pierś - 15998 przepisów (strona:481/1067)

Kurczak w ogórku 528

Składniki :4 filety piersi z kurczaka2 ogórki szklarniowe0,5l śmietany1/2szkl. mąkiczosnek granulowanysól, pieprz·   Przygotowanie ;Filety dokładnie myjemy, osuszamy,przecinamy,  delikatnie rozbijamy. Przyprawiamy solą i pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. Następnie obtaczamy w mące i Obsmażamy na gorącym oleju.Smażymy 3-4 minuty.Ogórki dokładnie myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, odsączamy. Filety przekładamy naczynia żaroodpornego

Garnkowe fanaberie
Ryba z koperkiem pieczona w folii 171

masła, na to kładziemy rybę i folię zawijamy w kieszonkę. Rybę pieczemy w 180 st. C przez 20-25 minut.5. Taką rybę podałam z warzywami na patelnię.*przy karmieniu piersią czosnek omijamySmacznego

Kuchnia domowa Ani
Kurczak w sosie pomidorowym z oliwkami 291

oliwkami to proste i smaczne danie. Pomidory, oliwki i bazylia to wyraz mojej tęsknoty za słońcem śródziemnomorskim… Zapraszam serdecznie. Kurczak w sosie pomidorowym z oliwkami – składniki: 2 piersi z kurczaka 1 puszka pomidorów (mają więcej likopenu niż świeże pomidory czyli są zdrowsze) 1 cebula 2 ząbki czosnku kilka listków bazylii garść oliwek (najlepiej czarnych) pół chili (lub więcej

UgotujmyTo.pl
Kurczak w sosie pieczarkowo-śmietanowym 324

śmietanowym jest idealnym rozwiązaniem dla osób, które szukają prostych i pysznych dań… nie może nie wyjść… i jak smakuje! Kurczak w sosie pieczarkowo-śmietanowym – składniki: 2 piersi kurczka ok. 400 g pieczarek 1 cebula 200 ml śmietany 30% sól, pieprz, papryka 50 ml wody natka pietruszki oliwa do smażenia   Kurczaka myję, osuszam i kroję w paski

UgotujmyTo.pl
Kurczak diabelski w jogurtowej marynacie 335

Ostry kurczak z dodatkiem lekkiej , delikatnej kaszy jaglanej tworzy fantastyczne danie , w sam raz na szybki obiad w gronie rodziny. Polecam! SKŁADNIKI : ( 4 porcje ) * filet z kurczaka – 2 piersi * jogurt naturalny – 100 g * pikantny ketchup – 4 łyżki * sól – do smaku * pieprz – 1 szczypta * imbir – 1 szczypta * curry – 1 szczypta * chili – 1 szczypta

Ostra na Słodko
Kurczak duszony w sosie słodko - kwaśnym 1192

cukrem i octem. Powinien mieć smak kwaskowaty i słodkawy. Jeśli ktoś lubi imbir, to można go dosypać więcej, jednak trzeba pamiętać, że również zaostrza smak potrawy. Kurczak: 2 średnie piersi z kurczaka , sól , słodka i ostra papryka - do smaku, mąka ziemniaczana do obtoczenia mięsa, 2-3 łyżki oleju . Mięso oczyścić ze zbędnych błon, opłukać w zimnej

Codzienna kuchnia niecodzienna
Delikatna potrawka z kurczaka z sosem jogurtowym 857

Dzisiaj potrawka z kurczaka, który pozostał z niedzielnego rosołu :) Dzisiaj wszak niedziela i w wielu domach króluje tradycyjny rosół :) Składniki: gotowany kurczak (w moim przypadku były to dwie średnie piersi), 3-4 marchewki (może być również z rosołu), kilka pieczarek , ok. 300-400 ml naturalnego jogurtu , ok. pół szklanki rosołu , bulionu warzywnego lub wody, sól , pieprz do smaku

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kotleciki z kurczaka, pieczarek, sera i ziarenek 402

