pomidorowego 1 puszka fasoli czerwonej 1 szklanka fasoli białej ugotowanej 1 cebula duża 20 dkg pieczarek 2 liście laurowe 3 ziarna ziele angielskie 1/2 papryczki chili czerwonej i zielonej 1 papryka żółta 1 ząbek czosnku sól, pieprz zioła prowansalskie natka pietruszki. olej Pierś z kurczaka, mięso od szynki, obraną cebule i czosnek miele maszynką. Mięso przekładam do miski, dodaję
wesoła kuchniasmacznym. Składniki: 3-4 średnie cukinie 2 marchewki 2 cebule 2-3 ząbki czosnku 200-300 g kurek lub pieczarek (jeśli nie lubimy pomijamy grzyby) 2-3 pętka dowolnej chudej kiełbasy (u mnie z piersi kurczaka) koncentrat pomidorowy liść laurowy ziele angielskie słodka papryka ostra papryka sól pieprz olej lub smalec do smażenia Wykonanie: Cukinie myjemy, obieramy ze skórki
Walijskie Pichceniełyżki (czubate) keczupu 15 dag sera żółtego w kostce * zamiast schabu można użyć szynki lub piersi indyka lub kurczaka, dostosowując tylko czas pieczenia do rodzaju mięsa 1. Schab leciutko rozbić, doprawić według uznania (u mnie Delikat do mięs Knorr). Odstawić do lodówki. 2. Pieczarki pokroić w plastry, cebulę w piórka a paprykę w paseczki ok 3 cm. Marchew zetrzeć(...)wymieszać w kubku z majonezem, rozsmarować dokładnie na warzywach. 5. Całość piec ok 60 min w 180 st.C (doi miękkości mięsa). Podobny czas pieczenia będzie miała szynka, piersi z kurczaka - ok 30 min, piersi z indyka - ok 45 min. 6. Ser zetrzeć na tartce. Posypać potrawę i zapiekać jeszcze 5 minut. Wyłączyć piekarnik i odczekać kilka minut, aż wszystko
Kto ugości moich gości?kotleciki. Uwielbiam tradycyjne kotlety mielone , chociaż w takiej wersji są również bardzo smaczne. Można z nimi eksperymentować dodać pieczarki, paprykę czy groszek, kukurydzę. Podajemy z ziemniaczkami lub ryżem i ulubioną surówką, a ja polecam buraczki . Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka bułka namoczona w mleku przyprawa do kurczaka cebula ząbek czosnku domowa vegeta sól, pieprz, papryka czerwona bułka
Na moim talerzukotleciki. Uwielbiam tradycyjne kotlety mielone , chociaż w takiej wersji są również bardzo smaczne. Można z nimi eksperymentować dodać pieczarki, paprykę czy groszek, kukurydzę. Podajemy z ziemniaczkami lub ryżem i ulubioną surówką, a ja polecam buraczki . Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka bułka namoczona w mleku przyprawa do kurczaka cebula ząbek czosnku domowa vegeta sól, pieprz, papryka czerwona bułka
NA MOIM TALERZUskładniki: 1 słoik pieczarek marynowanych 2 marchewki 3 ziemniaki 3 jajka 2 ogórki konserwowe, średniej wielkości 2 piersi z kurczaka 100 g sera żółtego natka pietruszki (ja użyłam zamrożonej natki z selera, którą wcześniej rozmroziłam) 5 łyżek majonezu 2 łyżki śmietany, kwaśnej słodka papryka, sproszkowana sól, pieprz wykonanie: Marchewkę gotujemy z ziemniakami w mundurkach do miękkości. Studzimy, obieramy i kroimy(...)zalewy i kroimy w kosteczkę. Piersi z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym tłuszczu, doprawiamy solą, pieprzem oraz słodką papryką, a następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Majonez mieszamy ze śmietaną. Całą tortownicę (ok. 18 cm średnicy) wykładamy folią spożywczą. Układamy poszczególne składniki warstwowo: odsączone pieczarki, kapeluszami do dołu, natka pietruszki
Domowy Smak Jedzeniapojedynczy filet z kurczaka 250 gr pieczarek około 800 ml bulionu warzywnego lub mięsnego (może być kupnu lub domowy) 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 3 - 4 łyżki śmietanki 30 % (niekonieczne) natka pietruszki sól, pieprz do smaku olej/oliwa do smażenia 1. Na patelnie wylewamy trochę oleju i przesmażamy na niej cebulkę pokrojoną w kostkę. 2. Pieczarki obieramy, myjemy i ścieramy(...)grubych oczkach, a parę pokroiłam w plasterki ) dodaję do cebulki. solę i pieprzę oraz wkrawam ząbek czosnku. 3. Przesuwam smażące się pieczarki na bok i w wolne miejsce wrzucam pokrojona na małą kostkę pierś z kurczaka. Przewracam dotąd aż się mięso zetnie. Kiedy to się stanie wsypuje ryż na patelnie i mieszam całość. Następnie podlewam 3 chochelkami bulionu i przykrywam
