piersi - 15384 przepisów (strona:206/1026)

Pierś z indyka z brzoskwiniami 113

Pierś z indyka z brzoskwiniami pieczona w piekarniku. Przesmażone na patelni mięso z indyka przekładamy do naczynia żaroodpornego, mieszamy z dojrzałymi i soczystymi brzoskwiniami, pokrojonymi w kawałki. Dusimy razem ze świeżym majerankiem. Podajemy np. z młodymi ziemniaczkami i mizerią . Pysznie, zdrowo i dietetycznie. The post Pierś z indyka z brzoskwiniami appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Filet z kurczaka z szynką i serem w sezamowej panierce 207

Mięso kurczaka z szynką i serem (najlepiej takim ciągnącym się po zapieczeniu) zna chyba każdy. Ja zamiast rozbijać cienkie kotlety i zawijać je w roladki, postanowiłam naciąć niewielkich rozmiarów piersi i nacięcie to wypełnić szynką oraz serem. Do panierki dodałam też niewielką ilość ziaren sezamu. Drobna zmiana, a podziałała na korzyść. 4 pojedyncze małe piersi kurczaka kawałeczek żółtego sera

Smaki Na Talerzu
Naleśniki z kurczakiem, kurkami i parmezanem 177

Składniki: Ciasto na naleśniki: 3 szklanki mąki pszennej 2 szklanki wody gazowanej 1 szklanka mleka 2 jajka 2 łyżki oleju sól Farsz: 1 podwójna pierś z kurczaka (około 0,5 kg) 700 g kurek 1 cebula 4 ząbki czosnku 200 g śmietany 18% 6 łyżek tartego parmezanu 2 łyżki tymianku sól, pieprz ziołowy 2 łyżki oleju 2 łyżki masła(...)pęczka natki pietruszki Sposób wykonania: Ciasto: Wszystkie składniki ciasta miksujemy. Patelnię smarujemy odrobiną oleju i podgrzewamy.  Smażymy cienkie naleśniki z obydwu stron na złoty kolor. Farsz: Pierś z kurczaka kroimy w małą kostkę, oprószamy tymiankiem, solą i pieprzem. Przesmażamy na rozgrzanym oleju. Gdy kurczak się zarumieni odkładamy go na talerz a na patelni po jego smażeniu roztapiamy masło

Qchnia po prostu
Aromatyczny kurczak w ananasie, czyli pomysł na lekką, romantyczną kolację 264

towarzystwa zaprosiłam mocno schłodzony cydr z mrożonymi truskawkami. Efekt? W oczach pojawiają się serduszka *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Oczyść pierś z kurczaka z błonek i pokrój w drobną kostkę. Oprósz go delikatnie solą. Ananasa rozkrój na pół, wytnij środek zostawiając trochę miąższu na bokach, by powstały miseczki. Wykrój i odrzuć(...)wlej na patelnię. Zagotuj i gotuj przez chwilę aż sos zgęstnieje a pozostałe elementy się rozgotują. Przełóż do miseczek z ananasa, posyp czarnuszką i listkami kolendry. Składniki 1 pojedyncza pierś kurczaka, pokrojona w równą kostkę około 1,5 cm 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka drobno startego imbiru 1 duży ząbek czosnku – starty lub bardzo drobno posiekany 1 czerwona cebula

Eat me! Fit me!
Szaszłyki z kurczakiem i cukinią z grilla. I kilka słów o udanym grillowaniu. 182

możecie przygotować jakąś prostą lekką sałatkę i… zapewniam, że każdy wróci do domu zadowolony i… najedzony Szaszłyki z kurczakiem i cukinią z grilla Składniki: około 400 g piersi z kurczaka około 400 g cukinii po połowie czerwonej, żółtej i zielonej papryki 5 łyżek oliwy z oliwek 1 cebula 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka suszonego oregano 1/2 łyżeczki ostrej(...)sól i świeżo mielony pieprz 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego kilka plasterków boczku (opcjonalnie) kilka małych pomidorków Przygotowanie: W miseczce mieszamy oliwę z oliwek z przyprawami. Piersi z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do miski i polewamy mieszanką przypraw. Mieszamy tak, aby przyprawy pokryły mięso. Odstawiamy do lodówki na godzinę. Tak przygotowane mięso zabieramy na grilla

