Zainspirowane doskonałym połączeniem sera mozzarella z rukolą postanowiłyśmy wymyślić jakąś przekąskę z tymi dodatkami. Wykorzystałyśmy do tego placki z tortill i trochę wędliny. Wyszły super szybkie i bardzo smaczne zapiekane trójkąty. Szczerze polecamy każdemu kto potrzebuje szybkiej przystawki lub przegryzki w ciągu dnia. Składniki: 2 placki do tortilli 2 kulki mozzarelli 7 plastrów polędwicy łososiowej Garść rukoli
Kolizje Smakówmogą się przydać ;) Dla tych co mają problem z prawidłowym zawinięciem tortilli - niebawem dodam na bloga post z poradnikiem! ŚNIADANIOWY WRAP - 1 placek tortilli pełnoziarnistej - kremowy serek, np. Philadelphia - liść sałaty lodowej - plasterek wędliny drobiowej - plasterek sera żółtego - plasterek pomidora Tortillę posmarować na środku kremowym serkiem i ułożyć na nim wszystkie składniki. Zawinąć tortillę, uciskając nadzienie. Przekroić na pół
Zgrabne Gotowaniedusiłam aż liście szpinaku zwiędły. Zostawiłam do wystudzenia a potem dodałam pokruszoną fetę i starty żółty ser i wymieszałam. 3. Wyrośnięte ciasto przełożyłam na lekko podsypany mąką blat, lekko spłaszczyłam i podzieliłam na 4 części. Każdą część rozwałkowałam na placek wielkości około 20×30 cm. Na połowie rozwałkowanego placka wyłożyłam 1/4 część farszu, złożyłam na pół
UgotujmyTo.plwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Placki są rewelacyjne i nie zawierają mąki. Przyrządziłam je z myślą o sobie, bo nie sądziłam, że moja rodzinka się skusi, tym bardziej, że obiad też był zrobiony. I co? Zjadłam cztery, cztery małe placuszki, bo na tyle zdążyłam się załapać. Chyba to o czymś świadczy. Placuszki są naprawdę rewelacyjne(...)cebula (średnia; użyłam czerwonej) 20g żółtego sera 1 łyżka serka śmietankowego 3 łyżki płatków owsianych (płaskie; błyskawicznych) sól, pieprz Dodatkowo: olej do smażenia (*) Cukinię (umytą, ze skórką) zetrzeć na tarce o średnich oczkach, ser tak samo, a cebulę drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać na jednolitą masę i doprawić do smaku. Placki smażyć (na średnim ogniu) z obu stron
Di gotujeodparowania wody, doprawiać farsz ziołami oraz solą i pieprzem do smaku. Ciasto rozwałkować na trzy okrągłe placki, podsypując lekko mąką aby się nie kleiło, posmarować przecierem pomidorowym zostawiając po 2 cm od krawędzi brzegów, nałożyć nadzienie, posypać startym serem, zwinąć na pół formując pieroga, radełkiem odciąć równo brzegi, docisnąć je widelcem, ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem, w odpowiedniej
Wanilia i Kardamondziubkiem, to nie używam chochli. Zachęcam do podrzucania naleśników, bo to jest cała frajda smażenia :-) Wystarczy delikatnie podważyć placek widelcem a potem to już leci jak z płatka.Okej kiedy naleśniki są już nasmażone bierzemy się za nadzienie. Ser "dziubać" widelcem z cukrem i cynamonem, żadnych blenderów i mikserów. W tym wydaniu ma być porządny gruby wiejski
pieprzny smaczekPlacki ziemniaczane można robić na wiele sposobów dodając do nich ulubione składniki Składniki • 8 ziemniaków średnich • 2 jajka • 1 marchewka • 1 cebula • 1 ząbek czosnku • 200 g ulubionej wędliny • 50 g sera żółtego • 3 łyżki amarantusa • pęczek świeżych ziół pietruszka, lubczyk, tymianek • sól • pieprz sos • 3 łyżki śmietany • 2 łyżki majonezu • 1 ząbek czosnku • 1 ogórek kiszony • sól(...)odcisnąć do szklanki powstały sok • Do ziemniaków zetrzeć na drobnej tarce marchew , cebulę, czosnek i ser 2. • Do masy dodać jajka amarantus, skrobię co się osadziła na dnie szklanki, pokrojoną wędlinę,posiekane zioła. Wszystko razem wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć placki na rozgrzanym oleju 3. sos • Śmietanę wymieszać z majonezem .Na drobnej tarce zetrzeć ogórek kiszony
W królestwie smaków BeatyNajlepsze naleśniki z serem to naleśniki posmarowane kremowym serkiem waniliowym. Delikatnie chrupiące ze słodkim nadzieniem w środku. Z tego przepisu wychodzi ok. 6-7 dużych naleśników
