główki salaty lodowej lub jak miało być początkowo 1 opakowanie mixu sałat z roszponką 2 piersi z kurczaka 8 pomidorów koktajlowych zebra 1/2 cebuli czerwonej 1 opakowanie sera feta z ziołami 1 papryka czerwona 1 ogórek zielony 4 figi 1 opakowanie Knorr Kurczak z Patelni Zobacz bazylia Warzywa, owoce i mięso myjemy. Mięso oczyszczamy i marynujemy wedle zaleceń producenta(...)paprykę. Przekrojone na pół pomidory oraz pokrojony w kostkę ser feta. Cebulę kroimy na krążki. Umyte figi przekrawamy na 4 równe części, skrapiamy oliwą i octem balsamicznym. Wsadzamy do piekarnika na 30 minut 80 stopni z opcja góra-dół. Gdy figi będą gotowe na sałatkę kładziemy kawałki kurczaka i figi. sałatkę polewamy sosem. Smacznego
ClauditteMissCookingziemniaków ugotowanych2 piersi z kurczakaok. 150-200g boczkupęczek szczypiorku3-4 ząbki czosnkuser żółty (można pomieszać z parmezanem)ok. 200 ml śmietany50g masłasól, pieprz, papryka, chili, oliwa Połowę ugotowanych, obranych i pokrojonych w plasterki ziemniaków wykładam do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Posypuję solą, pieprzem i chili.Na patelni podsmażam pokrojonego i doprawionego solą, pieprzem i papryką kurczaka. Wrzucam go na warstwę(...)dodaję pokrojony szczypiorek i czosnek.Dodaję do zapiekanki.Na wierzch układam pozostałą część pokrojonych ziemniaków doprawiając je solą, pieprzem i chili oraz pokrojone w drobną kostkę masło.Wstawiam do nagrzanego piekarnika (180 stopni) na jakieś 40 min. Po tym czasie można (choć nie koniecznie) posypać wierzch serem pomieszanym ze śmietaną. Zapiekam na złoty kolor. Smacznego Post Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem
UgotujmyTo.plnajwiększa pierś. Polecam przepis na różne domowe imprezy - na pewno zaskoczycie nim mile swoich gości :))Składniki na 2 szt:2 duże piersi z kurczaka10 plasterków bekonuserek kremowy typu philadelfiaser żółtymały brokułsólpieprzostra paprykaczosnek granulowanyWykonanie:Filet z kurczaka rozbijamy tłuczkiem najlepiej przez folię, aby nie porwać mięsa. Rozbity płat solimy, pieprzymy, posypujemy odrobiną czosnku granulowanego oraz słodkiej papryki. Następnie smarujemy(...)naszym filecie. Całość zwijamy ściśle i układamy na rozłożonych plastrach boczku.Plastry boczku owijamy dokładnie wokół naszej drobiowej roladki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220st. Pieczemy ok. 25 minut
Walijskie Pichcenieupierdliwy, zajmuje jakieś dwie godziny, ale warto. Danie składa się z trzech elementów, więc każdy z nich opiszę osobno, zarówno składniki jak i przygotowanie. PIERŚ Z KURCZAKA – weganie i wegetarianie zamykają oczy filet z kurczaka łyżka miodu dwie łyżki sosy sojowego sok z jednej cytryny 3 ząbki czosnku łyżeczka koncentratu pomidorowego pół łyżeczki słodkiej papryki olej Dzień przed obiadem właściwym(...)być lekka emulsja. Nurzamy w niej kurczaka, starając się go bardzo dokładnie pokryć marynatą. Przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki. Zostawiamy na minimum 12h. W dniu obiadu filety lekko smażymy po 2-3 min z każdej strony, wkładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy szklanka wody i łyżką oleju i wsadzamy do nagrzanego piekarnika. Temp 190 stopni, 40 min. Dodatek wody
ladykitchensól i pieprz. Ucieramy na gładką masę. Z białek ze szczyptą soli ubijamy pianę i delikatnie mieszamy z nadzieniem. Kurczaka układamy na desce grzbietem do dołu, mocno uciskamy pierś dłonią, żeby kurczak nieco się spłaszczył. Chwytamy za nogi, lekko unosimy i przez rozcięcie w dole brzucha wkładamy do środka farsz. Delikatnie potrząsamy tuszką, aby nadzienie równomiernie wypełniło wnętrze ptaka(...)igły i tak okręcamy nóżki ptaka, by nie odstawały od brzucha. W miseczce mieszamy obie musztardy, miód oraz oliwę - marynatą nacieramy całego kurczaka. Krok 3. Układamy tuszkę grzbietem do dołu w brytfannie z rozpuszczonym masłem. W piekarniku nagrzanym do 190-200 stopni pieczemy przez 1 godzinę 45 minut, polewając sosem z brytfanny (to ważne!), żeby kurczak nie wysechł
