pierś z pieczarkami - 1986 przepisów (strona:96/133)

Szaszłyki 227

przedstawiam moją wersje szaszłyków z ulubionymi dodatkami. Szaszłyki - Składniki : 2 piersi z kurczaka przyprawy: papryka słodka, kolendra, majeranek, rozmaryn, chili, czosnek w proszku (lub czosnek świeży - drobno pokrojony), pieprz, sól (można również użyć gotowej przyprawy do grilla) olej (ok. 2 łyżki) papryki: czerwona, żółta, zielona ok. 250 g małych pieczarek pomidorki koktajlowe 2 laski kiełbasy lub ok. 150 g boczku

Słodka Strona
Devolay czy de volaille? A może schabowy z kurczaka? 502

Kotlety z piersi z kurczaka są dość popularne w naszym kraju. Rzadko w którym domu nie jada się ich. Jest to prosta i dość szybka potrawa. I tutaj pojawia się pytanie: czy każdy panierowany filet z kurczaka jest de volaille'm? Muszę Was zmartwić: nie każdy. Tylko ten, który podajemy w formie roladki z masłem i ewentualnie pietruszką lub koperkiem(...)Żadne sery, szynki czy pieczarki schowane w środku nie uczynią z naszej roladki de volaille'a. Ten najprostszy filet zbity tłuczkiem i opanierowany jak schabowy też nim nie jest.  Kotlet de volaille podobno stworzył Marie-Antoine Carême, kucharz i cukiernik cara Aleksandra I. Najbardziej fantazyjna chyba  forma takiego kotleta to przygotowany z piersi z kawałkiem skrzydełka. Troszkę trzeba

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sylwestrowe propozycje 291

Focaccia z parmezanem i pomidorami Bagietka z serem pleśniowym i grillowaną morelą   Idealnie przyrządzona pierś kaczki Roladki z szynki parmeńskiej, buraka i koziego sera Roladki ze schabu z suszonymi pomidorami, anchois i kozim serem   Jajka faszerowane pomidorami, papryką i bazylią Jajka faszerowane pieczarkami Sałatka Caprese Prosta tarta z pomidorami, kozim serem i anchois Hummus z suszonymi pomidorami Kanapki

Mango Papaja
Pomidorowy kuskus z warzywami 173

piersi z kurczaka. Możecie także przygotować to danie jeszcze inaczej, a mianowicie podsmażyć jedną połówkę piersi z kurczaka pokrojoną w kostkę, a następnie dodać do niej warzywa i postępować zgodnie z przepisem poniżej. Składniki na 1 porcję jako danie solo: 90g kuskusu kilka pieczarek garść mrożonej papryki lub 1 średnia świeża (u mnie czerwona) garść mrożonego szpinaku w liściach (może

Fabryka pomysłów
Sałatka z ravioli (lub tortellini) z suszonymi pomidorami 215

smaczna jest na zimno. Sprawdzę to jutro... A dziś zaserwowałam sobie na późny obiad GRILLOWANĄ PIERŚ Z KURCZAKA Z PYSZNĄ SAŁATKĄ Z RAVIOLI. Dzięki Iwona jest naprawdę super. SAŁATKA Z RAVIOLI SKŁADNIKI: 1 paczka pierożków ravioli (ja użyłam tortellini z serem pleśniowym i pieczarkami) 3 papryki: czerwona, żółta, zielona 1 młoda cukinia 1 czerwona cebula sól, pieprz SKŁADNIKI

Kuchnia Beaty
DOMOWY PASZTET ZAPIEKANY 448

średnie cebule - 2-3 ząbki czosnku (duże) - 600-700g pieczarek - ok.3/4 płaskiej łyżeczki soli himalajskiej lub morskiej - ok.1/3-1/2 płaskiej łyżeczki gałki muszkatołowej - 2-3 ziarna ziela angielskiego - sporo świeżo mielonego kolorowego pieprzu - conajmniej 2-10 łyżek tłuszczu** * - W pierwszej wersji miałam mięsa pieczone: indyk (cała pierś), pałki od kurczaka, kawałek wołowiny i wieprzowiny; gotowane mięso od: perliczki i kurczaka(...)surową należy ją podsmażyć. Możemy ją usmażyć razem z cebulą i czosnkiem). Mielimy dwukrotnie także wędzony boczek (nie parzyłam go ani nie podsmażałam) oraz usmażone wcześniej cebulę oraz czosnek. Pieczarki myjemy, kroimy na kawałki podsmażamy na małej ilości tłuszczu i następnie mielimy, ja mielę pieczarki tylko raz (lubimy gdy są w pasztecie zauważalne ale można oczywiście także zmielić dwukrotnie). Bułkę

Smaczne Zdrowe
Roladki drobiowe z naleśnikiem 321

Cebulę zeszklić na maśle, dodać pieczarki i dusić do odparowania wody. Odstawić do przestudzenia. Teraz składamy w całość nasze roladki. Naleśniki posmarować majonezem (fot.1) , następnie położyć porcję mięsa mielonego  (fot.2) , posypać serem żółtym  (fot.3)  (część sera zostawić do posypania roladek na wierzchu) i zwinąć w rulon  (fot.4) . Na rozbitą pierś z kurczaka położyć zrolowany naleśnik(...)minimum 2 godziny. Następnie roladki odwinąć z pergaminu i obsmażyć na patelni z każdej strony  (fot.8) . Włożyć do naczynia do zapiekania  (fot.9) , posmarować majonezem, posypać usmażonymi pieczarkami z cebulą i startym na tarce serem żółtym. Całość przykryć folią aluminiową, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200ºC i piec około 40 minut. Źródło: Kuchnia Broni linkwithin_text='Zobacz również inne

