placek niebo - 1500 przepisów (strona:76/100)

FARSZYNKI MARCHEWKOWE Z AKSAMITNYM FARSZEM 128

blogu bezmięsne dania, które warto spróbować:   KOTLETY JAJECZNE Z PAPRYKĄ     ZIEMNIACZANE Z GROSZKIEM CUKROWYM     SAJGONKI Z WARZYWAMI I GOTOWYM SOSEM     PLACKI Z SELERA Z TZATZIKI I OLIWKAMI     DYNIA Z WARZYWAMI I KOZIM SEREM     GOŁĄBKI WEGETARIAŃSKIE Z PAK CHOI     STEKI Z KALAFIORA Z TZATZIKI Z RZODKWI(...)mąką. 6. Mokrymi dłońmi uformuj równe kulki. Powstałe kulki umieść na przygotowanym papierze z mąką. Pamiętaj o moczeniu rąk to bardzo ułatwia pracę. Kulki rozpłaszczaj na papierze tak by utworzyć około 8-10 cm okręgi. 7. Serek aksamitny, naturalny przełóż do miski, dodaj poszatkowaną pietruszkę oraz posiekaną dymkę. Wymieszaj dokładnie. 8. Wykładaj po łyżeczce farszu na każdą farszynkę, i mokrymi

globuskulinarny
Wspaniała domowa pizza 110

które znajdziecie tutaj: http://proste-przepisy.pl/uniwersalne-ciasto-drozdzowe/ . Lista zakupów: Ciasto z uniwersalnego przepisu: 3 szklanki mąki 3 łyżki oliwy z oliwek 1 szklanka ciepłej wody Ma być na tyle ciepła, by nie parzyć po włożeniu do niej palca. 1 łyżeczka soli Oryginalny przepis mówi o ½ łyżeczki, jednak polecam delikatnie zwiększyć tę ilość. ½ łyżeczki cukru ¼ kostki drożdży (25 g) Sos pomidorowy(...)niego kształt wałka, który następnie dzielimy na 2 równe części. Z każdego z tych kawałków możemy stworzyć osobną pizzę, postępując według dalszych kroków. Wałkujemy ciasto na mniej więcej okrągły placek, po czym przekładamy go na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto smarujemy sosem, posypujemy serem i wykładamy ulubionymi składnikami. Wstawiamy pizzę do piekarnika rozgrzanego

Proste-przepisy.pl
,,Złota rosa z jagodami’’ 175

jagody na upieczone ciasto i dalej pieczemy przez 10 minut. W tym momencie ubijamy białka z cukrem na sztywną pianę. Po 10 minutach przekładamy gotową pianę z białek na placka. Pieczemy jeszcze przez 15 minut. Do wykonania ciasta wykorzystałam prostokątną tortownicę z przykrywką. Brytfanka będzie niezastąpiona dla każdego miłośnika wypieków. Idealna do pieczenia smacznych ciast. Produkt wykonany z wysokiej(...)Produkty posłużą na co dzień, święta, urodziny jak i spotkania towarzyskie. Formy do pieczenia pozwolą na łatwe wyjmowanie gotowych ciastek i ich dekorowanie będzie czystą przyjemnością. Wystarczy tak niewiele by zachwycić swoich bliskich, którzy zagoszczą przy naszym stole

Podróż w kulinaria
Czekoladowe placuszki 2.0 i Obca 234

oczyszczoną. Następnie dolewaj ulubionego mleka tak, aby wyszło dość gęste ciasto. Dosłodź masę syropem. Rozgrzej olej na patelni i smaż placuszki z obu stron (1 łyżka ciasta na 1 placek). I jeszcze słów kilka o ostatnio obejrzanym filmie w Kinie Letnim Zorza : Obca (2010, Feo Aladag). Bita przez męża Umay, postanawia wyjechać z synkiem ze Stanbułu do rodzinnego domu(...)small pancakes on both sides (1 tbs batter for 1 pancake). And a few more words about a recently seen film: Die Fremde (2010, Feo Aladag). Umay, abused by her husband, decides to leave Istanbul with her son and go to her family home in Berlin. However, the family don't help them, so they stay at a women

