pierś kurczaka - 14633 przepisów (strona:767/976)

Kurczak pieczony 144

mięsem a skórą kurczaka. Jak to zrobić? Wystarczy wkładać łyżkę wypukłością do góry (w stronę skóry), delikatnie wprowadzając łyżkę dalej. Musisz uważać aby nie uszkodzić skóry kurczaka i zrobić ten zabieg od strony piersi i od drugiej strony. Czas na marynowanie. Połowę marynaty wlej teraz w wytworzone kieszenie po obu stronach kurczaka, starając się równomiernie rozprowadzić marynatę. Pozostałą część marynaty

nietylkopasta.pl
Filet z kurczaka w teriyaki 229

podwójny filet z kurczaka 3 łyżki sosu teriyaki 2 łyżki oliwy 1/4 łyżeczki curry 1/4 łyżeczki suszonego lub świeżego rozmarynu Przygotowanie kurczaka teriyaki: Filet z kurczaka osuszyć i przekroić na dwie pojedyncze piersi ( chyba, że kupiliście pojedyncze filety ). Sos teriyaki wymieszać z oliwą, dodać przyprawy. Powstałą marynatą zalać filety z kurczaka i odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Zamarynowane

kolorowotorcikowo
KURCZAK W MARYNACIE JACK DANIEL'S 204

spożywczą,  wstawiamy na całą noc do lodówki lub na minimum 3-4 godziny zostawiamy na blacie. Rano wyjmujemy kurczaka z lodówki, do środka wkładamy obrany czosnek i szalotkę. Spinamy otwór wykałaczką, nogi związujemy nicią.  Umieszczamy w żaroodpornej brytfance piersiami do góry, polewamy(...)marynatą, która znajduje się na dnie naczynia. Piekarnik rozgrzewamy do 130℃ z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu. Pieczemy kurczaka przez około 2 godziny i 30 minut lub do momentu, gdy temperatura w najgrubszym miejscu piersi osiągnie 75℃. (wbity termometr nie może dotykać kości) lub sprawdzając, czy mięso przy nóżce jest miękkie. W połowie czasu pieczenia przekładamy kurczaka

cool and minty
Kurczak faszerowany śliwką i żurawiną 174

chłodne miejsce. Na drugi dzień rozkładamy mięso wysypujemy śliwki i żurawinę , rozkładamy równomiernie. Przechodzimy do zwijania rolady.  Robimy robimy  to od strony jednej piersi do drugiej. sznurujemy dobrze nicią. Kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym , nakrywamy i pieczemy ok 1,5 godz. w temperaturze 200 stopni. Kiedy rolada będzie już zimna możemy usunąć nici. SMACZNEGO  Czekam na Państwa

W kuchennym oknie Ewy
Imprezowa sałatka gyros 333

Sałatka gyros już na blogu była. Tym razem trochę zmieniłam składniki i kurczaka usmażyłam z cebulą. Wybrałam mięso z udek kurczaka, bo bardziej mi smakuje niż z piersi. Nie dodawałam też czosnku i sos zrobiłam jogurtowo- majonezowy. Jest idealna na każdą imprezę.  Składniki : * około 600g mięsa z udek kurczaka * łyżka oleju rzepakowego * przyprawa do gyrosa  * cebula  * kapusta

Magiczne Życie Marty
Sałatka z gotowanym kurczakiem 161

uporządkujesz swoje myśli", zróbmy więc porządek w lodówce. Porcja, na którą macie podane składniki jest na 2 osoby. Sałatka z gotowanym kurczakiem Składniki: - jakaś część gotowanego kurczaka - u mnie to był kawałek piersi - sałata - kawałek surowej marchewki - plasterki boczku - kawałek ogórka -kilka rzodkiewek - pomidor Sos: - jogurt naturalny - koperek - sól, pieprz - ząbek czosnku Warzywa pokroiłam w plastry. Mięso podarłam w kawałeczki

Kuchnia Pełna Emocji
Nuggetsy z udek kurczak przepis na udany obiad 264

sosie ? A to może jogurtowy .. hmm i tu wymyśliłam, że do tego będą jeszcze panierowane i tak powstał ten obiad. Udka z kurczaka do tego przepisu nadają się bardziej niż piersi bo są bardziej soczyste i nie wysychają tak bardzo w trakcie pieczenia.   Nuggetsy z udek kurczaka 0,5 kg udek kurczaka ( bez skóry i kości ) 0,5 litra

