placki z jabłkami - 2584 przepisów (strona:92/173)

Tarta z budyniem, jabłkami i rabarbarem 123

Dziś kolejny pomysł na ciasto z rabarbarem, choć więcej w nim jest jednak jabłka, bo rabarbaru została mi resztka. Można więc śmiało dodać go więcej, albo zrobić je wersji z samym tylko rabarbarem lub jabłkiem. Wszystkie warianty na pewno będą równi pyszne. Ciasto kruche jest bezglutenowe, jako że było to moje drugie podejście do takiego rodzaju ciasta i chyba(...)zimnego masła 1 jajko + 2 żółtka Masa budyniowa: 1 budyń waniliowy (64 g proszku) 500 ml mleka 3 łyżki ksylitolu/cukru Dodatkowo: ok. 150 g rabarbaru 3 średnie jabłka Wykonanie: Jabłka i rabarbar pokroić w kostkę. Rabarbar można dodatkowo obtoczyć w cukrze/ksylitolu. Ciasto kruche: Do miski wsypać mąki, dodać sól, ksylitol oraz pokrojone w kosteczkę zimne masło. Rozdrabniać składniki

Healthy food explorer
Expresowe ciasto 145

smak jak i również za to, że w zasadzie robi się je w minutę. Niesamowicie wilgotny placek podbił kubki smakowe wszystkich osób, które go spróbowały. Dziękuję jeszcze raz Basiu za ten przepis:). Jedyną moją modyfikacją w tym przepisie jest dodanie potarkowanych jabłek zamiast dżemu (akurat miałam pod ręką więc wykorzystałam) ale tak jak pisze Basia rodzaje dżemu możemy

Pieguskowa Kuchnia
Drożdżowe a'la racuchy 168

Białka ubi ć , połączy ć  z ciastem . Doda ć  rodzynki albo jabłka , wymiesza ć. Ciasto przykry, odstawi ć  w ciepłe miejsce na 10 - 15 minut. Olej rozgrza ć  na patelni. Z wilżoną wodą łyżką kłaś ć  placki.  Sma ż y ć  po 3 minuty z każdej strony.   Gotowe placki

Różne smaki w kuchni
Drożdżowe a'la racuchy 150

Białka ubi ć , połączy ć  z ciastem . Doda ć  rodzynki albo jabłka , wymiesza ć. Ciasto przykry, odstawi ć  w ciepłe miejsce na 10 - 15 minut. Olej rozgrza ć  na patelni. Z wilżoną wodą łyżką kłaś ć  placki.  Sma ż y ć  po 3 minuty z każdej strony.   Gotowe placki

Różne smaki w kuchni
PLACUSZKI ZIMNIACZANE Z JABŁKAMI I CUKINIĄ 212

postaci.I to jakich wykwintnych i wybornych.To nasze polskie placki ziemniaczane.Mogę powiedzieć , że te placki to hit w moim domu.Spróbujcie , a nie pożałujecie!.Zapraszam.  1 kg.ziemniaków 2 jajka 3-4 łyżki mąki 1 cebula 1 cukinia 2 jabłka sól pieprz Szczypta imbiru 1 łyżeczka cukru olej do smażenia  ************************************************ Ziemniaki obrać, umyć .Zetrzeć

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
mazurek czterowarstwowy 254

jabłek: 2000 g jabłek 1/2 szklanki cukru 1 galaretka np. o smaku agrestowym wykonanie: Jabłka obieramy. Ścieramy na tarce o grubych oczkach i smażymy z cukrem. Następnie zestawiamy z ognia, dodajemy suchą galaretkę. Dokładnie mieszamy. Jeszcze ciepłą masą przekładamy placki. przełożenie: ciasto orzechowe – masa jabłkowa – ciasto z makiem – masa jabłkowa- ciasto kokosowe

Domowy Smak Jedzenia
Placek królewski 158

startych na grubych oczkach jabłek, skórkę oraz sok z cytryny. Smażymy do miękkości jabłek, wsypujemy galaretkę i mieszamy. Studzimy.  3. Polewa: Margarynę rozpuszczamy, dodajemy cukier puder i mieszamy. Na końcu dodajemy kakao i energicznie mieszamy do połączenia składników. Placki przekładamy chłodną masą jabłkową, wierzch polewamy ciepłą polewą. Odstawiamy do zastygnięcia

Kuchnia w czekoladzie
Jabłecznik z budyniem 441

Przepis na jabłecznik z budyniem znalazłam u Kasi. W zasadzie, początkowo miałam zamiar upiec placek z mieszanymi owocami i pod tym kątem szukałam przepisu. Jednak, gdy trafiłam na jej bloga, to ciasto przykuło moją uwagę swoją prostotą i połączeniem jabłek z budyniem. Trochę jednak zmieniłam składniki i sposób przygotowania.    Składniki na ciasto:  - 500 g mąki tortowej

mojewypiekiinietylko
CIASTO BUDYNIOWO JABŁKOWE POD BEZĄ 268

Ciasto podobne do placka z malinami który robiłam według przepisu siostry Anieli. W dzisiejszej wersji zmieniłam kolejności warstw, na kruche ciasto wylałam budyń waniliowy, i na wierzchu ułożyłam jabłka posypane  letko  cynamonem a pod koniec pieczenia na ciasto wyłożyłam sztywną pianę z białek. Budyń gdy już całe ciasto dobrze wystygnie ma smak kremu, a kwaśne jabłka