Świat Domowej Kuchni
Kura we rieslingu (Coq au riesling ;) ) 143

takim winym. Do tego drugigo receptu 17 jeszcze kedy przidymy, a tera sie bierymy za nasza kura we rieslingu. Co potrza? 1 kg kurczaka- nojlepi filet ze podudzi abo piersi 15-20 dkg wyndzōnki 18 połra łeżek mōnki 19 ze 2 łeżki masła klarowanego 2 łeżki masła 2 łeżki oliwy 3 szalotki abo jake inksze cebule 25 dkg pieczarkōw(...)przipołlōła 25 . Niyskorzi 26 sie bierymy za pieczarki- pokrejcie je we plasterki, podpiyczcie na patelni ze masłym klarowanym i przeciepcie 27 do garca. Tera ôstoł 28 nōm już yno kurczak (jak mołcie 29 filety ze podudzi, to nawet ich niy trza krajać na mańsze kōnski 30 , a filet ze piersi mogecie pokrajać na szyroke 31 paski). Niyskorzi pokulejcie

Chop w kuchni
Kurczak z mozzarellą 127

kotlet schabowy – gicz cielęca w warzywach – boeuf bourguignon – stek z sosem whiskey – schab z pieczarkami – pikantny gulasz z czerwonym winem – kurczak barbecue – pomysł na kurczaka – polędwica z marynowanym pieprzem – placek po węgiersku – młoda kapusta Przygotowanie : 50 minut Ilość porcji: 2-3 Składniki: – 2 piersi z kurczaka – 4-8 plastrów szynki parmeńskiej lub podobnej – 100 g (kulka

nietylkopasta.pl
Rigati z Pancettą i sosem Carbonara 111

blogu w innym daniu link niżej https://violagotuje.blogspot.co.uk/2016/07/cannelloni-carbonara-z-kurkami-w-boczku.html Sposób: Makaron gotujemy wedle przepisu. Myjemy piersi z kurczaka ,osuszamy i kroimy na większe kawałki. Podsmażamy na oliwie ,i gdy lekko się zarumieni dodajemy pokrojony w kostkę włoski boczek. Prażymy ,dodajemy cebulę i szklimy. Następnie pieczarki -boczniaki Smażymy do czasu aż cebula zeszkli się na lekko złoty kolor. Dodajemy szczypiorek

Viola cooks with passion
Patison faszerowany Ratatouille z kurczakiem-na ostro 164

papryczki chili. Wyszło super danie :)  Składniki na 1 porcję: 1 równomierny, średni patison 1 pierś z kurczaka (ale wieprzowina też się sprawdzi tak jak brak jakiegokolwiek mięsa) 2 pomidory bez skórki pół małej cukinii pół czerwonej papryki 1 mała cebula kawałek pora 3 pieczarki małą garść fasolki szparagowej 1-2 papryczki chili (można pominąć)  3 małe ziemniaki

Bon Appetit Małgorzaty
G.. grillowany kurczak w sosie sojowym i kaszą jaglaną. 313

przygotować i zaryzykować. I było warto!  Składniki: 1 x pierś kurczaka 1/2 szklanki kaszy jaglanej 3 szklanki wody 1 łyżka oliwy marynata: 1 łyżeczka oliwy, 1 łyżka sosu sojowego ciemnego, czosnek, papryka ostra w proszku, szczypta soli pieprzu 1 duża marchewka, 1/2 szklanki groszku zielonego, 4 duże pieczarki, 1/2 cebuli pieprz, sól, papryka słodka w proszku, pieprz, sól Przygotowanie

Kitchens Alphabet
Kurczak w sosie winno serowym z warzywami 456

piersi z kurczaka 2 serki topione w serdlu (jeśli mamy normalne w kostce to też mogą być te w serdlu się szybciej roztapiają) 1,5 szklanki białego wina (lub szklanka wina i 1/2 szklanki wody) 1/2 opakowania dużej śmietany 18% 1/2 gęstego jogurtu greckiego 1 cebula 1 duża marchewka 1/2 cukinii 250 g pieczarek 1 mała czerwona papryczka chilli(...)plasterki pieczarki, całość podsmażamy (jeśli mamy podgotowaną marchewkę kroimy ją w plastry i dodajemy do pieczarek i cebuli w tym momencie). Jeśli mamy surowa marchewkę to gotową cukinie i pieczarki przekładamy do garnka i żeby nie brudzić kolejnego naczynia na patelnie wrzucamy pokrojoną w cienkie plasterki marchew, chwilę podsmażamy żeby się zrumieniła i dolewamy ok szklanki wody i podgotowujemy

Piekielna Kuchnia Pati
Rolada z piersi indyka w dwóch smakach - z pieczarkami bądź szpinakiem 208

przedstawiam swoją koncepcję, którą zrealizowałam na noworoczny obiadek rodzinny. Uważam, że naprawdę warto spróbować. Pierś z indyka w moim wydaniu jest soczysta, wyrazista i krucha. Oto receptura: Składniki: filet z indyka serek topiony kremowy ser żółty tarty - garść lub dwie 1 cebula 20 dag pieczarek 2 garście świeżego szpinaku baby 1 ząbek czosnku łyżka siekanej wędliny dojrzewającej sól, pieprz przyprawa

Kuchnia po mojemu