Qlinarnie i Qlinarnie
Wspaniała, domowa Pizza 197

które znajdziecie tutaj: http://proste-przepisy.pl/uniwersalne-ciasto-drozdzowe/ . Lista zakupów: Ciasto z uniwersalnego przepisu: 3 szklanki mąki 3 łyżki oliwy z oliwek 1 szklanka ciepłej wody Ma być na tyle ciepła, by nie parzyć po włożeniu do niej palca. 1 łyżeczka soli Oryginalny przepis mówi o ½ łyżeczki, jednak polecam delikatnie zwiększyć tę ilość. ½ łyżeczki cukru ¼ kostki drożdży (25 g) Sos pomidorowy(...)niego kształt wałka, który następnie dzielimy na 2 równe części. Z każdego z tych kawałków możemy stworzyć osobną pizzę, postępując według dalszych kroków. Wałkujemy ciasto na mniej-więcej okrągły placek, po czym przekładamy go na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto smarujemy sosem, posypujemy serem i wykładamy ulubionymi składnikami. Wstawiamy pizzę do piekarnika rozgrzanego

Proste-przepisy.pl
Chili con carne 156

jednak dobrej jakości mielona wołowina, papryka, czerwona fasola oraz odpowiednie przyprawy. Przepis, według którego przygotowałem tą pyszną i niezwykle prostą potrawę, jest nieco zmodyfikowaną wersją meksykańskiego oryginału. Tajemnicą by nasze Chili się udało jest przysmażenie cebuli i mięsa na złoty kolor, a następnie powolne gotowanie potrawy do miękkości poprzez stopniowe dolewanie bulionu. Dzięki temu mięso i papryka stają się(...)powstać gęsty sos. Gdy papryka już zmięknie wrzucić opłukaną z zalewy fasolę i pogotować jeszcze chwilę. Na koniec doprawić ewentualnie solą i sosem Tabasco. Podawać z ryżem. Polecam również placki meksykańskiej tortilli, guacamole, czy nachosy jako dodatek. Smacznego

Food Square
Tartinki z figami, ricottą i szynką 199

Piekny mamy wrzesień tej jesieni:  rześkie poranki, jeszcze gorące dni i podogne, aż czerwone zachody słońca. Te ostatnie zawsze wróżą piękny kolejny dzień,  bezchmurne chabrowe niebo i czyhające na każdym kroku nitki babiego lata. Chwilo trwaj) Wrzesień to również miesiąc ostatnich fig, które uwielbiam. Zapraszam na figi w wersji wytrawnych(...)klejące się do rąk. W razie potrzeby należy dodać trochę wody. Wyrobione ciasto zawijamy w folię, chłodzimy w lodówce przez 30min. Po tym czasie ciasto wałkujemy na cieńki placek, pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Na rozwałkowanym cieście odciskamy sześć foremek (8 cm) i odcinamy brzegi z 0,5 cm zapasem. Foremki smarujemy masłem, wykładamy ciastem i odcinamy ewentualne

Mia Cucina Sofieta
Sylwestrowe przekąski - Tapas. 499

kiełbasy, aby chronił przed muchami. Z czasem zaczęto dodawać cienką kromkę chleba z różnymi dodatkami . Osobiście uwielbiam tapas, które są nie tylko małą przekąską, ale jednocześnie stylem życia, sposobem by przy stole spędzić czas nie tylko jedząc, ale i  poznając problemy innych, dzieląc się plotkami z sąsiedztwa.  Tapas  to rytuał składający się z  sherry ( Jerez(...)przepysznych specjałów, że wybór staje się prawdziwą udręką. Zgodnie z tradycją tapas podaje się z  fino- wytrawnym, lekkim sherry oraz wykałaczkami lub widelczykami. Na koniec moje ulubione tapas: - placek z tortilli posmarować lekko majonezem, obłożyć cienkimi plasterkami szynki serrano. Na szynce ułożyć listki rukoli i kilka pokrojonych w paski suszonych pomidorów. Skropić aceto balsamiko i całość zrolować. Pokroić

Kulinarny karnet Christophera
Uszka z kapustą i grzybami 1658

pszennej (typ 500) 250 ml wrzątku 50 g masła 2 żółtka szczypta soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Farsz do uszek Grzyby zalać zimną wodą i odstawić na kilka godzin, by napęczniały. Po upływie czasu przelać do garnka i gotować na małej mocy palnika przed 15 minut. Ugotowane grzyby przecedzić przez sitko, powstały wywar przelać do naczynia. Po ostygnięciu grzyby posiekać(...)drewnianej łyżki. Następnie wyrabiamy ciasto, do momentu, aż zacznie łatwo odchodzić od dłoni. Gotowe ciasto odstawiamy na 30 minut. Ciasto dzielimy na kilka części. Jedną część wałkujemy na cienki placek, pozostałe odkładamy do woreczka, aby nie obeschły. Z uformowanego placka wycinamy kółeczka, za pomocą kieliszka. Na każde kółeczko nakładamy farsz, lepimy jak pierogi, a następnie złączamy oba końce