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Soczyste kotleciki z piersi kurczaka, pieczarek, żółtego sera, suszonych pomidorów i ziarenek. To moja propozycja na dzisiejszy obiad Wszystko siekamy, mieszamy z masą jajeczną z dodatkiem mąki i smażymy jak placki na patelni. W takiej wersji wychodzą bardzo smaczne i są alternatywą do tradycyjnych kotletów

Marta Gotuje
Sałatka z kaszą gryczaną i wędzonym kurczakiem 423

wędzonego kurczaka. Do tego ziarna słodkiej kukurydzy, jajka i por. Całość dosmaczona majonezem i jogurtem greckim. Pycha! Składnki: 100 g kaszy gryczanej (1 woreczek); 300 g wędzonego fileta z piersi kurczaka; 1/2 białej części pora; Puszka kukurydzy konserwowej; 3 jaja ugotowane na twardo; 3 łyżki majonezu; 2 łyżki jogurtu gerckiego; Sól; Pieprz.  Sposób przygotowania: Kaszę ugotować zgodnie z przepisem

Gospodyni Miejska
Chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku! Kurczak z grilla w szafranowej marynacie 143

Poczuj się jak w Maroko. Wypróbuj grillowanego kurczaka przyrządzonego według tego przepisu. Dodatek szafranu pozwoli poczuć wyjątkowość tego dania o każdej porze roku. Składniki: 10 piersi z kurczaka lub skrzydełek/podudzi do marynaty: ½ szklanki oliwy z oliwek 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka kolendry 1 łyżeczka szafranu 1 łyżeczka chili w proszku 1 łyżeczka pieprzu cayenne 2 wyciśnięte

naRuszcie
Piersi z kurczaka w glazurze miodowej z powidłami śliwkowymi 291

post Piersi z kurczaka w glazurze miodowej z powidłami śliwkowymi appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Pierś z kurczaka po hawajsku z pieczonymi frytkami 266

pekińskiej. To mój bardzo smaczny pomysł jak odmienić zwykłego kotleta schabowego Sprawdzi się zarówno na obiad ale również na różnego rodzaju przyjęcia czy imprezy. Post Pierś z kurczaka po hawajsku z pieczonymi frytkami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Frykas drobiowy 306

Frykas drobiowy czyli filet z kurczaka w delikatnym, aksamitnym, kremowym sosie śmietanowym. Składniki : podwójna pierś z kurczaka średnia cebula  ok 10 średnich pieczarek 200 ml śmietany 30% olej łyżka mąki kostka rosołowa drobiowa lub bulion ( 300 ml ) przyprawa drobiowa nać pietruszki Przygotowanie : Filet z kurczaka oczyszczam i kroję w kawałki ok 3x3cm mieszam z niedużą ilością przyprawy do kurczaka

Mechanik w kuchni
Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie dyniowym / Chicken and spinach pasta with pumpkin sauce 354

macie po ręką puree dyniowe Polecam! Scroll down for recipe in English Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie dyniowym (3-4 porcje) Składniki: 250 g ulubionego makaronu 1 pierś z kurczaka, usmażona lub upieczona, pokrojona w kostkę 1 szklanka świeżego/mrożonego szpinaku 1/2 szklanki pieczarek pokrojonych w plastry 2 łyżki masła 1/2 cebuli, pokrojonej w kostkę 2 ząbki

karmelowy
Kurczak pieczony z dynią i pomidorkami / Roasted chicken with pumpkin and tomatoes 314

oliwą lub olejem i dobrze posól. W małej miseczce wymieszaj czosnek, małą łyżeczkę soli, paprykę i dolej tyle oliwy aby całość utworzyła dosyć rzadką pastę. Umieść kurczaka na stole (piersiami do dołu) i wykrój lub wytnij nożyczkami do mięsa „kręgosłup” wraz z kuperkiem. Następnie rozłóż na płasko na stole i jeszcze dociśnij, po czym natrzyj dokładnie przygotowaną pastą

karmelowy