Kuchnia na wzgórzu
Frango na púcara – Prosty kurczak jednogarnkowy po portugalsku 419

skórki (560 g, np. taka ), najlepiej krojonych   Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do temperatury 220C (termoobieg). Kurczaka umyć i osuszyć. Pokroić na 10 części ( nogi kurczaka podzielić na udo z kością i podudzie , piersi przekroić na pół). Otrzymamy części: 2 skrzydełka + 4 kawałki piersi + 2 uda + 2 podudzia (pozostały korpus zamrozić na później lub ugotować rosół). Każdą część z kurczaka owinąć

Moja Delicja
Kurczak w chrupiącej panierce z sosem barbecue 1055

Pyszny kurczak w panierce z płatków kukurydzianych z domowym sosem BBQ - czyli zdrowa, domowa wersja fast foodów :) SKŁADNIKI 8 pałek z kurczaka  (mogą być też skrzydełka, czy kawałki piersi) 5 łyżek mąki 3 jajka  2 łyżki słodkiej papryki 1,5 łyżeczki ostrej papryki 4 szklanki płatków kukurydzianych sól, pieprz, czosnek PRZYGOTOWANIE   Kurczaki obieramy ze skóry i przyprawiamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Gęsio-kurczakowa galaretka 212

Galaretki mięsne robię bardzo często. Wieprzowe, wołowe, z drobiu, mieszane. Tym razem na Wielkanoc w planie była mała porcja galaretek z kurczaka. A , że kupiłam na Święta gęsią pierś to przy okazji po wycięciu połówek do pieczenia okazało się, że zostały mi jeszcze kawałki na inne potrawy. Połączyłam więc gęś i kurczaka w jednym. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Kurczak po andaluzyjsku 341

szynki w plasterkach 2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu świeżo mielonego 1 łyżka mielonej słodkiej papryki 2 łyżki oliwy Do podania gotowany biały ryż Instrukcje Kurczaka dzielimy na 6 porcji: nogi, piersi oraz skrzydełka. Nacieramy ze wszystkich stron pieprzem oraz połową soli. Pomidory kroimy w ćwiartki. Pozostawiamy skórkę, ale wycinamy nadmiar łykowatych części. Papryki rozcinamy, usuwamy gniazda nasienne

Kulinarna Pokusa
Grillowane filety z kurczaka z truskawkami 223

Filety w aromatycznym sosie z octu balsamicznego z rozmarynem, z dodatkiem miękkich truskawek. Filety można zamarynować wcześniej, wtedy przygotowanie obiadu zajmie 10 minut :) Składniki na 2

Moja Galeria Smaku
Domowe marynaty do kurczaka 204

Sprawiają, że udka czy piersi nabiorą nowego,ciekawego aromatu. Po prostu wymieszaj podane składniki – i marynaty gotowe. Kawałki kurczaka marynuj pod przykryciem w lodówce 4-6 godzin. całą tuszkę możesz przechowywać w marynacie do 12 godzin. Z kolendrą Składniki: 2 posiekane ząbki czosnku  łyżka posiekanej kolendry

Wymiar Zdrowia
Domowe marynaty do kurczaka 247

Sprawiają, że udka czy piersi nabiorą nowego,ciekawego aromatu. Po prostu wymieszaj podane składniki – i marynaty gotowe. Kawałki kurczaka marynuj pod przykryciem w lodówce 4-6 godzin. całą tuszkę możesz przechowywać w marynacie do 12 godzin. Z kolendrą Składniki: 2 posiekane ząbki czosnku  łyżka posiekanej kolendry

Wymiar Zdrowia
Rolada drobiowo - wieprzowa 273

mięso mielone wieprzowe -0,5 kg pieczarki -300 g cebula -1 szt jajka - 2 szt sól i pieprz tłuszcz przyprawa do kurczaka  Przygotowanie Z kurczaka usunąć kości, następnie skórę naciąć wzdłuż, zaczynając od piersi udka i mięso z piersi rozciąć tak by było mięso na całej skórze. Dobrze przyprawić mięso przyprawą do kurczaka, włożyć mięso do miski, przykryć

Kuchnia Danusi
Galantyna wieprzowo-drobiowa 220

mięso mielone wieprzowe -0,5 kg pieczarki -300 g cebula -1 szt jajka - 2 szt sól i pieprz tłuszcz przyprawa do kurczaka Kamis Przygotowanie Z kurczaka usunąć kości, następnie skórę naciąć wzdłuż, zaczynając od piersi udka i mięso z piersi rozciąć tak by było mięso na całej skórze. Dobrze przyprawić mięso przyprawą do kurczaka, włożyć mięso do miski, przykryć

Kuchnia Danusi

Proponowane wyszukiwania