time for cheese. Have fun cooking! SKŁADNIKI (na 12 kawałków): 4 pszenne tortille 1 pierś kurczaka 1 stek wołowy 1 FOOD średnia cebula 1 średnia papryka żółta 1 średnia papryka czerwona 1/2 sporej cukinii 10 pieczarek 1/2 puszki kukurydzy 200 g żółtego sera, np.: gouda 100 g sera typu cheddar Guacamole: 1 1/2 awokado 1/2 cebuli 1/2 pomidora sól, pieprz
Martyna Cooksmielonej papryki słodkiej wędzonej, 100 g cukinii, sól, 2 szt pergaminu do smażenia WINIARY Pomysł na... Papirus soczystą pierś kurczaka w złocistym curry, ¼ łyżeczki cukru, listki świeżej mięty. Przygotowanie: Orane ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i ugniatamy. Pieczarki płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy papierowym ręcznikiem, skórkę zostawiamy. Wycinamy nóżki i wydrążamy środek, za pomocą łyżeczki
Moniki Smakołykimięso zastąpić uprzednio przesmażoną na oleju wołowiną. Jak będę miała więcej czasu na pewno tak zrobię;) Składniki: 2 piersi z kurczaka pokrojone w kostkę i przesmażone na klarowanym maśle 3 średnie cebule obrane i pokrojone w piórka 300 g pieczarek pokrojonych w talarki 1 czerwona papryka i 1 żółta papryka pokrojona w kostkę połowa papryczki chili pokrojonej w drobniutką
Zasmakuj Kuchnikurczakiem i warzywami Drukuj przepis Drukuj ze wszystkimi zdjęciami Drukuj tylko tekst Składniki 1 paczka makaronu orkiszowego 0,5 piersi z kurczaka 1 brokuł 0,5 czerwonej papryki 0,5 żółtej papryki 0,5 małej torebki zielonych oliwek 0,5kg pieczarek kilka plastrów pora 1 łyżka śmietany 18% meksykańska przyprawa do tortilli przyprawa do kurczaka po węgiersku sól pieprz listonic
CoolinarniePLDziś pomysł na szybki obiad. Zamiast piersi kurczaka można użyć łososia. W tym towarzystwie mile widziane byłyby również suszone pomidory.Czytaj więcej »
bistro mamadziś na pyszny makaron z kurczakiem, warzywami i nutką Azji :) Składniki: 1 x opakowanie razowego makaronu spaghetti 2 x pierś z kurczaka 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku kilka oliwek 1/2 cukinii 1/2 bakłażana 1/2 czerwonej papryki (tylko tą akceptuję!) 4 pieczarki ser emmentaler w kostce przyprawy Przygotowanie : 1. Makaron : gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Kurczak : Kurczaka kroimy
Kitchens Alphabetwyszło najlepsze ale widać o co chodzi ;) Składniki: 1 duży słoik pieczarek marynowanych odsączonych z zalewy trochę koperku pęczek cebulki dymki posiekanej drobno 3 sztuki ugotowanej i pokrojonej w kostkę marchewki 3 sztuki ugotowanych ziemniaków pokrojonych w kostkę mięso z podwójnej piersi kurczaka, pokrojone w cienkie paseczki obsmażone na 2 łyżkach oleju, doprawione wg własnego(...)grubym tartce średni słoik majonezu Dodatkowo : tortownica lub inne naczynie o prostych ściankach średnicy ok.20-22 cm folia spożywcza przeźroczysta Tortownicę wykładamy folią spożywczą i układamy poszczególne warstwy WARSTWY: Ułożyć pieczarki ogonkami do góry posypać koperkiem i dymką. Przykrywamy warstwą marchewki, solimy, pieprzymy smarujemy cienką warstwą majonezu i dociskamy.Teraz układamy ziemniaki,potem mięso z kurczaka dociskamy i smarujemy majonezem. Kolejna
W kuchennej krainiewody 100 g małych cebulek - użyłam szalotek 250g pieczarek - u mnie brązowe 60 g masła 10 g cukru - nie użyłam 500 ml creme fraiche - zastąpiłam śmietaną 18% ( Użyłam ok 250 ml) przygotowanie Umytego i osuszonego kurczaka podzielić na 8 części - 2 skrzydełka, 2 nóżki, 2 uda, 2 piersi + korpus. Korpus i skrzydełka odłożyć na wywar. Na dużej, głębokiej