RAROSSA
Racuchy z jabłkami na szybko... 167

cukru z prawdziwą wanilią i kardamonem - olej do smażenia - cukier puder do posypania PRZYGOTOWANIE: Kroimy jabłka w grubą kostkę i następnie wszystkie składniki mieszamy razem w misce lub garnku, na jednolitą masę.  Następnie rozgrzewamy olej na patelni i łyżką nakładamy placki. Na sam koniec posypujemy racuchy cukrem pudrem i gotowe. Smacznego

Zainspiruj się kuchnią
Mołdawska placinta z serem 122

bardzo smaczna. Te pszenne placki na kefirze lub maślance możesz usmażyć na patelni lub upiec w piekarniku. Prosta i sycąca placinta pasuje na śniadanie, obiad i na kolację. Jeśli nie lubisz sera, to przygotuj nadzienie z kapusty, z drobno pokrojonego mięsa lub z ziemniaków. W wersji na słodko świetnie smakuje placinta z jabłkami albo wiśniami. Przepis na mołdawskie(...)zrobić z ciasta drożdżowego. A jeśli totalnie brakuje Ci czasu wykorzystaj gotowe ciasto francuskie.  Prosty chlebek z patelni nadziewany serem. Mołdawska placinta z serem proporcje na 4-5 placków 250 g kefiru lub maślanki lub jogurtu rozmieszanego z odrobiną wody pół łyżki białego octu winnego 1 łyżka oleju  1 czubata łyżeczka cukru  pół łyżeczki soli 1 czubata

Cztery Fajery
Placek korzenno - jabłkowy 105

mąki pszennej 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1 łyżeczka przyprawy korzennej do pierników 3 średnie kwaskowe jabłka (szara reneta) 2 łyżki soku z jabłek 35 g płatków migdałowych szczypta soli Jabłka myjemy, obieramy, i ścieramy na tarce o dużych oczkach. W dużym naczyniu ucieramy na puszystą masę margarynę razem z cukrami. Cały(...)dodajemy lekko odciśnięte starte jabłka i dwie łyżki soku - delikatnie mieszamy. Ciasto wyjdzie półpłynne. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Na dno wysypujemy płatki migdałowe i wylewamy ciasto, wierzch wygładzamy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut (do suchego patyczka). Zostawiamy jeszcze 5 minut w zamkniętym, ale wyłączonym piekarniku po czym wyjmujemy i studzimy. Placek korzenno - jabłkowy Placek

peggiwkuchni
Najlepsze ciasta i ciasteczkaa Boże Narodzenie 2022 83

makowy  Makowa pokusa Makowa panienka Euforia Miodowniki:   Miodownik z kremem grysikowym - stefanka Królewiec z makiem Marlenka Z jabłkami Miodek   Serniki:     Sernik piernikowy Pyszny sernik Sernik z białą czekoladą Puchaty sernik Sernik z makiem i jabłkami Sernik z brzoskwiniami i kokosową kruszonką Sernik wiedeński Sernik z kokosową bezą Sernik z kruszonka Sernik brownie(...)orzechami: Orzechowa pokusa Orzechowy przekładaniec Monte Snikers Marysieńka Orzechowiec Krówka Placek iłowiecki Kora orzechowa Czekoladowy orzeszek Czekoladowe z kremem Kostka kajmakowo orzechowa Ciasta z kremem: Pawi ogon Capuccino Chałwowo brzoskwiniowe Słodki puszek Kremówka Słonecznikowiec Sezamowiec Smaczek Pani Walewska Ciasto z kulkami i kremową pianka Kruche z kokosem i jabłkami Kubanka Łabędzi puch Pijana kukułka Kokosowy przekładaniec Lion Czekoladowy

Cynamonowe szczęście
RACUSZKI Z JABŁKAMI - na kefirze, wypróbowany przepis 250

racuchy bez mleka i drożdży. Jak smażyć racuchy z jabłkami? Chyba nikt z nas nie lubi racuchów, tudzież innych placuszków, które po usmażeniu robią się płaskie niczym naleśnik. Na patelni piękne i puchate, a zaraz po zdjęciu z niej przykra niespodzianka w postaci płaskiego jak deska placka. A więc, aby tego uniknąć, racuszki, czy te na drożdżach(...)ważne jest, aby smażyć racuszki powoli, w przeciwnym razie racuchy zbyt szybko zarumienią się od spodu i będzie trzeba przewrócić je na drugą stronę w nieodpowiednim momencie. Racuszki z jabłkami fot. Moja Książka Kucharska Tak usmażone racuszki powinny być puchate i chrupiące nawet po zdjęciu z patelni. Racuszki z jabłkami fot. Moja Książka Kucharska Racuchy z jabłkami

Moja Książka Kucharska