piersi - 15384 przepisów (strona:205/1026)

Sałatka hawajska z kurczakiem, hit na imprezę! 114

bagietką lub tostami serowymi. Jest pyszna! Polecam także przepis na sałatkę królewską , mój hit w domu i na blogu wśród sałatek na imprezę. Spróbujcie, poczęstujcie, zasmakujcie SKŁADNIKI: 500 g piersi z kurczaka 2 czerwone papryki 1 cebula puszka ananasa w kostce, 565 g, po odsączeniu 340 g puszka kukurydzy 400 g 1/2 szklanki ryżu 3 łyżki majonezu sól, pieprz, słodka(...)ostra papryka do smaku olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: Pierś myję, lekko osuszam ręcznikiem papierowym, kroję w niedużą kostkę, przyprawiam i przesmażam na oleju, odstawiam na bok, studzę. Ananasa i kukurydzę odsączam z soku. Obieram cebulę i siekam w drobną kostkę. Papryki myję i kroję w kosteczkę. Ryż gotuję do miękkości w lekko osolonej wodzie, studzę. W większej misce mieszam wszystkie

Zasmakuj Kuchni
Domowy zakwas buraczany (na świąteczny barszcz i do picia) 168

jest przyczyną pleśnienia zakwasu. Gdy zakwas jest gotowy będzie doskonałą bazą do przygotowania barszczu. Można go pić także dla zdrowia. Podobnie jak w przypadku zakwasu na żurek, kobiety karmiące piersią mogą bez przeszkód zarówno pić taki zakwas buraczany, jak i jeść ugotowany na nim barszcz. Jeśli chcecie przygotować barszcz dla małych dzieci skorzystajcie z mojego przepisu na wigilijny barszcz czerwony

Dieta bez mleka
Sałatka z kurczakiem w Curry 417

Duża Micha pysznej sałatki w sam raz dla łakomczuchów lub na imprezę. Nieskomplikowana wyżerka na 8-10 porcji. :)!! Składniki : 1 podwójna pierś z kurczaka 2 torebki ryżu 1 puszka ananasa 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 średnia cebula 5 ogórków konserwowych 3-4 łyżki majonezu curry, sól i pieprz Przygotowanie: Ryż gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu(...)studzimy na niewielkiej ilości oleju smażymy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka obsypaną przyprawą curry, studzimy ananasa, cebulę, ogórki , paprykę kroimy w drobna kostkę. Wszystkie składniki mieszamy w dużej misce, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy z majonezem I gotowe!, Smacznego

Studencka Micha
Kotlet pożarski 312

Kotlet pożarski to mielony kotlet drobiowy lub cielęco-drobiowy. W większości przepisów najczęściej przygotowany jest wyłącznie na piersi z kurczaka, co – moim zdaniem – odbija się na smaku i konsystencji. Pierś jest bowiem najchudszą częścią kurczaka, a jak wiemy, to tłuszcz jest nośnikiem smaku. Dlatego w mojej wersji przepisu na “Kotlet pożarski” polecam używać całego kurczaka, pozbawionego

Moja Delicja
Curry z kurczakiem, dynią i papryką 119

szklanki rosołu drobiowego „Winiary” ciemny sos sojowy 2 łyżki oleju 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej (opcjonalnie) Przygotowanie: Orzechy nerkowca prażymy na suchej patelni i ucieramy w moździerzu. Piersi kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki. Dodajemy pastę curry, imbir i kurkumę. Mieszamy i odstawiamy na minimum 30 minut. Na dużej i głębokiej patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy(...)pokrojone piersi z kurczaka i posiekaną cebulę. Smażymy do zrumienienia. Pod koniec smażenia wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy utarte w moździerzu orzechy nerkowca, pokrojoną w kostkę paprykę i dynię oraz pomidory razem z zalewą. Wlewamy rosół, mleko kokosowe i gotujemy na małym ogniu do miękkości warzyw. Doprawiamy sosem sojowym. W razie potrzeby curry możemy zagęścić mąką ziemniaczaną, którą

