Omlet jest dobry zawsze. Chociaż mój S jednak jest za placuszkami to ja dzisiaj serwuję na śniadanie omlet z dodatkiem szynki, papryki i sera. A całość z zatopionymi kwiatami cukinii. Czy nie brzmi to smacznie? Składniki : * 3 jajka - najlepsze takie swojskie * łyżka mąki pszennej * łyżka śmietany * sól, pieprz * 4 kwiaty cukinii * łyżka masła * opcjonalnie : szynka, czerwona
Magiczne Życie Martywidać " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Więc placki ziemniaczane po bambersku , też muszą mieć więcej niż tylko bulwy w środku , na bogato . Smaczne, smażone placuszki , kruche i aromatyczne , koniecznie podajcie ze słodką mizerią na jogurcie ..pychota . Nic tylko zjeść i dać psu gębę wylizać ..tak się mówiło , ale nie koniecznie namawiam do próbowania tej opcji poobiedniej
Ogrodnik w podróżydeser jest całkiem zdrowy i bardzo smaczny. Zrobisz go bardzo szybko. Placuszki jaglane przygotuj tj. owsiane , ale dodaj mniej wody - nieco ponad 1 szklankę, 2 łyżki kakao lub karobu i użyj płatków jaglanych zamiast owsianych. Przepis na śmietankę tutaj (przed podaniem najlepiej ją schłodzić). Deser udekoruj brzoskwiniami i podawaj. Przepis bierze udział w akcji: W tym roku w Zwierzyńcu spędziłam
Qlinarnie i Qlinarniedrożdży szczypta soli Drożdże rozkruszyć do mleka. Wlać do reszty składników i wymieszać dokładnie. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Rozgrzać patelnię, nakładać po 1 łyżeczce ciasta na placuszek i smażyć z dwóch stron na rumiano. Układać na talerzu po 10 lub 15 sztuk. Podawać z cukrem pudrem, Nutellą i owocami. Tak przygotowywane są naleśniczki :) Zapraszam na oficjalną stronę
Chocolate Muffin Bloggodziny. Zachęcam do wypróbowania innych przepisów z letnimi owocami: A'la malakoff z truskawkami Ciasto ucierane z rabarbarem , Ciasto z sokiem porzeczkowym, Cudaczek z truskawkami, Deser z truskawkami , Jogurtowe placuszki z truskawkami , Kruche ciasto z truskawkami, Maślankowe ciasto z porzeczkami, Ryż na mleku z truskawkami, Śmietankowiec z truskawkami, Śniadanie z truskawkami i serkiem wiejskim , Tarta bez pieczenia z jagodami
paapilotkaagazetce Moje gotowanie , lipiec-sierpień 2014, i muszę przyznać, że sprawdził się znakomicie. Do tego odrobina pieprzu syczuańskiego, i mamy niezwykle aromatyczny dżem, który idealnie nada się do naleśników, placuszków, na kanapki, a także jako nadzienie do rogalików, jeśli pogotujemy go nieco dłużej, żeby nabrał gęstości. Trzeci sposób, który mam zamiar praktykować w przyszłości, gdy już dorobię się
Pożeraczka, czyli raz adobrzeLetnie leniwe śniadania - to coś, co chyba każdy z nas lubi. U mnie takim śniadaniem są zazwyczaj naleśniki lub placuszki. Szybkie w przygotowaniu, doskonałe zarówno na ciepło jak i na zimno, są doskonałą alternatywą dla kanapek i płatków. Można je podać na wiele sposobów, co jest kolejną zaletą. Ja podaję je zazwyczaj z dżemem lub jogurtem, ale pomysłów na podanie
W poszukiwaniu inspiracjiprzekładamy do misy cebulę kroimy na drobną kostkę, koper szatkujemy do cukinii dodajemy jajka, mąkę, sól, pieprz, cebulę, koper oraz czosnek przeciśnięty przez praskę całość dokładnie mieszamy uformowane placuszki - nieco grubsze niż te ziemniaczane - smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju roślinnym około 3-4 minut do uzyskania jasnobrązowej barwy
zobacz ich smakmąkę jeśli ciasto się klei i nie odstaje od ręki. Schładzamy przez co najmniej godzinę w lodówce, a następnie dzielimy na 8 równych części, które rozwałkowujemy na cienkie placuszki i pieczemy ok 8-10 minut w 180 st. C Masa: 4 żółtka 4 łyżki wody puszka skondensowanego mleka słodzonego (użyłam kakaowego) 100 g gorzkiej czekolady
Cynamonowe szczęściebyć lekko wystudzone, żeby jajka się nie ścięły. Dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól. Całość mieszamy i odstawiamy na 15-20 minut. Na rozgrzaną patelnie wylewamy placuszki. Ilość ciasta według uznania i gustu. My mamy malutką 14 cm patelnie właśnie na pancakes, ale śmiało można smażyć na większej. Patelnia nie może być bardzo gorąca, warto poeksperymentować
KasiaiKrzysiu.plrozwałkować gruby placek i szklanką wycinać kółka, można ukulać podłóżny wałek i podzielić go sobie nożem na równe części, a można zwyczajnie odrywać kawałki ciasta, formując w dłoniach płaski placuszek. Następnie układać bułeczki sklejeniem do dołu na blaszce uprzednio wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą i odłożyć na pół godziny w ciepłe miejsce, do ponownego wyrośnięcia
Walijskie PichcenieDzisiaj bardzo krótko. Upały nie sprzyjają długim siedzeniom przed komputerem. W kuchni także. Dlatego serwuję lekkie i szybkie obiady. Jak te placuszki, które akurat były na deser :) Składniki: 1 szklanka mąki 1 szklanka kefiru 2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko skórka otarta z 1/2 cytryny 2 łyżeczki cukru waniliowego 100 g czerwonych porzeczek Wszystkie składniki dokładnie
My simple kitchenzalać trzema szklankami zimnej wody, posolić i gotować pod przykryciem do rozklejenia. Dynię zetrzeć na tarce i połączyć z kaszą, jajkiem, soda oczyszczoną i pieprzem do smaku. Formować łyżką placuszki i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano
Tradycyjna Kuchniastolnicę, dodajemy sodę oraz sól i mieszamy. Następnie dodajemy jajko, miód oraz stopniowo maślankę i zagniatamy elastyczne ciasto. Gotowe ciasto rozwałkowujemy na ok. 1 – 1,5 cm, wykrawamy placuszki dowolnego kształtu. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 20 – 30 min. w 170 st. C (termoobieg
Domowy Smak Jedzeniagrudek. Odstawiam na 30 minut do wyrośnięcia. 2. Gruszki obieram i kroję w grubsze plasterki. Na patelni rozgrzewam olej. Plasterki gruszki zanurzam w cieście i wykładam na patelnię tworząc placuszki. Smażę na rumiano z dwóch stron
Tradycyjna kuchnia Kasi