierwszy sernik, który lekko popękał przy pieczeniu, ale roztopiona czekolada zakryła jego wszelkie niedoskonałości. Przepis na tradycyjny sernik z polewą czekoladową znalazłam na blogu Moje Wypieki . Składniki na spód 200g herbatników pokruszonych na spód (u mnie kakaowe) 125g masła na masę serową 0,5 kg twarogu tłustego dwukrotnie zmielonego 100g miękkiego

Pink Envelope
Imbirowe ciasto czekoladowe z mango 323

czekoladowy:zagotować czekoladę ze śmietanką,odstawić na 5 min. do przestudzenia i następnie dokładnie zmiksować. Układanie warstw:na samym dnie w formie ułożyć 1-szy placek biszkoptu,ten posmarować polewą czekoladową,na polewę ułożyć 2-gi placek biszkoptowy.Na drugi placek rozsmarować jeszcze nie zastygniętą galaretkę mangowo-imbirową (pozostawić kilka łyżek galaretki do posmarowania końcowej górnej powierzchni torcika),na galaretkę rozsmarować

Sztuka gotowania w/g Samiry
Najprostsze ciasto marchewkowe 160

wyłożonej papierem do pieczenia lub natłuszczonej i obsypanej mąką. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez niecałą godzinę. Przed wyjęciem należy sprawdzić patyczkiem, czy ciasto się dopiekło. Upieczone ciasto polewamy polewą czekoladową. Składniki: 100 g masła 1/2 szklanki cukru 6-8 łyżek dobrego gorzkiego kakao 3 łyżki mleka Wszystkie składniki wkładamy do garnka i podgrzewamy na niewielkim ogniu aż całkowitego połączenia

Codzienna kuchnia niecodzienna
Lizaki wafelkowe 143

wafli ryżowych, 1/2 opakowania lukru różowego, 1/2 opakowania białej polewy, 1/2 opakowania czekoladowej polewy, posypki kolorowe i wiórki kokosowe. Przygotowanie:     Wafelki kroimy na 4 części. Każdą część nadziewamy delikatnie na wykałaczkę. Polewy i lukier rozpuszczamy w gorącej wodzie.   Odcinamy róg i powoli polewamy wafelki różnymi polewami. posypujemy je posypkami kolorowymi, czekoladowymi i wiórkami kokosowymi. Odstawiamy

Aga w kuchni
CIASTO EKLER CYTRYNOWY 2207

Przepis na pyszne ciasto ekler cytrynowy bez pieczenia. Ciasto jest wyraziste w smaku, na herbatnikach maślanych, kremem budyniowym o smaku cytrynowym, herbatnikami, bitą śmietaną i polewą czekoladową. Każdy poradzi sobie z przygotowaniem tego ciasta, ponieważ jest łatwe, proste  i szybkie w wykonaniu.  Jak wykonać ciasto ekler cytrynowy pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative(...)połączenia się składników.  Bita śmietanę przekładamy na herbatniki w foremce, wyrownujemy powierzchnię i układamy warstwę herbatników.   Wstawiamy do lodówki na czas przygotowań reszty składników.  4.) Czekoladowy ganache.   Śmietankę kremówkę łączymy z czekoladą w kąpieli wodnej lub mikrofali. Pozostawiamy do wystudzenia, a następnie wylewamy na herbatniki.  Ciasto wstawiamy do lodówki na minimum 4godzinki

RITA food channel
SERNIK STRACCIATELLA 123

cukru 1 cukier waniliowy 2 jajka + 1 białko 200 g śmietany 18 % 100 g czekolady mlecznej 1 budyń waniliowy bez cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej polewa  czekoladowa-expresowa płatki migdałów  HELIO(...)ciasta i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170*C, przez około 1 godzinę. Sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Następnie chłodzimy w lodówce. Ciasto wyciągamy z tortownicy i polewamy polewą czekoladową oraz posypujemy płatkami migdałów.  Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Wegańskie ciasteczka bananowe a'la mini bułeczki (bez jajek i mleka) 173

mąki pszennej 100g cukru 100 ml wody 50 ml oliwy 1 banan (dojrzały) 3 łyżeczki cukru waniliowego 3 łyżeczki proszku do pieczenia (płaskie) Opcjonalnie: cukier puder do posypania polewa czekoladowa/krem czekoladowy Banana należy rozdusić za pomocą widelca, a następnie z pozostałymi składnikami  wyrobić na jednolitą masę. Z ciasta uformować wałki o średnicy 3-4 cm, a następnie każdy(...)przypominające spory orzech włoski. Ciasteczka umieścić na blasze wysłanej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika.  Piec około 15 minut w 180 stopniach.  Ostudzone ciastka posmarować polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem. (U mnie znikały z kremem czekoladowo-orzechowym Zentis .) Inspiracja z tej strony - klik

