pierś z kurczaka z papryką - 5150 przepisów (strona:196/344)

Kurczak po węgiersku 452

płaska łyżka cukru sól do smaku olej do natarcia kurczaka 1 cebula -duża 1 duża, świeża ,czerwona papryka Kurczaka płukamy , porządnie oczyszczamy z wszelakich piórek , pałek , itp . Do miseczki wkładamy pastę ajwar , starty ser , łyżeczkę ostrej papryki , jedną łyżkę słodkiej papryki – mieszamy wszystko . Tą pastę wkładamy pod skórę , tak jak na zdjęciu wsuwając palce pomiędzy nią , a mięso(...)skórę , żeby zrobić otwory , przez które zapakujemy nadzienie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> ) , na piersiach itp. gdziekolwiek jeszcze nam się uda ją wsunąć, to przystępujemy do natarcia całego kurczaka , delikatnie po wierzchu mieszanką soli , łyżki cukru , papryki słodkiej i oleju ( 1 łyżka ) . Dokładnie natartego ze wszystkich stron układamy na pokrojonej w piórka cebuli i świeżej papryce

Ogrodnik w podróży
Fit polędwiczki z piersi kurczaka w trzyskładnikowej marynacie z suszoną natką pietruszki 101

dzięki temu możemy zająć się czymś innym i przy okazji smacznie zjeść. Uwielbiam polędwiczki z piersi kurczaka, ponieważ po przyrządzeniu są bardziej miękkie i soczyste niż sama pierś. Zaprezentowany przepis nie jest skomplikowany, więc możecie urozmaicić go ulubionymi przyprawami, np. czosnkiem lub papryką. Suszona natka pietruszki nadała mięsu przyjemnego smaku i aromatu. Takie polędwiczki świetnie się sprawdzą jako dietetyczny posiłek

Di gotuje
Kurczak z pieczonymi warzywami / Chicken with roasted vegetables 357

przepyszne! Kurczak z pieczoną papryką, marchewką i cebulą w gęstym sosie na bazie pomidorów z dodatkiem cukinii, pieczarek i ziemniaków doskonale sprawdzi się w roli rodzinnego obiadu. Pięknych i soczystych warzyw mamy teraz wszędzie w bród, korzystajmy więc! Polecam! Scroll down for recipe in English Kurczak z pieczonymi warzywami (4 porcje) Składniki: 4 kawałki kurczaka, piersi lub udek 1 duża(...)smaku 300 g ziemniaków, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki 1 łyżka odsączonych kaparów (opcjonalnie) Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 200 oC. Umyte i osuszone części kurczaka ułóż na blaszce, natrzyj oliwą i dopraw porządnie solą i pieprzem z obu stron. W dużej misce umieść paprykę, cebulę i marchewkę i wymieszaj z 1 łyżką oliwy z oliwek

karmelowy
Szybka ale zdrowa chińszczyzna. 177

moja wersja, taka "spolszczona" - nie ma tu chińskich grzybów ani bambusa. Jest za to czerwona papryka, która teraz jesienią jest najsmaczniejsza; jest cebula i zielony groszek który absolutnie uwielbiam (ale tylko jako świeży ugotowany czy mrożony). Do tego mięso z piersi kurczaka oraz mieszanka przypraw, która jest już bardziej "chińska". Całość jest bardzo smaczna i dająca się polubić na tyle(...)Przepis własny. Składniki na 3-4 porcje mięso z piersi kurczaka (a jeszcze lepiej odłączone od kości mięso z udźca kurczaka) - 0,6 kg ryż paraboliczny 200 g - 2 woreczki (ryż ten nigdy się nie skleja, jest sypki; ma też więcej właściwości odżywczych niż zwykły biały ryż) 1 duża czerwona papryka 200 g groszku zielonego (może być mrożony) 2 cebule

Poezja Smaków - blog kulinarny
Sałatka na ciepło z kaszą, kurczakiem, jabłkiem i papryką 189

Składniki: 1/2 szklanki kaszy jaglanej lub jęczmiennej (lub jeden woreczek) 100 g mięsa z rosołu lub piersi z kurczaka 1/2 twardego i kwaśnego jabłka (u mnie Granny Smith ze skórką) 1/2 czerwonej papryki garść rukoli garść kiełek brokuła łyżeczka (najlepiej świeżo) startego Parmezanu lub innego twardego sera 1 łyżka oliwy + odrobina do smażenia (może też być inny tłuszcz) 1 łyżeczka