Oryginalny smak
Makaron z mięsno-warzywnym sosem 116

lubicie mięsne sosy, warzywa i makaron, to prosta propozycja niewątpliwie jest dla Was. Ja w swojej lodówce zawsze mam zapas zarówno świeżych, jak i mrożonych warzyw. Spróbujcie. Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 opakowanie mieszanki warzyw na patelnię (u mnie marchew, zielona fasolka, brokuł, grzyby) kawałek masła – około 60 g przyprawa do kurczaka (najlepiej złocista) mała łyżeczka słodkiej czerwonej(...)ilości wody 1 mała cebula ulubiony makaron – u mnie zwijka Makarony Babuni EkoMak Przygotowanie: Drobno pokrojoną cebulę chwilę podsmażamy na odrobinie masła, następnie dodajemy resztę masła i pokrojone piersi z kurczaka. Całość doprawiamy po wierzchu przyprawą do kurczaka i słodką czerwoną papryką. Chwilę smażymy, co jakiś czas mieszając. Następnie dodajemy warzywa na patelnię i chwilę smażymy. Po czym całość

Słodkie okruszki
ZUPA TAJSKA Z KURCZAKIEM (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 266

świątecznym stole. Jeśli lubicie orientalne klimaty, to polecam także zupę tajską z krewetkami i łososiem z mojego przepisu . Składniki – zupa tajska z kurczakiem: 500 g piersi z kurczaka 150 g papryki czerwonej 150 g pieczarek 50 g cebuli 20 g świeżego imbiru 1 papryczka chilli 1 limonka lub 20 ml (2 łyżki) soku z limonki 10 ml (1 łyżka(...)oliwek extra virgin 1 l bulionu z przepisu na rosół 400 ml mleka kokosowego sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny świeżo mielony 1 pęczek (ok 30 g posiekanego) szczypiorku Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić i pokroić w kostkę lub cienkie paseczki. Skropić połową soku z limonki a następnie doprawić solą i pieprzem. Papryczkę chili umyć, osuszyć, wydrążyć i drobno

Ola la LCHF
Makaron na zielono 102

większość ludzi kocha makarony . Wiadomo proste i pyszne dania zawsze mają wzięcie bez względu na porę roku czy dnia Składniki : 1 opakowanie makaronu ( dowolnego kształtu ) 2 pojedyńcze filety z piersi kurczaka 1/2 małej cukinii garść mrożonego zielonego groszku 1 cebula średniej wielkości 1/2 pęczka natki pietruszki 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżka masła 1/2 szklanki śmietany(...)dodatkowo sos zagęścić mąką , więc w sumie wyjdzie na to samo ) sól , biały pieprz do smaku Cebulę obieramy i kroimy w piórka . Podsmażamy na maśle jak zmięknie dodajemy krojoną pierś z kurczaka , wyciśnięty praską czosnek , gałkę muszkatołową ,sól do smaku . Przesmażamy chwilę , aż mięso się zetnie . Następnie dokładamy pociętą w plasterki cukinię , mrożony groszek ( bez rozmrażania ) , mieszamy , dolewamy śmietanę . Dusimy

Ogrodnik w podróży
Pierś kurczaka w słodkiej śmietance z pomidorami 119

Lubię wszelakie dania z kurczakiem soczyste kawałki piersi kurczaka w aromatycznej słodko-ziołowej śmietance. Pyszne danie do makaronu, ziemniaków, kasz, ryżu. Jak to mój brat określił najlepsze danie z kurczakiem jakie jadł no no! Potrawkę podałam z ziołowymi pieczonymi ziemniakami oraz ostrzejszą surówką z pora, która nadawała wyrazistszy smak całemu daniu. Pasowała idealnie! Zawsze do delikatnie przyrządzonych mięs, szczególnie(...)dodaję coś ostrzejszego, dla zachowania równowagi, i żeby nie mdliło za bardzo:) I tak kolejny dzień w kuchni zakończony sukcesem, pochwałami i pustymi talerzami Lubię to! Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 2 marchwie 3 pomidory 1 por, tylko biała część 3 ząbki czosnku 1 duża cebula szklanka śmietanki 30% sól, pieprz, lubczyk, słodka i ostra papryka do smaku olej

Zasmakuj Kuchni
Piersi kurczaka w panierce owsiano-serowej 278

Lubię kurczaka za ilość sposobów w jaki można go przygotować. Dziś piersi podane w panierce z płatków owsianych, pietruszki oraz sera. 3 pojedyncze piersi kurczaka 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki około 60-70 g płatków owsianych (dałam błyskawiczne, bo takie miałam) 4 duże jajka ok. 30-35 g sera Cheddar ok. 20 g sera Grana Padano mąka (np krupczatka