Di gotuje
Wegańskie ciasteczka bananowe a'la mini bułeczki (bez jajek i mleka) 155

mąki pszennej 100g cukru 100 ml wody 50 ml oliwy 1 banan (dojrzały) 3 łyżeczki cukru waniliowego 3 łyżeczki proszku do pieczenia (płaskie) Opcjonalnie: cukier puder do posypania polewa czekoladowa/krem czekoladowy Banana należy rozdusić za pomocą widelca, a następnie z pozostałymi składnikami  wyrobić na jednolitą masę. Z ciasta uformować wałki o średnicy 3-4 cm, a następnie każdy(...)przypominające spory orzech włoski. Ciasteczka umieścić na blasze wysłanej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika.  Piec około 15 minut w 180 stopniach.  Ostudzone ciastka posmarować polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem. (U mnie znikały z kremem czekoladowo-orzechowym Zentis .) Inspiracja z tej strony - klik

Di gotuje
Budyniowe naleśniki z twarożkiem i malinami 208

budyniowy miksujemy z jajkiem i mlekiem. Smażymy na lekko natłuszczonej patelni.  dodatki twarożek grani konfitura z dzikiej róży maliny mrożone/świeże  wiórki kokosowe płatki migdałowe  polewa czekoladowa* *u mnie niewielka ilość mleka ze słodzidłem i kakao, ale może też być rozpuszczona gorzka czekolada Na każdym naleśniku rozsmarowuję niewielką ilość dżemu, dodaję twarożek, słodzidło i maliny, podgrzewam(...)patelni i układam w kopertę. Polewam sosem czekoladowym, posypuję wiórkami kokosowymi, płatkami migdałowymi i podaję z malinami. Pychotka 3x!!!    Smacznego! 🌸 ✩✩✩    Instagram  |  Facebook  |  YouTube

Kuchnia Ellie
Jesienne ciasto marchewkowo jabłkowe dla gości 240

jest ciężkim gniotem.. Przełożyłam je gotowaną cytrynową masą grysikową na bazie mleka. Nie należy ona do najlżejszych, ale takiej ciacho nie wymaga. Uwieńczeniem dzieła jest polewa czekoladowa z dodatkiem rozpuszczalnej kawy, doskonale przełamująca słodycz masy grysikowej. Proporcja na tortownicę o średnicy 26 cm. - 4 jajka - 1,5 szklanki cukru - 2 szklanki mąki - 2 szklanki marchewki utartej na drobnych(...)wolnym ogniu aż do całkowitego zgęstnienia. Na koniec dodać skórkę cytrynową i sok z cytryny. Na dolny blat ciasta wyłożyć gorącą masę, przykryć górnym i lekko docisnąć. Polewa czekoladowo-kawowa: - 50 gr masła - 2 łyżki mleka - 3 łyżki cukru - 2 łyżki kakao - 1 łyżka kawy rozpuszczalnej - szczypta soli Masło włożyć do garnuszka, dodać mleko cukier, kakao, kawę i sól

kawawszklance
Migdałowy miodownik 88

łyżki miodu 2 łyżeczki sody Masa z kaszy manny: 1 / 2 l mleka 4 łyżki kaszy manny 100 g mielonych migdałów 250 g margaryny 3 / 4 szklanki cukru Polewa: 125 g margaryny 2 łyżki kakao 4 łyżki miodu 2 łyżki mleka Dodatkowo: 2 słoiczki kwaśnego dżemu (wiśniowego, śliwkowego) – 600-800 g płatki lub słupki migdałów do dekoracji (adsbygoogle(...)doprowadzając do wrzenia, aż składniki się połączą. Odstawić do wystygnięcia. Płatki migdałowe wsypać na suchą patelnię, uprażyć na małym ogniu, przestudzić. Migdałowy miodownik odwinąć z folii spożywczej, polać czekoladową polewą i ozdobić płatkami lub słupkami migdałów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Migdałowy miodownik pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Amandine - tradycyjny tort czekoladowy z Rumunii 194

łyżek cukru pudru odrobina rumu 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej Syrop do nasączenia ciasta 400 ml wody 200 g cukru 2 łyżki kawy rozpuszczalnej kieliszek rumu lub aromat rumowy Polewa czekoladowa - czekoladowy ganache 250 g czekolady deserowej 150 ml śmietany kremówki Dodatkowo: pół słoika przetartych powideł śliwkowych bita śmietana do dekoracji Przygotowanie tortu Amandine Zaczynamy od biszkoptu czekoladowego . Oddzielamy żółtka(...)przykrywamy drugim blatem. Glazurowanie ciasta: Czekoladę (pokruszoną) i śmietankę umieszczamy w małym rondlu i podgrzewamy na małym lub średnim ogniu. Cały czas mieszamy aż masa będzie gładka. Czekoladowym ganache polewamy Amandine. Na koniec kroimy ciasto na kwadraty i ozdabiamy bitą śmietaną. Jeśli kiedykolwiek odwiedzicie Rumunię, poszukajcie cukierni i spróbujcie go koniecznie na miejscu. Oto nasze Amandine z Sighișoary. Amandine

Korniszonki

Proponowane wyszukiwania