łyżeczki suszonej bazylii 2 łyżki oliwy z oliwek II. Kurczak w marynacie satay: 500 g piersi kurczaka odrobina oleju arachidowego 1 szalotka (średniej wielkości, drobno pokrojona) 3 duże ząbki czosnku (drobno posiekane) 1 świeża, zielona papryczka chili (drobno pokrojona, z pestkami) 1/3 szklanki jasnego sosu sojowego 2 łyżki sosu rybnego 2 łyżeczki octu ryżowego 1/3 szklanki brązowego cukru 4 łyżki
DominikaDolcikurczak zamiast soczysty jest po prostu suchy i bez smaku. Mięso z piersi kurczaka smażę najczęściej od 3 do 5 minut, nie dłużej, wtedy jest ono najlepsze. Dzisiaj mam dla was zbiór przepisów na dania obiadowe z kurczakiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczak w sosie miodowo musztardowym Kurczak w białym winie Cannelloni z kurczakiem Cannelloni z kurczakiem barbecue Kurczak
Delusional Trinegotuję według przepisu na opakowaniu. Na oliwie z oliwek smażę cebulę i czosnek. Dodaję pokrojoną pierś kurczaka i smażę składniki kilka minut. Cukinię kroję i również smażę z pozostałymi składnikami. Wlewam bulion i redukuję go o połowę. Dodaję śmietanę i doprawiam solą oraz pieprzem sos. Parmezan ścieram, orzechy i bazylię drobno siekam. Ugotowany makaron mieszam z sosem, orzechami, parmezanem
Mango Papajawydaniu umiarkowanie ostre, ale kto chce może poszaleć ;) Składniki: 4 tortille 300 g filetu z piersi kurczaka 1 puszka kukurydzy 6-8 kawałków suszonych pomidorów z zalewy ok. 150 g tartego sera (u mnie mozzarella) marynata do mięsa: 2 łyżki zalewy z suszonych pomidorów, sos tabasco (ilość według uznania), 1 łyżeczka miodu, 1 łyżeczka słodkiej papryki, sól Wykonanie: Filet
zadanie-gotowaniepotrawę. Połączenie mleka kokosowego, trawy cytrynowej i słodkiego ziemniaka nadaje tej potrawie wspaniały smak. 300g piersi z indyka (kurczaka) 1 słodki ziemniak (średniej wielkości) szczypta tymianku 1 duża cebula 2 duże ząbki czosnku 2-3 łyżeczki przyprawy curry 1-2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki sosu rybnego puszka (400ml) mleczka kokosowego 2 kłącza trawy cytrynowej sól cytryna czerwona papryczka chili dymka
Codzienne Gotowanieuzyskać nasze ulubione chińskie o idealnym smaku. Warto próbować! :) Składniki: 300 gram piersi z kurczaka* cebula dymka** pół mango 100 gram zielonej fasolki szparagowej papryka jedna, mała papryczka chilli 2-3 cm imbiru 2 ząbki czosnku pół czerwonej cebuli 2 łyżki sosu sojowego 3 łyżki sosy teryiaki sok z połowy limonki łyżka miodu (zamiast cukru) 100 gram
Mango Papajamięso - paprykarz właściwy, tradycyjny robiło się na cielęcinie lub wołowinie, rzadziej na wieprzowinie. Pierś z kurczaka to wersja raczej ostatnich lat, związana ze zdrową modą na lżejsze odżywianie. Kurczaka używano, ale wtedy występował poćwiartowany w kawałkach w towarzystwie plastrów boczku i niewielką ilością sosu. Cóż, lekkie to danie nie jest, już widzę Wasze miny - słonina, skwarki i kwaśna śmietana zagotowana
Kuchnia Prezydentowejobiadów a czasu jak zwykle brakuje. Możesz zaserwować go zarówno z pieczonym ziemniaczkiem, jak i sosem czosnkowym lub/ i warzywami sezonowymi. Świetnie sprawdzi się na imprezę, jako przystawka podczas oglądania meczu, czy na rodzinny obiad. Spróbuj, czekam na twoją opinię! Składniki: podwójna pierś z kurczaka pomysł na .... soczyste skrzydełka z miodem płatki kukurydziane 3-4 łyżki mąki 2 jaja Sposób