Bazując na smaku
Pierogi z jarmużem, twarogiem, kurczakiem i ziemniakami - nie do końca ruskie 201

porcję bo i już studentka się dopytuje ;). Składniki: Farsz: 300 - 350 g liści jarmużu, 200 g twarogu półtłustego, 200 g piersi z kurczaka, 2 duże ziemniaki, 1 duża cebula, 2-3 ząbki czosnku, sól, pieprz, słodka i ostra papryka w proszku, majeranek, olej do smażenia Ciasto na pierogi: 1/2 kg mąki pszennej, 1 małe jajko, 1 łyżeczka soli, 1 łyżka(...)oliwy, około 250 ml gorącej wody Sposób przygotowania: Ziemniaki obrać i ugotować w posolonej wodzie. Przestudzić i wycisnąć przez praskę. Twaróg rozdrobnić widelcem i dodać do ziemniaków  . Pierś opłukać i pokroić w bardzo drobną kostkę.  Cebulę i czosnek obrać - również drobno pokroić. Liście jarmużu oczyścić z włókien, opłukać i posiekać. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso, przyprawić solą

Nie tylko w kuchni
Sałatka z cieciorki, sera koziego, kurczaka, ogórka i papryki 169

wychodzi jak zwykle dobre, przy stole oklaski, euforia, światła jupiterów, błyski fleszy, a potem znowu w kimę… Składniki 1/2 piersi z kurczaka 1 gruby plaster dojrzewającego koziego sera 1 szklanka cieciorki 1/2 ogórka 1/2 żółtej papryki 2 ząbki czosnku kilka suszonych pomidorów garść zielonych oliwek 1 łyżka sezamu oliwa z oliwek Wykonanie Cieciorkę moczycie w wodzie przez

GRUBY WAŁEK
Tortilla z kurczakiem 151

naturalny  1g ostra papryka mielona  8g czosnku (przeciśnięty przez praskę bądź drobno posiekany 3 szczypty zioła prowansalskie PRZYGOTOWANIE: Umyj, osusz i pokrój kurczaka w kostkę bądź paski. rozgrzej patelnię z oliwą z oliwek. Do kurczaka dodaj przyprawy ( przyprawa do kurczaka, przyprawy kebab-gyros). Kurczaka wrzuć na rozgrzaną oliwę z oliwek. Smaż aż kurczak nabierze koloru i będzie soczysty(...)kcal 23g sałata lodowa  - 3 kcal 53g pierś z kurczaka   - 66kcal 26g ogórek konserwowy   - 6 kcal  białko 5%   węglowodany 10%  tłuszcze 4% UWAGA! Sos czosnkowo-jogurtowy jest ostry i czosnkowy jeśli nie lubisz takiego zmniejsz ilość czosnku i papryki. Smacznego

Misz-masz by Domi
Bułki pita. Domowy kebab w bułce. 258

świeżych drożdży;15 g soli;5 g białego cukru;2 łyżki oleju;276 g letniej wody.Dodatkowo:2 filety z kurczaka;200 ml mleka;100 g mąki pszennej + mąka do obtaczania;1 jajo;1 łyżeczka słodkiej papryki;1 łyżeczka ostrej papryki;Sól;Pieprz;Olej do smażenia;1 średni pomidor;1 mała, czerwona cebula;1/2 główki sałaty lodowej.Sos czosnkowy:5 łyżek jogurtu greckiego(...)przekrojeniu 4 bułki pita.W przypadku konieczności podgrzania bułek, przed włożeniem ich do piekarnika, należ delikatnie skropić je wodą.Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, obkroić z błonek i pokroić na cienkie paski. Mleko, mąkę, obie papryki i jajo wymieszać przygotowując w ten sposób ciasto naleśnikowe. Popieprzyć i posolić do smaku. Do drugiej miseczki wsypać mąkę i przyprawę gyros i dobrze wymieszać

Gospodyni Miejska
124. Goście, goście czyli: sałatka ekspresowo - kryzysowa. 439

suszonych pomidorów w oleju 300g piersi z kurczaka garść suszonych śliwek oraz pestek dyni  Marynata do piersi kurczaka:  1/4 szklanki wody 1/4 szklanki oliwy 1/4 szklanki sosu sojowego  1/4 szklanki octu balsamicznego łyżka miodu (lub cukru) po 1 łyżeczce papryki słodkiej i chili 1 ząbek czosnku ulubione zioła - najlepiej świeże Dressing:  1/4 szklanki oleju słonecznikowego(...)wyciskanego) 1/4 szklanki octu balsamicznego pół garści listków tymianku 1 łyżka miodu świeżo zmielona sól i pieprz świeżo starta gałka muszkatołowa Przygotowanie: Całą pracę rozpoczynamy od dokładnego umycia piersi z kurczaka oraz pozostałych składników (liści rukoli, pomidorków) i osuszenia ręczniczkiem papierowym. Pierś z kurczaka kroimy na niewielkie kawałki, a składniki na marynatę podgrzewamy w rondelku z grubym dnem (czosnek oczywiście

