Kurczak faszerowany w zupełnie nowym wydaniu. Oczywiście można użyć kurczaka w całości i bawić się w oddzielanie kości od mięsa, ale znacznie prościej jest wykorzystać skórkę z kurczaka i gotowe części, takie, jak filety z udek. Składniki: -skórka z kurczaka -10 filetów z udek -podwójna pierś z kurczaka -20 dkg wątróbki drobiowej -1 duża czerstwa bułka -duża natka
Maminek kulinarnypiersi kurczaka 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 150 g zielonej fasolki mrożonej 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżeczki curry 1 czubata łyżka przecieru pomidorowego sól,pieprz PRZYGOTOWANIE Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę i czosnek drobno siekamy i podsmażamy na 1 łyżeczce oliwy (pozostałą część zostawiamy do cukinii). Dodajemy pokrojonego w kosteczkę kurczaka, doprawiamy solą(...)dodajemy wraz z ugotowaną kaszą do kurczaka, doprawiamy curry i przecierem. Dokładnie mieszamy farsz. Cukinie szorujemy, przekrawamy wzdłuż na połówki i usuwamy przy pomocy łyżki gniazda nasienne. Skrapiamy połową pozostałej oliwy, solimy i pieprzymy każdą połówkę. Nakładamy farsz do naszych cukinii. Skrapiamy resztą oliwy. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Układamy faszerowane cukinie i podlewamy połową szklanki wody
Moje Kuchenne Rewelacjepowidłach lub pierś z kurczaka po królewsku Do dania drugiego będą podawane młode ziemniaki oraz surówka z młodej kapusty, koperku i sosu z cytryny i oliwy. Przystawki na zimno i na ciepło: półmisek wędlin owoce miseczki z: oliwkami, kiszonymi ogórkami, kaparami pomidory z mozzarellą, mizeria pieczarki faszerowane sałatka z zielonej soczewicy sałatka
pieprzny smaczekDąbrowskiej Biała kiełbasa pieczona Dietetyczna pierś kurczaka marynowana w maślance Śledzie z pesto Ryba w sosie koperkowym Coleslaw z rzodkiewką Wrapy z kurczakiem i jarmużem Oszczędna babka na oleju Puree z brokuła – super zdrowe! Jak odświeżyć sałatę – sposób na zwiędłą sałatę Koktajl z kiełkami groszku zielonego Pasta kanapkowa awokado z jajkiem Jajka faszerowane awokado Pomysł na szpinak – przepisy Kotlety jaglane
Dorota SmakujeRoladki są bardzo smaczne. Uwielbiam faszerować je różnym farszem i próbować różnych smaków. Tym razem koleżanka powiedziała mi o takim połączeniu. Oczywiście musiałam spróbować. By roladki nie były suche można dodatkowo zrobić np. sos pieczarkowy i gotowe już roladki włożyć do niego i chwilę razem poddusić. Składniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka, 250 g świeżego szpinaku (może być
W kuchni u MonikiSkładniki: na 6 porcji 6 pojedynczych filetów z piersi kurczaka 1 op świeżej rukoli 1 op sera feta 1 kubek tartego sera twardego dojrzewającego pieprz słodka
Luźna Kuchniapiecu, wspaniałe gorące mięsno-warzywne danie, polecam! Składniki: 2 bakłażany 1 mniejsza podwójna pierś z kurczaka puszka krojonych pomidorów 6 pieczarek 1 cebula 2 suszone pomidory ząbek czosnku 2 łyżki serka naturalnego puszystego Piątnica Twój Smak sól, pieprz, papryka słodka, łyżeczka cukru, oregano, majeranek, przyprawa do kurczaka – wedle uznania do smaku oliwa z oliwek do smażenia tarty twardy(...)pomidory, serek i ze 2-3 łyżki tartego sera, wymieszaj. W razie czego dopraw do smaku. Chwilę jeszcze podsmaż, by składniki i smaki się połączyły ze sobą. 3. Bakłażany faszeruj nadzieniem mięsno – warzywnym. Możesz tak jak ja jeszcze przyozdobić je żółtym serem. 4. Zapiekaj około 30-35 minut w temp. 190C bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika. Ja podaję
