pierś kurczaka - 14633 przepisów (strona:767/976)

Ryż po hiszpańsku 184

Często przyrządzam taki ryż jako dodatek do pieczonego lub smażonego kurczaka, możemy też usmażyć pokrojoną pierś i dodać do ryży, mamy wtedy smaczne kolorowe danie. Ryż zabarwiłam na żółty kolor kurkumą od firmy Skworcu . . Składniki: 2 torebki ryżu 1 puszka kukurydzy  1 puszka groszku 300 gram pieczarek 1 cebula 1 papryka czerwona 1,5 łyżki kurkumy od Skworcu curry

Bajeczna Kuchnia
Galaretki drobiowe. 201

sztywna): Galaretka zrobiona z 1L rosołu, gdzie ilość żelatyny jest również na 1L ( galareta wychodzi wtedy bardziej miękka): Składniki: drób na rosół (mogą to być udka lub piersi, a także dodatkowo korpus kurczaka - dla mnie rosół musi być ugotowany na korpusie), kawałek selera, 3 marchewki, 1 pietruszka, połowa pora, sól, pieprz, 3 jajka, puszka zielonego groszku, kilka listków natki pietruszki

W kuchni u Moniki
Francuskie wina na twoim stole – kolejna francuska selekcja Lidla 133

perliczek oraz małż w poniższych linkach. małże zapiekane pod ciastem francuskim małże zapiekane zuppa di cozze – zupa z małży spaghetti z małżami paella z małżami, chorizo i kurczakiem małże perliczka z kaparami pierś perliczki w pomarańczach perliczka pieczona II smażona w pierniku pierś perliczki pierogi z perliczką vol-au-vent z perliczką perliczka faszerowana pęczakiem perliczka nadziewana kaszą gryczaną pierś

królestwo garów
Sos słodko-kwaśny 142

kuchniapepin.blogspot.com/2014/07/sos-sodko-kwasny.html .Wystarczy dodać ryż i pierś w słupki pokrojoną z kurczaka, aby zjeść smaczny obiad w kilka chwil.  Składniki

w mojej kuchni
Paella 2244

Zapraszam na danie w stylu hiszpańskim - paellę z kurczakiem i chorizo. Składniki na 2-3 porcje: 1 filet z kurczaka 50 g chorizo lub salami chorizo

Moja Galeria Smaku
Kurczak pieczony 112

mięsem a skórą kurczaka. Jak to zrobić? Wystarczy wkładać łyżkę wypukłością do góry (w stronę skóry), delikatnie wprowadzając łyżkę dalej. Musisz uważać aby nie uszkodzić skóry kurczaka i zrobić ten zabieg od strony piersi i od drugiej strony. Czas na marynowanie. Połowę marynaty wlej teraz w wytworzone kieszenie po obu stronach kurczaka, starając się równomiernie rozprowadzić marynatę. Pozostałą część marynaty

nietylkopasta.pl
Filet z kurczaka w teriyaki 197

podwójny filet z kurczaka 3 łyżki sosu teriyaki 2 łyżki oliwy 1/4 łyżeczki curry 1/4 łyżeczki suszonego lub świeżego rozmarynu Przygotowanie kurczaka teriyaki: Filet z kurczaka osuszyć i przekroić na dwie pojedyncze piersi ( chyba, że kupiliście pojedyncze filety ). Sos teriyaki wymieszać z oliwą, dodać przyprawy. Powstałą marynatą zalać filety z kurczaka i odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Zamarynowane

kolorowotorcikowo
KURCZAK W MARYNACIE JACK DANIEL'S 173

spożywczą,  wstawiamy na całą noc do lodówki lub na minimum 3-4 godziny zostawiamy na blacie. Rano wyjmujemy kurczaka z lodówki, do środka wkładamy obrany czosnek i szalotkę. Spinamy otwór wykałaczką, nogi związujemy nicią.  Umieszczamy w żaroodpornej brytfance piersiami do góry, polewamy(...)marynatą, która znajduje się na dnie naczynia. Piekarnik rozgrzewamy do 130℃ z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu. Pieczemy kurczaka przez około 2 godziny i 30 minut lub do momentu, gdy temperatura w najgrubszym miejscu piersi osiągnie 75℃. (wbity termometr nie może dotykać kości) lub sprawdzając, czy mięso przy nóżce jest miękkie. W połowie czasu pieczenia przekładamy kurczaka