Symfonia Smaków
Pierś z kurczaka w mleczku kokosowym z cukinią i papryką 186

papryka 1 puszka mleczka kokosowego Sól, pieprz Kurczaka kroimy w paseczki, marynujemy około pół godziny. Podsmażamy Cukinię i paprykę kroimy, także podsmażamy(na patelni po kurczaku) Warzywa przekładamy do garnka, zalewamy mleczkiem kokosowym, gotujemy 10 min. Po tym czasie dokladamy podsmażone piersi-gotujemy kolejne 10 min. Doprawiamy solą , pieprzem i curry. U mnie jak zwykle obiad w parze z kuskusem

Mamuśka wraca do formy
Pierś z kurczaka w mleczku kokosowym z cukinią i papryką 158

papryka 1 puszka mleczka kokosowego Sól, pieprz Kurczaka kroimy w paseczki, marynujemy około pół godziny. Podsmażamy Cukinię i paprykę kroimy, także podsmażamy(na patelni po kurczaku) Warzywa przekładamy do garnka, zalewamy mleczkiem kokosowym, gotujemy 10 min. Po tym czasie dokladamy podsmażone piersi-gotujemy kolejne 10 min. Doprawiamy solą , pieprzem i curry. U mnie jak zwykle obiad w parze z kuskusem

Mamuśka wraca do formy
LECZO Z KURCZAKIEM 362

cebule3 ząbki czosnku3-4 papryki kolorowepuszka pomidorów3 marchewki2 łyżki bazyli suszonejsól, pieprz1 kostka rosołowa.pierś z kurczakaWykonanie:Cebulę siekamy, dusimy na oliwie na małym ogniu, dodajemy czosnek i pokrojoną w kostkę cukinię, marchewkę. Jak warzywa się uduszą, podlewamy około 3/4 szklanki wody, dodajemy rosołek, następnie pomidory i przyprawy do smaku. Pierś z kurczaka grillujemy lub podsmażamy na maśle

SMYKWKUCHNI
Portobello faszerowane ziemniakami w złocistym curry 161

biała cebula, ok. 250 g portobello ( 3 szt.), 2 łyżki oleju rzepakowego, pieprz czarny grubo mielony do smaku, ½ łyżeczki mielonej papryki słodkiej wędzonej, 100 g cukinii, sól,  2 szt pergaminu do smażenia WINIARY Pomysł na... Papirus soczystą pierś kurczaka w złocistym curry, ¼ łyżeczki cukru, listki świeżej mięty. Przygotowanie: Orane ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i ugniatamy. Pieczarki(...)Cebulę i wydrążone pieczarki siekamy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewany 2 łyżki oleju i podsmażamy na nim cebulę z dodatkiem soli. Do ziemniaków dodajemy wysmażone grzyby z cebulą, paprykę i doprawiamy na ostro pieprzem. Mieszamy i wypełniamy nimi kapelusze portobello. Na dużej patelni układamy rozłożony pergamin przyprawami do góry, układamy na nim  kapelusze stroną portobello, wlewamy

Moniki Smakołyki
Potrawka z kurczakiem, czerwoną fasolką, papryką i kukurydzą 182

grubszego makaronu (na przykład fussili), jak i do podania solo w głębokim talerzu, jako potrawa jednogarnkowa. 1 średniej wielkości podwójna pierś kurczaka 1 kartonik/ butelka passaty pomidorowej 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasolki 1 duża czerwona papryka 1 duża cebula 4 ząbki czosnku mała puszka ananasa ew. 2 gałązki selera naciowego,  opcjonalnie słoiczek sosu słodko-kwaśnego sól, pieprz(...)zeszkli. Czosnek ścieramy na małej tarce i dorzucamy do cebuli. Podduszamy kilka chwil i na patelnię dokładamy pokrojone mięso. Doprawiamy je solą i pieprzem do smaku i podsmażamy, aż pierś z każdej strony będzie ścięta. Po tym czasie zawartość patelni przekładamy do garnka i trzymamy go na niewielkim ogniu. Paprykę kroimy w niedużą kostkę, selera naciowego w plastry grubości

Kuchenna Kontrrewolucya