syropem daktylowym (można go zastąpić syropem z agawy lub miodem), a zamiennikiem białej mąki jest mąka kokosowa, którą można spożywać na surowo i jest bogatym źródłem błonnika. Jest banalnie prosta w wykonaniu i przygotujemy ją w kilka chwil, a najdłuższe z tego wszystkiego jest jej chłodzenie 😉 Kawałkiem takiej rolady możemy delektować się bez wyrzutów sumienia. Składniki: 1 szklanka mąki(...)następnie zagniatamy ciasto i formujemy z niego kulę. Gdy ciasto jest zbyt kruche możemy dodać jeszcze wody kokosowej. Ciasto rozwałkowujemy między dwoma papierami do pieczenia, na duży prostokątny placek. Na cieście rozsmarowujemy nadzienie kokosowe, a następnie zwijamy w rulon, pomagając sobie papierem do pieczenia. Wkładamy do lodówki na około 1-2 godz. i po wyciągnięciu z lodówki możemy pokroić
Kuchnia MagdaLenymasę. Podziel ciasto na trzy części, jedną część włóż do zamrażarki, a pozostałe dwie części zlep razem i rozwałkuj na placek wielkości blaszki w której będzie się piekł placek. Ja piekłem na blaszce o wymiarach 40 x 24 cm. Blaszkę oczywiście wyściel papierem do pieczenia. Ciasto wyłóż na blaszkę i w razie potrzeby wyrównaj np. palcami. Na ciasto(...)koniec smażenia soku z cytryny. J abłecznik ten jest bardzo kruchy i smaczny. Ja go bardzo lubię , do tej pory nie jadłem lepszego ! Polecam ten przepis jest prosty, a zawsze się udaje i wybornie smakuje ! :) Spód ciasta możesz posypać kaszą manną , wchłonie ona nadmiar soku z jabłek Starte ciasto możesz wyrównać widelcem, aby we wszystkich miejscach było po równo
Przepisy i porady kulinarnesyropem daktylowym (można go zastąpić syropem z agawy lub miodem), a zamiennikiem białej mąki jest mąka kokosowa, którą można spożywać na surowo i jest bogatym źródłem błonnika. Jest banalnie prosta w wykonaniu i przygotujemy ją w kilka chwil, a najdłuższe z tego wszystkiego jest jej chłodzenie 😉 Kawałkiem takiej rolady możemy delektować się bez wyrzutów sumienia. Składniki: 3/4 szklanki mąki(...)następnie zagniatamy ciasto i formujemy z niego kulę. Gdy ciasto jest zbyt kruche możemy dodać jeszcze wody kokosowej. Ciasto rozwałkowujemy między dwoma papierami do pieczenia, na duży prostokątny placek. Na cieście rozsmarowujemy nadzienie kokosowe, a następnie zwijamy w rulon, pomagając sobie papierem do pieczenia. Wkładamy do lodówki na około 1-2 godz. i po wyciągnięciu z lodówki możemy pokroić
Kuchnia MagdaLenyMini pizze robiłam na obiad, ale z cała pewnością mogą też być na kolacje. Ciasto jest cienkie i delikatne, natomiast dodanie obydwóch czubryc oraz wędzonej papryki
Gotowanie...to proste !Bardziej podobne do polskich racuszków na maślance niż do naleśników ... trochę jak angielskie pancake's, nieduże, puszyste. Mogą być na drożdżach (chociaż ten składnik stosowany jest
Walijskie Pichcenielutego przypada Międzynarodowy Dzień Pizzy. Nie zdziwi Was zatem przepis, który się dzisiaj pojawi Ten przepis jest banalnie prosty. Dodatkowo możecie go w dowolny sposób zmieniać. Jeśli nie lubicie jakiegoś sera po prostu go pomińcie, danie nie straci na smaku. Nie wiem jak u Was, ale u mnie w lodówce bardzo często zostają resztki różnych serów, taka pizza to genialny(...)nadajemy jej kształt koła (można to zrobić rękoma lub, jeśli chcemy cieńsze ciasto, rozwałkować). Ciasto dokładnie smarujemy oliwą z oliwek (dzięki temu ciasto nie wchłonie sosu) i sosem pomidorowym. Placek posypujemy obficie startym żółtym serem i parmezanem. Układamy na nim pokrojony w kostkę ser typu feta, plasterki mozzarelli i sera camembert. Tak przygotowaną pizzę przekładamy na kamień
PatiGotujePizza z serowymi brzegami jest smaczną alternatywą dla smakoszy tego wypieku i sera. Dzięki temu pizza jest zjadana do samego końca. Przepis jest prosty i myślę że każdy sobie poradzi z jej przygotowaniem i upieczeniem, w dodatku jest mega smaczna. Polecam(...)Sery ścieramy na tarce i mieszamy, pieczarki, paprykę i cebulę drobno kroimy. Ciasto wykładamy na posypany blat mąką, lekko je zagniatamy i dzielimy na dwie części. Rozwałkowujemy na cienki placek odpowiadający blaszce na pizzę, brzegi ciasta smarujemy wodą, i wokół brzegów rozsypujemy ser, zlepiamy je ku środkowi tak aby ser był schowany. Placek smarujemy sosem pomidorowym