cool and minty
Kurczak faszerowany śliwką i żurawiną 140

chłodne miejsce. Na drugi dzień rozkładamy mięso wysypujemy śliwki i żurawinę , rozkładamy równomiernie. Przechodzimy do zwijania rolady.  Robimy robimy  to od strony jednej piersi do drugiej. sznurujemy dobrze nicią. Kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym , nakrywamy i pieczemy ok 1,5 godz. w temperaturze 200 stopni. Kiedy rolada będzie już zimna możemy usunąć nici. SMACZNEGO  Czekam na Państwa

W kuchennym oknie Ewy
Imprezowa sałatka gyros 303

Sałatka gyros już na blogu była. Tym razem trochę zmieniłam składniki i kurczaka usmażyłam z cebulą. Wybrałam mięso z udek kurczaka, bo bardziej mi smakuje niż z piersi. Nie dodawałam też czosnku i sos zrobiłam jogurtowo- majonezowy. Jest idealna na każdą imprezę.  Składniki : * około 600g mięsa z udek kurczaka * łyżka oleju rzepakowego * przyprawa do gyrosa  * cebula  * kapusta

Magiczne Życie Marty
Sałatka z gotowanym kurczakiem 132

uporządkujesz swoje myśli", zróbmy więc porządek w lodówce. Porcja, na którą macie podane składniki jest na 2 osoby. Sałatka z gotowanym kurczakiem Składniki: - jakaś część gotowanego kurczaka - u mnie to był kawałek piersi - sałata - kawałek surowej marchewki - plasterki boczku - kawałek ogórka -kilka rzodkiewek - pomidor Sos: - jogurt naturalny - koperek - sól, pieprz - ząbek czosnku Warzywa pokroiłam w plastry. Mięso podarłam w kawałeczki

Kuchnia Pełna Emocji
Nuggetsy z udek kurczak przepis na udany obiad 241

sosie ? A to może jogurtowy .. hmm i tu wymyśliłam, że do tego będą jeszcze panierowane i tak powstał ten obiad. Udka z kurczaka do tego przepisu nadają się bardziej niż piersi bo są bardziej soczyste i nie wysychają tak bardzo w trakcie pieczenia.   Nuggetsy z udek kurczaka 0,5 kg udek kurczaka ( bez skóry i kości ) 0,5 litra

Kuchnia na wzgórzu
Frango na púcara – Prosty kurczak jednogarnkowy po portugalsku 387

skórki (560 g, np. taka ), najlepiej krojonych   Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do temperatury 220C (termoobieg). Kurczaka umyć i osuszyć. Pokroić na 10 części ( nogi kurczaka podzielić na udo z kością i podudzie , piersi przekroić na pół). Otrzymamy części: 2 skrzydełka + 4 kawałki piersi + 2 uda + 2 podudzia (pozostały korpus zamrozić na później lub ugotować rosół). Każdą część z kurczaka owinąć

Moja Delicja
Kurczak w chrupiącej panierce z sosem barbecue 1013

Pyszny kurczak w panierce z płatków kukurydzianych z domowym sosem BBQ - czyli zdrowa, domowa wersja fast foodów :) SKŁADNIKI 8 pałek z kurczaka  (mogą być też skrzydełka, czy kawałki piersi) 5 łyżek mąki 3 jajka  2 łyżki słodkiej papryki 1,5 łyżeczki ostrej papryki 4 szklanki płatków kukurydzianych sól, pieprz, czosnek PRZYGOTOWANIE   Kurczaki obieramy ze skóry i przyprawiamy

Moje Kuchenne Rewelacje