Zasmakuj KuchniSkładniki na farsz na 2 porcje: opakowanie makaronu penne słoik suszonych pomidorów słoik czarnych oliwek 20 dag żółtego sera w kostce 2 piersi z kurczaka (jeśli
Bon Appetit Małgorzaty„Szufladki z mozzarellą ” , pierś indyka inaczej Szufladki z indyka, pełne są mozzarelli i pesto , doskonałe połączenie Pierś z indyka jest dobrym mięsem , dla niektórych
Ogrodnik w podróżyMasło- 45g Piersi z kurczaka oczyść i naciąć kieszonki na 3/4 głębokości. Szpinak odmrozić i odcisnąć z wody, przesmażyć z czosnkiem, papryką (kostka) i masłem, przyprawić. Sery zetrzeć na tarce, ser śmietankowy podgrzać w mikrofali- 2min. Sery i szpinak dokładnie wymieszać. Filety przyprawić solą, pieprzem i papryką w proszku i faszerować farszem szpinakowo-serowym
serzmiesemcebulkę, dodać pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka i przyprawić bazylią i czosnkiem. 3. Po ok. 5 min dodaj szpinak i kukurydzę. Wszystko dokładnie wymieszaj. 4. Kiedy bataty będą już gotowe, wyjmij je z piekarnika i delikatnie wybierz z nich miąższ i połącz z nadzieniem przygotowanym na patelni. 5. Po dokładnym wymieszaniu składników, faszeruj nimi wydrążone bataty. 6. Całość zapiecz
FITBUuKsię zeszkliła. Dodajemy drobno pokrojoną pierś z kurczaka i drobno pokrojone pieczarki. Całość podsmażamy8-10 minut. Odstawiamy. W rondelku roztapiamy 1 łyżkę masła i dodajemy płaską łyżkę mąki bardzo energicznie mieszając. Dolewamy mleko, aż uzyskamy konsystencję puszystego kremu. Doprawiamy solą, pieprzem i świeżo startą gałką muszkatołową. Powstały sos łączymy z farszem grzybowo-mięsnym. Faszerujemy upieczone koszyczki i podajemy. Smacznego
Kuchnia w opałachwyjątkowo smakowite! :) Kurczak faszerowany jarmużem i serem blue Składniki: 2 filety z kurczaka świeży jarmuż (dwie garści) 100 g sera pleśniowego blue marynata: 1 łyżka miodu (użyłam miód rzepakowy), 1 łyżka słodkiej papryki, 1 łyżka kminku mielonego, sól himalajska, pieprz oraz 6 dużych pieczarek 250 ml śmietanki 18% przyprawa: curry, kurkuma, sól, pieprz Piersi z kurczaka delikatnie rozbijamy, otrzymując
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!się więc za drugą esencję, do potrawki z kurczaka. Ale żeby nie było to aż tak oczywiste, to zamiast kurczaka zrobiliśmy indyka :) Staramy się na naszym blogu prezentować rzeczy tak naprawdę proste. Ale jednocześnie zachęcające. Dlatego też prostą w sumie pierś wzbogaciliśmy o daktyle, a całość podaliśmy z ziemniakami polanymi sosem morelowym. Wszystko się idealnie ze sobą skomponowało. Wygląda świetnie(...)jakby zagęszczony sos, taki podkręcacz smaku do obiadu. Osobiście nie widzimy nic złego w stosowaniu takiego czegoś. Przejdźmy zatem do przepisu. Dzisiaj mamy dla was wspomnianą wcześniej indyczą pierś faszerowaną daktylami w towarzystwie puree ziemniaczanego z dodatkiem chrzanu, polanym sosem morelowym. Tak na marginesie: aż drgawek dostaję jak ktoś właśnie w takim kontekście używa słowa "w towarzystwie". I może
Marder&Marder Manufacturedodałam jeszcze kawałki piersi z kurczaka, które mi zostały z zeszłego obiadu, ale do jest dowolna opcja Na maśle dusimy cebulkę, czosnek, dodajemy kurki, chwilę dusimy, wsypujemy kaszę i zalewamy białym winem. Przykrywamy i popijając resztę schłodzonego wina, wydrążamy przekrojoną na pół cukinię. Solimy ją i przez chwilę odpoczywamy. Odlewamy sok z cukinii i faszerujemy ją ugotowaną kaszą z kurkami
Cytryna&Co.