Gotowanie...to proste !Radix-bis> Przesmażone warzywa: 1 biała cebula 5 kulek mrożonego szpinaku 2 ząbki czosnku 10 pieczarek 15 brukselek 1 łyżka sosu sojowego 1 szklanka wody 2 łyżki śmietany 18% Sól Pieprz Czosnek granulowany Filet z piersi kurczaka kroimy na paseczki. Rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i przyprawą do mięsa. Każdy filecik maczamy w rozmąconym jajku, następnie
VioletoweKucharzeniefileta z piersi kurczaka 4 jajka 100-150g żółtego sera Majonez oraz jogurt typu greckiego w równych proporcjach Pęczek szczypiorku oraz koperku Sól, pieprz oraz przyprawa do drobiu Przygotowanie: Filet z kurczaka pokroić w kostkę, dodać przyprawy i usmażyć na niewielkiej ilości oliwy. Nie za długo aby mięso nie zrobiło się suche. Odstawić do wystudzenia. Pieczarki odsączyć z zalewy
W garach u GosiZasmażana kiszona kapusta Składniki 400 g kiszonej kapusty 1 pojedyncza pierś z kurczaka ½ łyżeczki przyprawy do kurczaka 1 i ½ łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej ½ pętka kiełbasy 4 suszone grzyby (dodałam suszone podgrzybki, mogą być też pieczarki) 2 sztuki cebuli 2 liście laurowe 2 ziela angielskie 1 i ½ łyżeczki curry 1 i ½ łyżeczki
4stronykuchni.plspód do pizzy (28 cm) sos pomidorowy (własnoręcznie robiony)sos czosnkowy (własnoręcznie robiony) kilka plastrów kabanosa (ale może być inne mięsiwo)1/2 piersi z kurczaka 1/2 cebuli 1/2 czerwonej papryki trochę kukurydzy z puszkikilka plasterków pieczarek ser żółty przyprawy (bazylia, czosnek, mieszanka gyros)ząbek czosnkupomidory w puszce Zaczęłam od przygotowania sosu pomidorowego, który stanowił bazę pizzy oraz był
bastalenasosu sojowego i małej szczypty papryk: ostrej i słodkiej. Cóż: z prostych składników: brokuła, cebuli, papryki, pieczarek, czosnku i pora - powstało danie - jak dla mnie idealne. Pierś z indyka z warzywami z woka kuchniasmakow.blogspot.com filet z piersi indyka ( może być też kurczak) - pokroić w kostkę 3 cebule - obrać, pokroić w kostkę 1 por - pokroić w cieniutkie talarki 2 ząbki
Kuchnia smakówoliwa z oliwek 2 filety z kurczaka 1 kulka mozzarelli 250 g pieczarek 1 jabłko 1 pomidor 1 czerwona papryka 1 żółta papryka Przygotowanie: jajka miksujemy z olejem, wodą, przesiewamy mąkę, doprawiamy solą i pieprzem, dosypujemy po szczypcie imbiru i oregano. Smażymy filety z piersi kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kosteczki, oprószamy, solą, pieprzem oraz oregano, mieszamy
Luźna KuchniaSkładniki: -dwie piersi z kurczaka -jedna duża cebula -jedna mała papryczka chili -trzy ząbki czosnku -300 g małych pieczarek -dwa ogórki konserwowe -mały słoiczek koncentratu pomidorowego np. http://kulinariagosi.blogspot.com/2016/10/domowy-przecier.html -pół małego słoiczka pikantnego keczupu np. http://kulinariagosi.blogspot.com/2016/10/domowy-keczup.html -szklanka śmietany 18 % -sól, pieprz -słodka i ostra papryka w proszku -100 g kaszy bulgur lub pęczaku -mąka(...)obtoczenia -olej rzepakowy -zielenina Piersi myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Odkrawamy boczne kawałki mięsa, duże płaty przekrawamy wzdłuż na pół. Każdy kawałek solimy, pieprzymy, oprószamy papryką ostrą (ostrożnie!) i słodką. Dokładnie wklepujemy przyprawy i najlepiej odstawić do lodówki na pół godziny. Przygotowujemy warzywa: cebulę kroimy w kostkę, czosnek w cienkie plasterki, oczyszczoną z nasion papryczkę w cienkie paseczki a pieczarki dokładnie
Kulinarne przemysleniaOstatnio polubiłam kotlety z piersi kurczaka pieczone z wszelakimi dodatkami. Świetnie pasują tu sery, rozmaite żółte, mozzarella, ser kozi czy parmezan. Dodatki na wierzch to nie tylko pomidory, możecie ułożyć na mięsie krążki cukinii, pieczarek, cebulki, bakłażana, tartą marchew. Będzie pysznie! Obiad podaję zazwyczaj z ziemniakami, kaszą gryczaną lub ryżem. Do tego surówki rozmaite, pieczone warzywa lub sałaty z winegretem
Zasmakuj Kuchni