Stare Garywaga 1,70 kg ) 4 ząbki czosnku kilka pieczarek 1 łyżka rozmarynu kilka zielonych szparagów puszka pomidorów pelatti + 2 łyżki koncentratu pomidorowego kilka suszonych pomidorów 2 łodygi selera naciowego 1 szklanka rosołu pieprz, sól do smaku 2 łyżeczki masła 2 łyżki oliwy Najpierw zajęłam się kurczakiem, położyłam go na piersiach i nożyczkami wycięłam kręgosłup od kupra do szyi(...)łyżeczce masła i rozsmarowałam po piersiach przez skórę kurczaka. Do miski do blendera wlałam pomidory + koncentrat pomidorowy, rosół oraz dodałam rozmaryn, obrany czosnek, sól i pieprz i wszystko dokładnie zblendowałam, spróbowałam czy ok i dosoliłam minimalnie. Uzyskany sos wylałam do formy obok kurczaka, pędzelkiem nałożyłam i na niego trochę sosu. Teraz warzywa, pieczarki poprzecinałam na połówki i poukładałam koło kurczaka
Kuchnia na wzgórzuPokażę Wam jak przygotować pyszny sznycel wiedeński z domowymi frytkami. Danie to może nie należy do najbardziej dietetycznych, ale raz na jakich czas można sobie pozwolić
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: dwie piersi z kaczki sól, pieprz szczypta estragonu, lubczyku, rozmarynu kilka gałązek świeżego tymianku 4 ząbki czosnku groszek łyżka oleju kokosowego śmietana kilka pieczarek Przygotowanie: Mięso przyprawić ziołami, solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Skórę ponacinać i smażyć na rozgrzanym oleju po kilka min z każdej strony ok 4,5.. Przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec
Gaździnka warzycebulą w gęstym sosie na bazie pomidorów z dodatkiem cukinii, pieczarek i ziemniaków doskonale sprawdzi się w roli rodzinnego obiadu. Pięknych i soczystych warzyw mamy teraz wszędzie w bród, korzystajmy więc! Polecam! Scroll down for recipe in English Kurczak z pieczonymi warzywami (4 porcje) Składniki: 4 kawałki kurczaka, piersi lub udek 1 duża cebula, obrana i pokrojona w grubsze plasterki
karmelowyDziś pierś kurczaka z mozzarellą i suszonymi pomidorami, delikatna, soczysta, ziołowa, pyszna! Mięso marynuję całą noc, jeśli nie macie czasu zamarynujcie ją rano, odstawcie do lodówki i w porze obiadowej przygotujcie. Można do tego zestawu dodać podduszone z lubczykiem i ostrą papryką plastry pieczarek, szpinaku, posypać parmezanem lub żółtym tartym serem. Tak przygotowane mięso można także obsmażyć krótko
Zasmakuj Kuchniistnieje wiele już gotowych produktów z wykorzystaniem szpinaku. Zaliczyć możemy np. pierożki z serem ricottą, naleśniki ze szpinakiem , pieczarkami zapiekane pod pierzynką żółtego sera. Szpinak także dla mięsożerców Dla mięsożerców również można znaleźć coś odpowiedniego. Tutaj polecam makaron tragatele ze szpinakiem, piersią z kurczaka i suszonymi pomidorami na bazie jogurtu naturalnego, czosnku, soli i pieprzu. Tworząc dania ze szpinaku musimy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pieprz Przygotowanie: Pierś pokroić na mniejsze kawałki. Czosnek posiekać. Wymieszać z pozostałymi składnikami marynaty. Obtoczyć w niej pokrojoną pierś. Odstawić na 1h do lodówki. Piec w 180 stopniach około 30 minut. Warzywa: 1 cukinia 1/3 niedużej dyni 1 czerwona papryka kilka pieczarek 1 ząbek czosnku zioła włoskie 100 g śmietany 18 % 2 łyżki oleju Przygotowanie: Ząbek czosnku posiekać. Cukinię, dynię
Fabryka pomysłów