Często jadamy na obiad mięso drobiowe, dlatego lubię je urozmaicić.Składniki:2 średnie piersi z kurczaka40 g mąki pszennej1 jajkoodrobina mlekamielona ostra paprykaodrobina mielonego chillisól, pieprzolej
Kuchnia domowa AniPost Piersi z kurczaka w marynacie jogurtowo-musztardowej pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeZapraszam dziś na trochę inną odmianę drobiowych kotletów. Pomysł zaczerpnęłam z jednej z książek siostry Anastazji.Składniki:6 kawałków piersi z kurczakasól, pieprzCiasto:100 g mąki1/2
Kuchnia domowa Aniryżem, jak podałam poniżej, albo z makaronem ryżowym (ilość makaronu podobna do ilości ryżu). Obie wersje bardzo lubię i polecam :) Składniki (porcja dla jednej osoby): 125 g piersi z kurczaka 200 g mrożonych warzyw chińskich 50 g ryżu trzy kolorowego 3 łyżeczki sosu sojowego łyżeczka oleju sól (ew. w międzyczasie można dodać szczyptę - mniej niż pół łyżeczki - cukru) Przygotowanie(...)niego zamrożone warzywa, trzymamy na małym ogniu pod przykryciem co jakiś czas mieszając aż warzywa będą rozmrożone i ciepłe. 2. Do warzyw dokładamy pokrojoną w drobną kosteczkę pierś z kurczaka, solimy. Dodajemy sos sojowy, trzymamy pod przykryciem aż pierś będzie dobra do jedzenia. 3. W międzyczasie przygotowujemy ryż, według przepisu na opakowaniu albo jak ja w parowarze (zalewając ciut
Malowane smakiemsoczysty filet z kurczaka często gości na moim stole. Danie bogate w witaminę C jest wspaniałym dodatkiem do naszej codziennej diety, zwłaszcza że mam w domu jednego "niejadka" który za owocami i warzywami nie przepada, ale za to uwielbia ten przepis więc trochę witamin przyswoi chociaż w ten sposób... .SKŁADNIKI 500 g piersi drobiowej1 cytryna ekologicznasól5 łyżek oliwy(...)łyżek oliwy z oliwek , smażyć filety z kurczaka po 5 minut z każdej strony. Posolić do smaku, polać całość ( przez sitko, zeby nie wpadly pestki ) wciśniętym sokiem z 1 cytryny , przykryć patelnię przykrywką i wyłączyć gaz.Zostawić pod przykryciem przez następne 5 minut, żeby pierś doszła.Podawać z dodatkiem np zielonej sałaty. SMACZNEGO
zielonacukinkasosem czosnkowym. Niezwykle prosty i smaczny pomysł na piersi z kurczaka. Przepis znalazłam w gazetce Przyślij przepis. Dania z kurczaka nr 3/2012 (34).Składniki:ok 50 dag filetów z kurczaka1 szklanka mąkiok 1 szklanka wody 1 jajko,2-3 ząbki czosnkusól, pieprzolej do smażeniaSos czosnkowy:4 ząbki czosnku4 łyżki majonezu300 ml jogurtu naturalnego2-3 łyżki posiekanego koperkuodrobina cukru Sposób przygotowania
Kuchnia domowa AniWitam serdecznie Propozycja na pyszne i bardzo syte danie jedno garnkowe z kaszy gryczanej , warzyw i piersi kurczaka . Jest bardzo smaczne i zdrowe zawiera złożone węglowodany i pełno wartościowe białko . Będziemy potrzebować : 300 g kaszy gryczanej (przed gotowaniem) 1 podwójna pierś kurczaka (około 600 g) 1 brokuł (około 500g) 1 strąk papryki czerwonej 400 g pieczarek 1 puszka(...)pomidorów krojonych w zalewie lub przecieru pomidorowego do smaku sól , pieprz olej do smażenia do zamarynowania piersi kurczaka : około 50 ml oleju 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka papryki słodkiej szczypta pieprzu szczypta pieprzu cayenne lub papryki ostrej Link do filmu z przygotowania : Kasza gryczana z warzywami https://www.youtube.com/watch?v=BKKtH7GKjGw Przygotowanie : Umytą i osuszoną pierś z kurczaka oczyszczam z białych
Uwaga Babcia Gotujeszklanka mąki1 szklanka wody 1 jajko2-3 ząbki czosnkusól, pieprzolej do smażeniaSos czosnkowy:4 ząbki czosnku4 łyżki majonezu300 ml jogurtu naturalnego2-3 łyżki posiekanego koperkuodrobina cukru Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym, to bardzo ciekawy przepis, w którym zarówno ciasto jak i sos z którym podaje się mięso - zawiera czosnek, który doskonale wzmacnia smak tej potrawy. Zaskoczył mnie
