piersi z kurczaka z pieczarkami - 1945 przepisów (strona:79/130)

Kotlety po francusku 3164

również Wam przypadną do gustu. Polecam także przepis na kotlety w panierce w wersji tradycyjnej oraz z pieczarkami lub jajkiem sadzonym , które również znajdziecie u mnie na blogu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety po francusku – Składniki: 1 podwójny filet z piersi kurczaka – ok. 500g 2 jajka 3 czubate łyżeczki musztardy francuskiej 1 czubata łyżka majonezu 1 czubata łyżka gęstej

Kulinarne Przeboje
Kotlety po francusku 170

również Wam przypadną do gustu. Polecam także przepis na kotlety w panierce w wersji tradycyjnej oraz z pieczarkami lub jajkiem sadzonym , które również znajdziecie u mnie na blogu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety po francusku – Składniki: 1 podwójny filet z piersi kurczaka – ok. 500g 2 jajka 3 czubate łyżeczki musztardy francuskiej 1 czubata łyżka majonezu 1 czubata łyżka gęstej

Kulinarne Przeboje
Sałatka ekstraparty 126

m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Składniki: -1/2 kg piersi kurczaka -6 plastrów ananasa z puszki -mała puszka groszku -mały słoiczek pieczarek marynowanych -słoiczek szparagów w zalewie na sos: -mały jogurt naturalny -4 łyżki majonezu -4 łyżki soku z ananasa -po ćwierć łyżeczki mielonego imbiru, curry, estragonu

Kulinarne przemyslenia
Filety drobiowe po włosku 113

Fantastyczne danie, aromatyczne, pięknie wygląda i obłędnie smakuje. Zaskoczycie tym daniem nie jedno podniebienie:) Składniki 4 małe piersi z kurczaka posolone i posypane pieprzem 250 g pokrojonych w plasterki pieczarek 150 ml białego wytrawnego wina puszka pomidorów bez skóry 4 plastry szynki dojrzewającej słoiczek zielonych oliwek wydrylowanych ( 200g ) 1 cebula posiekana 4 … Czytaj dalej Filety drobiowe po włosku

gotuj ze mną
Papryka w sosie 112

nudzi się u nas nigdy! W naszym domu istnieją wersje (i tak to nie wszystko;) z: mięsem mielonym parówkami mięsem drobiowym, najczęściej piersią z kurczaka lub indyka z ananasem i kurczakiem z grzybami, najczęściej z pieczarkami, sezonowo kurkami z zielonym groszkiem z fasolką szparagową z brokułami lub kalafiorem z cukinią i bakłażanem z ziemniakami z ciecierzycą lub soczewicą

Zasmakuj Kuchni
Łódeczki z kurczakiem,pieczarkami i fetą 339

zestawienie farszu-z moich ulubionych składników,ale oczywiście możecie go dowolnie modyfikować,tak jak lubicie .Polecam spróbować  Składniki: 2 ciasta francuskie 1 pierś z kurczaka, 1 papryka czerwona 150 g sera fety 30 dag pieczarek 1 czerwona cebulka pół puszki kukurydzy 20 dag sera żółtego  oliwa przyprawy Przygotowanie:  Kurczaka kroimy w większą kostkę,przyprawiamy ulubionymi ziołami ,solimy

Swojskie jedzonko
Kurczak w białym winie 159

bazie białego wina  z suszonymi pomidorami i parmezanem. Z dodatkiem świeżej natki pietruszki podany z kaszą kuskus. Pycha! Składniki 400 g piersi z kurczaka czerwona cebula 250 ml białego wytrawnego wina 4 duże pieczarki 5 suszonych pomidorów 120 ml słodkiej śmietanki łyżeczka skrobi ziemniaczanej rozrobionej w łyżce wody garść tartego parmezanu garść świeżej natki pietruszki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kroimy

Delusional Trine
KURCZAK Z BAKŁAŻANEM I PIECZARKAMI 265

możemy podać je jako danie obiadowe z ryżem i zestawem surówek lub jako danie jednogarnkowe ( tą wersję uwielbiam). Składniki:   podwójna pierś z kurczaka 1 bakłażan 1 czerwona papryka 1 cebula ok 8 pieczarek 3-4 pomidory bądź puszka pomidorów sól,pieprz,papryka słodka bądź ostra suszony tymianek,oregano Mięso należy umyć,osuszyć i pokroić na kawałki - posolić,oprószyć pieprzem

Niespełnione zdolności kulinarne
Kurczak zapiekany z warzywami i podwójnym serem 156

Pychota! Możecie sobie wszystko przygotować dzień wcześniej i tylko zapiec tuż przed podaniem.    Składniki:    600g filetu z piersi kurczaka,  zielona papryka,  3 pomidory,  2 łyżki kaparów (można pominąć),  2 pieczarki,  puszka krojonych pomidorów,  300g sera mozarella,  100g żółtego sera,  sól, pieprz,  ostra papryka,  oregano. Wykonanie: Mięso