Kulinarne Fantazje MarioliOprócz wysokiej jakości artykułów sklep oferuje atrakcyjne ceny. Oferta jest na prawdę bogata, różnorodna i ciekawa, dzięki której na pewno nie wyjdziesz z tego sklepu z pustym koszykiem :) Prosta, przejrzysta i czytelna szata graficzna pozwala na swobodne poruszanie się po sklepie, a znalezienie poszukiwanego produktu nie powinno sprawiać żadnych trudności. Zobaczcie co ja wybrałam. Niektóre produkty krótko opiszę(...)niski indeks glikemiczny , dzięki czemu może być stosowany przez diabetyków, ponieważ nie podnosi poziomu cukru we krwi, a go stabilizuje! Ponad to można go używać na wiele sposobów, owsianki, placki, wypieki na pewno zyskają dodatkowego pysznego smaku z dodatkiem cukru kokosowego. MATCHA Ta zielona herbata również jest dla mnie nowością i także zawsze bardzo chciałam jej spróbować. Składa się
Zdrowie na języku :PJesień to czas, w którym nasz naszych stołach króluje dynia. Można ją przyrządzić na słodko i w sposób wytrawny. Dzisiaj propozycja na na szybkie śniadanie. Placuszki
Ania i Marcin gotująchoć jednego kawałeczka. Zawsze myślałam, że samodzielne wykonanie sezamków jest bardzo trudne i rezygnowałam. W końcu górę wzięła moja ciekawość i upór, że co ja nie zrobię takiego prostego przepisu. Powiem, że się opłaciło, bo sezamki wyszły pyszne i bardziej mi smakowały niż te ze sklepu. Trudnym momentem podczas przygotowania jest sam koniec, gdy bardzo szybko trzeba wałkować jeszcze(...)wymieszać i po chwili zdjąć z palnika. Następnie wsypać sezam, szybko wymieszać, aby masa była jednolita. Gorącą masę szybko wyłożyć na papier, przykryć drugim arkuszem papieru i rozwałkować na placek o grubości 0,5 cm. Od jeszcze ciepłego placka odkleić koniecznie papiery (gdy wystygnie będzie to bardzo trudne) i ostrym nożem pokroić go na małe prostokąty
Kuchcik gotujeMini galette z bananami i chrupiącym musli Prosty, pyszny bananowy deser z chrupiącym musli. Z tego przepisu możecie oczywiście przygotować również tradycyjną tartę (22 cm), ale ja polecam Wam spróbować tą wersję. Takie galette możecie urozmaicić również w inne owoce np. jabłka i dodać odrobinę czekolady startej na tarce. Tu można próbować różnych wariantów, zachęcam do eksperymentowania Spróbujcie. Do przygotowania(...)folię spożywczą. Wkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę lub na krócej do zamrażalnika. Ciasto dzielimy na dwie części, każdą rozwałkowujemy na silikonowej macie (można odrobinę podsypać mąką). Placki ciasta powinny być większe niż deserowy talerzyk. Na środek każdego placka układamy deserowy talerzyk, lekko dociskamy aby wyznaczyć kształt koła. W to miejsce układamy plasterki bananów i posypujemy
Słodkie okruszkikażde „zwykłe ciasto”, wystarczy pokroić je w mniejsze porcje niż dla dorosłych. Moim sprawdzonym sposobem na podanie lub zabranie ciasta na szkolną imprezkę jest umieszczenie małych kawałków placka w foremkach do babeczek. Wystarczy pokroić ciasto w zgrabne kwadraciki i ułożyć je w papierowych papilotkach, wówczas dzieci mogą się nim zajadać nawet bez użycia talerzyków. Na zdjęciu jest
Blog z ApetytemŚwiąteczna biesiada przy stole nie obędzie się bez pysznej makowej strucli, tym razem z dodatkiem dwukolorowego ciasta drożdżowego, jest prosta w przygotowaniu, bez trudu poradzi sobie z nią każdy. Przepis na dwie średnie strucle. Składniki: Ciasto: 65 dag mąki pszennej tortowej 35 g świeżych drożdży 350 ml mleka 3,2% 1 łyżeczka mielonej skórki pomarańczowej 120 g cukru ½ łyżeczki pasty(...)puszki wyłożyć do miseczki, dodać jedno całe jajko, skórkę z pomarańczy oraz mielony migdały, całość wymieszać. Przygotowanie strucli: Ciasto białe podzielić na dwie części rozwałkować na dwa prostokątne placki, z ciasta czerwonego zrobić w rekach ruloniki rozłożyć na ukos na białym cieście co 10 cm lekko spłaszczyć wałkiem rozsmarować równomiernie masę makową -zostawiając około 2 cm od brzegów, całość
Wanilia i KardamonPyszna, krucha tarta z jabłkami zatopionymi w śmietankowej masie pachnącej wanilią... Wprost rozpływa się w ustach! Szybka, prosta i z łatwo dostępnych składników. Często gości w naszym domu, kiedy potrzebuję ciasta na szybko, bo mają wpaść goście. Przepis zaczerpnięty z programu Pascala Brodnickiego "Po prostu gotuj" z małymi modyfikacjami. Składniki: 20 g cukru pudru 4 jajka (w tym 2 żółtka(...)łyżki cukru i całość krótko wymieszaj mikserem. Laskę wanilii rozkrój wzdłuż i wyskrob pestki, a następnie przełóż je do masy i wymieszaj. Schłodzone ciasto rozwałkuj na dość cienki placek. Wysmaruj foremkę masłem lub spryskaj spray'em. Nawiń ciasto na wałek i przełóż delikatnie do formy, powoli rozwijając. Wylep dokładnie formę ciastem, aby dobrze przylegało do jej brzegów. Odetnij kawałki
MyCookBook.plPod koniec kwietnia miałam przyjemność, a właściwie moje pociechy ją miały – bo to one były testerami ;), wziąć udział w projekcie Danonków na platformie TRND, który
Słodkie okruszki