Moja Książka Kucharskapiersi z kurczaka -opakowanie curry -opakowanie kurkumy -łyżka ziaren kolendry -łyżka ziaren kolorowego pierzu -kilka liści laurowych -kilka ziaren ziela angielskiego -łyżka granulowanego czosnku -kilka kropel ciemnego sosu sojowego -oliwa lub olej -rękaw foliowy do pieczenia Piersi dokładnie płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, przekrawamy wzdłuż na pół. Kolendrę, pieprz i ziele tłuczemy w moździerzu. Każdą pierś obsypujemy obficie przyprawami i układamy(...)marynowanej, pieczonej papryki. Wstawiamy miskę z mięsem do lodówki na całą noc, szczelnie przykrywając folią spożywczą. Na drugi dzień wkładamy piersi wraz z marynatą do rękawa foliowego i wlewamy około łyżeczki sosu sojowego. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 25 minut. Podajemy z surówkami i ziemniakami z wody
Kulinarne przemysleniadodaję pokrojony na mniejsze kawałki miąższ z cukinii, dodaję sól i smażę aż woda odparuje. W tym czasie umytą i osuszoną pierś z kurczaka kroję w bardzo drobną kostkę. Gdy woda z cukinii odparuje zwiększam ogień i dodaję kurczaka aż z wierzchu przestanie być surowy. Dodaję pokruszoną w kostkę gorgonzolę(można zostawić kilka kawałków, aby położyć na farszu aby się(...)wchłonął jego nadmiar. Doprawiam pieprzem, ziołami prowansalskimi i solą, jeżeli jest potrzeba, na sam koniec dodaję posiekaną natkę pietruszki. Gotowy farsz wkładam do wydrążonych cukinii. Piekę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 15- 20 minut, aż cukinia zmięknie, a z farszu utworzy się skorupka. Moim zdaniem odgrzane są jeszcze smaczniejsze
Cook&Lovepyzy z Różyca, marynowane buraki, Wuzetka, której nazwa (według jednej wersji) pochodzi od Trasy W-Z, oraz kotlety pożarskie Składniki na 4 porcje: 250 g mielonej cielęciny, 2 piersi z kurczaka, 1 (50g) czerstwa bułka, 120 ml mleka, 2 jajka, sól, 1 łyżka masła, 1,5 łyżki siekanego kopru, 1 łyżka roztopionego masła, tłuszcz do smażenia, Panierka: 1 jajo(...)jajku i bułce. Kotlety smażyć na średnim ogniu, aż zarumienią się z każdej strony. Następnie dodać trochę masła i dosmażyć kotlety na mniejszym ogniu. Można je dopiec w piekarniku. Kotlety położyć na blaszce, na nich ułożyć po kawałku masła i piec kilka minut w piekarniku nagrzanym
królestwo garówsosie z jogurtu z dodatkiem przypraw, dzieki czemu nabiera wspanialego aromatu, miekkości i soczystości. To idealne danie na szybki obiad, warunkiem jest jednak wcześniejsze przygotowanie mięsa. Skladniki: 2 piersi z kurczaka szklanka jogurtu greckiego 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki papryki 0,5 łyżeczki mielonego kminu 0,25 łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżeczka płatków chili 2 łyżki soku(...)płatki chili, sok z cytryny, sól, pieprz i czosnek. Dodać kurczaka pokrojonego w dość dużą kostkę. Dokładnie wymieszać, aby marynata pokryła kurczaka, miske przykryc folia i odstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc. Następnie nadziać kurczaka na szpadki do szaszłyków, przekładając cebulą co kilka kawałków mięsa. Nagrzać piekarnik lub grill i piec aż kurczak będzie złocisty i upieczony
Codzienne GotowanieNP.HORTEX)NIE ROZDROBNIONY 2 ZĄBKI CZOSNKU SEREK CAMEMBERT PIERŚ Z KURCZAKA ŁYŻKA OLEJU DO SMAŻENIA NA SOS: ŚMIETANKA 30 % 1 KOSTKA ROSOŁOWA OK.1 ŁYŻKA MĄKI DODATKOWO 15-20 DKG SERA ŻÓŁTEGO PRZYGOTOWANIE: NAJPIERW ROBIMY NALEŚNIKI CZYLI MIESZAMY PODANE SKŁADNIKI I SMAŻYMY, SZPINAK ROZMRAŻAMY I PRZESMAŻAMY NA PATELNI Z CZOSNKIEM MIĘSKO Z KURCZAKA KROIMY W GRUBSZĄ KOSTKĘ ,PRZYPRAWIAMY I SMAŻYMY(...)GARNKA ,DODAJEMY KOSTKĘ ROSOŁOWĄ,ZAGOTOWUJEMY,DODAJEMY ROZMIESZANĄ Z ODROBINĄ ZIMNEJ WODY MĄKĘ,MIESZAMY DOKŁADNIE ,JAK ZACZNIE GĘSTNIEĆ POLEWAMY SOSEM NASZE NALEŚNIKI, POSYPUJEMY STARTYM ŻÓŁTYM SEREM I ZAPIEKAMY W PIEKARNIKU OK 20-25 MIN (AŻ SIĘ MOCNO ROZPUŚCI SER I TROCHĘ ZARUMIENI)W 180 STOPNIACH I GOTOWE SMACZNEGO