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pozbycie się resztek z lodówki. Do jej przygotowania użyłam kilka kromek czerstwego chleba, a także kawałek wędzonej piersi z kurczaka, która została po robieniu sałatki, zalegającą rukolę i ser żółty, a także cebulę, którą zawsze się w domu znajdzie. Możecie oczywiście użyć innych dodatków, jakie akurat macie w lodówce: resztki wędlin, pieczonego mięsa z obiadu, paprykę, kukurydzę, pikle, itp. Danie(...)przekładamy na drugą stronę. Jeśli macie problemy z przełożeniem za pomocą łopatki, placek najlepiej zsunąć na talerz i z niego przełożyć z powrotem na patelnię. Po przełożeniu na placku układamy ulubione dodatki. Ja dałam pokrojoną w plastry wędzoną pierś kurczaka, posiekaną drobno cebulkę i starty ser żółty. Patelnię przykryłam pokrywką, aby ser się szybko rozpuścił i smażyłam jeszcze około
e-PrzepisyKulinarneczego chcieć więcej? No może żaby była mniej kaloryczna ale ciiiicho – jest smacznie Składniki: 4 placki tortilla 2 filety z kurczaka 1 papryka czerwona 1 niewielka cebula 3 łyżki kukurydzy konserwowej z puszki 1 kulka mozzarelli 15 dag sera żółtego gouda (lub innego) masło olej oliwa z oliwek 1/2 łyżeczki papryki słodkiej czerwonej sól pieprz Sos czosnkowy
MojaQchnia.plCiasto smarujemy sosem, posypujemy 2/3 ilości mozzarelli - według upodobań. Pieczemy 8-10 minut do zrumienienia. Gotową pizzę posypujemy resztą sera, układamy plastry pomidorów i świeżą bazylię. Od razu podajemy. Możemy skropić oliwą. PIZZA Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ, RUKOLĄ I MOZZARELLĄ: - 1 placek pizzy + 1/4 sosu (z przepisu bazowego) dodatki: Mozzarella - 1/2 kulki Szynka parmeńska/prosciutto - 40 g Rukola
Moje Kuchenne Rewelacjerozwałkować na średniej grubości placki .Przełożyć do blaszki wyłożonej papierem np.Saga. Każdy placek oddzielnie upiec w temp. 180 stopni przez około 15-20 min. Margarynę, połowę mleka i cukier zagotować. Następnie do gorącej masy dodać ser, roztrzepane jajka i gotować do momentu aż masa zacznie gęstnieć [cały czas mieszając masę
Moje domowe kucharzenieoliwek (kroimy je) / a few green olives ( cut it ) sos pomidorowy / tomato sauce starty żółty ser / grated cheese Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: ok. 30 min, ilość porcji:2 Naleśniki układamy na blacie tak aby końcówkami nachodziły na siebie tworząc jeden duży placek. Potem smarujemy je serkiem, kładziemy plastry boczku, następnie posypujemy je papryczką chili i czosnkiem. Zwijamy naleśniki(...)tworząc rulonik. Gotową roladę kroimy na kilka części (małe roladki). Do smaku posypujemy roladki startym serem, polewamy sosem i posypujemy oliwkami. Smacznego! ***** We put pancakes on the table, so that the ends overlap to form one large pancake. Then, we smear them cheese, we put slices of bacon, then we sprinkle them chili peppers and garlic. We roll pancakes creating
Projekty ze smakiemciasta) ¾ kostki świeżych drożdży szczypta cukru 100 ml oleju 4 cebule 2 ząbki czosnku 200 g młodego szpinaku lub rukoli 125 g sera mozzarella szczypta pieprzu szczypta soli 80 g boczku do pizzy trochę oleju z chili Przygotowanie: Mąkę przesiać do miski, zrobić w środku dziurkę(...)rukolę) opłukać i osuszyć. Rozgrzać piec do 250 stopni (bez termoobiegu). Ciasto jeszcze raz zagnieść, uformować wałkiem płaski, okrągły placek. Spód do pizzy położyć na papierze do pieczenia i włożyć na blachę. Na górze położyć plastry sera, boczku, krążki cebuli i posypać posiekanym czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem. Blaszkę wsunąć na spód piekarnika. Piec 15-20 minut. Wyjąć
Moja smaczna kuchniapiecach drzewnych i węglowych, a obecnie często po prostu na patelni. Nie wiem, czy zdajecie sobie sprawę, ale te mączne placki były podstawą dla Włochów do powstania pizzy, zaś w antycznej Grecji stanowiły tradycyjne pieczywo podawane z serem i ziołami. Sposób podania moich bazuje właśnie na starogreckim pomyśle, jednakże dodatki są jak najbardziej polskie. Podpłomyki można w zasadzie upiec
Food Square