Słodkie okruszki
Warstwowa sałatka z kurczakiem, fetą i brokułami 934

moim bliskim Warstwowa sałatka z kurczakiem, fetą i brokułami Drukuj przepis Czas gotowania: 60 Składniki -1 brokuł -350 g pomidorków koktajlowych lub 4 średniej wielkości pomidory -1 pierś z kurczaka (500 g) -olej do smażenia -sól, pieprz -0,5 łyżeczki słodkiej papryki -2 łyżeczki curry -1 puszka kukurydzy -1 opakowanie sera typu feta -garść pestek słonecznika Sos czosnkowy: -4 łyżki(...)jogurtu greckiego lub naturalnego (ja wolę grecki) -3 łyżki majonezu -3 ząbki czosnku -sól, pieprz do smaku -zioła prowansalskie do smaku Przygotowanie --> Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Posypujemy solą, pieprzem, słodką papryką i curry. Dobrze mieszamy, następnie smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju, do zrumienienia. Studzimy. --> Brokuła dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonej wodzie

Marta Gotuje
Sałatka z ryżem idealna do pracy. Przepis krok po kroku. 219

naszego przepisu, zostaw proszę komentarz pod spodem   SMACZNEGO!   Sałatka z ryżem idealna do pracy   Składniki:   200 g białego długoziarnistego ryżu 250 g piersi z kurczaka 2 łyżki oleju roślinnego 1 mała czerwona papryka garść korniszonów ½ pęczka szczypiorku 1 mała puszka kukurydzy (212 ml) 1 mała puszka czerwonej fasoli (212 ml) 2 łyżki(...)majonezu, najlepiej domowego 2 ząbki czosnku sól, pieprz   Przygotowanie:   Ryż ugotuj w osolonym wrzątku, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.   Każdą pierś przetnij wzdłuż, na dwa płaty, dopraw solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż mięso do uzyskania ładnego, ciemnozłotego koloru. Odłóż do przestudzenia, następnie dość drobno pokrój.   Paprykę

kuron.com.pl
Kurczak po chińsku 709

następnie otaczamy pikantnym ciastem i ponownie krótko smażymy. Mięso wychodzi mięciutkie, a ciasto przyjemnie chrupiące. Podane razem ze słodkim sosem chilli jest świetną propozycją imprezowej przekąski. 400-500 g piersi kurczaka 5 ząbków czosnku 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oleju sezamowego 1/2 łyżeczki octu ryżowego (nie miałam, wykorzystałam ocet winny) 2/3 szkl. mąki pszennej 1/3 szkl. mąki ziemniaczanej proszek(...)pieczenia chilli w proszku sól Oczyszczone piersi kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do plastikowego pojemnika, lub innego naczynia, w którym będziemy mięso marynować. W małej miseczce mieszamy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, sos sojowy, olej sezamowy oraz ocet ryżowy. Przygotowaną marynatę łączymy z kawałkami kurczaka, mieszamy. Odstawiamy pod przykryciem na około 2 godziny do lodówki. Po tym czasie mięso

Smaki Na Talerzu
Sałatka z grillowanym kurczakiem i truskawkami 136

Kurczak, sałata, ser, prażony słonecznik a do tego truskawki. Pyszna kompozycja smaków na jednym talerzu. Po pro stu pycha. składniki: 2-3 garście porwanej sałaty pojedyńcza pierś z kurczaka ok 300 g 10 małych truskawek 100 g sera sałatkowego 2 garstki słonecznika sól,pieprz słodka papryka olej rzepakowy olej rydzowy sos balsamiczny 6 kwiatków nasturcji Składniki na 2 porcje sałatki(...)Pierś kurczaka rozkroić na dwa płaty mięsa. Następnie mięso oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką. Skropić delikatnie olejem rzepakowym. Rozgrzać patelnię grillową i grillować mięsko z obu stron. Odłożyć na talerz do przestudzenia. Słonecznik uprażyć na suchej patelni i również odłożyć do przestudzenia. Na talerzach ułożyć porwaną sałatę, u mnie masłowa i krucha lodowa. Małe truskawki przekroić na pół