Swojskie jedzonkospory ząbek czosnku 1/2 kostki serka topionego koziego lub naturalnego sól, pieprz szafran kilka cienkich plasterków sera żółtego garść tartego sera żółtego kilka wiórków masła Przygotowanie: Pierś z kurczaka dzielimy na małe kotleciki, które dobrze rozbijamy. Solimy, pieprzymy. Smarujemy cienko serkiem topionym. Kładziemy na każdym po plasterku sera żółtego i kawałeczek masła. Zawijamy ścisło w małe roladki. Oprószamy szafranem(...)łyżką serka topionego. Na koniec gotujemy makaron. Masę brokułową podgrzewamy. Podlewamy wodą z gotowania makaronu by sos trochę rozrzedzić. Dodajemy odrobinę masła dla smaku. Roladki podpiekamy bez przykrycia w piekarniku. Podajemy na makaronie pokrytym sosem brokułowym. Posypujemy odrobiną startego drobno sera Mi i Mężowi bardzo smakuje to danie. Wygląda pozytywnie. Składa się ze zdrowych składników i jest bardzo aromatyczne. Pierwszy
Kuchnia po mojemupierś (ulubiona przeze mnie część kurczaka) wychodzi bardzo soczysta, delikatna. Do tej pory piersi w kurczakach pieczonych były zazwyczaj suche. Tu jest inaczej. Ten przepis to kolejna pozycja, pochodząca z książki „Gordon Ramsay’s Ultimate Cookery Course”. POLECAM! Składniki: (4-6 porcji) 1 duży kurczak (ok. 2 kg) – ja miałam 1.8 kg 1 cytryna oliwa 400 ml białego wina(...)400g puszki białej fasolki, odcedzonej 200g pomidorów suszonych w oleju + kilka łyżek tego oleju sól morska i świeżo mielony czarny pieprz garść świeżego tymianku Przygotowanie: Rozgrzać piekarnik do 180°C. Przygotować nadzienie: Rozgrzej odrobinę oliwy na dużej patelni i dodaj chorizo. Smaż około 3 minuty, aż do uzyskania złotego koloru. Dodaj cebulę i smaż kolejną minutę lub dwie
Moja DelicjaSkładniki / Ingredients: piersi z kurczaka / chicken breastprzyprawa do kurczaka / seasoning for chickensól / saltjajka / eggs biszkopty / biscuitspłatki kukurydziane / cornflakesbułka tarta / bread crumbsblaszka do pieczenia / baking plate Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: 30 min, pieczenie: ok. 50 min, ilość porcji: dowolna Najpierw przygotowujemy panierkę. Do blendera wsypujemy kilka garści płatków kukurydzianych oraz połamane biszkopty i miksujemy. Zmiksowane płatki i biszkopty wysypujemy(...)miski. Dodajemy bułki tartej (około 5 łyżek) i mieszamy wszystko ze sobą. Kurczaka myjemy, suszymy i kroimy. Następnie przyprawiamy kurczaka solą i przyprawą. Potem kurczaka maczamy w roztrzepanym jajku, a następnie w przygotowanej panierce. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Kurczaka układamy na blaszce i wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 50 minut. Po upływie połowy czasu trzeba obrócić
Projekty ze smakiemSkładniki na trzy porcje. Składniki:500 g mielonej piersi z kurczaka1 żółtko1 czerstwa bułka namoczona w mleku2 łyżki masła1/2 łyżeczki soli1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzuBułka
Emcia Pichcibójcie się gotować na oko.Gotujemy makaron al dente w osolonej wodzie.Myjemy piersi z kurczaka i osuszamy. Odkrawamy polędwiczki. Filety rozcinamy na skos tak aby powstały 3 kawałki.Odcedzamy makaron (zostawiamy trochę wody z gotowania z oddzielnym pojemniczku) i podlewamy oliwą z oliwek.Doprawiamy solą i pieprzem kawałki kurczaka. Na talerz wbijamy 3 jaja, dodajemy posiekaną natkę i płatki owsiane. Ścieramy(...)niedużą ilość oliwy z oliwek. Panierujemy mięso najpierw w mące, potem w masie jajecznej i wrzucamy na patelnię (na mały ogień). Usmażone kawałki kurczaka przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Przed podaniem wsadzimy do piekarnika na 190-200st na 3-5 minut.25g sera ścieramy na drobnych oczkach. Do blendera wrzucamy rukolę i 2 posiekane ząbki czosnku, dodajemy pistacje
Brzuszki Łakomczuszki