Świat Domowej Kuchniwyciśniętego soku z jabłek 2 łyżki soku z cytryny łyżeczka skórki otartej z cytryny 3 łyżki płynnego miodu płaska łyżeczka mielonego imbiru szklanka śmietany kremówki Wykonanie: Opłukane, osuszone piersi z kurczaka nacieramy dość obficie przyprawą do drobiu z mieszaną z dużą szczyptą soli i pieprzu i odkładamy na 10 minut w chłodne miejsce. Przygotowujemy sos: śmietanę lekko ubijamy
Gorący kąsekZastanawiałam się dzisiaj co by tu szybko zrobić na obiad i przypadkiem trafiłam na post Edyty (Pyszna Pasja) - przepis na pierś z kurczaka w papirusie. Już wcześniej planowałam zakup gotowej mieszanki, ale gdy przeczytałam, że można się obejść bez niej, nie zastanawiałam się ani chwili dłużej. Mięsa nie trzeba kroić, rozbijać itp itd, więc czas przygotowania skraca się(...)zastąpienie oleju masłem. Składniki (2 porcje): - filet z kurczaka podwójny - ulubione przyprawy (sól, pieprz, zioła, mielony czosnek lub gotowa przyprawa do kurczaka) - odrobina masła, oleju lub oliwy z oliwek Przygotowanie: 1. Kroimy filet na dwie pojedyncze piersi. 2. Z papieru do pieczenia odrywamy dwa kawałki o takiej wielkości, żeby bez problemu można było zawinąć w nie filety
Kraina Tysiąca SmakówWczoraj na bazarku kupiliśmy śliwki i żurawinę z myślą o zrobieniu sosu owocowego do niedzielnego obiadu. Bardzo dobrze komponuje się on z roladą z piersi kurczaka z mozzarellą . Połączenie mięsa z owocami w znanej nam polskiej kuchni nie występuje zbyt często, dlatego warto otwierać się na nowe wrażenia smakowe. Składniki na roladę z piersi kurczaka z mozzarellą Roladki z mozzarellą(...)sekund z każdej strony, żeby mięso się dookoła ścięło – dzięki temu roladki się nie rozpadną. Smażyć na małym ogniu 10-15 minut, często odwracając. Wykonanie Roladki z piersi kurczaka z mozzarellą wyłożyć na półmisek, polać sosem lub podawać go osobno w sosjerce. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Rolada z piersi kurczaka z mozzarellą pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikparyOczywiście są osoby które muszą jadać w specyficzny sposób ze względu na ostrą dietę związaną z chorobą - na to nie ma wpływu, ale reszta - ? . No cóż jakoś nie solona pierś kurczaka ugotowana z ziemniakiem i brokułem na parze bez dodatku przypraw jest dla mnie po prostu odpychająca .Wolała bym być głodna niż w ten sposób jadać. A przecież
Buniabaje w kuchnisklarowanym. Dodajemy pieczarki. nakrywamy chwile , by puściły wodę. Odkrywamy i jeszcze chwile smażymy,ąż woda odparuje, doprawiamy do smakuMięso z kurczaka obsmażamy na gorącym tłuszczu.Gotowe płaty ciasta francuskiego kroimy na dwie części. Na każdej układamy pieczarki, na to pierś , na górę plaster sera.Nacinamy boki i zwijamy po skosie paski. Smarujemy rozmąconym jajkiemPieczemy w piekarniku 220 st. około
W kuchennym oknie Ewyjakieś urozmaicenie. Polecam też na ciepło, jak wczoraj przygotowywałam było lepsze (smak 8/10 pkt) dziś straciło 1 pkt ale nadal jest bardzo dobre. Składniki: 100 g piersi z kurczaka 50 g kaszy jaglanej 0,5 szklanki bulionu 110 g oczyszczonych pieczarek 40 g (pół) cebuli 1 łyżeczka (10 g) śmietany 18% 1 łyżeczka (5 g) mąki pszennej płaska(...)łyżeczka (5 g) masła sól, pieprz Przygotowanie: 1. Pierś z kurczaka kroimy bardzo drobno (kawałki mniejsze niż 1 cmx1cm) i gotujemy 5 min w parowarze. 2. Pieczarki i cebulę drobno siekamy, razem dusimy na maśle pod przykryciem. Dodajemy soli, pieprzu. 3. Do garnka z bulionem (pół szklanki) dodajemy uduszone pieczarki, wlewamy także wodę którą puściły
Malowane smakiemtalerzu jest jak dla mnie IDEALNY! To wszystko na ten temat :) Aaa zapomniałabym, przepis na marynatę lekko zmodyfikowałam, oryginał pochodzi ze strony Kwestia Smaku . Składniki: 1 duża pierś z kurczaka sól morska Kamis 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki imbiru w proszku Kamis szczypta ostrej papryki Chili Kamis 1 łyżka listków świeżego tymianku 2 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżki
Blondynka Gotuje