Z miłości do słodkości
Kurczak w jogurtowym sosie z migdałami 171

raczej co się nawinie :-) Łobuz !! Tym razem do sosu dodałam piweczko i jogurt :-) a zapach goździków w całym domu... bezcenny :-) Składniki: 250 g piersi kurczaka 1 cebula pęczek natki pietruszki 2-3 goździki (opcjonalnie) kilka pieczarek 2 spore łyżki naturalnego jogurtu szczypta kardamonu, imbiru sól, pieprz, chilli 50 ml jasnego piwa kilka migdałów ząbek czosnku Przygotowanie: Mięso opłukać, osuszyć

Gaździnka warzy
ZUPA JARZYNOWA ,PIECZONE ZIEMNIAKI Z NADZIEWANĄ PIERSIĄ KURCZAKA - OBIAD DIETA 1500 KCAL. 153

Nadziewana Pierś Kurczaka : ************************************ 2 śr.wielkości ziemniaki ugotowane w mundurkach -  150 g. 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku - 3 g. 1 pierś Kurczaka - 100 g. sól pieprz 1 łyżeczka startego  żółtego sera light - 30 g. 2 małe pieczarki - 30 g. 1 mała cebula - 20 g. 1 łyżeczka z oliwy z oliwek 5 g. 1 duży ogórek - 100 g. ćwierć pojemnika

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Świąteczna zapiekanka z purée orzechowym i szpinakiem! 357

dużych ziemniaków4 małe pieczarki1 cebula4 orzechy włoskie 200g mrożonego szpinaku1 duży ząbek czosnku1 łyżka jogurtu1 pierś z kurczaka1 opakowanie sera mozarellasól, pieprz, bulion do ugotowania kurczaka, 2 duże łyżki masła, 1 mała marchewkaPrzygotowanie:Pokrojone w ćwiartki ziemniaki gotujemy w bulionie razem z pokrojonym kurczakiem i marchewką.Na rozgrzanym w garnku maśle dodajemy pokrojony czosnek. Gdy się chwilę podsmaży, dodajemy szpinak(...)jogurtu. Mieszamy. Odstawiamy z ognia.Na patelni prażymy lekko orzechy. Gdy ostygną, mielimy je lub kroimy w mniejsze części. Na tej samej patelni rozgrzewamy masło i smażymy pokrojoną cebulę i pieczarkami. Przekładamy do miski.Ugotowanie ziemniaki wyjmujemy z garnka, przekładamy do miski z pieczarkami i cebulą i lekko blendujemy. Resztę można zmiażdżyć widelcem( ja pozostawiłam kilka kawałków ziemniaka ;)). Do purée dodajemy orzechy

Kitchens Alphabet
Pomidorowa, pikantna zupa z kurczakiem, groszkiem, fasolką i pieczarkami czyli obiad w 20 minut! 142

konserwowych warzyw ze względu na ich specyficzny smak, chociaż są wyjątki. Stąd moja propozycja na dziś- zupa idealna! Banalnie prosta a do tego przepyszna zupa pomidorowa z kurczakiem, fasolką szparagową, groszkiem i pieczarkami, która nasyci niejeden pusty żołądek. Bardzo treściwa i gęsta, gdyż przygotowana na bazie soku pomidorowego. Delikatnie pikantna, dobrze przyprawiona a przy tym słodko- kwaśna, gdyż pomidory lubią się(...)soku  jabłkowego marki Hortex 3 szklanki soku pomidorowego  marki Hortex 1 szklanka bulionu drobiowego  250 gram piersi kurczaka  1/2 szklanki mrożonego  groszku marki Hortex 1/2 szklanki fasolki szparagowej żółtej  marki Hortex 5-6 pieczarek  1 cebula 1 ząbek czosnku  przyprawy, po solidnej szczypcie: kuminu, kolendry mielonej, pieprzu, soli sok z cytryny, posiekana

Mango Papaja
Pizza z grillowanym kurczakiem i warzywami 177

150ml. Farsz: - puszka pomidorów krojonych - ser żółty mozarella lub inny miękki ser  ok. 250g. - pieczarki  150 - 200g. - średnia cebula   ( ok. 100g.) - papryka czerwona  (mała, lub pół dużej  ok. 120g.) - fenkuł  ok. 50g - pierś kurczaka - brokuł ( kilka różyczek) - sól, cukier, bazylia, czosnek świeży, rozmaryn, papryka słodka, pieprz. Drożdże rozkruszyć np. do kubka, zasypać cukrem, wlać(...)wodą, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na ok. 1 - 1,5 godz. Piersi kurczaka oczyścić i przekroić (poziomo wzdłuż), doprawić pieprzem, papryką słodką, rozmarynem, skropić olejem, zafoliować i odstawić. Oczyścić warzywa, różyczki brokuła obgotować w osolonej wodzie, resztę pokroić w piórka/paski, pieczarki osobno. Obsmażyć pieczarki bez soli i bez oleju, a następnie osączyć na sitku. Pozostałe warzywa

Lubię to gotuję
Kurczak w kremowym sosie marchewkowo-pieczarkowym 269

łyżeczki ostrej czerwonej papryki 0,5 łyżeczki natki pietruszki 1 łyżeczka mąki pszennej 1 łyżka keczupu Filet z piersi kurczaka myjemy, usuwamy błonki, przyprawiamy przyprawą do kurczaka i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Pieczarki kroimy w kostkę i siekamy w rozdrabniaczu. Marchew mieszamy z pieczarkami. Wodę, śmietanę oraz wszystkie przyprawy dokładnie łączymy

VioletoweKucharzenie