Przepiski.pl
Placek z rabarbarem na maślance 124

wiosny i moich ulubionych: rabarbaru i truskawek. Wprawdzie miałam być na diecie, ale na dietę zawsze przyjdzie czas, a rabarbar jest tak krótko. Więc zapraszam Was dzisiaj na pyszny placek po brzegi wypełniony rabarbarem, pyszny wilgotny i sowicie obsypany kruszonką. Trzeba dostrzegać te małe radości w życiu, a jedną z takich radości jest wspólne pieczenie i jedzenie. Składniki(...)termoobiegu. Wyjąć, wystudzić. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem. Kruszonka: 70 g masła 10 łyżek mąki pszennej 4 łyżki cukru 16 g cukru wanilinowego Wszystkie składniki wyrobić między palcami, by powstała kruszonka

dom-agi.pl
Ciasto porzeczkowo-serowe 161

wiele okazji. A jego wyjątkowo smak z pewnością zachwyci gości. Bo kto nie lubi idealnie nasączonego ciasta? Mama przygotowywała to ciasto wielokrotnie i zapewniam, że warto poświęcić trochę czasu, by je przygotować. Przepis pochodzi STĄD . Składniki: Ciasto: 5 jajek 1 i 1/2 szklanki mąki 1 i 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki oleju rzepakowego 1/2 szklanki wody 1 łyżeczka proszku(...)połową ponczu pierwszy blat ciasta. Posmarować połową dżemu. Masło utrzeć na puch, stopniowo dodawać do niego ser oraz cukier puder. Utrzeć na gładką masę, którą należy rozsmarować na pierwszym placku. Masę serową przykryć drugim blatem. Ponownie polać całość pozostałym ponczem i posmarować resztą dżemu. Śmietankę ubić na sztywno, a pod koniec dodać cukier puder oraz serek mascarpone. Zmiksować na gładką

Pasja Smaku
Racuchy serowe 725

Racuchy serowe są bardzo udanym pomysłem na letnią kolację lub śniadanie. Gdy mamy więcej czasu i nigdzie nam się nie śpieszy pozwólmy sobie na spokojne przygotowanie

sierotka maRysia w kuchni
Tradycyjna szarlotka mojej Mamy 206

Macie takie dania czy wypieki, które kojarzą Wam się z dzieciństwem? Ja mam kilka takich "smaków". Między innymi właśnie tą szarlotkę. Sposób przekładania "na trzy" moja

Cakes By Kejt
Cukinia panierowana 133

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cukinia w panierce Cukinia należy do najpopularniejszych warzyw w sezonie letnim. Z jej dodatkiem można przygotować wiele ciekawych dań i przekąsek. Najpopularniejsze danie to oczywiście placki z cukinii , które smakują obłędnie. Kolejnym pomysłem na przygotowanie tego warzywa to cukinia z patelni w chrupiącej panierce. Smakuje naprawdę świetnie, a samo jej przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy pokroić(...)widelcem oraz bułkę tartą. Panierujemy każdy kawałek cukinii kolejno w mące, jajku i bułce. Panierowaną cukinię smażymy z oby stron na rozgrzanym oleju. Gotowe talarki odkładamy na ręcznik papierowy, by je odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Cukinię serwujemy samą lub z dodatkiem ketchupu czy sosu czosnkowego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Cukinia panierowana pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Racuchy vs ołatki 183

faktu czy nie macie nic lepszego do roboty, bo w tym czasie moglibyście spędzić czas z ludźmi, a jeśli nikt Was nie lubi, to np. poczytać. To drugie by się przydało w tej konkretnej sytuacji. Puryści powiedzą że tylko wołowina i nic innego i będą hejtować każdy inny składnik. OK, to jestem w stanie zrozumieć, ale czym się różni fishburger(...)burger ? Ja wiem, że dużo miejskich dzieci myśli że krowy są fioletowe, ale nawet jeśli, to zapewniam Was ja, który doił w dzieciństwie krowę, że nie widziałem ryby, która by ją przypominała. Abstrahując już od tego, że ryba, w myśl definicji handlowej, to nie mięso. Więc czemu fishburger tak, a vegeburger już nie? Mam coś dla Was kochani, może

Kryzysowa Książka Kucharska