Wielki apetytzapraszam na pyszne szaszłyki z kurczakiem w cydrowo-miodowej marynacie :) Składniki na 9 szaszłyków: 2 piersi z kurczaka 9 plastrów wędzonego boczku, przekrojonych na pół 9 szalotek, obranych, przekrojonych na pół 18 kawałków ananasa z zalewy Składniki na marynatę: 5 łyżek cydru 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki płynnego miodu 2 łyżki oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku, zmiażdżony pieprz
My Culinary ArtSkładniki: 300 g Penne ( pełne ziarno ) pierś kurczaka 1 por papryka żółta 2 ząbki czosnku 150 g fasolki szparagowej pesto z pomidorami i bazylią ( KOTANYI - mieszanka przypraw ) sól, pieprz, słodka papryka szczypta chili kilka kropel sosu sojowego puszka pomidorów bez skórki w sosie szczypiorek Przygotowanie: Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do miski, przyprawić ( czosnkiem, solą, pieprzem
Gaździnka warzyKażde stanowisko kusiło, pachniało i inspirowało. Przygotowaliśmy zupę cebulową z brandy i serem gruyer, piersi z kurczaka owinięte pancettą i nadziewane szpinakiem i serem mozzarella, yakitoru z łososia z sałatką z owoców południowych (mój absolutny faworyt) oraz orzechowe bezy z kremem kawowym i sosem z owoców leśnych. Było pięknie, słonecznie, niezwykle smacznie i co najważniejsze bardzo inspirująco. Wróciłam
KUCHARNIAdomowy fast food wszystkich zadowoli w weekendowe popołudnie. Zamiast pikantnej salsy można podać sos czosnkowy przepis tutaj (klik) Aby zmniejszyć ilość tłuszczu a tym samym nuggetsy nie były tak tuczące można je upiec w piekarniku. Składniki: 4 ćwiartki z kurczaka lub 4 piersi z kurczaka przyprawa do mięsa (np. Delicat) 1/4-2 łyżeczek chili (opcjonalnie) w zależności
IMPRESJA SMAKUPomimo, że lasagne jest wegetariańska zadowoli nie jednego mięsożercę... Na upartego oczywiście można dodać 2 piersi kurczaka pokrojone w kostkę jak już ktoś nie wyobraża sobie obiadu bez mięsa:-) Składniki: 450 g szpinaku (ja wzięłam mrożony brykiet) 500 g pieczarek 2 cebule 2 op. sosu 4 sery 1 op. sosu pieczarkowego 330 ml kwaśnej śmietany 18% 2 pomidory
IMPRESJA SMAKUKurczakiem) - Składniki:2 piersi z kurczakaprzyprawa kebab gyrosprzyprawa arabska kebab shoarmaczosnek w proszkusłodka papryka w proszkupieprzwarzywa: kapusta pekińskaok. 3 pomidory ok. 2 ogórki (mogą być kiszone)cebulaponadto:ok. 8 tortilli (gotowych lub z tego przepisu)olej do smażeniasos czosnkowysos chilli lub meksykańskiTortilla - Kebab (z Kurczakiem) - Sposób przygotowania:Kurczaka kroimy podłużne paski, doprawiamy przyprawami, dokładnie(...)Kapustę siekamy, cebulę, pomidory i ogórki w kostkę (lub według uznania). Odrobinę solimy warzywa.Na rozgrzany olej (kilka łyżek) wrzucamy kawałki kurczaka i smażymy na niedużym ogniu cięgle mieszając przez ok. 6 minut.Środek każdej tortilli smarujemy sosami, wykładamy warzywa, kurczaka i składamy w rożek (można spiąć wykałaczkami).Moje posty
Słodka StronaPrzyprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy nie niewielkiej ilości tłusczu. Do ostudzonego makaronu dodajemy podsmażoną pierś kurczaka, pokrojoną w kostkę paprykę i odcedzoną kukurydzę. Wszytko mieszamy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Jajka roztrzepujemy i wlewamy do nich kremówkę. Dodajemy szczyptę soli i pierzu. Zalewamy zapiekankę sosem i posypujemy startym żółtym serem i ziołami prowansalskimi. Pieczemy ok. 30 minut w 180 stopniach
Aga w kuchni