Smaki Na Talerzu
Makaron z kurczakiem i gorgonzolą 245

penne . Składniki i przepis jest poniżej, zapraszam do lektury i przede wszystkim do wypróbowania przepisu… Składniki (na 2 porcje) 1,5 szklanki makaronu 100g mrożonego szpinaku 1 duża pierś z kurczaka 200g śmietany 18% 1 ząbek czosnku 6 suszonych pomidorów 100g gorgonzoli 1 szalotka sól pieprz olej do smażenia Przepis na makaron z kurczakiem i gorgonzolą Makaron gotujemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotlety po parysku. Pyszna panierka bez bułki tartej [PRZEPIS] 903

Jeśli znudziło wam się już panierowanie w bułce tartej, koniecznie spróbujcie kotletów po parysku. Delikatna i pyszna panierka będzie idealna do piersi z kurczaka lub schabu. Składniki: cztery roztłuczone kotlety z piersi z kurczaka lub ze schabu wieprzowego, dwa jajka, szklanka mąki pszennej, czosnek granulowany, sól, pieprz, masło i olej do smażenia. Zrób tak: kotlety dopraw solą, pieprzem i czosnkiem

Kulinarna Polska
Placki ziemniaczano – cukiniowe z kurczakiem 106

potrzebuje żadnych dodatków . Choć jeszcze lepiej smakują w towarzystwie warzywnego , czerwonego curry z dynią Polecam , proste i sprawdzone , smaczne danie . Składniki na 3 osoby: 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka 1/2 małej cukinii 4 ziemniaki niezbyt duże 1 płaska łyżeczka mielonych ziaren kolendry 1 łyżeczka granulowanego czosnku sól , pieprz do smaku 1 jajko 3 łyżki mąki 1 łyżeczka soku(...)cytryny 1 łyżeczka , płaska cukru olej do smażenia Cukinię i ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach . Mieszamy z sokiem z cytryny żeby ziemniaki nie ściemniały . Piersi z kurczaka kroimy w średniej wielkości kawałki dodajemy do warzyw . Jajko roztrzepujemy widelcem , wlewamy do miski z resztą składników . Na koniec dodajemy mąkę , przyprawy i mieszamy . Wszystko powinno być dość gęste

Ogrodnik w podróży
Piersi z bakaliowym nadzieniem i śliwkowym sosem 106

sosie przygotowanym na bazie powideł śliwkowych. Jeżeli lubicie dania mięsne na słodko, spróbujcie i dajcie znać co sądzicie. Przepis bierze udział w konkursie kulinarno-fotograficznym #APETYTNAKOPERNIKA 3 pojedyncze piersi kurczaka garść orzechów laskowych 3-4 suszone śliwki 1 pierniczek – toruńskie serca Kopernik szczypta mielonej papryki sól, pieprz Sos: 1/2 szkl. bulionu 4-5 łyżek powideł śliwkowych(...)łyżki octu z czerwonego wina   Śliwki kroimy na mniejsze części. Orzechy siekamy. Pierniczkowe serce trzemy na tarce na drobno. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Umyte, osuszone ręcznikiem papierowym piersi kurczaka nacinamy w ich najszerszej części tworząc tak zwaną kieszeń. Wypełniamy ją przygotowanym bakaliowo-pierniczkowym nadzieniem. Zewnętrzną część mięsa oprószamy solą, pieprzem oraz mieloną słodką papryką. Obsmażamy na rozgrzanym

Smaki Na Talerzu
Roladki z kurczaka z nadzieniem ze szpinaku i sera 103

Mój dzisiejszy obiadek, pyszny. Polecam Piersi kurze przekroić w poprzek tworząc dwa płaty mięsa. Każdy płat rozbić i doprawić solą, pieprzem, papryką, bazylią. Oczywiście z obydwu stron. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, wrzucić oczyszczone i posiekane drobno ząbki czosnku. Po chwili dodać szpinak i smażyć wszystko aż szpinak zmięknie i utworzy się tzw, papka. Doprawić do smaku solą i pieprzem

Kuchnia Pokoleń