Monia miesza i gotuje
Kurczak zagrodowy na luzie 156

jego ilość powinna być zbliżona do tej, którą proponuję. Jest w sam raz do tej wielkości kurczaka. Kurczak faszerowany Potrzebujemy Kurczak zagrodowy około 2kg Nadzienie do kurczaka 400g zmielonej piersi z indyka, 2 jajka, 2-3 łyżki bułki tartej lub dowolnej ugotowanej kaszy, 1-2 ząbki czosnku, 1 papryczka chili, garść liści pokrzywy, garść świeżego pokrojonego tymianku, 8-10 oliwek(...)które ewentualnie zostały na korpusie lub oddzieliły się w trakcie luzowania. Wyluzowany płaszcz kurczaka rozkładamy na desce, doprawiamy solą i pieprzem. Na skórze układamy liście pokrzywy albo szpinaku. Zmielone piersi indyka doprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy żółtka, bułkę, tymianek, pokrojoną drobno papryczkę i czosnek. Wyrabiamy dokładnie jak farsz do mielonych kotletów. Pianę z białek ubijamy i dodajemy na końcu. Wykładamy farsz

Leśny Zakątek
Pieczone nuggetsy 140

łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 0,5 łyżeczki pieprzu czarnego Dodatkowo 3 szkl płatków kukurydzianych dobrej jakości 5 łyżek startego parmezanu albo innego żółtego sera 1 podwójna pierś z kurczaka Pierś z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w poprzek na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki marynaty wymieszać ze sobą w misce i dodać pokrojone mięso drobiowe. Wymieszać

Pieguskowa Kuchnia
Filet z kurczaka w sosie porowym 151

śmietanowo-porowym sosie. Do tego niespodzianka w postaci suszonej śliwki oraz ugotowany na sypko ryż. Danie szybkie do wykonania, kremowe, delikatne i bardzo smaczne. Polecam:) 3-4 pojedyncze piersi kurczaka 1/4 szkl. oleju 1 łyżka miodu 3 łyżeczki musztardy tymianek (u mnie zarówno suszony jak i świeży) 3 pory 350 ml kremówki (lub więcej jeśli pory są duże) sól, pieprz(...)zamarynować w przyprawie do gyrosa. Ja zazwyczaj przygotowując to danie dzielę mięso na dwie nierówne części i większą część marynuję jak w przepisie, a paseczki z mniej więcej jednej piersi posypuję przyprawą do gyrosa. Smażę jednocześnie. Taka opcja odpowiada mi najbardziej:) Śmietany dodajemy tyle, by pokryła ona pory. W razie gdyby sos zbyt mocno się redukował można dolać jeszcze trochę

Smaki Na Talerzu
„Cordon Bleu” , szwajcarski klasyk 97

wieku . Oryginalnie robiono go z cielęciny , aczkolwiek obecnie częściej spotyka się wersję drobiową . Zachęcam do wykonania gdyż , przepis prosty i smaczny Składniki dla 4 osób : 4 filety z piersi kurczaka 4 plastry szynki 4 plastry sera żółtego 2 jajka bułka tarta do obtoczenia sól , pieprz do smaku olej do smażenia Filety z piersi z kurczaka rozbijamy na dość cienkie kotlety

Ogrodnik w podróży
Pierogi a’la kebab 274

masła lub margaryny -1 jajko -łyżka cukru -1 łyżeczka soli -1 łyżka oregano Nadzienie: -500 g pieczarek -1 cebula -1 czerwona papryka -1 puszka kukurydzy -1 pierś z kurczaka (około 500 g) -około 250 g sera żółtego -2 łyżki ketchupu -przyprawa gyros -sól, pieprz Dodatkowo: -1 jajko, roztrzepane, do posmarowania pierogów Przygotowanie --> Ciasto: --> Do miseczki kruszymy drożdże, dodajemy łyżkę cukru(...)Ciasto wyrabiamy do momentu kiedy będzie miękkie i elastyczne. Formujemy je w kulę i przekładamy do dużej miski posypanej mąką do wyrośnięcia na około 1 godzinę (przykryte ściereczką). --> Nadzienie: --> Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do gyrosa. Podsmażamy na patelni do zrumienienia. --> Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki, większe możemy pokroić na jeszcze mniejsze części. Cebulę

Marta Gotuje